Favoriti godine - make up - a little make up obsessed

Favoriti godine - make up



Nakon što ste mogle čitati o mojim favoritima kad su u pitanju njega lica te njega kose i tijela, a danas dolazi zadnji u nizu postova ove trilogije o favoritima, onaj o make up favoritima.

Stvarno sam se trudila staviti što manje proizvoda, no jednostavno ih nisam uspjela reducirati na manje. Bilo je još proizvoda kojima sam se oduševila, ali ove sam između svih tih i najviše koristila. Pa da krenemo...

Lice



Kad su u pitanju favoriti po pitanju podloga i korektora, neki su stari, a neki novi. Stari favorit je svakako Estee Lauder Double Wear puder. Apsolutni prvak u prekrivanju mog vitiliga i svih ostalih nepravilnosti. Uz to, nemam osjećaj težine na licu, ne radi mi nered i ne prosjajim nakon dva sata. Preporučam ga svima kojima je potrebno jače prekrivanje, za mješovitu i masnu kožu, kožnu s aknama ili ožiljcima te osobama s vitiligom.

L'Oreal Lumi Magique je puder koji nosim u zadnje vrijeme jer nemam toliko toga za prekrivanje (zahvaljujući Bioderma serumu te serumu s C vitaminom). Riječ je o puderu koji daje dewy efekt (efekt zdravog sjaja), pa nije za masnokošce, a i mješovitokošci kao ja s njim moraju biti oprezni da ne bi loše sjajili. Kako je zima, pa se manje mastim, mogu si priuštiti korištenje tog pudera, no po toplijem vremenu (ok, nije ni sad hladno, no mislim na temperature iznad 20 stupnjeva), ovaj puder kod mene ne dolazi u obzir. Lagano do srednje prekriva, postojanost mu je na meni nekih 5-6 sati, a najčešće ga koristim tako da ipak matiram T-zonu. Sve u svemu, ovo je divan puder, a meni je valjda još draži jer mi je koža u dobrom stanju trenutno pa si mogu priušiti korištenje tako laganog pudera.

Holika Holika Petit Clearing BB krema je jedan od omiljenih proizvoda godine i nije mi jasno zašto još nema svoju recenziju. Koristim drugu tubicu, sviđa mi se prekrivanje, trajnost i efekt koji daje na mojoj koži. Za prekrivanje bih rekla da je srednje prema jakom, a preporučila bih ju mješovito i masnokošcima.

Estee Lauder Double Wear korektor je dobio svoju recenziju ovdje, pa se neću ponavljati, samo ću reći da izvrsno prekriva podočnjake, kao i nepravilnosti na licu, a solidno prekriva i vitiligo.

Ben Nye Banana Luxury Powder isto nije dobio svoju recenziju, no vjerujem da ste ih mnoge pročitali. Uglavnom, izvrstan puder koji koristim za posvjetljivanje podočnjaka, kao i za matiranje. Čak mi je bolji u svrhu matiranja. I iako sam se bojala kako će ova žuta boja pristajati na moj neutralno-rozi podton, izrsno se uklapa.

Coverdem Perfect Face je proizvod koji uvijek imam u testeru jer mi strašno dugo traje i full size bi mi se pokvario prije nego bih ga potrošila. Koristim ga samo za prekrivanje vitiliga, tako da mi je dovoljna doslovno jedna kap ovog ekstremno gustog i pigmentianog pudera. Samo ću reći da su Vichy Dermablend i Estee Lauder Double Wear Maximum Cover Camouflage male bebe za njega.



MAC Gentle definitivno nije samo ovogodišnji favorit, nego jedan od onih mojih svevremenskih favorita, no kako sam ga puno koristila i ove godine, odlučila sam ga uvrstiti ovdje. O njemu ste mogle čitati (i gledati ga) u ovom postu.
Još jedno rumenilo koje me oduševilo je Revelique duo powder blush u nijansi 10 raspberry. O njemu ste mogle čitati ovdje, a oduševljenje ovim rumenilom me nije pustilo.
Jedan od najdražih ovogodišnjih rođendanskih poklona mi je svakako bilo i theBalm Mary-Lou Manizer o kojem ste mogle čitati ovdje i mogu vam reći da skoro pa da nije prošao dan otkad sam ga dobila, a da ga nisam koristila (a rođendan mi je bio još u rujnu).

