5 Days of All About Eyes: Clinique All About Eyes Rich - a little make up obsessed

5 Days of All About Eyes: Clinique All About Eyes Rich

Zadnja krema u ovoj seriji o kremama za područje oko očiju je kultna Clinique All About Eyes Rich. Kažem kultna jer je uveliko hvaljena, a u nastavku teksta ćete vidjeti da se i sama slažem s tim dojmovima.

Krema dolazi u količini od 15 ml (inače postoji i pakiranje od 30 ml, no ne kod nas na tržištu), u teglici lijepe breskvaste boje, sa srebrnim čepom. Teglica nije najsretniji izbor, kako zbog higijene, tako i zbog bržeg propadanja sastojaka, ali eto, tako je, kako je.


Za razliku od All About Eyes verzije, ova ima bogatiju teksturu koju ponajviše duguje shea maslacu na drugom mjestu sastojaka. 

Iz Cliniquea kažu da ova hranjiva bogata formula utječe na podočnjake, bore i otečenost - tvrde odmah i dugoročno. Stimulira proizvodnju prirodnog kolagena i uklanja otečenost.


Kao što sam već puno puta napisala, mislim da podočnjacima ništa ne može pomoći osim dovoljno sna, tako do po tom pitanju nisam puno očekivala, a nisam ni puno dobila. 

Što se tiče hidratacije, ova krema je predivna. Divno hrani područje oko očiju, ukoliko imate dehidracijske bore, sigurno će ih riješiti, no radi li išta po pitanju vrećica oko očiju ne znam jer ih (srećom) nemam. 

Iako je bogata, zimi mi čak može proći i kao dnevna krema - ukoliko ju nanesem u tankom sloju, no ipak najčešće za njom posežem kad je u pitanju noćna njega i tako mi se pokazala boljom i takvo korištenje bih preporučila svima koji nemaju izrazito isušeno okoloočno područje. Ujutro se budim elastičnog, nahranjenog i osvježenog okoloočnog područja.


Sastav Clinique All About Eyes Rich:


Water, Butyrospermum Parkii (Shea Butter), Cetearyl Alcohol, Hydrogenated Polyisobutene, Phenyl Trimethicone, Dipropylene Glycol, Polyglyceryl-3 Beeswax, Polybutene, Sucrose, Cetyl Esters, Polymethyl Methacrylate, Isostearyl Neopentanoate, Glycerin, Glyceryl Stearate, Cetearyl Glucoside, Butylene Glycol, Tocopheryl Acetate, Euphrasia Officinalis (Euphrasia) Extract, Triticum Vulgare (Wheat) Germ Extract, Hordeum Vulgare (Barley) Extract, Sigesbeckia Orientalis (St. Paul's Wort) Extract, PEG-100 Stearate, Coleus Barbatus Extract, Betula Alba (Birch) Extract, Polysilicone-11, Methyl Glucose Sesquistearate, Camellia Sinensis (Green Tea) Leaf Extract, Salvia Officinalis (Sage) Leaf, Glyceryl Polymethacrylate, Yeast Extract, Gentiana Lutea (Gentian) Root Extract, Stearic Acid, Milk Protein, Whey Protein, Lysine, Acetyl Glucosamine, Palmitoyl Oligopeptide, Guanidine Carbonate, Squalane, Glycosaminoglycans, Magnesium Ascorbyl Phosphate, Cholesterol, Caffeine, PEG-8, Phytosphingosine, Arginine, Acrylates/C10-30 Alkyl Acrylate Crosspolymer, Aminomethyl Propanol, Glycine, Dimethicone, Ascorbic Acid, Isomerized Linoleic Acid, Linoleic Acid, Sodium Hyaluronate, 1,2 Hexanediol, Maltodextrin, Decarboxy Carnosine Hcl, Potassium Sulfate, Caprylyl Glycol, Disodium EDTA, Sodium Dehydroacetate, Phenoxyethanol, Yellow 5, Iron Oxides, Mica, Titanium Dioxide

