Favoriti mjeseca - rujan - a little make up obsessed

Favoriti mjeseca - rujan

Rujan je obično mjesec kada se vrijeme polako mijenja i ja lagano mijenjam kozmetički postav i otkrivam neke nove favorite, no kako ove godine ljeto nije bilo pravo ljeto, nisam toliko ni mijenjala (preparativni) postav kod sebe, tako da ću vam u ovomjesečnim favoritima pokazati i neke moje stare znance, no naravno, našlo se tu i nekoliko novih proizvoda. 

Od proizvoda za kosu moj apsolutni favorit je Kerastase Discipline linija* čiji šampon, masku i sprej obožavam od prvog pranja ♥
Kosu uistinu drže discipliniranom, predivna je i glatka, dovoljno nahranjena i uz to, linija i predivno miriše ♥ Meni najbolje od svih Kerastase proizvoda.



Od proizvoda za lice sam jako voljela Afrodita Clean Phase tonik za normalnu do masnu kožu*, Novexpert Repulp masku* i Paula's Choice Clear Anti-Redness Exfoliating Solution s 2% BHA*.

Za Afrodita tonik iskreno nisam imala velika očekivanja čisto iz razloga što nemam dobra iskustva s tonicima na kojima piše da su i za masnu kožu, ali ovaj tonik me ugodno iznenadio. Ne sadrži alkohol, ne isušuje, no ima taj (trenutni) efekt sužavanja pora, pa mi se jako svidio. Naravno, uz sve to i izvrsno tonizira kožu.

O Novexpert Repulp maski sam nedavno pisala, dojmovi se nisu promijenili, pa da ne duljim, uputit ću vas na recenziju.

Paula's Choice Clear Anti-Redness Exfoliating Solution s 2% BHA je proizvod od kojeg sam puno očekivala i puno i dobila. Pomaže mi očistiti lice od komedona, a uz to sam mu otkrila još jednu namjenu. Naime, izgleda da se moj seboreični dermatitis posebno javlja krajem 9. i početkom 10. mjeseca (lani je u to doba eskalirao, a i sad se javio) i ovaj proizvod mi pomaže pri smirivanju. Naime, meni SD divlja na stražnjem dijelu vrata, prema kosi, tako da i taj dio ovih dana mažem blazinicom natopljenom ovom tekućinom i uspješno ga umiruje, a kemijski piling odstranjuje stari, oštećeni sloj kože. Jedino što nisam doživjela da mi je nos u potpunosti očišćen od mitesera (tamo sam im nasklonija), no unatoč tome ću proizvod ponovno kupiti. 



U rujnu je u dm-u bila akcija na Nivea proizvode, pa su gelovi koštali oko 8 kn što je kod mene rezultiralo većom obnovom zaliha. Nivea Creme Soft gel za tuširanje mi se sviđa zbog svoje kremaste teksture, mirisa i zbog toga što ne isušuje kožu. Često ga koristim navečer prije spavanja jer me taj miris fino opusti.

The Body Shop Shea Body Butter je maslac za kojim inače potežem u hladnijem dijelu godine, no kako sam sad lijena svakodnevno se mazati, namažem se njime (jer je poprilično hranjiv), pa me ne grize savjest, a ni ne zateže koža jer se ne mažem nakon svakog tuširanja. Recenziju možete pročitati ovdje



Što se tiče dekorative, prošlog mjeseca sam bila poprilično jednostavna, najčešće nude oči, Avon Big & Daring maskara* (recenzija), a ruževi su bili jedini dio kod kojeg nisam bila baš tako dosadna. Išla sam iz krajnosti u krajnost, od nude usana (tada sam uglavnom koristila Dior Cherie Bow) do žarkih boja, kada sam birala mog novog ljubimca YSL Rouge Pur Couture The Mats 208 (recenzija).
Ako me redovito pratite (kako ovdje, tako i na Facebooku), ne moram ni reći da mi je omiljeni parfem prošlog mjeseca bio Guerlainov La Petite Robe Noir, moj poklon sebi za rođendan kojeg sam napokon skinula s WL ♥



Imamo li kojeg zajedničkog favorita? Što ste vi voljele prošli mjesec?

*PR uzorak (iskustva napisana u recenzijama na ovom blogu su iskrena neovisno o porijeklu proizvoda. Za više informacija pročitajte Pravila i informacije o stranici.)   

CONVERSATION

12 komentari:

  1. Ovaj Kerastase set deluje kao nešto što bi mojoj kosi baš odgovaralo :)

    OdgovoriIzbriši
  2. Sve što poslednjih dana vidim je Kerastase, hahaha, sad ih jako želim :) I ostatak favorita je ništa manje interesantan! Lidija

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. joj, a ja stalno pišem o njemu, ali zaljubljena sam :)

      Izbriši
  3. Ja bih detaljnu recenziju Paula's Choice, to me zanima :)
    Jelena

    OdgovoriIzbriši
  4. Gdje kupiti kerastase? Hvala

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. ili u frizerskim salonima koji rade s Kerastase (Ruža, Franić, trilab) ili online. Evo, tu je trenutno 20% off na Kerastase: http://tidd.ly/7ac4e822

      Izbriši
  5. Afrodita tonik je odličan i mene je ugodno iznenadio :D

    OdgovoriIzbriši