Što nosim sa sobom na (produženi) vikend - morsko izdanje - a little make up obsessed

Što nosim sa sobom na (produženi) vikend - morsko izdanje

Nisam jedna od onih sretnika koja je uspjela spojiti cijeli tjedan za godišnji, ali jedan od praznika sam ipak uspjela spojiti za dugi vikend koji ću iskoristiti za odlazak na more, pa sam vam odlučila pokazati što nosim sa sobom.

Gledajući vrijeme kroz prozor, uopće nemam osjećaj da je ljeto, a kamoli da sutra putujem na more, no srećom, prognoza za naredne dane je dobra gdje idem, pa se nadam da ću uspjeti uživati u suncu i moru. Ako ništa, lijepo se malo i maknuti iz Zagreba i promijeniti okolinu :)

Trudila sam se biti što ekonomičnija i po pitanju pakiranja proizvoda i po količini, a sad koliko sam uspjela... Ne znam ni sama :) Skužila sam da mi je zimi lakše spakirati kozmetiku za vikend putovanje (dokaz), a teže odjeću dok je ljeti obrnuto, odjeća mi redovito zauzme manje prostora nego kozmetika. No dobro, što je, tu je. A nakon ovog dugog uvoda, red je i da krenem :)

Nosim sa sobom Konjac spužvu* (čiju recenziju ste mogle čitati u ovom postu) koja mi je pri kraju i koju više neću vraćati u Zagreb. Tu je neizostavna termalna voda, ovaj put La Roche-Posay termalna voda*, koja je izvrsna za smirivanje kože, ali i za hlađenje (mada mislim da ju neće biti potrebno koristiti u tu svrhu). Za dnevnu njegu sam odlučila uzeti testere L'Occitane Hydra Vital gel. To mi je super jer ne zauzimaju puno prostora, pa sam ih odlučila iskoristiti za ovo kratko putovanje. Za noć sam uzela Kiss The Moon Love After Dark Face Oil, također u tester pakiranju, a za slučaj da mi ne bi odgovarao, uzela sam i nekoliko pakiranja voljene Novexpert Repulp maske (recenziju možete pročitati ovdje).


Za oči sam uzela ipak full size - La Roche-Posay Toleriane Ultra Yeux*. Za čišćenje sam uzela La Roche-Posay sindet i La Roche-Posay fiziološku micelarnu (recenzija). Umjesto tonika sam uzela Melvita Cvjetnu vodicu s damaščanskom ružom (recenzija), a za njegu usana je tu omiljeni Nuxe Reve de Miel balzam za usne (recenzija).

Kad je tijelo u pitanju, trudila sam se biti ekonomična, no upravo ti proizvodi mi zauzmu puno mjesta.
Za njegu nakon sunca sam odlučila ponijeti sa sobom Eucerin After Sun Creme- Gel. Riječ je o proizvodu koji njeguje i umiruje kožu, a unisex je, tako da ga oboje možemo koristiti. 

Za tuširanje je tu La Roche-Posay Cicaplast B5 Lavant*, izuzetno nježna tuširalica, a uzela sam ju zbog manjeg pakiranja. 

Zatim tu je Aveo Berry odstranjivač laka za nokte. Iako sam dugo koristila badem, čini mi se da mi je počeo opako isušivati nokte, pa sam se odlučila vratiti na ovu verziju bez acetona i vidjeti hoće li nokti biti bolje kad sam izbacila Aveo badem.  

Nivea Powder Touch dezodorans je klasik u mojoj rutini, a nakon slikanja sam se sjetila da imam i mini verziju, tako da ću nju ponijeti umjesto ove velike :D 

Laino The Authentic Oil* je jedan od onih proizvoda koje ne moram nositi sa sobom, ali mi je gušt namazati se njime, a i ne zauzima baš tako puno mjesta :)

I zadnji proizvod za njegu tijela je Barfuss maska za stopala (recenzija) koja je već dulje vrijeme sastavni dio moje njege stopala.