Oči



Puno novih i divnih sjenila je ove godine našlo put do mene, no odabrala sam stvarno ona za kojima sam najviše posezala. Kako uglavnom nosim nude look na očima, najviše sam koristila Urban Decay Naked Basics paletu (recenzija) i KIKO Generous Earth paletu (recenzija). Često sam koristila i Maybelline Color Tattoo sjenila, a najčešće nijanse #35 On and on Bronze (recenzija) i #65 Pink Gold (recenzija).

Kad sam htjela nešto "svečaniji" look, koristila sam Sleek Showstoppers (recenzija) ili Lancome Erika F sjenilo (recenzija).



Što se tiče maskara, ovu godinu su definitivno obilježile ove dvije maskare - Le Volume de Chanel maskara i KIKO Super Colour mascara 01 Viola (recenzija).

Usne



Jedna od mojih prošlogodišnjih najvećih manija je bila manija za ruževima. Iskreno, bilo mi je teško izdvojiti samo nekoliko komada, no ovo su apsolutni favoriti u kategoriji. Riječ je o Maybelline Color Sensational Fuchsia Flash 902 (recenzija), Catrice Rocking Royals ruževi C01 Pink Punk i C02 Of Royal Blood (recenzija), MAC Flat Out Fabulous (recenzija), Avon Ultra Colour Lipstick Carnation (recenzija), Rimmel Apocalips Lip Laquer Apocaliptic (recenzija), Rimmel London Apocalips Lip Laquer Nova (recenzija), Sleek Heartbreaker (recenzija) i Dior Addict Extreme #356 Cherie Bow (recenzija).

Mislim da ih je definitivno previše da o svakom nešto pišem, no kako postoje recenzije, ako vas koji zanima, kliknite na recenziju :)

Nokti



Vjerojatno se pitate "jel se to ova šali, 18 lakova stavila u favorite". Da, jesam, no nisam se mogla odlučiti za manje od toga. Lakovi su još jedna moja slabost kojoj ne mogu odoljeti.

Definitivni hit godine su bili teksturni lakovi (sad vidim da sam zaboravila uvrstiti i Misslyn elegance), a u toj kategoriji su favoriti bili Essence Here's my number (swatch), Beauty UK Posh Polish Grit FX - Banksy (swatch), Golden Rose Holiday #58 (swatch), KIKO Sugar Mat #633 Magneta (swatch) i KIKO Sugar Mat #632 True Red (swatch).

KIKO lakovi su mi generalno bili otkriće godine, a neću ih pojedino popisivati, već one za koje sam napravila swtch možete naći na ovom linku.

Osim navedenih lakova, među favoritima su se našla i dva Essie laka - Sole Mate (swatch) i Watermelon (swatch), jedan divan Rimmel - Rimmel London Salon Pro #313 Cocktail Passion (swatch), OPI Every Moth Is Oktoberfest (swatch), ANNY 393 rock the hill (swatch) i predivan lak iz predivne Colour Rich linije (preporučam ovu liniju GR lakova od srca!) - Golden Rose Rich Color #22 (swatch). Otkriće mi je i jedan izvrstan top coat - Nutra Nail Speed Dry Top Coat čiju ste recenziju mogle pročitati u ovom postu.

Što reći za kraj? Eto, stigli smo do kraja s favoritima. Iako nisam nešto bila zadovoljna prošlom godinom, što se tiče kozmetike, bila je to izuzetno plodna godina - kao što se i vidi iz priloženog. A sada krećemo u nove pobjede i u otkrivanje novih divnih proizvoda ♥

Što kažete na moje favorite? Imamo li zajedničkih?

CONVERSATION

36 komentari:

  1. Divnih li stvarcica <3 Kako ceznem za Naked i Sleek paleticama <3

    OdgovoriIzbriši
  2. Divni su favoriti.. A što se tiče usana, vidim da volimo iste proizvode.. Jedino nisam isprobala Diorov, a Avon, Catrice i Rimmel su i u mojim favoritima.. .)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. kad su među favoritima svima koji su ih probali, onda su stvarno dobri :D

      Izbriši
  3. Favoriti su divni...imamo puunooo zajedničkog kada su u pitanju ruževi!! :)
    Martina

    OdgovoriIzbriši
  4. Ima super stvari, Dior ruž je i moj favorit. :-)
    Zanima me ovaj Estee Lauder Double Wear puder, još uvijek sam u potrazi za odličnim puderom, a njemu sam čitala dosta super recenzija. Jedino me muči to što sam čula da su mu nedavno mijenjali forumulu, jesi isprobala tu novu?

