Empties 2015. - vol. 01 - a little make up obsessed

Empties 2015. - vol. 01

Iako sam neki dan na Facebooku najavila da je vrijeme za novi new in post, odlučila sam prije toga objaviti kvartalni Empties post jer je meni osobno puno lakše gledati svoje novitete kad sam svjesna da sam dosta toga potrošila i da nisam BAŠ TOLIKI hrčak kako se nekad sama sebi činim (mislim jesam, ali mi je lakše barem kad vidim da se neke stvari troše).

Da ne duljim, počet ću s temom današnjeg posta. Pošto je u pitanju puno proizvoda, za one proizvode čija recenzija postoji na blogu ću staviti samo link na recenziju, a za ostale proizvode ću u par redaka napisati svoje dojmove, inače bi ovo bio predugačak post.

Ukratko ću ponoviti kakve su moja koža i kosa. Koža lica mi je osjetljiva, mješovita, sklona prištićima i dehidraciji, dok mi je koža tijela suha. Kosa mi je prirodno kovrčava, s masnijim vlasištem i sušim vrhovima. Imam seboreični dermatitis koji mi se pojavljuje prvo na stražnjoj strani vrata, vlasištu, te na licu. 



  • La Roche-Posay fiziološka micelarna - recenzija
  • Dr. Nola Xerosensa micelarna* - nisam bila zadovoljna njenim djelovanjem po pitanju skidanja maskare, tako da sam ju preusmjerila u jutarnju njegu i koristila ju ujutro da bih odstranila s lica ostatke kreme ili sebuma. Za to se pokazala super, bila je nježna prema mom licu i nije ga isušila, no kako se nije pokazala punim pogotkom za skidanje šminke, neću je ponovno nabavljati. Jednostavno ima puno boljih micelarnih otopina.
  • Avene losion za netolerantnu kožu - ovo je proizvod s kojim sam imala love-hate odnos. Što se tiče skidanja šminke, svoj posao je obavljao solidno, no njegova "poluljigava" tekstura je nešto što mi je na momente jako smetalo, tako da neću ponavljati kupnju.
  • Murad Essential-C Cleanser - izvrstan gel za čišćenje lica! Koristila sam ga za skidanje šminke s lica ili jednostavno za večernje čišćenje lica u danima kad nisam koristila šminku i u obje situacije je bio izvrstan. Super skida šminku s lica, a ostavlja ga baš s nekim zdravim sjajem ♥ I ono što je meni jako bitno - nije me isušivao ni po najvećoj zimi, a meni je naći takav gel popriličan uspjeh ♥ Imala sam travel size pakiranje koje sam dobila u Lookfantastic Beauty Boxu (što ste mogli vidjeti u ovom postu), a puna cijena na Lookfantastic je jedino što me koči od ponovne kupnje jer premašuje moju psihološku granicu koju sam spremna dati za umivalicu. No ukoliko ga ulovim na nekoj akciji, definitivno ponavljam kupnju!
  • Body&Soul četkica za lice - solidna četkica koja služi kao pomoć pri čišćenju lica. Dobro zapjeni proizvod, a opet, nije jako gruba za lice. Iskreno, meni se zadnjih mjeseci samo povlačila po kupaonici i nisam ju koristila, a sad kako mi je stigao i Magnitone, mislim da više nema smisla da skuplja prašinu. Ukoliko nemate novaca za skupe četke, ova četkica će odraditi solidan posao za svega 20-ak kn.


