Payot Elixir d' Eau - a little make up obsessed

Payot Elixir d' Eau

Otkad sam početkom svibnja objavila ovaj post u kojem sam "prijavila" Payot Elixir d' Eau, dobila sam puno upita na njegov račun. Spominjala sam ga i među proizvodima koje trenutno koristim u mom (zasad) jedinom videu, a jednom uvrstila i u mjesečne favorite, no nikako nije dolazio na red za recenziju.



Osobno serume za hidrataciju koristim cijelu godinu, no kako će ovo malo ljeta proletiti i brzo nam doći jesen i vrijeme centralnog grijanja, mislim da je pravo vrijeme za recenziju da ga stignete uzeti u obzir i za taj dio godine.

Moja koža je mješovita, sklona dehidraciji i ekscesima (komedonima), pa samim time moram dosta paziti što nanosim na nju.

Tehnički podaci:

Proizvod dolazi u količini od 30 ml i po cijeni od 268 kn (35,73 €), no na čestim akcijama cijena mu iznosi 214,40 kn (28,58 €).

Dolazi u staklenoj bočici s pipetom kojom se sam proizvod da dobro dozirati.



Što uvoznik kaže o proizvodu:

KRATKI OPIS

Serum za hidrataciju kože.

NAMJENA

Za normalnu, suhu i vrlo suhu kožu. Izuzetna formula pruža jedinstvenu hidrataciju. Obnavlja zaštitni film na koži. Štiti kožu od vanjskih agresivnih faktora.

GLAVNI SASTOJCI

Eliksir kompleks: sprječava dehidraciju, štiti i obnavlja kožu.Ekstrakt zobi: sprječava dehidraciju i omogućava koži disanje.Amino-kiseline, hidratizirajući šećeri: hidroregulirajuće djelovanje - sprječavaju gubitak vode i štite od dehidracije.Hijaluronska kiselina: snažan izvor hidratacije kože.

NAČIN UPORABE

Nanijeti na prethodno očišćenu kožu lica, vrata i dekoltea.

SPECIFIČNOSTI

Serum za snažnu hidrataciju kože. Za normalnu, suhu i vrlo suhu kožu.

Moji dojmovi:


Kako sam gore napisala, moja koža je mješovita, sklona dehidraciji i ekscesima i po opisu sa stranice, ovaj proizvod nije za mene. No mislim da je ovo izvrstan serum i za mješovitokošce jer održava prirodnu vlažnost kože bez da dodatno masti ili izaziva probleme na koži.

Ono što smatram velikom manom ovog proizvoda jest da nigdje nisam našla potpun popis sastojaka, svugdje je navedeno samo ovo što je navedeno i na stranici uvoznika i što sam gore citirala pa je teško reći ponešto o njima.

Što ja tražim od seruma za hidrataciju? Naravno da hidratizira, da mi ne napravi cirkus na koži, da se brzo upija i da nije ljepljiv. Ovaj serum zadovoljava sva 4 kriterija.

Nema neki poseban miris (dok se kod Hydrofluida osjeti miris narančine vodice), nije ljepljiv pri nanošenju na lice i moja koža ga brzo upija. Koristim ga navečer kao serum, dakle, preko njega još stavljam kremu, najčešće Payot Hydra 24 h emulziju i ta kombinacija mi je izvrsna za kožu. Koža je hidratizirana, glatka i djeluje svježe. Uz to, nije izazvao nikakve probleme na licu.

Na nekoliko mjesta sam pročitala da je on zamjena za Hydrofluid kojeg više ni nema na službenoj pa izgleda da je to stvarno istina. Ne bih rekla da su ta dva seruma identična, Hydrofluide je rjeđi, s mirisom, no efekt koji daju je za mene isti - hidratizirana koža.

Tekstura proizvoda je gušća nego kod većine seruma i podsjeća me teksturom na Lierac Hydra Chrono serum koji je nedavno recenzirala Martina. Kako se Martina mučila s opisom teksture, tako ću se i ja mučiti pa reći da je gušći od klasičnih vodenastih seruma, a rjeđi od onih kremastih.