Što se tiče djelovanja, uistinu ne mogu reći baš ništa loše o ovoj kremi, hrani područje oko očiju i osvježava ga, koža je elastična i osvježena, međutim cijena je nešto što će mnoge odbiti od ove kreme. Naime, cijena joj je u Hrvatskoj oko 375 kn (za usporedbu, u Americi je 31 $), što nije malo, tako da, ukoliko tražite jeftiniju alternativu za noćnu okoloočnu kremu, ipak preporučam Afrodita Kamilica okoloočnu (recenzija) jer će vam pružiti dovoljno hidratacije kao i Clinique, samo je nekoliko puta jeftinija. Ukoliko ste spremne dati toliko novaca za okoloočnu kremu, svakako ju preporučam od srca jer je stvarno izvrsna.

Jeste li isprobale Clinique AAE Rich? Koji su vaši dojmovi?

CONVERSATION

14 komentari:

  1. Najbolja krema!
    Nisam nikad ponovila kupnju kreme za lice jer nisam našla neku super, ali ovu za oko očiju kupujem godinama.

    OdgovoriIzbriši
  2. Nisam znala da imaju i rich verziju (tj. nisam obratila pažnju). Ja sam prošle godine bila u nedoumici da kupim staru dobru klasičnu verziju, ali me je na kraju odbila cena. Ima proizvoda koji me oduševe pa ih kupim bez obzira na visoku cenu, ali se među očnim kremama stvarno može naći odlična a povoljna...tako da....nay :D.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Rich verzija je osobno meni miljama bolja od one klasične varijante :)
      Ne mogu reći da ijedna od njih vrijedi tih novaca, ali za Rich verziju bih ipak prije izdvojila te novce nego za klasičnu :)

      Izbriši
  3. upravo ju koristim kao noćnu njegu! kupljena na Jagodici za oko 25 eur što je bio odličan deal! Vrlo je hranjiva, brzo se upija. NO ono što mene jako smeta je umakanje prstiju u posudicu te činjenica da mi ipak fali malo hranjivosti :(

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Vjerojatno smo ju na istoj akciji kupile :)
      Meni je taman hranjiva, mada bih u zimskim mjesecima ipak nešto još malo hranjivije, tako da mi se Afrodita kamilica tu pokazala izvrsnom :)

      Izbriši
  4. Vidim dijelimo mišljenje :) da se hoće ponovit popust sa Strawberry neta odmah bih si ponovno uzela koju teglicu!

    OdgovoriIzbriši
  5. Posebno mi se svidja zadnji dio gdje si nahvalila Afroditu... hahahahaha!!! I neizmjerno sam ti zahvalna za tu preporuku, jer od kako koristim onu Afroditinu kremicu bas mi je podrucje oko ociju svjeze, odmorno... mogu reci slobodno da su i podocnjaci manji (iako nemam velike, vec onako urodjene kao podocnjake... one utisnute... hahahah)!! :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Drago mi je da si zadovoljna Afroditom :)
      Ma ova Clinique je stvarno super, ali omjer cijene ide ipak u korist Afrodite :)

      Izbriši
  6. Zahvaljujući ovom tvom tjednu okoloočnih krema, ja sam na visokom startu s kupovinom. ;) Na svu sreću, nedavno sam se opako ponovila s kremama tog tipa pa me je to spriječilo da već stojim u redu na blagajni, ali ova i Afrodita će definitivno u nekom trenu doći na red za probu.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Vjerujem da ćeš s objema biti zadovoljna, stvarno su divne kremice :)

      Izbriši
  7. Nisam još ništa probala od Clinique preparative, no već duže vrijeme me privlače njihovi proizvodi. No čitajući sve recenzijice vezane uz proizvode za okoloočno područje, Afroditina krema mi je nekako najviše zapela za oko ;).

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ona je cjenovno povoljnija :)
      A obje su izvrsne i ja ih obje jako volim :)

      Izbriši