Philips Lumea - moje iskustvo i dojmovi - a little make up obsessed

Philips Lumea - moje iskustvo i dojmovi

Prije skoro tri mjeseca sam napisala post Meet Philips Lumea gdje sam pisala o samom uređaju, kao i o mojim očekivanjima te sam tom prilikom obećala i postove s dojmovima kad prođe neki razuman period. Mislim da su tri mjeseca solidno vrijeme za donijeti neke zaključke, pa je vrijeme da ih podijelim s vama :)



Ukratko ću ponoviti neke najvažnije informacije, no za detalje pogledajte prijašnji post (a ukoliko imate neko pitanje koje nisam pokrila, slobodno pitajte).

Philips Lumea Precision Plus uređaj* je IPL uređaj za kućnu upotrebu koji koristi svjetlosnu tehnologiju, takozvano intenzivno pulsirajuće svjetlo (IPL) koje djeluje na korijen dlačica. One njegovim djelovanjem ostaju u fazi mirovanja, što znači da je ovo uređaj za dugotrajno uklanjanje dlačica. Ono što je bitno naglasiti kako ne biste bile razočarane jest da dugotrajno treba razlikovati od trajnog jer i nakon korištenja profesionalnih IPL uređaja nema garancije da vam jednog dana dlačice opet neće početi rasti.

Moj model uređaja (SC2008/11) dolazi s tri nastavka: za tijelo, lice te za bikini zonu, dok model SC2004/11 dolazi bez nastavka za lice.


Ovaj uređaj nije namijenjen osobama sa svjetlim dlačicama (svjetloplave, crvene i bijele/sijede dlačice), kao ni tamnoputim osobama.

Najbolje rezultate će imati blijedopute osobe s tamnim dlačicama, a što su dlačice jače, to ćete imati bolje rezultate. 


To o jačini dlačica govorim iz iskustva - najbolje rezultate sam postigla ispod pazuha, a tamo sam imala deblje i tamne dlačice pošto tamo dlačice odstranjujem brtivicom, dok su rezultati bili slabiji na dijelovima tijela gdje su dlačice slabije i tanje zbog godina čupanja. 

Konkretno govoreći, evo kakvi su moji rezultati:

  • nadusnica - dlačice su rjeđe i puno sporije rastu, smanjene su za otprilike 50% (taj dio čupam s voskom, a i generalno ih je bilo malo pa umjesto sveukupno 10-ak dlačica, sad ih raste otprilike 5 :D)
  • pazusi - dlačice su rjeđe, puno sporije rastu i smanjene su otprilike za 90%
  • potkoljenice - dlačice su rjeđe,puno  sporije rastu i smanjene su za otprilike 70%
  • nema uraslih dlačica
Od tretiranja bikini zone sam odustala jer stvarno ne volim brijati to područje (a bilo je potrebno brijati ga između tretmana) i lakše mi je otići na odstranjivanje šećernom pastom. Možda se predomislim iduće proljeće, no zasad mi to nije odgovaralo.

Kao što vidite, rezultati su bili najbolji na dijelu tijela gdje su mi dlačice bile najtamnije i najjače, tako da mislim da je ovo izvrstan proizvod za osobe jakih, tamnih dlačica.

Što se tiče potkoljenica, u prvih mjesec-mjesec i pol sam nastavila koristiti epilator, tako da su rezultati u tom periodu bili osrednji - vjerojatno zato jer je bilo teško pogoditi dobru fazu rasta dlačica prilikom tretiranja Lumeom. Nakon tako osrednjih rezultata, ipak sam odlučila držati se preporuke da se to područje obrije prije tretmana i tada su se rezultati popravili i sad mi je krivo što nisam od starta brijala noge, no eto, ja sam zato što sam pročitala u uputstvima da se može koristiti i nakon epilacije (ali da se čeka da dlačice počnu rasti) mislila da ću moći nastaviti sa svojim dotadašnjim navikma odstranjivanja dlačica. Dakle moj savjet je da se ne bojite obrijati noge jer sav vaš trud koji ste godinama ulagale u slabljenje folikula dlaka zahvaljujući Lumei neće biti bačen u vjetar. 



