Moj izbor: Najbolje iz drogerija - dekorativa - a little make up obsessed

Moj izbor: Najbolje iz drogerija - dekorativa

Prije cca. 2 tjedna sam pisala post o najboljim preparativnim proizvodima iz drogerija, a danas vam donosim svoj izbor kad su dekorativni proizvodi u pitanju. Tu se našlo i jefitnijih i skupljih drogerijskih proizvoda, no riječ je uistinu o mojim favoritima.


Potrudila sam se naći proizvode iz svakog segmenta dekorative, no neke proizvode (poput npr. pudera u kamenu) jednostavno nemam favorite među drogerijskim proizvodima i nisam našla neki koji bi bio dovoljno dobar da ga uvrstim među ove proizvode.


Za one koji ne znaju, moja koža je mješovita i najboljim drogerijskim puderima su mi se pokazali L'Oreal Lumi Magique i Maybelline FitMe kao i Maybelline FitMe korektor za prekrivanje podočnjaka. Puderi imaju neko srednje prekrivanje, no ne zasjajim se od njih prebrzo. Za toplije vrijeme mi je bolja varijanta Maybelline, dok mi je zimi draži L'Oreal. Što se tiče korektora, solidno prekriva podočnjake, ne uvlači se u borice i ne isušuje kožu oko očiju.


Kad su sjenila u pitanju, za mene su najbolja sjenila koja se mogu naći kod nas Maybelline Color Tattoo sjenila, a izvrsna su i Catrice mono sjenila. O Maybelline Color Tattoo sjenilima sam pisala u ovom, ovom i ovom postu, a u njima možete naći i koja nijanse se nije pretjerano iskazala. 


Kad je riječ o rumenilima, definitivno najbolji omjer cijene i kvalitete su Catrice rumenila. Ja ih imam samo u dvije nijanse, no vjerujem da ste se načitale hvalospjeva na njihov račun. Recenziju i swatch rumenila iz LE možete vidjeti u ovom postu, a recenzija ovog drugog rumenila je već dugo u planu.


Među drogerijskim maskarama se zna naći divnih maskara, no nekako sam uvijek najviše voljela Max Factorove maskare, tako da je i za ovaj post izbor pao na Max Factor 2000 Calorie maskaru dok mi je za obrve izvrstan Catrice eyebrow set.


Kod ruževa se isto zna naći super proizvoda u drogerijama. Birala sam i one jeftinije i one skuplje iz drogerija, no nijedan nije iznad 65 kn (toliko su Maybelline ruževi). Maybelline Vivid linija je linija ruževa s kojom ne možete pogriješiti, kremasti, pigmentirani i osjećaj na usnama je kao da ih njeguju, dok je Whisper linija slabije pigmentirana i nazvala bi ih balzamima u boji. Recenziju Maybelline Color Sensational Fuchsia Flash 902 možete pročitati ovdje, dok swatcheve Maybelline Vivid Rose #904 i Maybelline Whisper Faint For Fuchsia #150 možete vidjeti ovdje.


Best buy iz drogerija su svakako Catrice ruževi, ima ih različitih finiša i stvarno velikog raspona boja. Hidratantni su, pigmentirani i solidne trajnosti.
Beauty UK ruževi po kvaliteti idu od nijanse do nijanse, no ja svakako mogu preporučiti dvije - Plumalicious (recenzija) i Snob (recenzija). Cjenovno slični su i wet'n'wild ruževi, a imam samo jednu nijansu (Mauve Outta Here) kojom sam jako zadovoljna i čiju recenziju obećajem - slike su spremne već doslovno mjesecima). 

U drogerijama se nađe stvarno izvrsnih lakova za nokte i za svačiji džep, pa sam shodno tome odabrala iz svih cjenovnih kategorija.


Cjenovno najpovoljniji su Catrice lakovi koji imaju izvrsnu četkicu, veliki izbor boja i idu u skladu s trendovima, pa tako trenutno imaju i teksturne lakove - imam jedan i obožavam ga - riječ je o nijansi PLUMdog Millionaire.

Nešto mrvicu skuplji su Rimmel Salon PRO lakovi koji su isto fenomenalni, no s nešto skromnijim izborom boja. Na slici su nijanse Urban Purple (NOTD post), Peppermint (NOTD post) i Cocktail Passion (NOTD post).
Najskuplji drogerijski lakovi koje sam izdvojila su Essie lakovi koji su ujedno i moji najdraži lakovi za nokte. Imaju divnu četkicu, izvrstan izbor boja i trajnost im je izvrsna. Više mojih Essie lakova možete vidjeti ovdje

U ovaj post sam odlučila ugurati i proizvode koji nisu iz drogerija, no cjenovno su povoljni, a svakako vrijedni pažnje.