  • Afrodita Clean Phase tonik (Astrigent effect)* - tonik koji će dobiti svoju recenziju na blogu, zajedno s drugim tonikom iz Clean Phase linije. Bojala sam se kad sam vidjela astrigentni efekt da će ili biti pun alkohola ili da će me isušivati iz nekog drugog razloga. I drago mi je da su strahovi bili neopravdani! Ovaj tonik niti ima alkohola niti me isušivao, bio je prisutan lagani astrignentni efekt, međutim sužavanje pora je više bilo trenutno, no fino me tonizirao i koža je bila mekana. Sve u svemu, dobar tonik kojem nisam našla nijednu manu.
  • Avene termalna voda - standardno dobra za iritacije i hidrataciju
  • La Roche-Posay termalna voda* - kao i Avene, iskreno, ne vidim baš neku razliku.
  • Queen Helene Mint Julep maska za lice - bacam ju iako nije ni približno potrošena. Nisam vidjela neki wow efekt s njom, a ni osjećaj da nanosim na lice pastu za zube nije doprinjeo užitku nanošenja, tako da se samo vukla po ormarićima. Više informacija zašto me ostavila ravnodušnom možete naći u ovom postu


  • Balea flasteri za mitesere - ništa posebno, neće izvući sve mitesere iz nosa, ali hoće dobar dio, pa iako nisam 100% zadovoljna ovim proizvodom, i dalje ga kupujem u nedostatku boljeg.
  • Clinique All About Eyes Rich - recenzija
  • Apivita Lip Care s uljem ruže i pčelinjim voskom* - jako dobar balzam za usne, njeguje ih i regenerira. Mana mu je da se jako brzo troši, tako da ga kod nas sigurno neću kupiti (jer je kod nas oko 60 kn), no ukoliko ću naručivati s ove stranice, svakako ću ga ubaciti u narudžbu jer je tu cijena realna i toliko novaca bih dala za njega. I inače ova stranica ima moju preporuku za kupnju Apivita proizvoda jer su puno povoljniji nego kod nas, a već iznad 35 eura je i besplatna poštarina.
  • Novexpert Hyaluronique Booster* - je proizvod za koji su mi dojmovi ostali nedorečeni. Kao dio dnevne njege mi nije odgovarao jer mi se trusio ispod šminke, dok se noću dobro uklopio u moju rutinu. Fino mi je hidratizirao lice, no s vremenom mi je na koži ostajao ljepljiv osjećaj (iako je i dalje bio unutar roka trajanja) koji mi se nije sviđao, tako da sam ga na kraju potrošila mažući vrat i dekolte njime i moram priznati da mi to područje nikad nije ljepše izgledalo. Dakle iako je efekt bio dobar, nisam bila zadovoljna kompletnim dojmom, tako da neću obnoviti zalihe.
  • Alpha-H Balancing Cleanser je proizvod koji me osvojio! Ali ono baš osvojio! I drago mi je da su njime zadovoljne i sve osobe koje su ga kupile na moju preporuku. Savršeno skida šminku, ali ono, baš savršeno, sve, uključujući i maskaru, ne isušuje, ostavlja kožu savršeno mekanom i jako dugo traje. Svakako ponavljam kupovinu! Iako sam obećala recenziju prije više mjeseci, nisam ju napisala, no to ću promijeniti ovih dana jer ovaj proizvod definitivno zaslužuje imati svoje mjesto na mom blogu ♥ Još u listopadu sam ga uvrstila među proizvode kojima sam opsjednuta (klik za link), a našao se i u favoritima godine (klik za link). 



  • Kevin Murphy Plumping Wash* - šampon kojeg sam dobila prilikom tretmana u Opiumu (klik za post). Namijenjen je za volumen kose koji meni nije potreban, ali sam ga s guštom koristila zbog predivnog mirisa i zbog obećanja za revitalizira vlasište. Neću obnoviti zalihe jer nije šampon koji 100% odgovara mojoj kosi, no ukoliko tražite šampon za volumen i revitalizaciju vlasišta, koji ostavlja kosu mekanom i sjajon, bacite pogled i na njega. Ja svakako planiram još malo istraživati Kevin Murphy asortiman jer su me nakon linije ovih proizvoda svakako zainteresirali.
  • Vichy Dercos šampon za osjetljivo vlasište - Omiljeni šampon kad mi seboreja podivlja, a preporučam ga i svima koje muči svrbež vlasišta. Recenziju možete pročitati ovdje
  • Batiste Strength & Shine* - recenzija