Po pitanju vremena koje mi je potrebno za odstranjivanje, ono se malo smanjilo nakon što sam se ispraksala - za nadusnice mi je i dalje trebala 1 minuta, za pazuhe je i dalje ostala 1 minuta po pazuhu, dok sam uspjela malo ubrzati noge - prije mi je trebalo 14 minuta po nozi, a sad sam došla na 12 min po nozi. To je sveukupno 26 minuta što je vrijeme koje si stvarno mogu priuštiti svaka 2 tjedna (toliko često se rade tretmani). 


Kao što sam napisala u prvom tekstu o Lumei, mislim da je važno imati realna očekivanja i ne misliti da će dlačice u potpunosti nestati u roku dva mjeseca. Tako ne nestaju ni uz salonske IPL uređaje, a pogotovo ne uz ove za kućnu upotrebu. Ipak nisu sve dlačice prilikom tretmana u istoj fazi rasta, pa ipak možda treba neko vrijeme da se "potrefi" dobra faza rasta prilikom tretiranja Lumeom ;)
Isto tako, ukoliko je riječ o hormonalnim dlačicama, slobodno preskočite Lumeu jer ona tu nažalost i neće moći puno pomoći.

Najbolji učinak će ovaj uređaj imati upravo na onima kojima je najpotrebniji, na osobama s tamnim, jakim dlačicama. Još ako ste uz to i svjetlije puti, trebali bi imati izvrsne rezultate. Pošto sama spadam u skupinu koja je dobar kandidat za ovaj uređaj (iako nemam debele dlačice) i pošto su moji rezultati dobri, ja sam uređajem u potpunosti zadovoljna.

Pošto nije riječ o jeftinom uređaju, vjerujem da se mnogi dvoume treba li im ta investicija, pa je po meni bitno proučiti hoće li im taj uređaj odgovarati i dati željene rezultate. Naravno, treba imati i realna očekivanja, ali i vidjeti je li tip kože i dlačica odgovarajuć. Ja bih svakako ga preporučila osobama s tamnijim dlačicama, a još ako su i deblje, definitivno ćete imati dobre rezultate i to će biti dobra vrijednost za uložen novac.

Ovdje su moje ocjene po određenim parametrima:


Jedina mana ovom uređaju je cijena (SC2008/11 košta 3799 kn, a model SC2004/11 košta 2599 kn) i to ne zbog loše vrijednosti koju dobivate za svoj novac nego zbog vremena u kojima živimo. 

U konačnici mogu zaključiti da sam zadovoljna trenutnim rezultatima, a Lumeu ću nastaviti i dalje koristiti i kroz neko vrijeme ću vas opet izvijestiti o rezultatima. 

Što vi kažete na ovakve uređaje? Jeste li isprobale ikad IPL i biste li se voljele riješiti dlačica na dulji period?

*PR uzorak - proizvod je poklon tvrtke Philips (iskustva napisana u recenzijama na ovom blogu su iskrena neovisno o porijeklu proizvoda. Za više informacija pročitajte Pravila i informacije o stranici.)   

