Zimska njega kože - a little make up obsessed

Zimska njega kože

Iako nas je ova zima do sada poprilično mazila, izgleda da je tome došao kraj i da nam je odlučila pokazati svoje zube.
Ove niske temperature i vjetar koji je puhao ovih dana su odmah utjecali na moju kožu te sam se prebacila na moju najžešću varijantu zimske njege kože.
Ono što svi naglašavaju kod zimske njege kože je hidratacija iznutra - dakle piti dovoljno vode. Oni koji me znaju privatno, znaju da pijem enormne količine vode i da mi to i nije neka muka :D

Ono na što je mene teško prisliti se je ne tušranje u prevrućoj vodi. Obožavam kipuću vodu, no trudim se biti umjerena s time da bi spriječila skidanje lipidnog površinskog sloja kože koji zapravo i štiti kožu od oštećenja.
Što se kože tijela tiče, tu ne filozofiram previše - jednom tjedno obavim peeling, a svaki put nakon tuširanja se namackam nekom mazalicom, trenutno mi je najdraži Balea uljni losion o kojem sam već pisala ovdje.

Kada je u pitanju koža lica, mislim da smo zimi svi tu skloni dehidraciji, neovisno o tipu kože.
Osobno imam mješovitu kožu sklonu dehidraciji, pa je zima najgore doba za moju kožu (zapravo, kad bolje razmislim, najgora je za svaki tip kože). Uz to, počela sam navečer koristiti kremu s AHA kiselinama, pa mi to dodatno isušuje kožu.
Pošto sam jučer vidjela da će mi se koža počet ljuštiti, odlučila sam preduhitriti vlastitu kožu.
Kako?
Njegom naravno.
Ujutro prvo što lice očistim Caudalie micelarnom jer se ovih dana trudim imati lice što manje u kontaktu s vodom pošto zagrebačka voda strašno isušuje.


Nakon toga na lice nanosim Balea Aqua serum, poprilično dobar proizvod za smiješne novce i mogu ga bez problema usporediti s hvaljenim Vichy Aqualia Thermal Serumom. Mene poprilično dobro hidratizira i on mi je must have proizvod cijelu godinu.


Nakon seruma slijedi krema.
Ovih dana ću kao dnevnu kremu koristiti Caudalie Pulpee Vitaminee Fluid ili Avene Hydrance Optimale UV Legere SPF 20, ovisno o tome idem li van po danjem svjetlu i planiram li nositi puder. Naime, puderi koje koristim imaju SPF, a kako se neki filteri "tuku" sa drugima i poništavaju djelovanje SPF, a prelijena sam proučavati koji se filteri vole s kojima, radije stavim krenu bez UV filtera nego da moram proučavati hoće li mi to poništiti UV zaštitu.



Obje kreme su mi jako dobre, no Caudalie mi je nekako više hranjiva, pa radije nju koristim ako ostajem doma. Isto tako, Avene mi je puno bolja za ispod šminke jer se uz nju ne usjajim.

Uz to, trenutno koristim kao okoloočnu Balea Urea kremu o kojoj uskoro mislim napisat recenziju.


I za sam kraj sam ostavila proizvod koji me spašava - Lancome Nutrix krema ♥



Ta krema bi bez problema mogla ići kao lijek kod koliko stvari pomaže - od suhe kože, opeklina, pa nadalje. Neću puno duljiti o njoj jer je ovo već sad podugačak post, no svakako ću jednom prilikom obaviti i recenziju ove kreme, a sada ću samo ukratko napisati za što meni služi. Koristim ju trenutno svaku večer kao hidrataciju nakon kiselina na cijelo lice i zasad uspješno sprečava bilo kakvo veće isušivanje kože. Uz to, danas sam ju počela koristiti i na ciljana područja - tamo gdje je koža malo isušena i napredak se već vidi.

Uz sve to, povremeno stavim neku hidratacijsku masku, ovih dana ću po 2. put isprobati Meerz Spezial masku od jogurta i aloe, pa ću vam javiti kakva je!

Ovako kad sam stavila sve to crno na bijelo, čini mi se da koristim strašno puno stvari, no to uopće ne oduzme vremena i ima li ljepšeg ukrasa od zdrave kože?

Što vi koristite u ovim zimskim danima? Imate li kakvu preporuku?

Vaša Nives

CONVERSATION

2 komentari: