Nuxe Huile Prodigieuse OR - a little make up obsessed

Nuxe Huile Prodigieuse OR

Ovo je recenzija koju spremam još od ljeta (da, i slike su spremne od tada), ali sam bila lijena po pisanju tipkanja, no kako dolazi vrijeme domjenaka i slavlja, šljokice su opet u modi, pa sam odlučila da je pravo vrijeme za recenziju Nuxe Huile Prodigieuse OR* (ili po narodski Nuxe zlatnog ulja).


Recenziju "obične" verzije ste mogle pročitati još davno, u ovom postu, a u ovom postu će biti riječ o ovoj, zlatnoj verziji.

Nuxe Huile Prodigieuse OR je višenamjensko suho ulje sa zlatnim česticama. Dolazi u elegantnoj staklenoj bočici, u količini od 50 ml (bočica bez raspršivača) i u količini od 100 ml (bočica s raspršivačem). Ovako oslikano pakiranje je LE i ne znam do kad će takvo biti u prodaji.

Raspršivač funkcionira super, izvrsno dozira proizvod koji potom razmažete po tijelu. 

Ulje se može koristiti na licu, kosi i tijelu, no ja ga najčešće koristim na tijelu i ponekad na kosi. Lice nekako preskačem jer ne znam baš kako bi te zlatne čestice izgledale na mom licu. Mislim da bi to više odgovaralo nekoj puno tamnijoj osobi od mene i to u toplim ljetnim noćima, na nekom partyju.


Ulje sadrži šest bogatih biljnih ulja: lješnjak, makadamiju, slatki badem, kameliju, gospinu travu i borač te vitamin E koji zajedno umiruju i štite kožu i njezin hidrolipidan film, jačaju prirodnu zaštitnu barijeru kože i potiču njezinu obnovu. Sadrži 96,9% sastojaka prirodnog porijekla.



Kao i klasična verzija, i ova je deklarirana kao suho ulje, no ovoj verziji ipak treba možda minuta da bi se upila u potpunosti u kožu, no iskreno, to je išta i toliko mogu otrpiti jer dok namažem sve dijelove tijela, ulje se fino upije i ne moram čekati da bih se mogla obući.

Iako za razliku od klasične verzije, za ovom posežem više kad želim estetski efekt, a ne njegu, ne razlikuje se nimalo od klasičnog ulja po tom pitanju. I uz ovo ulje koža je savršeno glatka, meka, svilenkasta i nahranjena, ali ne i masna.


Ovo ulje će nekima možda u bočici djelovati zastrašujuće i mislit će da će ih zamijeniti za božićnu jelku ako ga nanesu, no na koži ovo ulje stvarno ne djeluje napadno, nego daje lijep sjaj, bez vidljivih šljokica. Jednostavno se vidi da koža ima taj neki glow, ali osim ako se baš netko ne zabulji u vas, neće shvatiti u čemu je točno stvar. 

Zlatne čestice pojačavaju sjaj kože i daju joj svjetlucajući efekt, a isto tako ističu preplanulost pa ga posebno volim koristiti ljeti, kad potamnim. Posebno dobro izgledaju na nogama gdje daju efekt "svilenih čarapa". Osim na noge (ljeti), nanosim ga i na ramena, dekolte i ruke.

Mislim da je bitno naglasiti i da ne ostavlja trag na odjeći (ok, možda ostavi pokoju šljokicu, no ne i boju), tako da ćete ga bez problema moći koristiti i kad nosite svjetliju odjeću.


Koristila sam ga i na kosi i tu mi se također svidjelo, njegovalo je kosu, ostavilo ju predivno mirisnom, ali i sjajnom. Iako sam brineta, te šljokice se ne ističu previše u kosi, već daju lijep, diskretan sjaj, a pri tome ne masti niti ne otežava kosu.


Po pitanju mirisa se ovo i klasično ulje malo razlikuju, ali razlike su minimalne. Naime, ovo ulje je nešto "težeg" mirisa od klasične verzije, pa preporučam da ga prvo isprobate u ljekarni, no mene, koja ne volim prejake mirise ljeti, nije nimalo gušio i izvrsno mi odgovara mirisom i ljeti i zimi. Jedina "mana" ovog proizvoda je da se miris poprilično jako osjeti, tako da uz njega nećete moći koristiti nijedan drugi parfem (osim možda Nuxe parfema ako otputujete negdje van gdje ga možete nabaviti). 