Tu su se našli novi Avon Gel Finish lakovi, Avon Hidrokolor Absolute ruževi (recenzija) i Avon Ultra Color ruževi (ruževi u nijansi Carnation i Lava Love).
Golden Rose ruževima je dosta cura oduševljeno, no našlo se i onih kojima nisu bili dovoljno hidratantni. Meni su dobrii, posebno za tu cijenu (25 kn). Recenzirala sam nijansu #56, a post možete pročitati ovdje

Posebno su mi dragi i Golden Rose lakovi iz Rich color linije jer imaju četkicu sličnu Essie lakovima, ogroman izbor boja i cijenom su povoljni. Omiljeni ljetni lak iz te linije je onaj u nijansi #44 (NOTD post), a jesensko-zimski #22 (NOTD post). Golden Rose Holiday liniju ne trebam posebno opisivati, samo ću napisati da je moj favorit #58 (NOTD post), a Jolly Jewels linija je zgodna ukoliko volite šljokice pa za nekakav layering.
Zadnji, ali ne zato i manje važan povoljan proizvod kojeg volim je Flormar True Color Dipliner o kojem ste mogle čitati u ovom postu, pa pošto je recenzija relativno nova, neću sada puno duljiti o njemu.



I eto, došle smo do kraja posta :)
Koji su vaši drogerijski ili cjenovno povoljni favoriti? Imamo li zajedničke?

CONVERSATION

26 komentari:

  1. Ja volim L'Oreal i Burjois pudere, imam dosta Catrice sjenila, Maybelline i L'Oreal ruževi su mi dobri, Max Factor ruževi također.

    OdgovoriIzbriši
  2. Catrice lakove nikako ne volim, imam osjećaj da se ne mogu osušiti ni za 20 dana. GR su super i obožavam ih, također i ove ruževe iz Avona :-)

    OdgovoriIzbriši
  3. Imamo ista catrice rumenila i fuchsia flash :)
    Potpisujem i za kvalitetu GR ruzeva.

    OdgovoriIzbriši
  4. Dodala bi Misslyn i Bourjois waterproof olovke za oči, i Misslyn lakove za nokte koji su mi jako dobri, kao i Deborah Shine Tec lakove...ne znam jel se oni uopće rade još uvijek, bili su super...za pudere u kamenu biram Manhattan i l'Oreal :)

    OdgovoriIzbriši
  5. Jao, baš želim da probam Catrice senkice! :) I meni su MCT odlične senke, a Fit me nikako da probam, a stalno nešto planiram. :)

    OdgovoriIzbriši
  6. Povoljan a kvalitetan proizvod nema mi draze kombinacije. :D

    Trenutno sam vjerna Bourjois puderima, jer sam samo tamo uspijela pronaci dovoljno svijetlu nijansu (51 vanilia).
    Sto se maskare tice, od jeftinijih su mi skroz ok Essence maskare.
    Catrice rumenila vec dugo gledam, ima stvarno divnih nijansi.
    BautyUk ruzevi su mi fantasticno otkrice, stvarno su odlicni, meni cak toliko i ne smeta miris.
    Lakove imam uglavnom Essence-ove i pokoji Oriflame-ov sluze svrsi.. :)

    Idem sad citati o preparativi, cini mi se da mi je taj clanak promakao. ;)

    OdgovoriIzbriši
  7. Hvala na preporukama :D.Jako me zanimaju Rimmel pro lakovi. Već sam ih gledala kod tebe na blogu :)

    OdgovoriIzbriši
  8. Koje divotice :DD Imamo dosta zajedničkih favorita - prvenstveno ruževa i rumenila, ali ni sjenila ne zaostaju :) ja bih dodala još Bourjois HM puder, za moju suhu kožu je fantastičan, Eveline celebrities tuš i 8u1 terapiju za nokte :)

    OdgovoriIzbriši
  9. Pa bolje da kažem koji nam nisu zajednički jer skoro svi jesu:D Jedino nisam probala pudere i Avon ruževe pa ne mogu suditi. Rekla bih još Essence olovke za oči i sjenila (ona 4 u paletici), Max Factor ruževi, Bourjois puderi i rumenila, Revlon ruževi, Rimmel Kate ruževi i mislim da je to to :D

    OdgovoriIzbriši
  10. Dosta favorita reodvno koristim npr. Catrice rumenila i ruževe, GR ruževi lakovi za nokte, Color Tattoo sjenila.. :)
    Moram obratiti pažnju na L'oreal puder, imam i ja mješovitu kožu, pa će mi odgovarati, nadam se :)

    OdgovoriIzbriši
  11. Sjajan post, verujem da će mnogima koristiti! Delimo Catrice favorite.

