The Balm nude 'tude - a little make up obsessed

The Balm nude 'tude

Iako sam nekad davno zazirala od paleta, sad su mi palete sjenila među najdražim proizvodima. Promijenila su se vremena gdje je samo pola boja bilo iskoristivo i brandovi su počeli raditi puno smislenije palete gdje je moguće iskoristiti svaku nijansu i napraviti hrpu lookova samo s jednom paletom. Naravno, tu pomaže i to što je trenutno prisutan trend neutralnih paleta, pa je puno lakše iskombinirati boje, no nema ni kod svih neutralnih paleta dovoljno različitih boja kako bi se moglo napraviti puno različitih lookova.


The Balm Nude'tude* paleta je jedna od onih s dovoljno različitih nijansi s kojima je moguće napraviti puno različitih lookova, bilo da želite neku laganiju dnevnu verziju ili dramatični smokey look. No idemo mi ipak redom :)

Paleta dolazi u kartonskom pakiranju, s magnetnim zatvaranjem, karakterističnim za The Balm. Neki će reći da je neozbiljno, no meni se sviđa njihova kreativnost i ilustracije koje krase njihove proizvode.

Postoje dvije verzije pakiranja, Naughty (ova moja), s golim tetama i Nice, koju krasi ilustracija nekakve sobe (?). 

 Unutar poklopca se nalazi veliko ogledalo koje meni osobno nije neophodno, no ogledalo nikad nije na odmet. U pakiranju se nalazi i mali kistić koji nije pretjerano iskoristiv, no za silu (npr. da odete na put i zaboravite kistove) bi poslužio. 

Ukupna gramaža palete je 11,08 grama, a unutar palete se nalazi 12 sjenila. Dakle svako sjenilo ima otprilike 93 grama što je ok. 

Kao što sam napisala, u paleti se nalazi 12 sjenila, od toga su 4 sjenila mat, 3 satin, 4 shimmer, a 1 sjenilo je glitter finisha.


Što se tiče pigmentacije, vidjet ćete na slikama ispod da je dobra i bez baze, no s bazom postaje fenomenalna. Kvaliteta se (uostalom kao i kod svih brandova) razlikuje od nijanse do nijanse, kao i od teksture do teksture. 

Mat sjenila su meke teksture, no i truse se. Ne toliko prilikom nanošenja na kapak, no moram napomenuti da ja uvijek otresem kist prije nanošenja, dok trušenje dolazi do izražaja kada kistom dotaknete proizvod u ambalaži.

Sjenila satin finisha se uopće ne truse, dobre su pigmentacije i na njih nemam nikakve primjedbe.

Shimmer sjenila su divno mekana, ne truse se i izvrsne su pigmentacije. Moram izdvojiti Stand-offish nijansu, jedna je od najupotrebljivanijih u ovoj paleti. Osvježi kapak i često posežem za njom kad nemam puno vremena i trebam nijansu koja će mi neutralizirati kapak i dati svježi izgled. 

U paleti je i jedno glitter sjenilo - Silly. Ima mat bazu i predivne crvenkaste šljokice. Nažalost, tako je u ambalaži, no na kapku je situacija drugačija. Prilikom blendanja, te šljokice otpadnu. Meni je boja i dalje lijepa, no nažalost, nije onakva kakva je u ambalaži.

Trajnost je izvrsna, bilo je dana kad sam nosila ova sjenila doslovno od jutra do mraka i (uz bazu) su ostala nepromijenjena do skidanja šminke. 

Meni osobno se ova paleta jako sviđa, često posežem za njom, kombinacija boja mi je izvrsna, kao i trajnost, a najveća zamjerka mi je nijansa Silly, mislim da je šteta što taj predivni glitter pada. Osim toga mi se sviđa i to što ima i svjetlijih i tamnijih boja, pa je mogućnost različitih kombinacija i lookova velika, a to što se pojedine nijanse malo truse mogu preživjeti, u svakoj paleti ima takvih nijansi.

Cijena ove palete je 250 kn, a možete ju kupiti u Bipi, Mulleru i Martimexu, a ja bih Vam prepoučila kupovinu u Bipi na dekorativnom popustu gdje ju možete dobiti 30% jeftinije i to je stvarno onda izvrstan deal. 

Kako se vama sviđa ova paleta? Jeste li ju isprobale?

prvi red bez baze
prvi red s bazom
drugi red bez baze
drugi red s bazom


 *PR uzorak (iskustva napisana u recenzijama na ovom blogu su iskrena neovisno o porijeklu proizvoda.)

CONVERSATION

2 komentari:

  1. Predivna mi je ova paleta, sve nijanse su savrsene i super se mogu kombinirati. Vidim da je i pigmentacija odlicna...nadam se da ce se jednoga dana naci i u mojoj kolekciji :)

    OdgovoriIzbriši
  2. Jako je lepa i kombinacija nijansi je baš po mom ukusu :) Nisam je probala, ali želim ;)

    OdgovoriIzbriši