Favoriti 2012. - a little make up obsessed

Favoriti 2012.

Još jedna godina je iza nas, nadam se da vam je bila sretna i uspješna, a da će ova biti još bolja :)




Meni se prošle godine puno toga lijepog izdogađalo, bilo je i manje sretnih trenutaka, no kad sumiram godinu, bila je puna sreće i ljubavi, prijateljstva (učvršćivanja starih i nekih novih ljudi u mom životu koji su u godinu dana postali jako važan dio mog života), zabave, ali i obaveza. Zbog tih obaveza je krajem godine blog patio, no sad će valjda opet biti malo bolje.

Kako analiziramo događaje u životu, tako sam napravila i analizu kozmetike i odabrala svoje favorite u prošloj godini. I to u tri kategorije - lice, tijelo i make up.

Pa da krenemo...

Pobjednici u kategoriji lice su:

Afrodita Acne Stop pjena za čišćenje lica
- jedan od proizvoda koji uvijek mora biti u mojoj kupaonici. Dio je moje jutarnje njega lica i koristim je svakodnevno. Čisti mi lice, a ne isušuje me i pomogla mi je da lice dovedem u bolju fazu ego što je bilo prije korištenja ove pjene.

Caudalie pjena za čišćenje lica - nju ne koristim na svakodnevnoj bazi. Služi mi kao skidač make up-a kad nemam strpljenja skidati make up micelarnom tekućinom jer skida šminku izvrsno! Već sam pisala o njoj, pa ako vas zanima, pogledajte recenziju ovdje.

Bioderma Sensibio micelarna - o njoj još nisam pisala, no svakako budem! Riječ je o za mene najboljoj micelarnoj kada uzmem obzir cijene i kvalitete. Inače mi je jednako dobar proizvod Vichy micelarna, no kada uzmem obzir cijene i količine, moj izbor pada na Biodermu.

Caudalie Pulpe Vitaminee Fluid protiv bora - kremica koju jednostavno O B O Ž A V A M, pisala sam već o njoj ovdje, pa ako vas zanima pročitajte moje dojmove.

Hipp zaštitna dječja krema - kremica koju zadnjih mjesec i pol (otprilike koristim u kombinaciji s Lancome Nutrix kremom kao noćnu kremicu). Kremica ne sadrži parfeme, parabene, eterična ulja, PEG emulgatore i konzervanse te je zbog toga prikladna i za najosjetljiviju kožu. Uz to sadrži cink koji smiruje kožu i bademovo ulje koje ju hrani. Kremica mi lijepo nahrani kožu preko noći i zasada, iako zima traje već neko vrijeme, nemam problema s dehidracijom.

Afrodita Kamilica sensitive krema za područje oko očiju - moja najdraža kremica za okoloočno područje (uz neizostavnu Merz Special masku ). O njoj sam nedavno pisala, oduševljenje nije splasnulo, pa pogledajte ovdje.



Pobjednici u kategoriji tijelo:

Afrodita Badem uljni gel za tuširanje
- koža tijela mi je suha, a lijena sam i ne mažem se nakon svakog tuširanja, tako da je moj čest izbor za pranje ovaj uljni gel jer ne samo da ne isušuje kožu, nego ju i dodatno nahrani. Mirisom mi je privlačniji L'Occitane uljni gel od badema, no kako mu cijena nije zanemariva, moj izbor pada na Afroditu.

Fa Mystic Moments Perlenproteine & Black Calla - najnajljepši miris ikad, totalno oopuštajući i totalno dječji, savršen gl za tuširanje prije spavanja, u potrazi sam za mazalicom s tim mirisom. Ovaj gel je moguće kupiti samo u Mulleru, ostale proizvode iz Mystic Moments linije može kupiti i u ostalim drogerijama.

Subrina Strawberry Sorbet gel za tuširanje - stvarno nisam od voćnih mirisa, no ovaj gel za tuširanje je prekrasan i jako ga volim. Kremast je, ne isušuje i miris ostaje na koži i nakon tuširanja (a da ne kažem kako cijela kupaonica savršeno miriše). Jedina mana - nema ga za kupiti u Hrvatskoj, dok je dostupan u BiH i naravno Sloveniji. Tako da svaki odlazak u Sloveniju iskoristim za dovlačenje nekog od Subrininih gelova za tuširanje, no ovaj je moj apsolutni favorit.

Hammam peeling za tijelo - izvrstan peeling, na bazi ulja, s košticama marelice nakon kojeg je koža glatka i nahranjena. Svoje dojmove sam već pisala ovdje, pa bacite pogled.

The Body Shop Shea Butter Body Butter - još jedan u nizu meni jako dragih TBS maslaca za tijelo u mojoj kolekciji. Izvrstan za suhu kožu, s fnim diskretnim mirisom.

