Le Petit Marseillais gelovi za tuširanje - a little make up obsessed

Le Petit Marseillais gelovi za tuširanje

Jako sam se razveselila viješću da Le Petit Marseillais proizvodi dolaze na naše tržište, tako da sam, čim su došli, morala kupiti gel za tuširanje s mlijekom badema i nisam stala na njemu.

Inače, Le Petit Marseillais je jedan je od najuspješnijih francuskih brandova i tamo se pozicinirao kao tržišni lider u kategoriji proizvoda za njegu tijela. Uz proizvode za njegu tijela, na tržištu su nam dostupni i proizvodi za kosu.

Iako je njihov asortiman puno širi, kod nas je nažalost moguće kupiti samo devet vrsta gelova za tuširanje (vanilija, slatki badem, cvijet naranče, bijela breskva i nektarina, med od lavande, mandarina i limeta, bor i motar, pamuk i mak te s biljnim mlijekom), dvije vrste balzama i mlijeka za tijelo s karite maslacem (slatki badem i arganovo ulje te eterično ulje kamilice i mlijekom smokve) i tri linije proizvoda za njegu kose - za suhu i oštećenu kosu (šampon sa karite mlijekom i medom, regenerator i maska), za obojenu kosu (šampon, regenerator i maska sa uljem šafranike i ekstraktom borovnice) te za normalnu kosu tj za volumen i sjaj (šampon, regenerator i maska s esktraktom lana i mlijekom badema).

Nadam se da će s vremenom uvesti i ostale linije, a ne samo ove "ziheraške" jer ne sumnjam da će ove linije polučiti uspjeh.



Na predstavljanju branda (o kojem ste mogli čitati u ovom postu) sam dobila gel za tuširanje s mlijekom vanilije*, dok sam preostala dva, onaj s mlijekom slatkog badema te bor i motar kupila sama.

Le Petit Marseillais Lait de Vanille*


Ovaj gel s mlijekom vanilije sam dobila na predstavljanju proizvoda i drago mi je da je tako - pretpostavljam da inače vaniliju ne bih ni pogledala ni pomirisala jer to nije moj omiljeni miris, no ovo je ispala jedna fina, nježna, nimalo zagušujuća vanilija. Iako ovakvi mirisi možda više pristaju u zimsko doba, uredno ga koristim otkad sam ga dobila (a možda je i do ne toliko visokih temperatura).

Na njemu piše da bi trebao hidratizirati i njegovati. Osobno ne očekujem od gela za tuširanje da me njeguje, za to koristim mlijeka/ulja/losione za tijelo, no moram priznati da je ovaj gel na tragu njege.


Gel je kremaste teksture i kao što sam napisala, na rubu njege je i nekome s manje zahtjevnom kožom bi i sam mogao biti dovoljan kao njega.

Gel se lijepo pjeni i nije ga potrebno puno. 



Mlijeko vanilije u ovom proizvodu se dobiva s Magadaskara gdje se beru mahune vanilije te potom suše na suncu kako bi se oslobodila dobro poznata aroma. Otkupljuju se po modelu Fair trade-a.

Ukoliko volite vaniliju i tražite kremast gel za tuširanje koji vas neće isušivati, svakako obratite pažnju na ovaj. Jedina napomena jest ta da miris ne ostaje dugo na koži, što vam neće smetati ako vam tuširanje služi (kao meni) kao svojevrsna terapija, no ukoliko volite gelove čiji miris ostaje dugo na koži, ovi proizvodi vas neće zadovoljiti.

Le petit Marseillais Lait d'Amande Douce


Moj prvi LPM gel za tuširanje, kupljen čim su se pojavili kod nas - mislim da o mom zadovoljstvu dovoljno govori to da nisam stala samo na njemu. Miris badema obožavam i ovaj gel za tuširanje nije iznimka. 


