Chanel Les Exclusifs De Chanel - Misia - a little make up obsessed

Chanel Les Exclusifs De Chanel - Misia

Krajem veljače je Chanel organizirao predstavljanje najnovijeg Chanel bisera, mirisa iz Les Exclusifs linije imena Misia. Tom prilikom je za probrano društvo o mirisu pričao Herve Barthelemy, stručnjak za mirise.

On i Virginie Couffon (koja je u Chanelu zadužena za medije) su nam pričali o Mademoiselle i Misiji jer kao i uvijek kad je Chanel u pitanju, i iza ovog proizvoda postoji cijela priča.


Misia Sert je bila bliska prijateljica Coco Chanel i to prijateljstvo je potrajalo cijeli život. Misia je bila velika pokroviteljica umjetnosti i upravo je ona predstavila Coco svom umjetničkom i književnog krugu kojeg je okupljala oko sebe i uvelike je odgovorna za njen istančan ukus koji je izbrusila obilazeći s njom venecijanske muzeje, crkve i antikvarnice nakon smrti svoje velike ljubavi, Arthura Capela zvanog Boy. 

Misia je bila i veliki mecena ruskih baletana, tako da je Olivier Polge prilikom stavaranja mirisa čiji je kreator bio inspriran ruskim baletnim predstavama u Parizu kasnih 1900.-ih.

Olivier Polge je inače sin slavnog Chanelovog parfumera Jacquesa Polgea koji je od 1978. do danas kreirao mnogo Chanelovih uspješnica. 


Kao što sam već napisala, miris je inspriran ruskim baletom, a isto tako i mirisom Chanelove šminke. 

Puderaste note ljubičice, irisa, korijena irisa, turske ruže i ruže iz Grasa dočaravaju eru 1920 – ih godina. Baza je topla i zavodljiva,  načinjena od nota benzoina sa Laosa i bobica tonke. 
Parfem je puderast i cvjetan, te podsjeća na miris Chanel šminke.


Ovo je pravi Chanel miris, damski i elegantan, miris koji naprosto ispuni prostoriju kad u nju uđete. Meni osobno je više primjeren toplijem dijelu godine zbog irisa, no vjerujem da će mnoge žene posegnuti za njime i u ostala godišnja doba zbog cvjetnih nota ruža i ljubičice.

Miris uistinu podsjeća na miris vintage šminke, a Chanel i danas ima taj poseban miris u svom Poudre Universelle Libre i u svojim rumenilima i ako volite taj miris, vrlo je vjerojatno da ćete voljeti i Misiu.

Za mene je ovo divan miris za hladnije dane i kad god ga nosim, dobivam komplimente, do sada nitko nije ostao ravnodušan na Misiu. 

Kako je riječ o mirisu iz Les Exclusifs linije, dostupan je ekskluzivno u Chanel Beauty Concept Store-u u Martimexu na Trgu bana Jelačića u Zagrebu, po cijeni od 1122 kn za 75 ml EDT i po cijeni od 2151 kn za 200 ml EDT.

Volite li vi puderaste mirise?

*PR uzorak (iskustva napisana u recenzijama na ovom blogu su iskrena neovisno o porijeklu proizvoda. Za više informacija pročitajte Pravila i informacije o stranici.) 

**Photo: PR

CONVERSATION

9 komentari:

  1. Divno si ga opisala, zvuči odličnoo... :D Samo mu je cijenaaa papreena. ;)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Da, ipak je to Les Exclusifs linija, pa je bome i cijena takva :)

      Izbriši
  2. Inače sam zaljubljenik u priče o parfemima i onima kojima su inspirisani, ali mi ova iz nekog razloga zvuči malo isforsirano. Bez obzira na to, miris me je zainteresovao strukturom, posebno irisom, i baš ću ga potražiti u našim parfimerijama. Volela bih ga omirisati, ukoliko se već pojavio :).

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Nažalost zasad ga neće biti u Beogradu, Les Exclusifs linija se zasad ne prodaje kod vas...
      A priča... Ne znam, oko Chanela za sve postoji priča i ja točno mogu zamisliti kako taj miris pristaje uz te godine i krugove u kojima su se kretale Gabrielle Chanel i Misia :)

      Izbriši
  3. Zanima me, ali ne namjeravam žuriti s kupnjom... Cijena je stvarno konkretna ;)

    OdgovoriIzbriši
  4. Very nice post my dear :)
    xoxo Antonella <3

    OdgovoriIzbriši
  5. Jako sam izbirljiva kad su parfemi u pitanju i najčešće mi se svišaju muški mirisi, ali chanel ima stvarno divnih parfema tako da vjerujem da miriše predivno. Cijena je malo to much, ali sigurno vrijedi :)

    OdgovoriIzbriši
  6. Ruža, ljubičica, iris.. zvuci savrseno :) znam da su ovo pr fotke, ali su svejedno predivne i bas nekako dobro opisuju auru mirisa :) voljela bih ga isprobati jednom :D

    OdgovoriIzbriši
  7. Misia je dan od najljepsih Chanelovih parfema uz Chanel 1932 koji je moj favorit od ekskluzivaca.

    OdgovoriIzbriši