Favoriti mjeseca - travanj 2013. - preparativa - a little make up obsessed

Favoriti mjeseca - travanj 2013. - preparativa

Poslikala sam ove proizvode zapravo za post radnog naziva "što trenutno koristim od kozmetike", no onda sam skužila da je početak mjeseca i da bih mogla napisati post o favoritima, a ovi proizvodi to zaista jesu, tako da eto, došlo je do promjene plana.

Kako mi je travanj bio pun obaveza i stresa (a bit će i iduća 2 mjeseca), svela sam kozmetiku na minimum i trudila sam se biti praktična da bih uštedila što više vremena, tako da tu nema proizvoda koji služe za tretmane za koje treba više vremena.

Pa da krenemo s preparativom...

Vichy šampon protiv peruti - nemam problema s peruti, no kad sam pod stresom, tjeme me užasno svrbi i potrebna je velika samodisciplina da se sva ne razderem, pa u takvim periodima najčešće koristim šampone protiv peruti jer oni smiruju vlasište. Iskreno, krenula sam po novi Vichy šampon za osjetljivo vlasište, no očito prerano i još ga nije bilo u ljekarnama, pa sam uzela ovaj jer je bio jedini bez sulfata (koje inače ne izbjegavam pretjerano, no u ovakvim fazama se trudim dodatno ne izazvati iritaciju). Planiram napraviti recenziju jer imam dosta toga za reći o ovom šamponu.

Zatim tu je probica Kiehls Panthenol kreme za suhu kožu koju sam dobila od drage M. (hvala :*). Moja koža nije suha, no dehidraciju najčešće sprječavam upravo kremama za suhu kožu, pa se tako tu našla i moja all time favourite Lancome Nutrix (o kojoj ste mogle čitati ovdje). Obje rješavaju suhe dijelove u tren oka i definitivno ću si kupiti i Kiehls full size.

Za idući proizvod ne mogu reći da mi je favorit, no svakako je postao dio moje svakodnevne njege. Riječ je o Protopic 0,1% kremi koju koristim za vitiligo. Neću preuraniti, no čini mi se da se nešto dobro događa, pa možda postane i pravi favorit. Ono zbog čega me ova kremica nervira je što mi remeti ostatak njege - kako ju nanosim na bradu (a počela sam i na dio obraza jer mi nešto sumnjivo izgleda), teško je točno odrediti granicu do kuda ide, pa ne mogu nanositi uz nju kreme sa kiselinama, a i stvara mi problem s ostatkom njege da se ne izmiješa s drugom kremom. No ako djeluje, nema veze, trpit ću to.

Bioderma Sebium AKN - izvrsna krema koja izvrsno djeluje na moju kožu! Očistila mi je dosta dobro lice od komedona no sad mi je grozno jer ju ne mogu nanositi navečer, pa ju koristim ponekad kao dnevnu, a ponekad ne uopće jer mi nije idealna podloga za puder ili BB kremu što mi je krivo jer mi se čini da mi se ten malo pogoršao otkad ju ne koristim redovito.

Vichy Lift Activ Serum 10 Oči & Trepavice
* - o ovom serumu sam napisala puno toga ovdje, pa da ne duljim jer sam se već previše raspisala i upravo odlučila podijeliti post na dva dijela - preparativa i dekorativa :)

Zatim u mojim favoritima se našla još jedna probica - Kiehl's microdermabrasion scrub. Što da vam kažem, s ovim proizvodom sam doživjela kozmetički orgazam!!! Savršenstvo! Izvrsno izriba kožu i MORA biti moj :)

Zatim klasika - Merz Spezial maska za područje oko očiju čija recenzija postoji na ovom linku i za probu sam uzela Schaebens Augen & Lippen maske koja mi je jednako dobra kao i Merzova. Namažem i ostavim preko noći da se upija, ni ne trudim se višak pokupiti nakon 10-15 minuta.