Iste kremaste teksture kao i onaj od vanilije, ne isušuje i mogli bi reći da (minimalno) njeguje kožu (na njemu, kao i na njegovom prethodniku, piše da hidratizira i njeguje). Kao i prethodnik, i on se lijepo pjeni. Miris se također ne zadržava dugo na koži, pa računajte na to ukoliko volite gelove čiji se miris dugo zadržava na koži.

Na svakom LPM gelu piše odakle su sirovine, pa tako ovdje znamo da je riječ o mediteranskim bademima.

Miris je idealan u hladnije doba godine, mada meni i sada odgovara miris badema jer nije ni težak ni zagušljiv.

Le petit Marseillais Pin & Criste Marine


Ovaj gel se razlikuje u odnosu na prethodna dva po tome što na njemu ne stoji obećanje da hidratizira i njeguje, nego da hidratizira i osvježava. Miris primorskog bora iz planinske regije Auvergne u kombinaciji s motarom, biljkom tipičnom za priobalno područje daju miris mora koji je uistinu osvježavajuć, pa mogla bih reći i unisex miris, idealan za ljeto.


Zajedničko s ostalim gelovima iz ove linije mu je to da se fino pjeni, te da nije potrebno puno proizvoda. 


Ukoliko tražite lagan i osvježavajuć miris za ljeto, svakako razmotrite i ovaj gel, no kao i druga dva recenzirana proizvoda, ni njegov miris se ne zadržava dugo.


Karakteristično za sve ove gelove jest da traju 12 mjeseci od otvaranja, ne sadrže parabene i nijedan od njih me nije isušio, što je veliki plus za moju osjetljivu kožu. Idući za probu je onaj s pamukom i makom :)

Puna cijena ovog proizvoda je 19 kn, no često se može naći na akcijama po 14 kn.
Dostupni su u Bipi, dm-u, Kozmu te u maloprodajnim lancima poput Bille, Plodina i Kauflanda.

Jeste li probale LPM proizvode? Koji su vaši dojmovi?

*PR uzorak (bez obzira na porijeklo proizvoda, garantiram da su iskustva napisana u recenzijama na ovom blogu iskrena. Za više informacija pročitajte Pravila i informacije o stranici.)   

CONVERSATION

37 komentari:

  1. Plavi&žuti potrošila i voljela a sada napadam zeleni baš :).

    OdgovoriIzbriši
  2. Baš ću probati neki, stalno ih izbacim iz glave nekako. Mada sam njušnula badem i kajsiju i najviše mi se svidjaju.

    OdgovoriIzbriši
  3. Obožavam! Predivno mirišu i kupila sam ih nekoliko, uglavnom čekaju svoj red, a neke sam i probala :) vjerovatno ću probati i proizvode za kosu :)

    OdgovoriIzbriši
  4. Kad sam vidjela da si stavila ovaj post sam se baš nasmijala jer sam ja za ovaj tjedan pripremala isti :D telepatija :))
    Odlični su mi i planiram ih i dalje koristiti pogotovo ovaj zeleni koji mi je najdraži :))))

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. baš telepatija :)
      zeleni je i meni najdraži, baš mi je divan :)

      Izbriši
  5. Mak i pamuk sam potrošila i oduševio me, badem čeka u zalihama a sad me mamiš s ovim plavim osvježavajućim :) Mislim da ću sve isprobati nakraju :)

    Ja sam u dm-u izbrojila devet različitih tuširalica ?

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. dobro si izbrojala, i ja nabrojala 9 komada, a napisala brojku 8 :))))
      Mak i pamuk mi je idući za kupnju :D
      A plavi je baš ljetni, osvježavajuć skroz :)

      Izbriši
  6. Definitivno ću ih probati. Meni je kod gelova najbitnije da ne isušuju i da ne puštaju boju jer mi se ne riba tuš kabinu nakon svakog pranja:^O Nadam se da ni mene neće isušivati i nekako me najviše mami ovaj od badema iako kažeš da je možda bolji za zimu. I ne smeta mi što se miris ne zadržava jer ionako na kožu još ide i dezić i parfem i ponekad je stvarno previše mirisa.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. ma dobar je on i za ljeto, no zimi će ga baš biti užitak koristiti :)
      i slažem se da je nekad previše mirisa :)

