Caudalie Polyphenol C15 Overnight Detox Oil - a little make up obsessed

Caudalie Polyphenol C15 Overnight Detox Oil

Kad sam birala proizvod za prvu recenziju ove godine, taj odabir stvarno nije bio težak i odlučila sam se za proizvod koji se našao među prošlogodišnjim favoritima (link na post), a riječ je o Caudalie Polyphenol C15 Overnight Detox ulju. 


Caudalie Polyphenol C15 Overnight Detox Oil dolazi u količini od 30 ml, u tamnozelenoj ambalaži karakterističnoj za cijelu Polyphenol C15 liniju, a koja je dobra jer će očuvati hranjive sastojke od propadanja zahvaljujući svjetlosti. 

Proizvod se dozira pipetom koja omogućava precizno doziranje proizvoda. Proizvođač kaže da je dovoljno nanijeti 6 kapljica proizvoda za njegu i uistinu je tako. 

Inače, riječ je o proizvodu koji je 100% prirodnog porijekla. 


Proizvođač obećaje da ovo ulje pomaže umornoj koži da se regenerira preko noći, detoksificira i da osvježava ten.

Cijela linija se bazira na polifenolima koji su snažni antioksidansi, pa prema tome primjereni i za "anti-age" njegu (zašto anti-age pod navodnicima, možete pročitati u ovom postu), no ja bih rekla da je ovo ulje koje je prikladno za bilo koju ženu, neovisno o njenim godinama jer sadrži dobre aktivne sastojke koji će činiti dobro svakoj koži.

Ovo ulje je zapravo miješavina pet eteričnih i tri biljna ulja koja potiču obnavljanje kože i eliminaciju toksina.

Ulje sjemeki grožđa sadrži antioksidanse, eterična ulja mrkve, lavande, sandalovine, nerolija i gorke naranče detoksificiraju, pomažu pri zacjeljivanju, pročišćavaju kožu te djeluju umirujuće dok ulja badema i divlje ruže imaju regenerativni učinak, daju sjaj koži te otklanjaju znakove umora.


Samu teksturu ulja nisam slikala, ulje kao ulje, tekuće je i uvijek slične teksture.

Što se tiče mojih dojmova, ono što sam prvo primjetila (kao i kod svih proizvoda) je miris. Prvih dana sam kukala da mi čak malo smrducka, no s vremenom sam se navikla na njega i sad mi ne smeta. Da se razumijemo, ja pretjerujem kad su mirisi u pitanju jer je moj nos osjetljiv, ali ovaj miris morate zamijetiti. Riječ je o prirodnom, biljnom mirisu, no nije strašan i čovjek se brzo navikne na njega. Posebno kad vidi rezultate, a oni su stvarno izvrsni ♥

Kao što mu i samo ime kaže, ovo ulje se koristi noću. Iako je riječ o suhom ulju, ukoliko koristite 6 kapljica kako je preporučeno, ipak će trebati neko (kraće) vrijeme kako bi se proizvod potpuno upio u kožu. Mislim da bi bilo izvrsno za masaže lica, no ja baš i nisam neki uzor kad su u pitanju masaže lica jer sam se zadnji put bavila tom aktivnosti još prošlog ljeta. 

Uglavnom ga koristim samostalno osim kad osjetim da mi ipak treba jača njega (najčešće kad temperature padnu ispod nule). U takvim situacijama stavljam još preko njega kremu za lice. 

Ovo ulje dobro hrani moju mješovitu, dehidracijama sklonu kožu. Uz to što je dehidrirana, moja koža je i osjetljiva, seboreična i uz to sklona komedonima. U vremenu dok koristim ovo ulje, nisu mi se pojavile nikakve iritacije, seboreja mi je također pod kontrolom (za što je mislim ipak zaslužna cijela kombinacija proizvoda koje koristim), a nisu mi se pojavili ni komedoni ili prištići. 


No iako je sve to pohvalno, to nisu razlozi zašto volim ovo ulje. Volim ga jer s njim uistinu vidim razliku. I kad sam bila najumornija i kad su mi ritam i stil života bili potpuno nezdravi, zahvaljujući ovom ulju sam se budila predivne, "radiant" kože, tako da sam stvarno došla do zaključka da to "detox" u nazivu stoji. Koža je ujutro glatka, zdrava, elastična, ima taj zdravi sjaj, a čini mi se da je i blago crvenilo koje inače imam oko nosa ublaženo i puno manje tako da me ovaj proizvod iskreno oduševio i planiram ga nastaviti kupovati i dalje. Dovoljno vam govori da sam u fazi kad mogu bez problema hodati bez pudera kako mi je dobar ten :)

Namijenjeno je svim tipovima kože i mislim da je proizvođač u pravu i da će stvarno odgovarati svim tipovima. Suhoj koži će zimi možda trebati preko njega i nekakva kremica, no mislim da će ga većinu godine i osobe sa suhom kožom moći koristiti samostalno. 

