Njega lica ljeti - maske i pilinzi - a little make up obsessed

Njega lica ljeti - maske i pilinzi

Iako mnogi maske za lice povezuju s ljenčarenjem koje je češće zimi, osobno maske koristim puno više ljeti. Razlog je jednostavan - zahvaljujući kremama sa SPFom i jačem lučenju sebuma, pore su sklonije čepljenju, a zahvaljujući laganim (nekad i matirajućim) kremama i matirajućim puderima, koža je sklona dehidraciji. 

Izbor maski je poprilično velik, a maske koje ja koristim se dijele u dvije skupine: one koje čiste pore i one koje hidratiziraju. U ovaj post sam ubacila i jedan piling - iz očitog razloga - jer i oni služe čišćenju pora. 

Kako koristim kreme sa SPFom, mogu si priuštiti i maske s kiselinama (jer nažalost još nije došlo doba godišnjeg, pa nema plaže i sunčanja) i upravo one su mi među najdražima. Čiste pore, otklanjaju odumrle stanice, a koža odmah nakon korištenja izgleda svježije i blistavije. U nastavku posta ću napisati po par rečenica o maskama koje trenutno rotiram.

Caudalie Glycolic Peel maska je proizvod s manjim postotkom glikolne kiseline s kojim je po meni dobro početi tretmane kiselinama ukoliko ih do sada niste koristili. Odstranjuje odumrle stanice kože, čisti pore, a koža nakon korištenja izgleda sjajnija i zdravija. Drži se na čistoj koži lica 10-ak minuta nakon čega se ispire. 

Novexpert Repulp maska* je jedan od meni najdražih Novexepert proizvoda. Ovo je maska za hidrataciju. Može se nanijeti na lice u debljem sloju, te odstraniti višak nakon 10-ak minuta, no ja ju svakih nekoliko dana (odnosno noći) koristim kao noćnu kremu. Ujutro je koža nahranjena i svježa. Nekad davno sam napisala recenziju, moji dojmovi se nisu promijenili, tako da vas upućujem na ovaj link

MADARA DETOX maska** sadrži 4000 godina staro blato iz latvijskih jezera i za mene je prava ljetna maska, no za masni i mješoviti tip kože će biti izvrsna cijele godine. Izvrsno čisti pore i vraća blistavost koži.

MADARA Oil to Milk peeling** je jedini piling u ovom postu i jedini koji trenutno koristim jer ga OBOŽAVAM. Istovremeno je nježan i moćan. Uljne je baze, no sadrži mikrogranule voska koje dobro odrađuju mehanički piling, a opet, nisu jako abrazivne, tako da je izvrstan i za malo osjetljiviju kožu. 


REN Glycolactic maska** je stvarno izvrstan proizvod! Sadrži kiseline koje kemijski odstranjuju odumrle stanice kože, sužava i čisti pore i daje trenutnu blistavost. Pisala sam recenziju, pa više informacija o ovoj maski možete pročitati ovdje

L'Oreal Pure Clay Glow je još jedna maska koju OBOŽAVAM. Jedan od dražih rituala mi je ispijanje subotnje jutarnje kave dok mi je ova maska na licu. Ok, volim ja i ispijanje kave subotom, ali uživam u tom ritualu jer ova maska kao da odstrani cijeli tjedan s mog lica i da mu svježinu.  Na bazi gline je koja poput magneta izvlači nečistoće s lica. Definitivno jedno od otkrića godine za mene. Detaljnu recenziju možete pročitati u ovom postu. 

Sve maske spomenute u ovom postu, a namijenjene čišćenju pora imaju neke zajedničke karakteristike - nijedna ne isušuje ni moju mješovitu, dehidraciji sklonu kožu, a nakon bilo koje od njih, koža je savršeno meka, glatka i čista. 


Garnier Moisture+Comfort sheet maska je ostavljena za kraj. Riječ je o maski "u maramici" kakve su popularne zahvaljujući azijskoj kozmetici. Do sada sam isprobala nekoliko azijskih maski, no nijedna me nije oduševila. Puno boljom se, po pitanju hidratacije, kod mene pokazala ova maska. Bogato je natopljena tekućinom, no ne curi s lica, a sama tekućina je moćna i fino hidratizira kožu (isprobano još dok je bila debela zima). Ovo je ljeti zapravo 2u1 proizvod, osim što vas hidratizira, i hladi vas dok je na licu. 

I to je moj "mali" izbor maski kad je ljetna njega u pitanju. Nemojte me pitati koju bih izdvojila ako bih trebala odabrati samo jednu, no sigurno ni sa jednom od ovih maski ne možete pogriješiti :) 


Imate li vi neku preporuku za masku ili piling?

*PR uzorak (iskustva napisana u recenzijama na ovom blogu su iskrena neovisno o porijeklu proizvoda.)
** iako radim u tvrtki koja je uvoznik i distributer za REN i MADARU, to nije utjecalo na moje mišljenje niti na recenziju proizvoda - jedina prednost koju sam imala jest da sam si kao PR uzorke sama odabrala proizvode koji su me interesirali i za koje sam mislila da bi mi mogli odgovarati. 

CONVERSATION

1 komentari:

  1. Koristila sam Madara detox masku i jako je volim, dok mi se L`Oreal maska nije svidjela jer nisam primijetila da nešto specijalno radi na mom licu.
    Dobra mi je Apivita nova maska s glinom, učinak na pore je baš vidljiv.
    Ne sviđa mi se niti Garnier maska, za hidrataciju mi je odlična Dermalogica hidratantna maska

    OdgovoriIzbriši