CONVERSATION

84 komentari:

  1. Izvrsno si ovo napisala, drago mi je da si zadovoljna.
    Ja osobno ne koristim IPL tretmane/uređaje. Od kad znam za depilaciju, radim je voskom i što je duži staž u čupkanju, to su dlačice sve ređe (makar u mom slučaju). Mislim da je cena brutalno visoka i neopravdana, ali ko voli- nek' izvoli :)
    U svakom slučaju korisna stvarčica za ljubitelje IPL-a u udobnosti doma :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala ti :)
      Slažem se za čupanje i to je i razlog zašto na nogama nisam imala tako dobre rezultate kao npr. ispod pazuha gdje koristim britvicu i gdje se do Lumee godinama ništa nije prorijeđivalo :)
      Sad je li cijena neopravdana - pa ne znam baš pošto je riječ o (barem meni) poprilično zanimljivoj tehnologiji, no dobro, nisam inženjer pa da znam koliko koštaju pojedini dijelovi :)
      U svakom slučaju, cijena djeluje visoka svakako zbog situacije u zemlji, no kad uzmeš u obzir da više ne moraš na voskove/šećerne paste/kupovati epilatore i da i britvice duže traju, a uz to ti dlačice sporije rastu, mislim da i nije cijena tako visoka u odnosu na to što dobiješ :)
      ali naravno, to ne vrijedi za plavuše i slične osobe s dlačicama na koje neće djelovati tako dobro kao na tamnokosu osobu, njima se uređaj naravno ne isplati :)

      Izbriši
    2. *zanimljivoj i ne pretjerano poznatoj tehnologiji

      Izbriši
    3. Apsolutno. Kad se zbroji višegodišnja ušteda- svakako se isplati investirati, jedino je minus (pored cene trenutno, i da- veliki uticajni faktor je prosečna zarada u zemlji) to što ne radi isto na brinetama, riđokosama i plavušama :) Ali dobro, vredi probati i verujem da će sve brinete koje ga budu koristile, biti zadovoljne :)

      Izbriši
    4. Dlaka je vodič, pa što je tamnija i deblja, bolje provodi svjetlost. Za ove svjetlije će trebati razviti neku novu tehnologiju :)
      To je zapravo razlog zašto posebno spominjem tamnokose jer će one imati najbolje benefite od ovog (za naše prilike) ne baš jeftinog uređaja. Ali imat će sigurno i ostali rezultate, no do njih će ipak sporije doći :)

      Izbriši
  2. Čitala sam pozitivna iskustva na forum.hr, a čekala sam i ovaj post :)
    Imam tamne dlake, tako da mislim da bi meni moglo biti dobro.
    Znam šta ću tražiti od muža za Božić :D

    Ivana

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. ako imaš tamne dlačice, mislim da ćeš biti zadovoljna :)

      Izbriši
  3. Ja imam jake, tamne dlake i pojačanu dlakavost dok mi je koza ultra osjetljiva na britvice, a i vosak nije najbolja opcija. Koza mi se zacrveni, iskoče sitni pristići i uzivaj.
    Vjerojatno cu ga kupiti ako pronadjem trgovca koji prodaje ovaj uredjaj na 12 rata :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Uh, tebi bi to bilo onda idealno :)
      Mislim da ti svi trgovci koji ga drže imaju i opciju plaćanja na 12 rata (Elipso sigurno ima) :)

      Izbriši
    2. Poštovami,dobila sam za Božić philips lumea 1995/00 ,još ga nisam probala . Zanima me pecka li ,malo me strah to sama činiti.? Inaće već godinu ipo dana idem u salon na ipl i pecka ,di je dlaka tamnija više pecka ( a u mene Bogu hvala svaka tamna) . Baš me strah krenuti sama. Da li su ovi uređaji za kućnu upotrebu nježniji ? Hvala vam

      Izbriši
  4. Ovo se cini idealno za mene, samo da cijena nije takva kakva je odmah bi nabavila. Ovako se samo mogu nadati da ce jednog biti u mojim rukama..mislim da sam izvrststan kandidat za ovo,svjetloputa sam i imam guste, crne i debele dlake gotovo po cijelom tijelu...uklanjam ih britvicom, a one narastu vec nakon nekoliko sati :/ htjela bih ovaj koji je i za lice jer i tu imam dlaka pogotovo na bradi koje cupam pincetom ali takoder narastu vec iduci dan..., vjecita muka :/