Balea Creme-Öl Bodylotion mit Cassis Estrakt - kako obožavam Balein uljni losion za tijelo od badema ), čim se pojavila ova verzija u našim dm-ovima, morala sam ga kupiti. I nisam požalila, jednako hrani i njeguje kožu kao i ovaj od badema, a ima osvježavajući voćni miris, pa dobro dođe kao promjena.



Pobjednici u kategoriji make up:



MUA Immaculate paleta
- otkad sam ju dobila, sva druga sjenila su pala u drugi plan. Pisala sam već o njoj ovdje, pa bolje da prestanem s hvalospjevima jer sam ih tamo već dovoljno napisala.

Sleek Snapshots Palette - prekrasna paleta s divnim bojama koje se mogu iskombinirati na razne načine. O kvaliteti Sleek sjenila mislim da više ni ne treba pričati

Flormar Supershine 14 - ne znam kako je moguće da do sada nisam napravila NOTD s ovim lakom. Riječ je o prekrasnoj ljubičastoj boji sa super trajnosti. Flormar lakovi su mi veliko otkriće, izvrsna kvaliteta, a za malo novaca.

Essie Peach Daiquiri - lak kojeg sam najviše nosila prošlo ljeto, to vam sve govori, no ako ne vjerujete, pogledajte ovdje što sam pisala o njemu.

ANNY go to Aspen - ne želim duljiti, ovdje je sve rečeno i nemam ništa novog za dodat na tu temu.

Golden Rose Paris 204
- lak u jednoj od onih "posebnih boja". Divan je i puno sam ga nosila prošlo ljeto. Swatcheve možete vidjeti ovdje.

Vichy Area Teint Pure
- izvrstan dnevni puder o kojem sam pisala neki dan, a post o tome možete pročitati ovdje.

Estee Lauder Double Wear
- moj HG puder. Proizvod koji savršeno prekriva (a meni nažalost prekrivanje treba) i traje na licu koliko god zatreba. Kao i uvijek sa HG proizvodima koje otkrijem, napravili su novu verziju pudera koja prema prvim recenzijama nije dobra kao stara. Kad dođe vrijeme, testirat ćemo i nadam se ne razočarati se.

MAC Frankly Scarlett rumenilo - moj suvenir s prošlogodišnjeg dočeka Nove godine. Proizvod koji je obilježio cijelu prošlu zimu i s dolaskom hladnijih dana je opet došao u češću upotrebu. Divno rumenilo za Snjeguljica look. I o njemu sam već pisala.

essence Colour Arts baza za sjenila - kako sam pri kraju sa svojim UD Potion Primerom, odlučila sam isprobati ovu bazu i oduševila sam se! Za cijenu od 15,90 kn dobivate izvrstan proizvod! Sjenila su trajnija i ne nakupljaju se u naborima kapka. Moram li i reći da neću više kupovati Urban Decay?

MAC Girl About Town ruž - ruž koji mi je obilježio cijelu prošlu zimu, proljeće i ljeto. Izvrsna boja, izvrsna trajnost i izvrsna tekstura. Više o njemu ste mogle pročitati ovdje.

Christian Dior Addict Extreme Lipstick u nijansi Cherie Bow - prekrasna, svakodnevna boja i prekrasan osjećaj na usnama kad se nanese - kao najfiniji balzam za usne. Trajnost bi mu mogla biti malo bolja, no zbog osjećaja na usnama, meni je savršen ♥

Illamasqua Pure Pigment u nijansi Static - čudo od pigmenta. Presijava se u toliko boja da je to nevjerovatno, a transformira prizvode do neprepoznatljivosti. Pokušala sam ga svojedobno uslikati, no strašno je teško uhvatiti tu ljepotu pa sam to ostavila za neko vrijeme kad ću imati živaca za to.


Jeste li vi otkrile neki proizvod koji je postao vaš favorit?
Imate li nešto za preporučiti?

Vaša Nives

CONVERSATION

4 komentari:

  1. Ova hipp baby krema, je li za masnu kozu ili samo suhu?

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. moja koža je inače mješovita dehidrirana i ide super, a mislim da bi bila dobra i za masnu - ali kao noćna, kao dnevna bi trebalo isprobavati :)

      Izbriši
  2. Također MUA palete, otkriće!! I još ću nadodati gel eyeliner. To mi je def otkriće.

    OdgovoriIzbriši
  3. Mislim da ću i ja isprobati ovu Afrodita acne stop pjenu za čišćenje lica ako je cijenom prihvatljiva za moj novčanik! :) Muku mučim s prištićima oko usana koji već mjesecima ne prolaze!

    OdgovoriIzbriši