The Body Shop body butteri - a little make up obsessed

The Body Shop body butteri

The Body Shop je valjda najpoznatiji proizvođač koji radi maslace za tijelo i kao takvi su neizostavan dio kolekcije svake žene koja obožava mazalice, pa su tako i dio moje kolekcije.



The Body Shop je brand osnovan u Velikoj Britaniji 1976., a od 2006. je dio L'Oreal grupe. Naglasak branda je na prirodi i suživotu s njom, a firma je još od 1986. poznata po svom aktivizmu - tada su imali suradnju s Greenpeaceom, a nastavili i s mnogim drugim udrugama. Ne testiraju na životinjama, promoviraju ljudska i životinjska prava i generalno se bave aktivizmom.

Kad uđete u The Body Shop dućan, operu vas svi divni mirisi i ja osobno ne mogu tako brzo izaći van. Uz ultrapopularne body buttere, u svom asortimanu imaju i druge proizvode za njegu tijela i kose (gelove za tuširanje, losione, parfeme, kreme za ruke, kupke, šampone, čak i četke za kosu), proizvode za njegu lica, make up i proizvode za kuću (mirisne svijeće, difuzore, mirisne sprejeve).

Osim body buttera imam body scrub od trešnje (kojeg više nema za kupiti), lip butter od papaje, losion za tijelo od moringe i gel za tuširane od moringe, a imala sam tonik za lice s krastavcima i aloe verom o kojem ste mogle čitati ovdje.

No vratimo se na body buttere ili po naški maslace za tijelo. Imam 5 komada, svaki je iz različite zemlje, neke sam sama kupila pa su mi svojevrstan suvenir, a neki su poklon i podsjetnik na drage osobe koje me se sjete i kad nisu blizu ♥

The Body Shop Dreams Unlimited Body Butter

Ovaj body butter kupujem više zbog mirisa nego zbog njegove hranjivosti. Sadrži ulja naranče, crni ribizl, cvijetove ljute zelene papričice, iris i cedar. U osnovi su note organske šećerne trske. Dio je mirisne linije koja sadrži i pripadajući parfem.



Što se tiče njege, idealan je za normalnu kožu dok bi za suhu bio preslab. Ja ga koristim uglavnom ljeti, zbog mirisa koji mi je idealan u to godišnje doba i jer mi koža tada ima manje potrebe.
Kupljen je u Munchenu i podsjeća me na predivno putovanje ♥

Sastav:

Aqua (Lösungs-/Verdünnungsmittel), Glycerin (Feuchthaltemittel), Glycine Soja Oil (Emolliens/Hautpflegemittel), Theobroma Cacao Seed Butter (Emolliens), Butyrospermum Parkii (Hautpflegemittel/Emolliens, Sheabutter), Cetearyl Alcohol (Emulgator), Glyceryl Stearate (Emulgator), PEG-100 Stearate (oberflächenaktive Substanz), Cyclopentasiloxane (Hautpflegemittel/Emolliens), Parfum (Duftstoff), Cyclohexasiloxane (Hautpflegemittel), C12-15 Alkyl Benzoate (Emulgator), Ethylhexyl Palmitate (Hautpflegemittel), Lanolin Alcohol (Stabilisator/Emolliens), Phenethyl Alcohol (Duftstoffkomponente), Caprylyl Glycol (Hautpflegemittel), Xanthan Gum (Konsistenzregler), Limonene (Duftstoffkomponente), Linalool (Duftstoffkomponente), Hydroxycitronellal (Duftstoffkomponente), Citrus Aurantium Dulcis Oil (Duftstoff/Ätherisches Öl, Orangenschale), Disodium EDTA (Chelatbildner), Citrus Nobilis Oil (Duftstoffkomponente, Mandarinenschale), Tocopherol (Antioxidans), Citronellol (Duftstoffkomponente), Alpha-Isomethyl Ionone (Duftstoffkomponente), Citrus Medica Limonum Oil (Ätherisches Öl, Zitrone), Geraniol (Duftstoffkomponente), Sodium Hydroxide (pH-Regulator), Coumarin (Duftstoffkomponente), Citral (Duftstoffkomponente), Citric Acid (pH-Regulator).

The Body Shop Moringa Body Butter


Maslac namijenjen za normalnu i suhu kožu, s predivnim mirisom cvijeta moringe. Ovo mi je omiljen miris i rekla bih najdraži maslac od svih koje imam.