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Uh, da, ti bi onda stvarno bila izvrstan kandidat.
      Nadam se da će jednog dana završiti kod tebe, pa makar na rate :)

      Izbriši
  5. Mom trenutnom budžetu je cijena previsoka, ali mislim da je ovaj uređaj korisna stvarčica i s obzirom na rezultate koje daje nadam se da će se jednog dana naći i u mojim rukama. :-) A do tada mi preostaje zezat se s epilatorima.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. nadam se da će što prije se naći u tvojim rukama :)))

      Izbriši
  6. Proslu zimu sam ga koristila i stvarno se pokazao ucinkovit dosta mi je smanjio dlacice i bila sam jako zadovoljna. Preko ljeta sam napravila pauzu i - sve su se dlacice vratile :( Nadala sam se da ce makar taj ucinak malo duze trajat ...to me bas razocaralo

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ajoj, ne sviđa mi se baš to :/ vidjet ću kako će meni biti po ljeti

      Izbriši
    2. Da,bas i mene zanima nakon koliko (otprilike) se dlake vracaju?

      Izbriši
    3. Preko ljeta mi se nisu vratile, a to je najduže što sam bila bez Lumee ;)

      Izbriši
  7. ja sam kupila lumeu ima vec godinu i mogu ti reci da sam zadovoljna, dosta dlacica je ispalo i ne vracaju se ali ima i onih upornih koje su tanje pa se valjda i sporije uklanjaju , sve u svemu veoma sam zadovoljna jer mi je smanjio vreme depiliranja, uraslih dlaka sskoro da vise i nemam i na miru mogu obrijati noge jednom u mesec dana

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. drago mi je da si zadovojna, evo i ja sam ostala jako zadovoljna Lumeom, baš imamo iste dojmove :)

      Izbriši
  8. Mene zanima što znači da ima vijek trajanja:140 000 impulsa? Što to znači, koliko je to vremena?

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. evo pisala sam o tome u ovom postu:
      http://alittlemakeupobsessed.blogspot.com/2014/08/meet-philips-lumea.html

      to bi značilo da traje preko 5 godina, naravno ovisno o veličini površina koje se tretiraju kao i o učestalosti korištenja :)

      Izbriši
  9. Pozdrav! Ima li što novog ? Dobra ili loša iskustva!? Razmišljam da kupim Lumeu pa me zanima kakva su iskustva u novije vrijeme i nakon još dužeg korištenja... Hvala! :-*

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Planiram napisati update posta jer ima puno pitanja na tu temu, pa nikako :)
      Dojmovi su i dalje više nego pozitivni, dlačica je još nešto malo ostalo, a i tih par koje su ostale jako sporo rastu, tako da sam ja stvarno zadovoljna :)

      Izbriši
  10. Kupila bih si sad lumeu i zanima me imam crne guste dlake i poslje svake depilacije ostaju crne tockice koje uopce ne nestaju i to je jako ruzno vidjeti i zanima me dali i te crne tockice nestaju uporabom lumee?