Sastav:

Naknadno sam našla sastav:

AQUA (WATER) PEG-8 PENTYLENE GLYCOL PROPYLENE GLYCOL SODIUM PCA SODIUM LACTATE SODIUM HYALURONATE PANTHENOL AVENA SATIVA (OAT) KERNEL EXTRACT TOCOPHERYL ACETATE BIOSACCHARIDE GUM-1 SMITHSONITE EXTRACT HYALURONIC ACID GLYCINE UREA NIACINAMIDE INOSITOL FRUCTOSE RHODOCHROSITE EXTRACT PEG-40 HYDROGENATED CASTOR OIL CELLULOSE GUM TROMETHAMINE LACTIC ACID DISODIUM EDTA PHENOXYETHANOL CHLORPHENESIN SODIUM BENZOATE CI 14700 (RED 4) AKA 504

Iz samog sastava možemo vidjeti da proizvod nije komedogen, ne sadrži iritanse, te je jako hidratantan.


Sve u svemu, ako vam je koža suha, normalna ili mješovita, u potrazi ste za dobrom hidratacijom, moja preporuka je da isprobate ovaj serum jer bi to mogao biti izvrstan poizvod za vas.

Koristite li serume? Kako vi hidratizirate svoju kožu?



CONVERSATION

20 komentari:

  1. obozavam ovakve proizvode, i iskreno nikad mi nije palo napamet da probam nesto od ove marke, a sad posle ovog imam želju

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. probaj, imaju divnih proizvoda, jedan od meni najdražih brandova <3

      Izbriši
  2. Na prethodno odrzanom sajmu kozmetike stajala sam ispred nihovog standa pola sata, pokupila kataloge, razgledala mesecima nakon toga... Ucinilo mi se da su extra, ali kako sam se tad prvi put susrela sa ovim brendom, a ne volim da kupujem ne proverene stvari, htela sam malo da "proucim" sta sve imaju i procitam recenzije i sve potrebne informacije pokupim... Medjutim, kako sam u potrazi za nekim dobrim serumom, ovo zvuci kao sjajan proizvod za mene ;)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. jao svakako probaj Payot, meni je to jedan od omiljenih brandova :) a ovaj serum je stvarno dobar i mogao bi ti se svidjeti :)

      Izbriši
  3. Probala sam prošlo ljeto mini verziju jednog Payot seruma , ali sad nisam sigurna da li je bio ovaj.

    Po opisu i slci mi se čini da bi mogao biti.

    Seruma za hidrataciju nikad dosta i ovaj uzimam u obzir za nadolazeću jesen :)

    OdgovoriIzbriši
  4. Uh, ovo deluje odlično, hvala na preporuci!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. meni je izvrstan, ako ćeš biti u mogućnosti, probaj :)

      Izbriši
  5. Uh pored onog Martininog, uzimam u obzir i ovaj, seruma nikada dosta tj. hidratacije !

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. i onaj Martinin mi je izvrstan, onaj mi ima finiji miris, a djelovanjem su mi jako slični :)

      Izbriši
  6. Imam onaj jedan njihov serum koji si i ti koristila i evo mi je baš pri kraju. Skroz sam zadovoljna njihovim proizvodima!

    OdgovoriIzbriši
  7. Nisam probala, ali meni sad na red dolazi jedan Caudalieac :)

    OdgovoriIzbriši
  8. Zvuči zanimljivo i obećavajuće al ja se nadam da u ljekarnama bar postoje testeri otvoreni proizvodi da vidim kakvi su tekstura i upijanje. Malo mi je to preveć love za kupnju na blef :-/

    Meni je inače najjdraži serum za hidrataciju L'occitane Iznimni serum, al kako ga svako malo kupujem i trošim, moram potražiti nešto jednako dobro. Caudalie mi je isto ok. Sve ostalo što sam isprobala mi je preslabo, uključujući i Lierac Hydra Chrono.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ovaj je svakako po snazi jači od Hydra chrono, no potraži tester, makar da vidiš teksturu i upijanje :)
      Ili se javi pa ću ti ga ja u nešto spakirati i poslati ;)

      Iznimni serum i ja volim, ali mi se jako brzo troši, pa sam nekako odustala od njega :(

      Izbriši
  9. Mene bas nervira sto za vecinu payot proizvoda ne mogu pronaci detaljan sastav. :/
    Primjetila sam da moja koza bas voli serume i moram reci da mi se koza zaista promijenila otkad sam ih pocela koristiti. Ove jeseni cu se naoruzati serumima :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. da, nije ni meni jasno, i kako im se to uopće dozvoljava :/

      I da, slažem se da se vidi razlika kada se koristi serum :)

      Izbriši
  10. Nekad sam obožavala Payot i čitava kupaonica je bila u njihovom znaku, već duuuuugo vremena nisam ništa od njih kupila, ovaj serum nisam isprobala ali imat ću na umu da nudi dobru hidrataciju.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. jaooo pa kako si zaboravila na njih?! :o
      Imaj na umu ovaj serum svakako :)

      Izbriši