Što se tiče hranjivosti, definitivno je hranjiviji od prethodnog i prigodan je i za blago suhu kožu. Koristim ga u sva godišnja doba i lijepo održava vlažnost kože.
Kupljen je u mom voljenom Beču ♥

Sastav:

Water, Butyrospermum Parkii (Shea Butter), Cyclopentasiloxane, Glycerin, Glyceryl Stearate, PEG-100 Stearate, Cetearyl Alcohol, Vitis Vinifera (Grape) Seed Oil, Lanolin Alcohol, Moringa Pterygosperma Seed Oil, Sesamum Indicum (Sesame) Seed Oil, Honey, Bertholletia Excelsa (Brazil) Nut Oil, Theobroma Cacao (Cocoa) Butter, Fragrance, Myristamidopropyl PG-Dimonium Chloride Phosphate, Xanthan Gum, Phenethyl Alcohol, Linalool, Caprylyl Glycol, Hexyl Cinnamal, Butylphenyl Methylpropional, Tocopherol, Disodium EDTA, Benzyl Salicylate, Geraniol, Hydroxycitronellal, Sodium Hydroxide, Isoeugenol, Caramel, Yellow 5.

The Bods Shop Shea Body Butter


Ovaj maslac za tijelo je namijenjen jako suhoj koži. Ima blag miris.



Što se tiče njege, ovaj body butter uistinu pruža najviše hidratacije i ako ste suhokožac, ovaj će biti najbolji izbor za vas.
Ovaj body butter je moj jedini Amerikanac - kupljen je u New Yorku.

Sastav:

Water (Solvent/Diluent), Shea Butter (Butyrospermum Parkii) (Emollient), Cocoa (Theobroma Cacao) Butter (Emollient), Cyclomethicone (Emollient), Glycerin (Humectant), Glyceryl Stearate (Emulsifier), PEG-100 Stearate (Surfactant), Cetearyl Alcohol (Emulsifier), Babassu (Orbignya Oleifera) Oil (Emollient), Beeswax (Emulsifier/Emollient), Lanolin Alcohol (Stabiliser/Emollient), Phenoxyethanol (Preservative), Fragrance (Fragrance), Methylparaben (Preservative), Propylparaben (Preservative), Xanthan Gum (Viscosity Modifier), Benzyl Alcohol (Preservative), Disodium EDTA (Chelating Agent), Sodium Hydroxide (pH Adjuster), Caramel (Colour), F D & C Yellow No 5 (Colour).

The Body Shop Spiced Vaniila


Miris vanilije u kombinaciji s nekim začinima (?). Ne piše kakvoj koži je namijenjen, no rekla bih normalnoj do blago suhoj.



Ovaj body butter jako dugo nisam otvarala jer nisam htjela da mu počne teći rok trajanja, a nisam bila sigurna kako će mi se svidjeti miris jer nisam preveliki ljubitelj vanilije. Otkad sam ga otvorila, namazala sam se jedan jedini put s njim. Što se tiče hranjivosti, tu se ne mogu požaliti, ali miris nije baš za mene i mislim da će završiti kod nekog tko će ga više voljeti. Dio je LE i nećete ga više naći u dućanima.
Poklon je drage osobe koja se nadala da ću zavoljeti vaniliju, no nije upalilo :) Došao je k meni iz Barcelone ♥

The Body Shop Body Coconut Body Butter


Miris kokosa. Čisti. Jako ugodan i izvrstan za ljeto. Namijenjen je normalnoj i suhoj koži.



Jedan od mojih najdražih ljetnih mazalica ♥ Miris kokosa, moram li reći više? :D
Dobro nahrani kožu i uistinu je pogodan i za suhokošce.
Ovaj pajdo mi je došao iz Pariza.

Sastav:
Water, Butyrospermum Parkii (Shea Butter), Cyclomethicone, Glycerin, Theobroma Cacao (Cocoa) Butter, Helianthus Annuus (Sunflower) Seed Oil, Glyceryl Stearate, PEG-100 Stearate, Cetearyl Alcohol, Cocos Nucifera (Coconut) Oil, Bertholletia Excelsa (Brazil) Nut Oil, Dimethicone, Lanolin Alcohol, Trihydroxystearin, Myristamidopropyl PG-Dimonium Chloride Phosphate, Fragrance, p-Anisic Acid, Xanthan Gum, Disodium EDTA, Sodium Hydroxide, Benzyl Benzoate, Coumarin, Butylphenyl Methylpropional, Caramel.


Svi The Body Shop maslaci su uistinu prave teksture maslaca i izuzetno mazivi. Brzo se upijaju, a ostavljaju kožu mirisnom i nahranjenom.
Rok trajanja im je 12 mjeseci od trenutka otvaranja.
Mislim da je fama koja vlada oko njih uistinu opravdana - daju točno ono što nude, izvrsne mirise i dobru hidrataciju.

The Body Shop je nedavno mijenjao dizajn naljepnica na ambalaži i meni se taj novi čak i još više sviđa.

