Favoriti ljeta 2016. - a little make up obsessed

Favoriti ljeta 2016.

S dolaskom kišnog vremena, definitivno s tugom mogu zaključiti da je ljeto gotovo, tako da je vrijeme da rezimiram prethodnu sezonu i napišem vas ponešto o proizvodima koje sam obožavala u prethodnom razdoblju.


Ove godine sam koristila puno genijalnih proizvoda za sunčanje, no kao svoje apsolutne favorite ću navesti Uriage Bariesun* (SPF50+ i SPF30 koja nije na slici) jer su lagane teksture, nisu mi izazvali sekundarnu alergiju na sunce kojoj sam sklona i jer su izvrsno štitili od sunca. Eucerin Sun Lotion SPF 50+* mi se svidio iz istih razloga: lagana, nemasna tekstura, sprječavanje alergije i izvrsna zaštita. Na slici nije Vichy Ideal Soleil Gel-mlijeko za suhu i mokru kožu* kojeg krase sve osobine kao i ostale proizvode za zaštitu od sunca koje sam navela. Iako sam koristila još proizvoda za zaštitu kože od sunca, ovi proizvodi su me potpuno osvojili.

Kad je u pitanju njega nakon sunca, nakon puno isprobanih proizvoda te vrste, mogu reći da je moj apsolutni favorit Eucerin After sun creme-gel. Izuzetno je lagane i nemasne teksture, no izvrsno njeguje kožu, smiruje ju i daje osjećaj hlađenja koji je nakon dana provedenog na suncu (kad isijavate toplinu neovisno jeste li se pržili ili ne). To je proizvod kojem se rado vraćam i kojeg mi još nijedan proizvod te vrste nije uspio nadmašiti. 


Kad je njega tijela u pitanju, tu se istaknulo nekoliko proizvoda. Ako me redovito pratite, znate za moju maniju ljubav prema gelovima za tuširanje i znate da doma redovito imam po nekoliko litara različitih gelova za tuširanje i da ih volim rotirati po raspoloženju. Ovog ljeta sam minimalno rotirala gelove za tuširanje jer sam se apsolutno zaljubila u L'Angelica Officinalis pamuk & mošus gel za tuširanje. Toliko da sam već na 2. bočici, a "bočica" ima pola litre i prvu sam kupila tek početkom kolovoza, nisam ju nosila na more i unatoč tome sam već jednu cijelu potrošila. Onda znate da sam stvarno zanemarila ostale gelove i potpuno se posvetila ovoj ljubavi. 

Iako imam uistinu minimum celulita, tu i tamo (obično pred ljeto i/ili ljeti) i ja popustim i isprobam neki proizvod proizvod namijenjen borbi s njim. Nikel Anticelulitni gel s bršljanom* me oduševio. Ovaj gel sam dobila u Index Beauty Box-u, pa rek'o ajde da probam. Koža je već nakon par dana izgledala zategnutije i noge su izgledale ljepše. Može se koristiti i u kombinaciji s Nikel uljem s bršljanom i trenutno ga tako koristim i rezultati su još bolji, stvarno lijepo zateže kožu, a za pravu borbu s celulitom smatram da je potrebna uravnotežena prehrana, sport i naravno, masaža kako bi se celulit razbio. Kreme smatram više samo estetskim pomagalom (kad je celulit u pitanju) i mislim da treba imati realna očekivanja i biti svjestan da sama krema nije dovoljna kako bi se celulit reducirao. 

Eucerin AQUAporin Intenzivni losion za tijelo* je jedan od boljih ljekarničkih losiona za tijelo koje sam koristila. Izuzetno je ugodnog mirisa i lijepo hrani kožu. Preporučila sam ga i svojoj prijateljici za njenu curicu koja ima atopijski dermatitis i zadovoljna je njime. 


Bio Beaute by Nuxe Hranjivo i tonizirajuće svilenkasto ulje* je još jedan od mojih favorita. Riječ je o preprepredivnom svilenkastom ulju s mirisom citronovca koji nema u mirisu nimalo kiselosti nego me podsjeća na neku finu pitu od limuna. Izvrsno njeguje kožu, relativno brzo se upija (riječ je o svilenkastom, a ne suhom ulju pa ne treba očekivati instantno upijanje) i predivno miriše, pa je ovo ulje postalo jedna od meni najdražih mazalica.

The Body Shop Moringa Body Butter je jedan od mojih all time favorita i definitivno moja najdraža TBS linija. Osim body buttera imam i ulje za tijelo, losion za tijelo, gel za tuširanje i body mist s ovim mirisom, mislim da vam je onda jasno koliko volim tu liniju :D Savršeno mi miriše, a uz to, ovaj body butter jako lijepo njeguje moju (suhu) kožu tijela. 

Olival SunTan ulje za ubrzano tamnjenje* mi se (uz L'Erbolario pekmez) najviše svidio od svih ovakvih proizvoda koje sam koristila ovog ljeta. Prekrasno miriše, relativno brzo se upija, a uz to, izvrsno radi svoj posao - stvarno se uz ovo ulje ubrzano tamni, no ono još važnije, čini mi se da utječe i na trajanje boje, odnosno da je uz ovo ulje boja koju sam dobila "kvalitetnija" odnosno trajnija. Ako razumijete što želim reći :D
 

Izuzetnu pažnju posvećujem njezi lica i tu su se našli neki stari i neki novi favoriti. Ovog ljeta me oduševila Nikel Hidratantna krema s narančom* koja je lagane teksture, a opet, dovoljno hidratantna za moju mješovitu, dehidraciji sklonu kožu. Nakon nekih (žešćih) failova po pitanju krema iz ranga prirodne kozmetike, bila sam pomalo tužna što mi je jako teško naći dobre proizvode te vrste za njegu lica, pa me ova kremica još više oduševila. Uz sve to ima i predivan miris, tako da mi je bio poseban užitak nanositi ju ujutro i uživati u njegovanoj koži, ali i savršenom mirisu. 