Ulje sam kupila na Feelunique stranici, a dostupno je i na Lookfantasticu i HqHairu po cijeni od 29 funti (gdje se naravno mogu iskoristiti razni kodovi za popuste), a odnedavno je ova linija dostupna i kod nas, u boljim ljekarnama. Ne znam koja je cijena kod nas, ali znajući politiku cijena, vjerujem da je skuplje nego online. 
Na Moja ljekarna je cijena 249 kn, što ga, ukoliko nemate nikakav kod za popust čini čak jeftinijim nego na online shopovima. 


Sve u svemu, ovo ulje me potpuno osvojilo jer hidratizira, detoksificira, daje koži zdravi "glow" i hrani ju korisnim sastojcima koji nisu komedogeni, a uz to je i 100% prirodno i ovaj proizvod ima sve moje preporuke, a ja sama ću ga nastaviti kupovati i nakon što potrošim ovu bočicu.

Jeste li probale ovo ulje? Volite li ulja za lice? Imate li koju preporuku?


P.S. Caudalie ne testira na životinjama

CONVERSATION

19 komentari:

  1. Sviđaju mi se i sastav i efekt za koji kažeš da ti daje. Trenutno koristim Nikel ulje noćurka, ali ovo zvuči milijon puta bolje, kupujem!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ulje noćurka nisam koristila, pa ne mogu usporediti, ali ti mogu reći da je ovo ulje stvarno predivno :)

      Izbriši
  2. Jao što je fino ovo. Moraću da probam jednom.

    OdgovoriIzbriši
  3. Bi li mogla napisati post o trenutačnoj njezi lica? Ja isto imam seboroični dermatitis i zanima me kako ga, tj. s čim držiš pod kontrolom. Meni je najveća muka crvenilo koje je stalno prisutno, nekad blaže nekad jače izraženo :(

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Evo napisala sm post o večernjoj rutini, ali svakako ću što prije napisati i jedan baš o SD-u i mojom borbom s njim :)

      Izbriši
  4. Veoma mi se sviđa kako zvuči, upravo kao ono šta treba mojoj žalosno suvoj koži!

    OdgovoriIzbriši
  5. Od kada sam otkrila ulja za lice, moja koža lica se preporodila! imam isti tip kože kao i ti i iste probleme (povremeno mi se javlja seboreja). ovo ulje nisam probala, ali mi je na wish listi odavno

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. nadam se da ćeš riješiti WL što prije i isprobati ga :)

      Izbriši
  6. Nisam baš tip za ulja za lice, ali ovo mi djeluje kao divan proizvod i željela bi ga probati jednom prilikom :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. joj stvarno je divno, tako da bi te možda ovo ulje i preobratilo :)

      Izbriši
  7. Volim ulja za lice i sama ih mućkam ponekad ;). Obavezno prije našpricam lice hidrolatom lavande ili smilja kako bi mi lice što bolje apsorbiralo ulje. Što se tiče seboreje i dermatitisa i sama patim od jednakih problema, no tek promjenom prehrane i korištenjem tinkture od čička sam uspjela držati sve to pod kontrolom.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Za moju seboreju je stres okidač nažalost tako da tu nema puno pomoći u smislu promjene života (osim ako ne odem čuvati ovce na Velebit, ali i to bi mi bilo stresno jer gore ima zmija, a ja ih ne mogu vidjeti :D ).
      A za mućkanje - bravo, ja sam lijena sama si ih mućkati :)

      Izbriši
  8. Ulja su stvarno must have za kožu! Redovito radim masažu lica bademovim ili uljem avokada. Toliko sam se navikla da ne propuštam i stvarno se vidi razlika, ponajviše kod suhih dijelova lica koje ulja saniraju u roku keks. Ovo ulje koliko vidim ima zanimljiv miks ulja, def ću probati kad ću moći :)

    OdgovoriIzbriši
  9. ovo ulje super zvuci, morat cu isprobat!!

    OdgovoriIzbriši
  10. misliš da bi funkcioniralo i da ga nanosim ujutro?

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Mislim da bi čak i moglo. Ti imaš suhu kožu, pa bi ti se još brže upijalo, tako da mislim da bi išlo :)

      Izbriši