The Body Shop ne možete kupiti u Hrvatskoj, najbliže nama ga ima u Grazu, Udinama ili Budimpešti. Dio asortimana je moguće naći i uTravel Free Shopovima uz granicu sa Slovenijom.



Cijene se kreću u Europi oko 18€ za 200 ml proizvoda dok su oni od 50 ml nešto jeftiniji. Trenutno me zeza TBS stranica pa ne mogu točno provjeriti cijenu 50 ml proizvoda, no kasnije ću i nju ubaciti. Uz to, često imaju određene mirisne linije na sniženju, pa se isplati to uloviti.
Osim u dućanima, njihove proizvode možete potražiti na eBay.

Moje iduće želje su malina, borovnica, Chocomania i Brazil Nut (najnoviji iz linije).

Jeste li vi isprobale koji TBS body butter? Koji je vaš favorit? Ili koji biste voljele isprobati?



CONVERSATION

52 komentari:

  1. Nemam niti jedan TBS butter ali mi ovi baš dobro izgledaju :D Lijena sam za mazanje nakon tuširanja ali mislim da ću i to morati promijeniti ove zime jer mi koža postaje lagano suha.. vidjela sam da ima sellera na ebayu koji nemaju skup shipping i prodaju TBS buttere pa cu čekirati.
    Inače, Dreams unlimited me privlači najviđe zbog imena :D a miris kokosa i vanilije obožavam <3

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Mislim da bi ti se i dreams unlimited svidio :) a kokos je uistinu predivan. vanilija malo manje :P
      ali nije ona klasična vanilija, ne znam to opisati jer sam truba za opisivanje mirisa :D
      i treba se mazati. ja skupljam mazalice, a isto sam lijena :/
      onda se natjeram jer mi predivno mirišu :D

      Izbriši
  2. Nisam ih još probala, ali voli maslace za tijelo :) i žao mi je što ih nema kod nas :( Znaš možda jel se mogu online naručiti? I super mi je što ti je svaki od njih iz neke druge zemlje, genijalno :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Sad vidim da je Mell napisala za ebay, pa ću provjeriti tamo, samo da otvorim paypal, da.. još ga nemam :DD

      Izbriši
    2. napisala sam i ja u tekstu da ima na eBay ;)
      i ja volim to što je svaki iz druge zemlje, fora mi nekako :D

      Izbriši
    3. Pa kakoo, cijeli tekst pročitam i ne vidim to za ebay da si napisala :DD sad vidim :)

      Izbriši
    4. Travel free shop ima u Hr ,novo otvoreni u Novom Varosu s jako velikom ponudom The Body Shop

      Izbriši
    5. ajme pa ovo je izvrsna vijest, hvala :)))

      Izbriši
  3. Kupila sam mami jedan njihov butter na poklon kad sam bila "vani" i odusevila se. Sebi sam izabrala samo lip balm iako bih pokupila sve iz prodavnice da sam imala vise novaca :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. eh da, vječiti problem :) dođemo jer smo želje svega, a ne možemo sve kupiti :(

      Izbriši
  4. Nisam ih probala, ali ih taaakooo zelim <3

    Mogu da osetim miris kokosa...mmm... :)

    OdgovoriIzbriši
  5. Eh ja nisam jos ni jedan probala,ali doci ce i taj dan. :) naravno najradije bih imala ovaj sa kokosom posto sam kokos manijak.

    OdgovoriIzbriši
  6. Tek sam ovo ljeto nabavila svoj TBS maslac od maline i super mi je :)

    Ja zelim sve ove tvoje, kmeeee

    iako sam lijena za mazanje , ali ovo bih s gustom mazala <3

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. malina predivno miriše, mislim da bih stalno imala nos u posudici :D

      i ovo je stvarno gušt mazati :)

      Izbriši
  7. Obožavam njihove butere i tako mi je žao da ih potrošim jer nemam preko koga da ih nabavim :D
    Imam ove male, od ovih prikazanih imam shea buter i maringo, maringo mi je omiljeni!

    OdgovoriIzbriši
  8. Nisam probala ali uskoro putujem pa cu kupiti sigurno neki od ovih butera.