    OdgovoriIzbriši
  11. Pozdrav :) trebala bih pomoć, odnosno savjet. Nisam sigurna kupiti ili ne. Po opisu svakako odgovaram, svijetla s tamnim dlačicama. Svakako bi mi dobro došlo s obzirom da imam dosta dlačica i po cijelim nogama i cijeloj stražnjici. Prije sam sve brijala, ali već malo više pd godinu dana idem na depilaciju, što me zapravo dosta košta, a previše se ne isplati. Britvicom bi, naravno, dlačice krenule rasti vec taj dan, bile su jake i guste, bilo je grozno, ali je koža bila lijepa, dok s voskom je odlično, oslabile su, nema bockanja, prorijedile su se, ali odjednom sam puna uraslih dlačica, prištića i sitnih crnih točkica (flekica) što me izluđuje jer se jako vidi na mojoj svijetloj koži. E sad kad sam ja to sve potanko ispricala 😄 jos jedna stvar... Problem kod voska je taj sto sam bez dlacica, kompletno znaci, tjedan dana maksimalno ili ajde 2 tjedna dok se bas ne krenu izrazito jako vidjeti, ali preko ljeta bi to vec bio problem nakon tjedan dana, npr pogotovo na plaži, što me zapravo i muci. S britvicom bih to mogla rijesiti u trenu cim ih vidim, a ovako moram pustati 3 tjedna dok ne narastu da mogu kod kozmeticarke. Napisala sam sve ovo u nadi za dobrim savjetom i pomoci i mozda sa željom da čujem kako bi Lumea rijesila sve te moje probleme :D zanima me moras li i ti cekati dlacice da izrastu ili? Jer nije mi bas jasno, kada kod uredaja vidim da pise da utjece na "otpadanje" dlacica, a cure i dalje pisu da moraju brijati? I zanima me ako se vec mora, je li bolje depilirati ili brijati? Oprosti na predugoj poruci i puno ti hvala :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Pozdrav :)
      Generalno se preporučuje obrijati za korištenje Lumee, a i sama sam vidjela bolje rezultate prilikom brijanja nego s depilacijom, tako da te to ne treba brinuti - ne moraš biti dlakava između tretmana i možeš se brijati koliko god treba :)
      Dlačice ne otpadaju, nego jednostavno prestanu rasti odnosno Lumea stavi korijen dlake u stanje mirovanja :) Jednostavno s vremenom je sve manje i manje dlačica dok ne dođeš do toga da ti ih raste njih par i da to moraš rješavati jednom u nekoliko tjedana :)
      Uz ovo što si napisala si idealan kandidat za Lumeu i vjerujem da bi bila zadovoljna rezultatima :)

      Izbriši
  12. Pozdrav!Vec duze vrijeme razmisljam o lumei,vidjela sam da ima povoljnija lumea i skuplja,pretpostavlham da je skuplja puno jaca..moje dlacice su guste i ostre,i imam jako puno uraslih dlaka.Ista je situacija i kod brijanja britvicom,voskom ili epilatorom..pa se duboko nadam da ce lumea biti dobro rijesenje za moje osute noge😕

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Skuplja ima nastavak i za lice, za ove nove verzije nisam sigurna je li jača. U svakom slučaju, Lumea bi trebala biti izvrsno rješenje za te probleme :)

      Izbriši
  13. Pozdrav, kupila sam danas lumeu bez nastavka za lice ima dosta velik prozor jer je namjenjen za tijelo. Zanima me mogu li s tim i nausnie i bradu posto je ocitojedina razlika u velicini prozora i s ovako velikim prozorom bi trebalo samo 2 puta bljesnuti. I dali na licu isto treba brijati dlake prije tretmana iako su skroz kratke?

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Razlika je u veličini, tako da ako je Vama ta veličina dobra za lice, onda možete i s tim :)
      Trebalo bi i te dlake obrijati, ja nisam, pa imam puno slabije rezultate tamo nego na dijelovima tijela gdje sam brijala

      Izbriši
  14. Koja je razlika između uređaja od 2099 kn, 3099 i 4099?

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Razlika je u jačini, broju bljeskova i u nastavcima koje imaju

      Izbriši
  15. Zanima me dal no lumea bio odgovarajuc as mene posto imam jako osjetljivu kozu.poslije svake depilacije imam problem sa pristicima ,iritacijom I uraslim dlacicama..imam puno strija I zanima me dali se moze na takoj kozi koristiti...

    OdgovoriIzbriši
  16. Pozdrav!

    Zanima me smije li se Lumea koristiti na trbuhu?

    OdgovoriIzbriši
  17. Pozdrav!
    Zanima me dali mogu koristiti aparat Lumae za uklanjanje dlačica na prsima?