Uređaj koji me iznova oduševljava je Foreo Luna2*. Osim što je izvrstan za čišćenje lica, obožavam i njegovu "anti-ageing" funkciju, odnosno masažu lica ovim uređajem. Budimo realni, učinci masaže se ne mogu vidjeti kroz kratak period i to gledam više kao ulaganje u budućnost i nadam se da će po tom pitanju biti rezultata, no ono što odmah vidim je bolja prokrvljenost lica, a samim time i zdraviji izgled kože.

Nakon faila s prirodnom kozmetikom kojeg sam spomenula (a o kojem ću vam pisati u jednom od narednih postova), vratila sam se svom starom all time favoritu, Caudalie Overnight Detox ulje (recenzija). Riječ je o proizvodu koji sam prvi puta kupila prije 2 godine i od tada se volimo i rado mu se vraćam (posebno kad se zeznem s nekim drugim proizvodom).

Među favoritima ljeta su se našla čak dva proizvoda za njegu usana, no morala sam ih oba uvrstiti ovdje jer su me oba oduševila. Biobaza BeeBalm s grejpom i maslinom je za mene najbolji drogerijski balzam za usne u sticku, a Uriage BarieSun balzam za usne sa SPF30* me oduševio jer je taaaaako teško naći balzam za usne sa SPF koji ne ostavlja bijeli trag, no ovaj balzam ga uistinu ne ostavlja i ne samo to, nego i izvrsno njeguje usne.


Miris koji mi je definitivno obilježio ljeto je Chanel Beige* iz Les Exclusifs linije. Savršen zbog svojih aroma gloga, frezije, frangipanija, uz akorde meda. Lagan je, a opet trajan, definitivno idealan odabir za ljeto, a sigurna sam da ću često i zimi posegnuti za njim kako bih barem mirisom vratila ljeto.


Isprobavala sam ovog ljeta razne proizvode za njegu kose, no najviše me se dojmila L'Oreal Professionnel Serie Expert linija (više o tome možete pročitati u ovom postu) i to posebno L'Oreal Professionnel Intense Repair maska za kosu*. Inače je moja omiljena maska Kerastase Nutritive Masquintense (recenzija), no ova maska joj je dostojna zamjena. Uistinu lijepo hrani kosu, vrhovi su nahranjeni, manje skloni pucanju i generalno kosa djeluje ljepše. Uz sve to, ova maska ne otežava kosu, a i ljiepo miriše.


I za kraj sam ostavila dekorativu. Iako sam prije ljeta imala jednu fazu kad mi se uistinu nije dalo šminkati, preko ljeta sam to pošteno nadoknadila, a u ovom postu sam izdvojila stvarno najčešće korištene i najdraže proizvode. 

To su Giorgio Armani Maestro tekući puder* koji me svaki put iznova oduševi svojom predivnom teksturom i trajnošću, zatim Catrice Golden Spirit tekući highlighter iz TE Sound of Silence jer zlata i sjaja nikad dosta, kao rumenilo sam skoro stalno koristila The Balm Hot Mama rumenilo*, a kao bronzere sam koristila Vichy Ideal Bronze* i Stila Sun SPF 15 Bronzing Powder u nijansi 01.

Highlightere generalno obožavam, a Anastasia Beverly Hills Glow kit u nijansi That Glow me potpuno oborio s nogu i koristim ga stalno otkad se našao u mojim rukama ♥  

Za oči sam skoro stalno koristila Tarte Tartelette Amazonian Clay paletu (recenzija) jer se s njom mogu iskombinirati savršeni dnevni i večernji lookovi. 

Za obrve je stalno u upotrebi Anastasia Beverly Hills Dipbrow Pomade u nijasni Dark Brown, a na noktima je najčešće bio Essie Peach Daiquiri, a preko njega trenutno omiljeni brzosušeći top coat - Sally Hansen Insta-Dry


Čak i kad su ruževi u pitanju nisam ih previše rotirala, a najčešće sam posezala za YSL Kiss&Blush u nijansi Rose Frivole*, Sephora Lip Stain u nijansama Whipped Blush i Watermelon Slice, a oduševio me i Kat von D Lovesick koji na meni ne izgleda kao na swatchevima, no iako me to na prvu razočaralo, na kraju mi se taj ruž pokazao kao pun pogodak - uskoro ćete moći čitati o njemu na blogu. 

Naravno, nije se sav moj make up bazirao samo na ovim proizvodima, no ovi su mi se pokazali kao favoriti favorita, a za čime sam još posezala ovog ljeta, možete vidjeti u ovom postu

I to je to za kraj ovog podužeg posta, no stvarno sam se trudila reducirati proizvode i pokazati vam samo ono najbolje od najboljeg za mene ovog ljeta.

Kako vam se sviđaju moji favoriti? Dijelimo li koji?

*PR uzorak (iskustva napisana u recenzijama na ovom blogu su iskrena neovisno o porijeklu proizvoda.)

CONVERSATION

3 komentari:

  1. Oci mi ostase na Chanel parfemu *.*

    OdgovoriIzbriši
  2. Dekorativa je vrh. Pogotovo Tarte paleta :)

    Frauleind.blogspot.rs

    OdgovoriIzbriši
  3. Lijepo društvance :D Sally Hansen nadlak planiram već kupiti neko vrijeme, no redovito zaboravim :/ Caudalie Overnight Detox ulje mi je dugo na WL, no nabavljam ga ovu jesen / zimu :D

    OdgovoriIzbriši