Sastav:
Coco-Caprylate/Caprate, Dicaprylyl Ether, Macadamia Ternifolia Seed Oil, Prunus Amygdalus Dulcis (Sweet Almond Oil)*, Mica*, Camellia Oleifera Seed Oil*, Silica, Parfum/Fragrance, Tocopherol*, CI77891/Titanium Dioxide*, Borago Officinalis Seed Oil*, Olea Europea (Olive Fruit) Oil*, CI 77491/Iron Oxides*, Helianthus Annus (Sunflower) Seed Oil*, Rosarinus Officinalis (Rosemary) Leaf Extract*, Hypericum Perforatum Flower/Leaf/Stem Extract*,Solanum Lycopersicum (Tomato) Fruit Extract*, Benzyl Salicylate, Linalool, Limonene, Citronellol, Geraniol [N2207/A] *Origine Naturelles/ Natural Origin
Cijena ovog ulja nije mala, no ja te bočice i smatram malim luksuzima (i ne "zalijevam" se njima svakodnevno). Bočica od 50 ml košta oko 195 kn, a bočica od 100 ml košta oko 275 kn. Dostupni su u svim boljim ljekarnama, u dm-ovima s OTC odjelom, kao i na Sophia.hr web shopu, te Ljekarna Coner web shopu.

Jeftinije možete proći na britanskim web shopovima gdje možete kombinirati razne popuste. Ulje je dostupno na BeautyExpert, Feelunique, Escentual, Hqhair i Lookfantastic stranicama.

Bočica koju trenutno imam je PR uzorak, no prije toga sam sama kupila 2 bočice, a pošto je to bila ponovljena kupnja, znači da mi se stvarno svidjelo. Sve u svemu, ako tražite malu dozu luksuza koja će nahraniti vašu kožu, obaviti je predivnim mirisom i dati joj sjaj, ovaj proizvod je možda baš ono što tražite i ima sve moje preporuke. 

 *PR uzorak (iskustva napisana u recenzijama na ovom blogu su iskrena neovisno o porijeklu proizvoda. Za više informacija pročitajte Pravila i informacije o stranici.) 

CONVERSATION

17 komentari:

  1. Izvrsno mi je ovo ulje i dobro kažeš, sad mu je opet sezona :D

    OdgovoriIzbriši
  2. Imam i jedno i drugo i moram priznat kad sam ih kupila da sam bila razočarana malo jer nisu bili kao uzorci koje sam moljakala dok si ulje još nisam mogla priuštiti, možda griješim al eto to je moj dojam

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. ne znam, nisam nikad dobila njihov uzorak za doma, tako da ne mogu tvrditi postoji li razlika među njima :/
      žao mi je što si ostala razočarana :(

      Izbriši
  3. Joj, sviđa mi se ovo šljokičasto ulje! I sama bih ga koristila na kosi :)

    OdgovoriIzbriši
  4. Pravo letnji proizvod u decembru. :D Svejedno je decembar mesec kada je gliter dopušten u svim mogućim prilikama.

    OdgovoriIzbriši
  5. Ovo mi je prvi proizvod na listi želja. :) Ima nešto posebno u Nuxe proizvodima. Svaki želim :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Imaju stvarno puno divnih proizvoda, tako da razumijem :)

      Izbriši
  6. Tiha mi je patnja, uglavnom kao i svako ulje u "fensi" staklenoj bočici, no sad zimi preskačem te šljokičaste, zapravo i ulja u njezi tijela ne koristim zimi (samo lice i kosa), i onda svako ljeto govorim - sad ću ga kupiti i nikako da to napravim!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Znam koliko te prvilče ta ulja tako da razumijem :)

      Izbriši
  7. Ja obožavam klasičnu verziju i koristim ju dosta često. Volim taj miris, strašno mi paše, iako je onako pomalo jači. Ovu verziju sam razmišljala kupiti, ali onda je prošlo ljeto i sad po zimi mi ne treba baš, tako da ću pričekati do idućeg ljeta možda.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. I klasična verzija mi je divna, inače možda meni i draža :)

      Izbriši
  8. Obožavam, obožavm, obožavam !! Hvala na ideji da se ulje może koristiti na kosu:) Ja to nisam ranije probala

    OdgovoriIzbriši