Random post - reorganizacija kozmetike, čajevi i vremenski uvjeti - a little make up obsessed

Random post - reorganizacija kozmetike, čajevi i vremenski uvjeti

Kako u Zagrebu snijeg pada kao da ne misli nikad stati, sretna sam što danas nisam morala nikuda ići.

No umjesto da se kod kuće bavim stvarima kojima bih trebala, cijeli dan pijem čajeve i uživam u toplini doma.

Već neko vrijeme me drži manija čajeva, pa sam zadnje kupila Mullerov Rooibos čaj aromatiziran narančom (totalni win!), u Svijetu čaja sam uzela Rooibos aromatiziran limunom i Oolong čaj naranča, a na slici je još i standardni, zeleni gunpowder čaj, ovaj put Ahmadov.


Spajam ugodno s korisnim, pa uz to što uživam u čajevima, pogotovo sad dok gledam kroz prozor, zeleni i Oolong čaj (uz to što su krcati antioksidansima i drugim korisnim spojevima) tope masnoće što mi je baš super nakon praznika :D

Na sliku je zalutala i Yankee Candle vosak pločica od jasmina koju sam također zapalila da si stvorim atmosferu.

Kako sam veliki kavopija i po novom i čajopija, zaključila sam da bi mi se od te količine kava i čajeva mogle stvarati naslage na zubima, pa sam u Mulleru kupila Perl Weiss pastu za bjelje zube koji odstranjuje naslage i obojanje zuba uzrokovano kavom i čajem (29,90 kn za 50 ml) i zadovoljna sam jer djeluje! Nije da će vam izbijeliti zube do snježnobijelih, no svakako odstranjuje te površinske naslage i vidi se razlika u boji zuba. Prijateljica se kune i u verziju za pušače, no ja tu nisam probala.


Uz to, smišljam kako reorganizirati kozmetički kofer, no kako sve više stvari imam izvan njega, sve mi je teže odlučiti što uopće držati unutra. Tako da sad stoji pored mene dok ja tipkam i mozgam kako bih to reorganizirala.


A da ne pričam o stvarima po policama i ladicu s lakovima - nekad mi je to bila valjda najurednija ladica, a sada samo bacam lakove unutra i guram ih jer ne znam i nemam ideju kako to organizirati, a uz to, još ih imam okolo po policama.


Kako ste vi organizirale svoju kozmetiku? Imate li ideju za lakove?

Za kraj jedna slika snježne "idile"



Vaša Nives

CONVERSATION

12 komentari:

  1. Čajeve pijem samo kad me sila sili, znači prehlada, muke sa želucem, itd. Ali zato kava i ja se volimo. Ja ju pijem samo zbog okusa, nisam još doživjela da me razbudila :/ Voljela bih def imati bjelje zube! Pogledat ću tu pastu.. A koferčić je baš cakani. Lakove držim u kutijicama koje sam ljetos skupila, one u kojima dolaze jagode :D Ali nije to lijepo i također tražim ljepše rješenje.. Ako nađeš nešto, postaj :)

    OdgovoriIzbriši
  2. evo, meni se ovo čini baš zgodno :) DIY projects

    http://www.youtube.com/watch?v=v-QmkFhLfHg

    ili još bolje, http://www.youtube.com/watch?v=Syn-HCfbtEw - samo što će ti trebati netko tko ima potrebnu "mehanizaciju" :D

    xo, Ksenija

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. mrak izgledaju, no umrla bih kad bih (minimalno) 2x tjeno brisala prašinu s toga, moram potražiti nešt zatvoreno :)

      Izbriši
  3. Moram potrazit te cajeve koje si navela :) kao sto si vidjela, ja sam trenutno na zelenom i bijelom :) ali ja se nadam da nece topit naslage :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. onaj bijeli o kojem si pisala mi mrak izgleda, ali nekako se bojim da ga nema kod nas :(
      a ovi su svi redom divni, nadam se da ćeš ih naći :)

      Izbriši
    2. Pogledaj u dm-u, i ja sam tu kupila. Imas jedan gdje su samo vrecice bijelog caja,weisse tee il tako nesto pise :D njemacki je... i on je u onoj klasicnoj kutiji za caj, a ovo je pljosnata kutija sa 6 vrsta caja od tekanee. Neki mora biti :)

      Izbriši
    3. ma ima bijelih po zg, ali ovaj tekanee sa 6 vrsta čaja nema, a on mi je sad zapeo za oko :)

      Izbriši
  4. kavopija-ooo,da! caj-big no,no! :D ako nesto ne volim,to su cajevi :D

    a za lakove-i ja vjecno imam muku s organizacijom,jedino sto mi dolazi na pamet je pokusati napraviti neke male zidne police.

    OdgovoriIzbriši
  5. moji lakovi imaju vlastiti neseser... i kad tražim nešto, sve ih istresem van kao divljakuša.
    tako da... žao mi je, ali nemam savjet, ti si za mene super organizirana xD

    OdgovoriIzbriši
  6. Moji lakovi stoje u ladici. U početku su mi svi bili položeni tako da sam vidjela koji je koji, ali sad su svi otprilike kao i tvoji gore, i kako sam krenula, ubrzo ću morati neku novu ladicu isprazniti za njih :(
    a o kuferčiću za šminku sanjam. moram ga naručiti. trenutno mi sve stoji na policama u kupaonici koje sam stavljala isklučivo u tu svrhu :D

    OdgovoriIzbriši
  7. Dosad sam kozmetiku držala u velikoj kutiji od čizama,u kojoj su bile manje kutije koje su odjeljivale vrste make upa.Kako sam impulzivna po prirodi,red i poredak bi razorila prvim šminkanjem, jer bi mi trebala baš ona sjenila i ruževi koje sam prilikom slaganja smatrala makeupom prošlosti.Prije mjesec dana sam djetetu ugrabila lijepu,veliku a plitku kartonsku kutiju u koju bi trebalo stati puno više nego u staru..danas gledam u hrpu nesesera koje sam uspjela napuniti odonda,a koji ne stanu ni u ni na kutiju...a znam se naljutiti na muža kad mi ironično spomene moju kozmetiku...zadnje otkriće su mi Make up factory i Flormar.Kontam kako Muf ima savršene pudere a Flormar savršene pigmente...:)

    OdgovoriIzbriši