      Izbriši
  7. Toliko me mame tim svojim retro ambalažama ali čekam da potrošim rezerve, neću više da gomilam. Naravno da sam ih sve omirisala, i meni se vanila učinila baš zagušujuća a inače je obožavam. Badem i kajsija su mi prvi na listi za isprobavanje :) Lidija

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. vidiš, a meni je ova vanilija baš fina i nimalo zagušujuća (a inače nisam preveliki fan) :)

      Izbriši
  8. Na prvi šnjof mi nisu bili nešto, ali sam neki dan ipak kupila vaniliju jer ja ne bih bila ja da ne probam :P I mogu reći da je fini, nisam fulala :D Kad potrošim, idem po ostale :D

    OdgovoriIzbriši
  9. ja imam gel lavanda-med i sretnija bih bila da preovladava miris lavande, ali se dosta osjeti ''med'' doduše, ne pravi miris meda, nego onaj na koji mirišu mazalice s kofol medom :D
    probat cu i ostale, čim ga potrošim. fin mi je, ne isušuje. regeneratori me isto privlače.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. e da, ja sam taj preskočila jer mi je previše "med", a premalo lavanda :(

      Izbriši
  10. Ja pikiram vaniliju, nektarinu i taj morski. :D Morati ću ih isprobati. :)

    OdgovoriIzbriši
  11. Trenutno imam zeleni :D Do sad sam isprobala s mlijekom pamuka i makom, cvijet naranče i biljnim mlijekom i ne znam koji bi je bolji. Svi su odlični, obožavam ih :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. stvarno ugodno osvježenje u segmentu tuširalica :)

      Izbriši
  12. Isprobat ću sigurno, najviše me privlače baš ova dva koja ti imaš, vanilija i badem :)

    OdgovoriIzbriši
  13. Ajme pa oni uopće nisu skupi! Gledam reklamu i mislim si cijelo vrijeme kako si želim isprobati njihove proizvode, čim sam vidjela ovaj link sam brzo kliknula da vidim tvoje dojmove...I baš sam se obradovala kad sam vidjela cijenu!

    OdgovoriIzbriši
  14. Imam vaniliju i super mi je,predivno miriši. Još malo pa sam ga i potrošila,odmah isprobavam druge tuširalice.

    OdgovoriIzbriši
  15. Ja sam krenula sa šamponom s mlijekom slatkog badema i ekstraktom lanenog sjemena-za mekoću i oporavak kose a namjenjen je normalnoj kosi sa lomljivim vrhovima...uzela sam naravno šampon i regenerator ali mi se regenerator nikako ne sviđa jer mi baš ističe suhoću vrhova.Do sada nisam ni primjetila da su mi vrhovi "toliko" suhi a sa ovim regeneratorom-koma.Btw naručila sam se frizeru da mi podšiša vrhove i onda ću mu dati još jednu šansu-zadnju.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. joj, ne zvuči obećavajuće :(
      javi dojmove kad se ošišaš :)

      Izbriši
  16. super recenzija :) zanimali su me ovi gelovi :)
    sigurno kupujem ovaj zadnji Le petit Marseillais Pin & Criste Marine, baš me nekako privlači, zato što osvježava :D

    OdgovoriIzbriši
  17. Imam vaniliju i badem i definitivno cu probati jos koju verziju. :D Vanilija mi je čak mrviiicu draža od badema.
    Mami me i losion za tijelo ali bojim se da mi ne treba ;)

    OdgovoriIzbriši
  18. Još ih nisam isprobala jer sam sama sebi zacrtala da nema kupovine novih tuširalica prije nego potrošim sve zalihe. Sada kada sam na zadnjem gelu (jeeeei) namjeravam isprobati ovaj od badema.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. jeeej, bravo za potrošnju! :D

      vjerujem da će ti se svidjeti :)

      Izbriši
  19. ZELENI,prvi put da sam pronasla miris koji me ispunjava u potpunosti :)

    OdgovoriIzbriši