  • Le Petit Marseillais gel za tuširanje s mlijekom pamuka i makom - kupujem već ne znam koju bočicu po redu ♥ Ne isušuje me, a miriše na Kenzo Flower ♥ Meni dovoljno da uvijek mora biti u mojoj kupaonici. I pogađate, nova bočica je već tamo :)
  • Eucerin pH5 Losion s enzimskom zaštitom za pranje kože lica i tijela* - recenzija
  • Dr. Nola sindet za tijelo* - fin miris, nije me isušivao (ali ima SLS u sastavu, tako da ne znam kako su oni zamislili da je izvrstan i namijenjen suhoj koži), međutim košta cca. 140 kn, a za te novce očekujem ipak i nešto njege tako da neću obnavljati zalihe.
  • Marilou BIO gel za tuširanje sa zelenim čajem* - divan gel, nježnog mirisa, nije me isušivao, međutim voljela bih da se miris barem nakratko zadržavao na koži.


  • Nivea Powder Touch dezodorans - redovito ga kupujem, puderast miris, meni ugodan i solidno djelovanje. Moj omiljeni svakodnevni dezić, novi je već na polici.
  • Weleda Citrus dezodorans* - OČAJ, ali ono, stvarno očaj. Nije potrošen do kraja nego je sadržaj bačen, Alkohol visoko u sastavu mi inače smeta jer mi je koža pazuha osjetljiva, no ovaj put nije bio to problem nego to što bih se s njim usmrdila kao što se ne usmrdim kad ne koristim nikakav dezodorans. Nakon što sam shvatila da to nije za mene, dala sam ga mami (jer se ona skoro uopće ne znoji), međutim i ona je imala isto iskustvo, tako da je završio u smeću. Ovo stvarno treba preskočiti, baš sam ostala razočarana.
  • Collagen Pure Gold - još jedan od proizvoda koje sam dobila u Lookfantastic Beauty Box. Inače se radi kura od 10 dana i pomaže kosi, koži i noktima. Naravno da ne mogu dati dojmove o efektu pošto sam imala količine samo za jedan dan, ali mogu o okusu - iskreno, ne znam kakvi rezultati bi me natjerali da to pijem 10 dana :D Jako slatkast okus koji me podsjetio na sirupe za kašalj.
  • Aveo badem odstranjivač laka za nokte - standardno dobar, klasik u mom domu

  • Le petit Marseillais hidratantni balzam za tijelo* - recenzija
  • Melvita Apicosma krema za ruke - jedna od meni najdražih kremica za ruke, u jednoj davnoj fazi sam ih toliko nakupovala da je ova jedna još bila u zalihama. Izvrsno hrani kožu ruku, brzo se upija i odlikuje ju nježan, diskretan miris. Mislim da ću ju opet nekad kupiti.
  • L'Occitane Opuštajuće ulje za masažu* - obožavam ♥ Recenziju možete pročitati ovdje, a ukratko ću vam reći da sam miris obožavala, a i da je izvrsno hranilo moju kožu ove zime.


  • L'Oreal Lumi Magique tekući puder - izvrstan puder za mješovitu kožu u hladnijem periodu godine. Daje dewy efekt, ima srednje prekrivanje, nikad mi nije izazvao nikakav nered na licu. U toplijem dijelu godine bih se ipak previše zasjajila s njim, tako da ću ga vjerojatno opet uzeti na jesen. Moja nijansa je Rose porcelain.
  • Maybelline The Colossal Go Extreme! Leather Black maskara* - recenzija. Meni najbolja Maybelline maskara koju sam probala. 
Svima koji su došli do kraja posta svaka čast :D

Osobno sam zadovoljna što sam potrošila jako puno proizvoda, no voljela bih da se ipak tu našao i poneki dekorativni komad više. Tješi me to što sam puno toga podijelila, no mislim da inventura iduće godine ipak neće biti ništa bolja od ovogodišnje inventure, ali kako je kolekcija ipak malo promijenjena, rotiram i drugačije proizvode, pa mi je ipak malo lakše. 

Dijelimo li dojmove o nekom proizvodu?

