Što sam nosila sa sobom na more - a little make up obsessed

Što sam nosila sa sobom na more

Iako sam mislila objaviti post što nosim sa sobom na more prije odlaska, zbog stiske s vremenom na kraju ipak nisam. Moram priznati da bih na kraju ipak stigla napisati taj post, no odlučila sam ga ipak objaviti po povratku s mora - kako bih vam mogla prenijeti i neke dojmove o proizvodima :)

Nažalost, zbog stiske s vremenom neki proizvodi nisu slikani u idealnim uvjetima, pa se ispričavam zbog nekoliko lošijih slika, međutim na moru ih se nisam sjetila ponovno slikati, a u međuvremenu sam ambalažu i bacila. Idući put ću pametnije :)



Kad je lice u pitanju, odlučila sam se za svega nekoliko proizvoda i to u putnim i tester pakiranjima. Za okoloočno područje sam uzela nekoliko testera, no Apivita Wine Elixir mi je bio dovoljan za kompletan boravak. Riječ je o okoloočnoj kremici koju testiram već u ne znam kojem navratu i nikako da se odlučim na kupnju. Čini mi se dobra, no opet, ako mi je dobra za dan, je li mi stvarno dovoljna i za noć? I tako se vrtim u krug s tim pitanjem i na kraju svaki put odustanem. 

Osim toga, za lice sam koristila Kiehl's Midnight Recovery Concentrate (imam onaj veći tester) koji mi se sviđa, no opet, nisam sigurna sviđa li mi se više od meni omiljenog Caudalie Overnight Detox ulja (recenzija), pa ne znam hoću li ga kupiti ili ne. 

Za čišćenje lica mi je neizbježna bila Foreo Luna 2 i iako imam i Foreo Luna Mini, odlučila sam se uzeti veliku zbog anti-age funkcije, a nije opet takva razlika u veličini, a i imala sam mjesta u koferu. Kao sredstvo za čišćenje sam koristila Foreo noćni gel


Nisam nosila nikakav tonik, već sam u te svrhe koristila termalu vodu koja mi je super jer je 3u1, Koristim ju kao tonik, kod uboda, a i za hlađenje nakon boravka na suncu. Uriage termalna voda* mi je super za ljetne mjesece, malo je slanija, kad ju pošpricam, osjetim "miris mora" i meni super odgovara.



IKEA ima ove izvrsne male bočice (pakiranja od 100 ml - idealno za avion), a sad sam ih konačno i iskoristila. Pretresla sam u njih gel za tuširanje, šampon i regenerator kako ne bih nosila full size pakiranja i bezveze zauzimala prostor. 

DERMOmed kupka s ambrom i cedrom mi je jedna od najdražih kupki u zadnje vrijeme, tako da sam si ju prelila i nosila sa sobom. Jako mi odgovara miris i ne isušuje me. Nažalost - nije dostupno u ZG, nego je jedan od poklona koje sam dobila iz Istre od drage A. 


Pošto se uvijek na godišnjem naperem suđa, bilo mi je važno uzeti i kremu za ruke, pa je moj odabir bila Eucerin pH5 Krema za ruke* no moram priznati da sam koristila i boljih krema. OK je, nije loša, no nije me ni oborila s nogu.

Uzela sam Eucerin dezodorans* koji inače koristim kod kuće pošto nije antitranspirans i ne blokira znojenje, no na moru mi je to tako nevažno jer sam najviše u moru. Dobra stvar je da se čovjek ne usmrdi s njim :D

Biobaza Bee Balm s maslinom i grejpom* mi je jedno od najvećih otkrića ♥ Rekla bih da je ovo možda i najbolji balzam u sticku koji sam koristila. Lijepo mi omekša usne i nahrani ih, te riješi svu isušenost i ispucalost (ukoliko je ima). 



Kad je kosa u pitanju, na moru je svaki dan perem i zato mi je žao koristiti svoje uobičajene šampone i maske u tu svrhu, pa sam odlučila isprobati Garnier Ultra Doux Mythique Olive* liniju. Šampon mi nije iziritirao moje inače osjetljivo tjeme, sol je bila uspješno odstranjena iz kose, ali moram ga malo duže koristiti (i normalnije) da bih mogla donijeti konačne dojmove. Regenerator mi se čini nedovoljno snažan za moje vrhove, no trebam se šišati, a i inače preferiram maske, tako da isto neću još donositi konačne zaključke. 