Što se tiče zaštite od sunca, moram odmah u startu naglasiti da ćemo ove proizvode koristiti i dragi i ja, tako da mislim da nisam pretjerala (što sa mnom zna biti slučaj kad su proizvodi sa SPF u pitanju). Nosimo sa sobom La Roche-Posay Anthelios XL Invisible Nutritive Oil sa SPF 50+* (recenzija), Vichy Ideal Soleil Bronze Tan Optimizing Hydating Spray SPF 30* (ima jako zanimljivo pakiranje, a za djelovanje ćemo vidjeti), zatim Vichy Ideal Soleil Bronze Hidratantni gel-fluid*, Maybelline Baby Lips sa SPF 20* za usne, a za bolje tamnjenje sam uzela Biobaza Dry Sunning Oil - ima jako dobar sastav (bolji od pekmeza), a dojmove ću vam javiti :)


Kad je kosa u pitanju, tu baš ne volim testere jer volim igrati na sigurno, a kako nemam testere dragih mi šampona, uzela sam full size šampona. Moj odabir je Alba Botanica  Gardenia šampon.* Blag je, nema sulfata, tako da mi neće iritirati tjeme, a opet, dobro će oprati kosu i neće ju oštetiti. Recenziju možete pročitati ovdje.

Što se tiče maski, srećom moguće je kupiti mnoge maske u vrećicama, a ja sam odabrala onu koja je meni izvrsna - La Croa Argan maska. Ima je dovoljno da mi potraje tih nekoliko pranja. Za raščešljavanje ću koristiti Macadamia Oil češalj te Dessata četku za kosu*, a za zaštitu kose od sunca ću testirati L'oreal Professionnel Solar Sublime lagani sprej za zaštitu.*


Iako ću najvjerojatnije od šminke koristiti samo Anastasia Beverly Hills Dip Brow (i moooožda sjajilo), ipak sam uzela nešto šminke ako me baš pukne da se našminkam kad odemo u civilizaciju na večeru. Uzela sam Laino CC kremu u tester vrećici (iako je skoro pa 100% da nju neću staviti), zatim MAC Blot puder u kamenu (recenzija), Estee Lauder Double Wear Stay In Place Concealer (recenzija) , Maybelline Color Tattoo u nijansi On and On bronze (super je što ju mogu nanijeti i prstima i tako zblendati), Kohl Kajal u nijansi 180 Too Cool For Pool*,  Chanel Le Volume maskaru, Lancome Lip Lover u nijansi Rose Attrape Coeur*, L'oreal Freidu*, MAC Petticoat i Anastasia Beverly Hills 12 kistić za obrve, te Real techniques kist za rumenilo.

Jedino sam zaboravila uslikati lak, a nosim samo jedan (da, dobro ste pročitale!!!) - Essie Watermelon (klik za swatch).


Pošto idemo u malo mjesto s puno zelenila (barem mi se tako čini po slikama - nismo još nikad tamo bili), pretpostavljam da će biti komaraca, pa nosim i Hasaplast Anti-Insect sprej* i Synopen, naravno flastere i Octenisept (zlu ne trebalo), te kako će to biti i aktivni odmor, nosim i razne kremice za opuštanje mišića - Olivalov Konjski balzam, Ice gel i Perskindol Active gel.


Ovako izgleda spakiran dio, a večeras mi preostaje spakirati ostale stvarčice i ujutro ubaciti četkicu i pastu za zube. Ove prozirne kozmetičke torbice su mi totalni hit jer odmah sve vidim i ne trebam prekapati po torbici da bih vidjela jesam li sve spakirala.


I to je to, nakupilo se toga iako je riječ o samo 4,5 dana odmora no nadam se da će se prognoza ostvariti, pa da ćemo potrošiti barem proizvode za sunčanje, da se ipak vratim s nešto manje proizvoda :)

Kako vam se sviđa moj odabir? Mislite li da sam mogla nešto izbaciti? Ili jesam li možda nešto zaboravila? :)

*PR uzorak (iskustva napisana u recenzijama na ovom blogu su iskrena neovisno o porijeklu proizvoda.)