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Pozdrav, ništa na tu temu ne piše u uputstvima, no ne vidim zašto ne bi moglo :)

      Izbriši
  18. Pozdrav zanima me da li Lumea utjece na pigment koze ,davno sam tako nesto cula da se sa takvim aparatim i laserom gubi pigmentacija i zanima me jos kako Lumea utjece na korijen dlake netom nakon koristenja npr. kod nas nekih zena je korijen dlake jak i crn i nakon brijanja ostanu vidljive crne tockice? Hvala :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ja nemam takvih iskustava po pitanju pigmenta.
      A ovo pitanje s utjecajem na korijen dlake nisam baš shvatila?

      Izbriši
  19. Ne mogu se složit sa tvrdnjom da ne pomaže kod hormonskih poremećaja, barem ne onog od kojeg ja patim. Imam Pcos, i braun 5008 mi je pomogao, puno sa onim odvratnim jakim dlakam na licu. potrebno je samo češće blicati jer je i ciklus dlake ubrzan zbog utjecaja hormona. Ali dlaka je i dalje dlaka bio njen rast hormonski uvjetovan ili ne.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Edita, drago mi je da ti je pomogao, kad sam pisala ovaj tekst, paralelno ga je koristila i jedna blogerica (koju neću prozivati imenom) koja ima problema s hormonima i pisala je da joj ne pomaže. Kad su joj opet ponudili suradnju, napisala je da je Lumea baš super, tako da to eto govori o njoj, a ja srećom nemam horonalnih problema, tako da nisam mogla pisati iz svog osobnog iskustva

      Izbriši
  20. Bog, cini mi se da se kroz ovaj mjesec moze pronaci lumea za 2099kn u prodavaonicama elipsa. Ovih dana idem provjeriti!!! Ja sam savrsen kandidat za ovaj aparat. Moje noge se ne razlikuju od muskih. Zapravo, imam ostre dlake po cijelom tijelu. One koje me najvise nerviraju su dlaci e na bradi koje postaju ostrije zbog cupkanja pincetom, a zbog nestrpljivosti koji put sam pincetom cupala i dlacice nausnice pa su i na tim mjestima pocele rasti jace dlacice. Uz to imam svijetlu put pa mi se uvijek koza crveni iznad usana i na bradi od nepreatanog cupkanja. Ne izlazim po kruh bez pudera.
    Nadam se da cu pronaci lumeu po povoljnijoj cijeni jer ako se bude mogla nabaviti za 2099 na 12 rata, to i nije strasna stvar...

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Nadam se da ćeš ju naći, stvarno je super uređaj :)

      Izbriši
    2. Nasla sam ga za 3099. Onaj bez nastavka za lice je jeftiniji. Napravila prvi tretman. Jedini je problem sto mi se baterija ugasila na pola. Imam puno toga tretirati pa necu dramiti oko toga ako rezultat bude dobar. A vjerujem da cu se malo ispraksirati pa ce svaki sljedeci biti kraci.
      Malo je tesko zapamtiti kuda sam prosla. Koristila sam flomaster da oznacim "polja":)Tako je puno lakse. Nadam se da cu za dva mjeseca biti hair free... bar vecim dijelom...

      Izbriši
  21. Bravo za post, svim curama hvala na komentarima. Malo mi je lakse kad znam da nisam jedina zena sa tolikim dlakama. Philips Lumea je prava stvar za mene! Zelim vam svima da se u ovoj godini rijesite dlacica;)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala ti na komentaru :)
      I sretno s borbom s dlačicama :)

      Izbriši
  22. Bravo za post, svim curama hvala na komentarima. Malo mi je lakse kad znam da nisam jedina zena sa tolikim dlakama. Philips Lumea je prava stvar za mene! Zelim vam svima da se u ovoj godini rijesite dlacica;)

    OdgovoriIzbriši
  23. Pozdrav možete mi odgovoriti dali bi se mogla lumea koristiti i kod muškaraca izrazito dlakavih ?

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Pozdrav Nataša, rekla bih da se može koristiti, samo se ne preporuča za mušku bradu i općenito iznad vrata

      Izbriši
  24. Evo mozda pitanje nije na mistu al mene zanima koja je razlika uzmedu Philipsa i Brauna? Vidila sam da ima i Braun za 3099 kn a inace sam cula da su njihovi aparati bolji pa me zanima. Hvala na odgovoru naprid

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Iskreno - nisam ih uspoređivala i ne znam puno o Braunovom uređaju osim da ima žicu dok je ovaj bežičan (iako i Philips ima verziju s kablom koji je jeftinija) :)

      Izbriši
  25. Pozdrav. A ta lumea na kabl koja je jeftinija da li je podjednake jacine kao i ova bezicna a skuplja?

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Mislim da je iste jačine, no preporučam da usporedite :)

      Izbriši
  26. Hvala, svi ovi komentari su mi puno pomogli u odluci :D

    OdgovoriIzbriši
  27. Pozdrav,
    Cure koje dulje koristite uređaj... zanima me imate li iskustva sa slabljenjem učinkovitosti uredaja? Nesto citam na forumu da se to jednoj curi desilo... pa joj odgovorili "otišla lampa"...

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Imam uređaj već 2,5 godine i ne primjećujem slabiju učinkovitost. Moguće da je to njenog uređaja, nisam do sada to čula...

      Izbriši
  28. Zanima me koliku bol trpite prilikom korištenja?
    Pecka li jako?
    Bude li vam koža crvena i nadražena i koliko dugo?
    Možete li normalno staviti dezić, a da vas ne peckaju pazusi'

    Hvala na odgovorima....

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Korištenje uopće ne boli, malo pecka na pazusima i bikini zoni ako se stavi prejako blicanje, no na četvorki mi je kroz ok.
      Koža nije crvena ni nadražena, nakon korištenja našpricam termalnom vodom.
      Blicam se uvijek navečer, tako da dezić nisam pokušavala staviti, a isto bih preporučila i vama, za svaki slučaj :)

      Izbriši
  29. Postovana, zanima me da da li je aparat stetan tj da li je taj laser apsolutno bezopasan, to nisam nigde uspela da procitam

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Svjetlo nije ionizirajuće zračenje, tako da ne, to nije ono "opasno" zračenje ;)

      Izbriši
  30. Postovana, zanima me da li je aparat stetan tj da li je to zracenje bezopasno, nisam nigde uspela da procitam o tome?
    Hvala puno :*

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Svjetlo nije ionizirajuće zračenje, tako da ne, to nije ono "opasno" zračenje ;)

      Izbriši
  31. Hej Cao prije nekoliko dana sam kupila ovu novu lumeu prestige bri956, pa me zanima da li bi smjela koristit svake sedmice bar na licu i bikini zonu jer imam hormonalni poremećaj a s tim i dlakavost😞 Kao sto je jedna djevojka gore navela blijed ten a dlake crne koje se primjete i posle čupanja pristići i ostalo s tim sto dolazi, mislim da bih čak da brijem bradu imala bolju nego neki muškarci 😂😃 malo sale. Vidim da je Edita rekla da kod nje djeluje iako ima problema sa pcos i nadam se da i dalje čita ovo i njoj bih bila jako zahvalna ako bi mi i ona rekla sva iskustva sa Ipl i licem.😃

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Stvarno ne znam možeš li koristiti češće odnosno ne znam hoće li ti to pomoći, no nadam se da neće štetiti.

      Izbriši
  32. Koja dužina dlačica je potrebna za tretiranje? Tj.obrijati se danas, a tretirati kožu odmah ili idući dan?