Za zaštitu od sunca sam ponijela Kerastase Soleil CC creme koja mi se pokazala jako dobrom, a i inače ju volim u svako doba godine. Pisala sam o njoj u ovom postu. 




Slijede dvije slike čudnog kolorita na koje sam upozorila u uvodu posta, no još jednom se ispričavam zbog lošije kvalitete, nažalost, više ne mogu uslikati sve to opet na okupu :(

Odmah upozoravam da nisam ove kreme nosila samo za sebe, već nas je dvoje, a i nosila sam više, bolje nego se nađe jer smo išli na otok gdje drugu kremu vjerojatno ne bismo imali gdje kupiti.

Za lice sam uzela Uriage Barie Sun SPF 30* koju koristim već neko vrijeme i po gradu i kojom sam jako zadovoljna. Dobra je podloga za šminku, a sad sam se uvjerila i da dobro štiti u malo ekstremnijim uvjetima. Uz to, ne izaziva ni nered na licu.


Za tijelo smo koristili prvo Uriage Barie Sun SPF 50* koja je favorit mog dragog. Lagana, nemasna tekstura koja se brzo upija. Osim toga, izvrsno i štiti. Iako je dragom favorit, i meni se jako svidjela, no ima još jedan proizvod koji jako volim, pa ne mogu odabrati svog favorita. Taj drugi proizvod je Eucerin Sun Lotion* koji je također lagane teksture, isto se lako razmazuje i savršeno štiti. 

Tu i tamo bih, dok bih bila na terasi koristila i Nuxe Sun ulje za zaštitu od sunca i brže tamnjenje*. Nisam ga redovno koristila, pa ne mogu reći utječe li uistinu na tamnjenje, no mogu vam reći da miriše božanstveno (mirisom podsjeća na njihovo Čudesno ulje, no nije identičan miris), nimalo naporno čak ni na +30 temperaturama i dobro štiti, a nije mi izazvalo ni nikakav nered (uz napomenu da ga na licu nisam koristila).

La Roche-Posay Anthelios XL lagani sprej* isto dobro štiti, no ostavlja bijeli trag, pa nije dobar u svrhu u koju sam ga htjela dalje koristiti - za zaštitu po gradu. Ostalo mi ga je još (i imam još jednu bočicu) i svakako će se potrošiti na moru, no eto, za grad nije idealna opcija. 

Uriage Barie Sun SPF30* čeka drugi dio ljetovanja :)

Za bolje tamnjenje sam uzela L'Erbolario marmeladu koja mi je omiljeni proizvod te vrste. Moram priznati da se i nisam baš sunčala i da sam na suncu bila samo dok sam se kupala, tako da sad i nisam ne znam kako potamnila, no više ljeta sam ju koristila i ovo je za mene najbolji proizvod te vrste koji sam probala. 


Za nakon sunca sam nosila Eucerin After Sun losion (ostatak od prošle godine) koji mi je izvrstan. Navodno i pomaže pri sprječavanju alergije, no to ne mogu tvrditi (iako alergiju nisam imala), no mogu vam reći da hrani iako je lagane teksture, te blago hladi. Za špricanje tu i tamo sam imala S.Fresh  Aloe After Beach* sprej koji mi fino miriše, a i hladi, pa je ok. 

Nakon što sam potrošila Eucerin sam se prebacila na Vichy Ideal Soleil*. Moram priznati da mi se Eucerin više sviđa, laganiji je i puno ugodniji na koži. 


Pošto smo išli u popriličnu divljinu, obavezan je bio sprej protiv komaraca i drugih insekata. Afrodita SOS Tropical Spray* se pokazao izvrsnim zaštitnikom, a i ne smrdi što je boljka većina ovakvih sprejeva. Za ubode koji bi se dogodili prije špricanja sprejem, tu je bio i Afrodita SOS Calming gel* koji je ok, stvarno umiruje kožu, no moram priznati da meni nema do dobrog starog Synopena. 