CONVERSATION

22 komentari:

  1. Ma kad si uspela i toliko sklopiti za odmor :))
    Uživaj i lep provod želim, a naravno izveštaj kad se vratiš :D
    Odličan je izbor proizvoda, prilično racionalno si se spakovala :))

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala ti draga, bilo je kratko, ali slatko :)
      I bit će izvještaj svakako :)

      Izbriši
  2. Nemam ništa pametno za reći, samo da ti zaželim lijep i ugodan odmor. :D

    OdgovoriIzbriši
  3. Ja ne bih ništa izbacila, a bome ni dodala ;)
    Držim fige da je prognoza dobra i da vas dočeka sunce ;)
    Obavezno javljaj dojmove o Biobaza ulju. Ja sam ga tražila kad je bila Kozmo akcija, ali svugdje se prodao :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Bit će dojmovi o Biobazi, a sreća, svako toliko je negdje akcija, pa ne sumnjam da ćeš ga uloviti negdje po povoljnijoj cijeni :)

      Izbriši
  4. Weeeeeee...
    To je bila moja reakcija kada sam vidjela tvoj novi post. Ne znam zašto toliko volim vidjeti što drugi pakiraju??? Ko' malo dijete ;)

    OdgovoriIzbriši
  5. Uživaj i ti, odmori se, ja sam morala malo izmijenjati prvobitni sastav te dodati još stvari koje sam bila zaboravila a izbaciti koji lak, pretjerala sam :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala ti :*
      Ne sum njam da si se super spakirala, a i da se nećeš vratiti s nekom novom sitnicom :))))

      Izbriši
  6. Nadam se da već uživaš negdje na moru i da je sunčano ili će ubrzo biti :) puno ljepih stvarčica nosiš sa sobom, al opet ne previše :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Poslužilo nas je vrijeme :)))
      I hvala ti, stvarno nije blio previše :)

      Izbriši
  7. Ooo pa baš lepo spisak proizvoda. :D Zanim ame baš ovaj L'oreal Solar Sublime sprej za zaštitu, obavezno nam piši utiske. :) I lepo provod želim! :)

    OdgovoriIzbriši
  8. Gora si od mene kod preparative, a ja sam kod šminke :) Lepo se provedi na odmoru!

    OdgovoriIzbriši
  9. Cao, imam 29 god i pojavile su mi se sitne linije oko ociju prema obrazu (mjesoviti tip koze). Koristim Eucerin aqua porin light, i La roche spf 50+ fluid koji malo isusuje lice. Mislim da mi fali masnoce i hidratacije da bi mi se popravilo stanje oko ociju. E sad, molim te za preporuku? Citala sam o caudalie C15, serum ili detox ulje bi preporucia ili nesto trece? hvala na odg :****. Kreme sa shea butterom mi ne odg nazalost...

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Nisam shvatila jesu li to borice oko očiju ili baš na obrazima? Ja bih ti preporučila Afrodita kamilica okoloočnu kremicu za noć, a za hidrataciju je Caudalie detox ulje izvrsno, tako da s njim nikako ne možeš fulati :)

      Izbriši
  10. Na granici izmedju obraza i podrucja oko ociju, gdje ivice od naocara dodiruju lice ako sam dobro objasnila:).Caudalie detox ulje-da li smijem stavljati i oko ociju?

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Na kutijici piše da se ne stavlja oko očiju :)
      Ja sam ga stavljala i nisam imala problema unatoč osjetljivim očima, no ne mogu savjetovati drugome to jer ne znam kako će reagirati :)

      Izbriši
  11. imas li koju drugu preporuku jer mi ne odgovara shea butter? hvala

    OdgovoriIzbriši