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Isti dan bi bilo najbolje :)
      Dlačica ne smije biti jer će ih onda doslovno spaliti, pa mogu nastati i opekline

      Izbriši
  33. Ljubac. Planiram kupiti Lumeu.S obzirom da imam guste crne dlacice, koje idu uz hormonalni poremecaj, i da britvica za mene nije opcija jer se crne tackice izrazito vide, zanima me da li kada Lumea zaustavi rast dlake, crne tackice obrijanih dlacica tako ostaju vidljive na kozi kao poslije brijanja,sto nije za nas koji imamo jake dlake zeljeni rezultat pa i da traje godinama...:(nadam se da sam pogresno shvatila proces

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ne vide se crne točkice jer sama dlaka otpadne iz korijena :)

      Izbriši
  34. Bok! Moze li se koristiti preko ljeta s obzirom na to da se radi o svojevrsnom zracenju?

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Bok! Preporučam da pročitaš uvodni post na tu temu: http://alittlemakeupobsessed.blogspot.hr/2014/08/meet-philips-lumea.html

      tamo ima više detalja o tome tko smije, a tko ne i kad koristiti uređaj :)
      A sad odgovor na pitanje: ne, preko ljeta se uređaj ne preporučuje koristiti jer je koža onda osjetljivija što znamo da nije dobra kombinacija s UV zračenjem

      Izbriši
  35. Pozz
    Kupila sam novi lumea aparat sa dva nastavka.Zanima me koliko cesto se moze koristiti bez opasnosti jer imam velikih problema sa dlacicama na licu.
    hvala

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ne znam o koja je dva nastavka riječ. Ako ima nastavak za lice, onda se sigurno može koristiti prema preporukama u knjižici (svaka 2 tjedna). U suprotnom ne znam ažalost

      Izbriši
  36. Pozdrav,
    znaci nakon sto se dlacice obriju,Lumea zaustavi,pauzira tj odgodi njihov rast na neko vrijeme,odnosno dlacica nece narasti i otpasti,ako sam dobro skuzila? Ako je tako, znaci da kada obrijem i iskoristim Lumeu i dalje ce ostati crne tockice nakon brijanja,jer dlaka nije otpala iz korijena..?

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Moram priznati da me malo zbunilo tvoje pitanje :)
      Nemam nakon brijanja crne točkice niti znam ikog tko ih ima :/
      Tako da ni nakon blicanja nemam točkice

      Izbriši
  37. Gdje se može kupiti ovaj uređaj?

    OdgovoriIzbriši
  38. Pozdrav, mene interesuje rok trajanja proizvoda. 😁 Da li i kada treba menjati nešto od filtera, potrošnih delova? Hvala

    OdgovoriIzbriši
  39. Sad čitam da se ljeti ne smije koristiti. Ako bih recimo sad kupila i napravila tretman koliko dugo bih mogla biti bez dlacica? Hvala na odgovoru

    OdgovoriIzbriši
  40. planiram kupiti lumeu..
    .koji model da uzmem....za lice mi ne treba samo za noge, prepone i pazuhe

    OdgovoriIzbriši
  41. Neki dan kupila Philips Lumeu SC1997 i do sada sam procitala samo pozitivne recenzije..."blicala" sam se jucer...
    Ovaj model je zicani sto meni uopce ne smeta (cak mi i vise odgovara nego da mi se tijekom tretmana isprazni hh) i ima nastavak za tijelo i za lice i trenutno ne mogu reci nesto vise o njemu osim da sam prema svojim dlakama odlican kandidat... vidjet cemo kroz mjesec dana hocu li postici kakav rezultat :)

    OdgovoriIzbriši
  42. Poštovana,
    Ako sam dobro razumela postupak:
    Obrijem se pa se blicam, pa sačekam da izrastu- ponovo se obrijam i blicam.
    I koliko ponavljanja je potrebno? odnosno koliko najviše puta godišnje to smem da radim? ima li neko ograničenje?

    Hvala Vam unapred!

    OdgovoriIzbriši