Clinique 7 Day Scrub* je opet našao mjesto među favoritima - bio je među favoritima i u veljači. Znam da se ponavljam, ali ovaj proizvod mi je tako dobar da to i zaslužuje. Dobro me izriba iako je i nježan.

Afrodita kremica oko očiju - sve sam rekla ovdje. A i završila je u godišnjim favoritima. Pametnom dosta :D

Vichy Aqualia Thermal Legere krema* - divna lagana krema koja nahrani mješovitu kožu, izvrsna podloga za šminku.

Melvita ružina vodica - divan proizvod kojeg jako volim, bila je i u prošlomjesečnim favoritima. Volim miris ruža, a i super tonizira.

I zadnji proizvod na listi (svaka čast ako ste dovde došle, baš sam se raspisala) - Batiste Blush šampon za suho pranje. Spas za mjesece poput prošlog (i ovog i onog koji dolazi - šmrc). Moj omiljeni šampon za suho pranje koji me spašava u dane kad mi je kosa na granici da se zamasti, a jednostavno nemam vremena ni snage da ju operem. Uskoro slijedi i njegova recenzija, a i recenzija Original verzije.

Eto, to je to, Hvala vam koje ste bile izdržljive i pročitale tekst do kraja :)
Dijelimo li koji favorit? Zanima li vas posebno recenzija nekog od ovih proizvoda pa da požurim s njom?

*proizvodi označeni zvjezdicom su PR uzorci

CONVERSATION

22 komentari:

  1. Vichy AT je i meni odlićna krema!

    OdgovoriIzbriši
  2. E i ja sam mislila da kupim Vichy AT. Ma poola stvari koje si pomenula bas zelim da probam. No o vecini koje bas zelim si vec pisla :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Kupi ju, izvrsna je :)
      I nadam se da ćeš isprobati sve te stvari koje te zanimaju :)

      Izbriši
  3. Vichy Aqualia Thermal Legere me jaaaaako zanima! :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. bit će recenzija, već dugo ju planiram, pa nikako da napišem (a kremicu često koristim) :)

      Izbriši
  4. Uh meni je Vichy Aqualia Thermal jedna od omiljenih kremica a ismijala sam se za kozmeticki orgazam! :)) Ja cu ga uvijek blagosiljati, kakav god da je, pa i kozmeticki hehehe :)))

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. I ja sam za sve vrste, a ovaj sam prvi put doživjela :))) nevjerojatan osjećaj kod korištenja, nema boljeg opisa od kozmetičkog orgazma :)

      Izbriši
  5. Zaista probrano društvo :)

    Vidim, i ti postaješ Kiehls fan :)

    Žao mi je da imaš problema s tim vitligom ali držim fige iz sveg srca da ti krema za to pomogne !

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Da, da, zarazila si me Kiehlosom :)

      Hvala ti, i ja se nadam... Još da je manje stresa na svim poljima... Ali kao što sam ti već rekla, za to bih valjda trebala odseliti na neki svjetionik :)

      Izbriši
  6. Bioderma Sebium AKN je i moj favorit! Trenutno koristim ostatke iz testera koji sam dobila ali uskoro ću morati kupiti full size! Mislim da ću uzeti i gel za umivanje iz iste kolekcije jer to dvoje zajedno mi je u par dana očistilo lice! U Batiste šampon sam se malo razočarala...

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Gel nisam još probala jer imam zalihe drugih gelova, ali kad ih potrošim, svakako ću ga probati :)
      A kako si se razočarala u Batiste? Što ti se nije svidjelo?

      Izbriši
  7. Lovely post and blog dear.

    Feel free to check-out my latest blog post and if you like, follow me on GFC, I'll follow you back :)
    http://roxxanaifrim.blogspot.ro/

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Thank you my dear! I'm going to read your post right now :)

      Izbriši
  8. Imamo neke zajdečnike favorite, a ovu masku za oči svakako isprobavam uskoro.

    OdgovoriIzbriši