    OdgovoriIzbriši
  9. Jaooo ja obožavam tu radnju., Iskreno nisam ni zanala za nju, ali prije nekoliko godina moj prijatelj odselio se u Dubai i počeo da radi u Emiratesima, te je tako vrlo često na svim kontinentima. Kada je prvi put bio u Americi kupio mi je čitav paket divnih stvari iz Body shopa. Sapune i dalje čuvam. Divni suuu. A onda kupke, to nije normalno koliko su jake , nakon njih uvjek se zapitam, šta nam to pakuju, kad se naše jedva osjete nekoliko minuta kasnije :(

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. slažem se, kupke su im stvarno predivne i ne mogu se usporediti s ovim našima :/

      Izbriši
  10. Nemam nista njihovo. Sve hocu-necu. I opet sam i situaciji hocu-necu :D

    OdgovoriIzbriši
  11. Ček malo, jesi ti bila na svim ovim spomenutim lokacijama? *-* :-D
    Nemam nijedan TBS butter, al imam neke druge stvari za lice. Kad sam bila u dućanu, sve sam redom šnjofkala i testirala pa se nikako nisam mogla odlučiti što mi se sviđa a što ne. Provele sam sigurno pola sata unutra i bila sva izbezumljena što kupiti. Mislim da su za mene najbolji izbor setovi od 4-5 malih butter :-D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. nisam bila preko bare nažalost :)
      Ali nisu ovi svi kupljeni kad sam ja bila na tim lokacijama, kokos i vanilija su umjesto suvenira došli u moje ruke :)

      Slažem se, teško se odlučiti, i ja se sva izbezumim tamo :D
      Tako da je definitivno najbolje uzeti set pa isprobati :)

      Izbriši
  12. Baš zanimljiv post, uvek kad se nađem pred TBS štandom nemam pojma koji bi butter bio najbolji, sad imam dva favorita :)

    OdgovoriIzbriši
  13. Nikad čula za moringu, ali sad jako želim pomirisati to čudo!! Namaži se jednom s tim kad ćemo se negdje vidjeti pa ću te šnjofkati :D

    OdgovoriIzbriši
  14. Volim maslace za tijelo i super mi je tvoja priča vezana za njih, inspirirala me kako daleke zemlje dovesti ravno na policu sa kozmetikom :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. da, i meni je super jer me podsjeća na razne lijepe lokacije i vraća lijepe uspomene :)

      Izbriši
  15. Kolekcija ti je divna :) Ove nisam probala ali volim bilo šta za tijelo i vjerujem da bi od ovih bar jedan bio odgovarajući za mene.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. i ja vjerujem da bi bio barem jedan odgovarajući za tebe ;)

      Izbriši
  16. sve bih volela da ih probam! divno izgledaju sve kutijice i bas me mame :D

    OdgovoriIzbriši
  17. Mila, patim za tbs-om uopsteno a posebno za puterima
    Krasna kolekcija, zaista jeste <3
    Voljela bih barem nekada doci do vlastitih primjeraka :))

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. divnih stvari imaju tako da te potpuno razumijem :)
      i hvala ti, ja jako volim tu svoju kolekciju <3
      Nadam se da će neći butter naći svoj put do tebe što prije :)

      Izbriši
  18. Zašto ti tako šutiš da posjeduješ toliku količinu TBS buttera??? Ja ih godinama koristim, ali nemam ih toliko na zalihama. Imam trenutno jedan koji čeka zimu. I kupila sam si tri na akciji, ali sam podijelila. Kme!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. hahahaha ne šutim, samo nismo došle na tu temu :)
      Baš me zanima koji sad imaš :) I trebala si biti škrta i zadržati za sebe te divote :D

      Izbriši
  19. joj pa ti si ih doslovno skupila s čitave planete :D
    treba to probati, dobro zvuče :D

    OdgovoriIzbriši
  20. Imala sam ovaj treci,dobila sam ga za rođendan od frendice,jao nikada nesto bolje nisam stavila na kozu ...

    OdgovoriIzbriši
  21. Sve sami svetski putnici ;) Volela bih da probam neki buter od tbs-a, valjda ce mi se pruziti prilika da u toku zime odem do beca, pa se tu nadam ugrabiti koji. :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. u Beču u TBS na Mariahilferstrasse je prije radila i jedna žena s naših prostora, nadam se da ćeš u Beč i da ćeš naletiti na nju :)

      Izbriši
  22. Kad vec volis mazalice za tijelo savjetujem ti da probas RITUALS,samo u Zagrebu ima trgovina,ne znam tocno di,ja sam nabavljala kupke,maslace,sampone,pilinge za tijelo iz Njemacke..to je nesto presavrseno i zao mi je da nisam vidjela ni na kojem blogu recenziju za njihove proizvode,a presavrseno je!!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. nažalost u dućanu u ZG je najčešće slab izbor pa nikad nema proizvoda koji me zanimaju, inače bih ja već njih kupovala :D

      Izbriši
  23. Kokos i vanilija~ mljac! Stvarno divna kolekcija, nadam se da će se skoro i u mojoj naći barem jedan! :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. ja ti želim da se što prije nađe poneki i u tvojoj kolekciji :)

      Izbriši