    OdgovoriIzbriši
  12. S većinom se slažem, vjerujem da bi i moj izbor bio dosta sličan :)

    OdgovoriIzbriši
  13. zajedno imamo: catrice lakove, maybelline color sensational ruz, maybeline tattoo sjenila, essie lak. Rimme, Beauty Uk nisam do sada probala

    OdgovoriIzbriši
  14. Super post i sa vecinu napisanog se slazem. Jedino sto su meni Catrice lakovi losi. Dobre boje, ali kvaliteta kao i kod Essence-a.
    Ja bih izdvojila i : Rimmel Wake up puder tecni i kameni Stay matte, Rimmel tus, Manhattan puder u prahu, Essence Stay sjajeve, Loreal maskaru Voluminous x4, Deborah rumenila, Artdeco bazu za sjenke i kamuflaznu kremu, Max Factor pan stick, Bourjois HM puder i uh, jos dosta toga. :-)

    OdgovoriIzbriši
  15. Odličan post :D Slažemo se oko dosta toga, Catrice rumenila i Bourjois puderi su mi odlični. Max Factor maskare jako volim, ali iz linije false lash effect. Meni su WnW sjenila odlična, a volim i Artdeco rumenila :D

    OdgovoriIzbriši
  16. imamo dosta zajedničkog :DD

    Catrice mi je najdraži drogerijski brend. imaju stvarno puno odličnih stvari koje volim...
    Zajedničko nam je: Catrice sjenila (imam ih nekoliko ali nijansa 350 mi je must za obrve) i rumenila (imam Rose Royce i Think Pink), Maybelline CT sjenila (imam Infinite White - odlična za unutarnji kut oka i ispod obrva, Permanent Taupe koju koristim za obrve, On and on bronze - jedno od najljepših sjenila koje sam ikada vidla, Pink Gold i Metallic Pomegranate, a planiram kupiti i onu plavu nijansu), Beauyt UK ruževi (imam zasada samo Plumalicious i to sam ga mjesecima tražila, a planiram kupiti i In the buff, Passion i Gossip Girl možda), Avon ruževi (imam ih 6)

    OdgovoriIzbriši
  17. Meni su isto super Catrice rumenila, a volim Max Factor maxare, ruzeve i sjajeve :)

    OdgovoriIzbriši
  18. Catrice rumenila i Avon ruževi - stvarno top! Odlična kvaliteta, a cijena niska - kud ćeš bolje!

    xo

    OdgovoriIzbriši
  19. Sve što sam isprobala sa tvog popisa je i meni izvrsno ;).

    OdgovoriIzbriši
  20. I ja volim L'Oreal,kao i GR ;)

    OdgovoriIzbriši
  21. Imamo puno zajedničkih favorita, ja bih dodala još i Bourjois maskare koje su meni najbolje drogerijskog ranga.

    OdgovoriIzbriši
  22. odličan odabir stvari :)
    volim Catrice mono sjenila, i rumenila njihova :)
    obožaavaaam color tattoo sjenila :D
    avon hidrocolor ruževi su mi isto jako dobri, i imam u planu naručiti nove lakove njihove :D
    golden rose ruževi i lakovi su mi jedni od najdražih, a nijnsa laka #22 je i moja najdraža zimska <3
    u planu mi je naručiti si Essie - Merino Cool, jer je boja stvarno jedinstvena :D

    OdgovoriIzbriši
  23. Essie lakovi su super, samo da cijena nije toliko visoka. Trenutno volim Wet 'n Wild puder, Bipa Lash Unlimited maskaru (odlična!), a Colour Tattoo sjenila su isto super :) Kupila sam nedavno neke Golden Rose lakove i ruž, jedva čekam isprobati :D

    OdgovoriIzbriši
  24. Potpisujem sve proizvode jer ih i sama posjedujem osim pudera. Njih nisam isprobala, ali ostalo jesam i definitivno bi jednako odabrala.

    OdgovoriIzbriši
  25. I ja volim Color Tattoo Pink Gold senku(jedna od najboljih),MF maskare,MF ruz iz linije Colour Elixir,Rimmel Stay Matte kameni puder i Kate Moss ruzeve(preporuke!),Essence maskare i Silky Touch rumenila,GR Velvet Matte ruz i GR najnoviji eyeliner iz linije Dream Eyes...i jos dosta toga. Kris

    OdgovoriIzbriši
  26. dosta ovih stvari našlo bi se i kod mene na istoj listi :)

    OdgovoriIzbriši