NOTD: Essence I ♥ Nude - 05 Pure Soul - a little make up obsessed

NOTD: Essence I ♥ Nude - 05 Pure Soul

Essence I ♥ Nude kolekcija se prije nekog vremena pojavila u našim drogerijama i izazvala popriličnu pažnju, kako zbog nude sjenila, tako i zbog ruževa, no ja sam se, čim se pojavila u Mulleru, odlučila samo za jedan lak, Essence The Nudes - 05 Pure Soul. 

Iskreno ću vam reći da me Essence ruževi nešto ne privlače (možda su to i predrasude, no kad god sam swatchala njihove ruževe, nisu me se dojmili i ne djeluju mi kao nešto trajni niti luuudo pigmentirani) tako da sam njih bez problema preskočila i ovaj put dok su mi sjenila ipak zaokupila nešto pažnje, no suzdržala sam se jer ni stvarno ne treba još neutralnih sjenila (uz 4 Urban Decay Naked palete). Maskara imam dovoljno u zalihama, pa nisam kupila ni "princeza" maskaru, a sjajila toliko rijetko koristim da mi stvarno ne trebaju.

Lakovi, nasuprot tome su izazvali dosta moje pažnje i jedva sam se odlučila za jedan (jer sam nakon make up inventure na režimu "jedan unutra, drugi van" - dakle ako kupim novi lak, moram se odreći nekog starog), onaj u nijansi 05 Pure Soul. 


Lak dolazi u klasičnoj Essence ambalaži, u količini od 8 ml. Točne cijene se ne sjećam, no mislim da je bila između 18-20 kn, nije više. Dakle, riječ je o klasičnoj Essence cijeni. Četkica je također klasična Essence četkica, pa ju nisam imala potrebe slikati.

Riječ je o nježno rozoj nude boji sa (pre)sitnim rozim microshimmerom koji se više vidi u bočici nego na noktima i koji ne mijenja boju laku nego mu više daje veću razinu sjaja. 


Što se tiče formule i pigmentiranosti - na slici su nanesena tri tanka sloja (i preko njih Misslyn 60 sec Top Dry Top Coat, bazu nisam stavljala). Što se mazivosti tiče, lak se stvarno lijepo maže, no po pitanju pigmentiranosti su ipak potrebna tri sloja jer u dva još ostaju one "crtice" od kista. Više bih voljela da tu boju mogu dobiti u samo dva sloja, no pošto je riječ o laku iz jeftinijeg ranga, ipak sam mu sklona to oprostiti. 

Što se tiče trajnosti, tu me ugodno iznenadio. Bez problema traje na noktima pet dana uz uobičajene kućanske poslove (i pranje kose), a dulje od toga ga nisam držala na noktima jer mi je, pogađate, dosadio :)

Ukoliko tražite ovakvu nijansu laka, da je jeftin i trajan, a da vam ne smeta mazanje u tri sloja, svakako obratite pažnju na ovaj lak, mogao bi vam se svidjeti :)

Kako se vama sviđa? Imate li za preporučiti neki drugi lak s kojim je moguće postići ovu boju u dva sloja?

CONVERSATION

22 komentari:

  1. Nijansa je baš nježna i predivna :)

    OdgovoriIzbriši
  2. Ovakvi lakovi meni dobro izgledaju jedino na dužim noktima, a tvoji su prekrasni! Ja sam uzela 2 sjenila i ruž, sjenila su mi dobra, ali ruž koma, pa dobro da si ih preskočila :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala ti draga :)
      Dobro sam ocijenila ostatak kolekcije. Žao mi je za ruž :/

      Izbriši
  3. imam ga i isto mi kistic radi crtice, trebali su staviti onaj siroki kistic kao sto imaju na svojim standardnim lakovima, mislim da bi bilo puno bolje :) inace boja je super ovako mlijecna :)

    OdgovoriIzbriši
  4. Totalno je divan! I ozbiljno, pet dana?? Moram ga nabaviti :D A privlače me i sjenila iz te kolekcije :D

    OdgovoriIzbriši
  5. Ja sam jedan ruž iz ove kolekcije htjela samo radi nijanse, da vidim kako mi stoji jer su jeftini a kako sam u nude fazi ne eksperimentira mi se sa skupljim verzijama. :D
    Lakić mi se jako sviđa i definitivno ga uzimam! Nokti su ti wow wow wow <3

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Lakić uzmi, ali ruževe ipak preskoči :)
      I hvala ti :*

      Izbriši
  6. Odlicna je boja ali mene uzasno nervira kada je pigmentacija losa :(

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Nije pigmentacija loša, ali ostavlja te crte, tako da i sama ipak tražim drugu varijantu :)

      Izbriši
  7. I ja sam u potrazi za jednom takvom nježnom nijansom :D Slažem se s Petite da ruževi i nisu baš nešto, tako da si dobro odlučila što si ih preskočila. Maskaru sam si uzla jer mi je njezina prethodnica bila odlična, ali ju još nisam probala, a htjela bih si još uzeti i koje sjenilo :D

    OdgovoriIzbriši
  8. Nijansa je baš super nježna, najsličnija mi je Eveline maximum nails growth koji osim kao bazu volim nositi i samo za sebe :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. za Eveline isto treba puno slojeva da bi bio ovakav...

      Izbriši
  9. fora je boja i nekada imam faze kada mi se nose skroz prozračne, lagane nijanse :)
    super mu je trajnost :D svakako ću ga potražiti :D

    OdgovoriIzbriši
  10. Baš mi se sviđa što je tako mlečan. :) Skoro sam radila manikir sa sličnom roze bojom i shvatila da mi u kolekciji fali sličan ovom što imaš na noktima.

    OdgovoriIzbriši
  11. Mislim da kod nas nema ove nijanse... Šteta, baš je lijepa, ali voljela bih da je shimmer malo izražajniji. :)

    OdgovoriIzbriši
  12. Uz sve mane, na tvojim noktima izgleda odlično!

    OdgovoriIzbriši