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. ova bočica na slici je još stara verzija, ali imam ljetnu nijansu novu i iskreno, nije tolika razlika. i dalje je to najbolji puder :)
      probaj dobiti probicu, stvarno mu nema premca :)

      Izbriši
  5. Joj koliko divota. DPuble wear bih bas volela da probam. I banana puder naravno. Imas divnu generous earth paletu! Prelepa je :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. nadam se da ćeš probati sve to :)
      a za paletu se slažem, savršena je <3

      Izbriši
  6. Svašta nešto lijepo :) neke favorite dijelimo, a neke stvarčice poput ive ljubičaste Kiko maskare bi voljela i sama isprobati! Jedva čekam vidjet što će nam tek ova godina novoga donijeti :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. mislim da bi ta maskara bila divna na tvojim trepušama :)
      budemo radile narudžbu, pa će sigurno donijeti svašta lijepoga :D

      Izbriši
  7. Nekoliko puta sam pregledala slike :D Kao veliki ljubitelj ruževa, malo ti zamjeran što ne daš da vidimo kakvi su :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. pa imaš u tekstu linkove na recenziju svakog od njih ;)

      Izbriši
    2. Dobro, dobro to, ali ovako zajedno nekako bolje izgleda :D Džaba sve, volim šerenilo ruževa na okupu :)

      Izbriši
    3. ajde da te utješim - uskoro ide jedan post u kojeć će biti nekoliko ruževa na okupu :)

      Izbriši
  8. Ovaj Maybelline Color Sensational ruž je definitivno moj favorit među ruževima,i to čak ista nijansa. Dugotrajan,hidratantan,savršenstvo :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. u tri riječi si ga opisala, potpuno se slažem s tobom :)

      Izbriši
  9. Odlicni favoriti, imamo dooosta zajednickih. ♥ P.S. Tagovala sam te na svoj poslednji post ♥

    OdgovoriIzbriši
  10. Ovaj Ben Nye Banana Luxury Powder mi se cini jako zanimljiv. :)
    Jao ja mesecima gledam ove Maybelline Color Tattoo i ubedjujem sebe da mi ne trebaju :D

    OdgovoriIzbriši
  11. Zelim naked basics i lou manizer, plakat cu :((( to mi je bas vrh wishliste a nikako da uklonim :/

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. nadam se da ćeš ih ipak što prije maknuti :)
      kako je otišao s WL Chanel, tako će i ovo :)

      Izbriši
  12. Što uopće reći na ove favorite :-D Zajednički su na Chanelova maskara, EL DW korektor i Essence sand lakić, iako bi ja bez problema mogla udomiti sve tvoje ruževe i proglasiti ih favoritima :-D

    OdgovoriIzbriši
  13. Divni favoriti :) Nedavno sam htjela kupiti Maybelline kremaste sjenke ali nažalost nije bilo nijansi koje sam htjela.

    OdgovoriIzbriši
  14. Od prvog do posljednjeg proizvoda divotaaa, Jasno mi je zašto su ti svi odreda favoriti. Neke bi ti najradije ukrala <3 Petit BB kremu se želim još od prvog saznanja o ovoj BB kremi, al nikak pa nikak da dođe do mene...

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Petit kremica je stvarno povoljna, a izvrsna, nadam se da će što prije naći put do tebe :)

      Izbriši
  15. I opet dijelimo podosta favorita, Naked, GR lakovi, Banana itd

    Predivan rezime prošlogodišnjih makeup ljubimaca :)

    OdgovoriIzbriši
  16. krasni lakići... a i palete bih ti sve ukrala, da znaš :D

    OdgovoriIzbriši
  17. I meni je HolikaHolika favorit godine..I moram spomenut da odgovara i mojoj suhoj koži :) Htjela bi isprobat i druge verzije osim Clearing ali se nekako ne usuđujem :)
    Banana mi je na wish listi već dugooo...Nadam se da cu ju ove godine skinut s iste :)

    OdgovoriIzbriši
  18. Maybelline Color Tattoo u On and On Bronze je i moj favorit! Obožavam ga, cijelo ljeto sam ga nosila i mogu ga preporučiti svim curama sa zelenim očima<3

    OdgovoriIzbriši
  19. Definitivno dijelimo puno favorita. Jučer sam kupila Essie watermelon ni ne znajući da ga imaš. Divan je.

    OdgovoriIzbriši