Od šminke sam nosila skoro ništa, a od toga što sam nosila sam koristila još i manje - jedino sam u tjedan dana 3x koristila Anastasia Beverly Hills Dipbrow Pomade, a sve ostalo (Sephora Lip stainovi, Essie Peach Daiquiri i Sally Hansen Insta-dry top coat (došla sam s lakom na noktima i nije bilo potrebe za skidanjem)) nisam nijednom koristila. To vam govori da sam stvarno bila na pravom odmoru i uistinu se opustila, bez ikakve šminke. 


Koliko vi nosite kozmetike sa sobom na more? Smatrate li da je ovo neka dobra mjera? Zanima li vas koji proizvod za detaljniju recenziju?


Za kraj vas ostavljam uz sliku pogleda koji smo imali s naše terase ♥
(više slika imate od mene na Instagramu).


*PR uzorak (iskustva napisana u recenzijama na ovom blogu su iskrena neovisno o porijeklu proizvoda.)

CONVERSATION

9 komentari:

  1. Pogled je predivan!!! Za tjedan dana ovo je sasvim dovoljno i super si proizvode odabrala. Ja ostajem dva mjeseca na moru pa sam bas uzela tonu toga jer mi otoci nikad nemaju dobar izbor kad kupujem nešto od kozmetike :(

    OdgovoriIzbriši
  2. Ajme vidi pogleda :D To s ene može s ničim mjerit! Što se tiče preparative na moru, nosim sve i svašta jer volim biti opskrbljena kao da sam doma, a ne d se poslije tresem jer nešto nisam ponijela :/ Što se tiče dekorative tu sam fleksibilnija..ako nešto zaboravim ponijeti nema veze. Nije mi tlaka šminkati se na moru, a ionako ne stavljam 3 kile šminke. Čisto da malo podignem izgled :)

    OdgovoriIzbriši
  3. Pogled s terase je raj za oči. Ja uvijek nosim hrpu toga, a na kraju koristim samo kreme sa SPF, gelove za higijenu, hidratantnu kremu i umivalicu za lice. Odmor za dušu, tjelo i kožu. ;)

    OdgovoriIzbriši
  4. meni je od dekoative bitno da sa sobom uzmem nesto za obrve a za ostalo lako :D a pogled je prekrasan :)

    OdgovoriIzbriši
  5. Predivno... Volim zavirivati u tuđe morske torbice, a tvoja je uvijek hvale vrijedna! ;) :) Uzela si taman stvari za moj ukus, pa i po pitanju šminke. Ja uzmem malo više kada idem na duži godišnji, ali rijetko i koristim tu šminku. Većinom uživam, odmaram i njegujem

    OdgovoriIzbriši
  6. Kao i ti što se tiče preperative nosim puno toga jer obično ljetujem na otoku pa da mi ne bi nešto usfalilo, a dekorativu svake godine nosim sve manje i manje jer se na moru skoro uopće ne šminkam, a glavno mi je imati dva, tri dobra ruža i maskaru :D

    OdgovoriIzbriši
  7. Divim ti se kako si malo stvari od sminke ponela! Ja ponesem dva nesesera sminke a sve ostalo dokupim :D Divan je pogled i nadam se da si se divno provela! S obzirom da nisam bila aktivna poseldnje vreme, ukoliko nisi pisala o Sephorinim ruzevima, pisi! <3

    OdgovoriIzbriši
  8. Koji pogled!!! U preparativi smo tu negdje! Ma da ne nosim tako puno kremica za suncanje! Lerbolario marmeladu sam koristila dva ljeta za redom i jako mi je dobra, a i miris je predivan. Dekorative nosim dosta, ma da se na kraju uvijek ispostavi da koristim samo lakove i maskaru!

    OdgovoriIzbriši
  9. Odlicne preparate si ponela! ☺ I ja nosim dosta preparative na more jer nam je hidratacija neophodna kad se przimo po suncu 😂 Divim ti se za malo sminke koju si ponela,ja jos uvek ne mogu da se obuzdam 😃 Prelep pogled ste imali! ❤

    OdgovoriIzbriši