*PR uzorak (iskustva napisana u recenzijama na ovom blogu su iskrena neovisno o porijeklu proizvoda. Za više informacija pročitajte Pravila i informacije o stranici.) 

CONVERSATION

10 komentari:

  1. I sama sam baš neki dan bacila B&S četkicu, jer sam kupila nešto drugo [ne mogu se sad sjetiti kako se zove :P] :D

    Balancing cleanser imam i obožavam ga. To je tako divan proizvod da ne znam kako sam prije živjela bez njega :)

    OdgovoriIzbriši
  2. Eto stigla sam do kraja :D pročitala, kako bi ti rekla, ali ono, stvarno pročitala :D
    Mnoge od ovih proizvoda nisam probala, ali neke jesam, Aveo, standardno dobar, povoljan cijenom, mada sam počela sumnjati da je za loše stanje mojih noktiju ipak "zaslužan" baš on.... međutim, nema dokaza, a i treba potrošiti zalihe. Nekada davno sam koristila ovaj Eucerin za lice i tijelo, ja sam ga koristila godinama za lice i bio mi je sasvim dobar, ne znam zašto sam odustala od njega, valjda ženska znatiželja za probavanjem novih proizvoda.

    OdgovoriIzbriši
  3. Čitam tvoje dojmove oko Novexpert Hyaluronique Booster i ne vjerujem jer sam i ja li-la s njim i uopće ne znam što da mislim o njemu. Što se tiče hidratacije očekivala sam više i bolji mi je bio kad sam stavila koju kap u kremu pa onda na lice, nego kada sam ga samostalno nanosila. Apivita balzam za usne bi baš željela probati, a Afrodita Clean Phase tonik mi je odličan :D

    OdgovoriIzbriši
  4. Jao ženo baš si se raspištoljila. :D

    JAKO me zanima Murad gel jer obožavam Clarifying verziju koja tebe isušuje. Vjerujem da će biti neki popust na Looku kao i uvijek pa ću ga ugrabit.
    AlphA H balansirajući čitač je krasan proizvod! Tuba od 200ml mi je pri kraju i svakim danom sam sve više oduševljena. Moram uskoro kupit novo pakiranje i koliko god mi bilo teško reći, bolji mi je za skidanje šminke od ulja koje inače preferiram, pa i bilo kakve micelarne ili mlijeka.
    Aveo aceton je najbolji ikad, samo njega kupujem. :D

    OdgovoriIzbriši
  5. Ti si odlicna blogerica i zaslužuješ jednom "titulu najbolje"!! Obožavam tvoje postove:) Lip pozdrav iz splita

    OdgovoriIzbriši
  6. Trenutno nemam nijedan, ali baš nijedan od svih ovih proizvoda. Imala sam Le Petit šampone za tijelo i odlični su, prefino mirišu! Super što imaš pohvale za L'oreal puder, dvoumim se između njega i Maybelline, tako da je dobro naići na mišljenje o bilo kojem od ta dva :D

    OdgovoriIzbriši
  7. Vrlo respektabilna družina! Puno njih jednako volimo!

    OdgovoriIzbriši
  8. Slazem se za ljigavu Avene micelarnu, LRP mi je najbolja dosad, pored Bioderme, tu su mi negdje, jos ne mogu odluciti koja mi je bolja, nijanse su u pitanju :))
    Vichy sampon je spas za tjeme, ja kupujem tu i jos jednu verziju isto bez sulfata, i obje mi odgovaraju, razlike u sastavu su minimalne ali vazno je da obje pomazu :)

    OdgovoriIzbriši
  9. Nivea dezodorans koristim svakodnevno, odlican mi je. :D

    OdgovoriIzbriši
  10. Baš želim isprobati ovaj L'Oreal Lumi Magique tekući puder, ali meni ta nijansa nikako ne stoji, mislim na tu koju ti posjeduješ Rose Pocelain, previše je roza, a mislim da svjetlije nema ili ja to ne shvaćam njihov sistem nijansi, ali tako rado želimmmmmm taj puder, al nemogu preći preko toga što mi nijansa ne bi pristajala.

    OdgovoriIzbriši