Bourjois Rouge Edition Velvet ruževi u nijansama 07 Nude-ist i 10 Don't Pink Of It! - a little make up obsessed

Bourjois Rouge Edition Velvet ruževi u nijansama 07 Nude-ist i 10 Don't Pink Of It!

Bourjois Velvet ruževi su izazvali pravu pomamu kad su se pojavili na tržištu i vjerujem da ste o njima već puno puta čitale. Kod mene to nije bio slučaj jer, iako su mi se boje sviđale i to kako izgledaju na usnama, dugo se nisam mogla prisiliti odlučiti na kupnju zbog njihovog smrada/specifičnog mirisa. No onda je (naravno) došao trenutak ludila i kupila sam na jednoj od akcija na dekorativu u našim drogerijama nijansu Nude-ist jer mi je na blogovima izgledala predivno i zaključila sam da je vrijeme da probam tolerirati taj smrad jer su govorili da brzo nestaje. 

Nažalost, nijansa Nude-ist na meni nije kao na većini slika koje sam gledala, tako da nisam bila zadovoljna kupnjom, no onda su se ove godine pojavile tri nove nijanse ruževa (sve tri su predivne) i zaključila sam da bi nijansa Don't Pink Of It! mogla biti to što ja tražim tako da sam se odlučila na kupnju još jednog smrdljivca. 


Ruževi dolaze u plastičnom pakiranju koje odgovara nijansi ruža, u količini od 6,7 (Nude-ist) i 7,7 ml (Don't Pink Of It!). Moram priznati da do pisanja ove recenzije nisam zamijetila da je količina ruževa različita jer je pakiranje jednako veliko, a čini mi se da je i količina sadržaja jednaka (no ne mogu 100% tvrditi jer više nisu skroz puni, pa da mogu to vidjeti).

Cijena ovih ruževa je 90 kn, no svako toliko je akcija na dekorativu u Bipi i Kozmu, tako da se isplati kupiti ih po toj cijeni jer cijenu od 90 kn smatram poprilično visokom za jedan drogerijski ruž, no očit je taj trend dizanja cijena drogerijskih proizvoda, tako da me to ne čudi. Sreća pa su česte akcije po drogerijama, pa ipak možemo kupiti proizvode po normalnijoj cijeni.


Ruževi imaju kosi spužvasti aplikator kojim se ruž može dobro i precizno nanijeti i na njega nemam primjedbe. 

Sama tekstura ruževa je (očito) tekuća, no istovremeno i poprilično gusta tako da prilikom aplikacije valja pripaziti da ga ne nanesete u debljem sloju jer će djelovati neuredno i sporije će se sušiti i sporije ćete doći do mat efekta na usnama. 

Preporučujem prije nanošenja piling usnica, kao i neki zaštitni balzam jer ovi ruževi mogu isušivati. I mene konkretno isušuju ako ih imam na usnama više od 4-5 sati, što je ironija jer za njima posežem upravo onda kada trebam dugotrajan ruž na usnicama. 

gore: 10 Don't Pink Of It!, dolje: 07 Nude-ist

Dakle, ovi ruževi su na usnicama poprilično trajni i mogu izdržati i piće i jelo (ok, osim ako ne jedete burek ili neko drugo masno jelo, u tom slučaju će se ruž ipak otopiti) sigurno 5-6 sati. Bitno je da pričekate da se ruž osuši na usnicama (i "prilijepi" za njih) prije nego krenete konzumirati jelo ili piće, dakle trebalo bi se barem 10-15 minuta suzdržati od toga da biste bile sigurne da će ruž stajati na usnicama. 

Prva 3-4 sata su izuzetno lagani na usnicama i imam osjećaj kao da nemam ništa na njima, no nakon toga ipak počinjem "osjećati" ruž i u većini puta će mi isušiti usnice. Istina ne toliko da imam žive rane, ali dovoljno da trebam nakon skidanja nanijeti deeebeli sloj balzama za usne preko noći da bi se oporavile. Usnice su mi jednostavno izmučene ukoliko imam taj ruž cijeli dan na njima, tako da ukoliko ste skloni isušivanju, pripazite na to i obavezno stavljajte sloj balzama za usnice ispod ruža. 

Ono što mene jako smeta je taj smrad. Znam da neke preko toga lako prelaze (čak sam naišla na par recenzija gdje cure kažu da ga ne osjete (KAKO?!), ali moj nos je stvarno osjetljiv i nije mi jasno kako su mogli pustiti u prodaju proizvod koji tako smrdi. "Miris" me asocira na željezo i iako ishlapi brzo po nanošenju, meni je stvarno muka dok se to ne dogodi. Svakome bih prije kupnje preporučila da pomiriše tester, tako da može odlučiti želi li se upustiti u tu avanturu. 


Nijansu Nude-ist možete vidjeti na gornjoj slici i na meni nikako nije nude, niti nježna bojica za kakvu sam se nadala da će biti, nego povlači malo na ciglasto što se meni ne sviđa i mislim da s takvim bojama izgledam grublje, tako da to nažalost nije boja za kakvu sam se nadala da će biti kad sam ju gledala na mnogim blogovima. 


Nijansa Don't Pink Of It! je ipak više ono što sam tražila, nježna, roskasta boja za lagan i svjež look i njome sam zadovoljna. 

Što se tiče trajnosti, ruževi su tu negdje, dakle poprilično su trajni na usnicama što im je svakako plus. Plus je još i velika paleta boja gdje svatko može naći nešto za sebe, kao i dobar osjećaj na usnicama prvih nekoliko sati dok bih kao minuse istaknula potencijalno isušivanje ukoliko ruž imate na usnicama cijeli dan i smrad. Da budem fer, moram istaknuti da sam ruževe kupila i koristila isključivo u zimskom razdoblju kad su moje usnice svakako sklonije isušivanju, pa će u toplijem dijelu godine situacija možda ipak biti bolja, vidjet ćemo :D

Kad u obzir uzmem pluseve i minuse, kao i cijenu, moram reći da se mene ovi ruževi nisu pretjerano dojmili (iako ne mogu reći ni da su kriminalni, daleko od toga) i da ću ostati samo na ovim nijansama (čak mislim da ću Nude-ist proslijediti dalje). Znam da su mnoge blogerice oduševljene ovim ruževima, no ja nisam jedna od tih, jednostavno sam isprobala puno boljih ruževa.

Koji su vaši dojmovi? Jeste li isprobale Velvet ruževe? Što kažete na moje nijanse?

CONVERSATION

18 komentari:

  1. Mnogo mi se svidjaju ovi ruzevi, omiljeni mi je Don't Pink Of It! :)

    Odlican post!

    Nikoleta, xoxo.

    OdgovoriIzbriši
  2. Meni su divni, trajni, ugodni, ali taj smrad :O Mene podsjeca na balkonsko cvijece kojem neznam ime, kada ga se takne nesnosno smrdi - kao ovi ruzevi. Nude-ist na meni takodjer djeluje tamno i ciglasto, malo me to razocaralo.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Joj točno znam na koje cvijeće misliš, to je isti taj smrad :D
      Izgleda da nas je dosta koje je Nude-ist razočarao :/

      Izbriši
  3. Obje nijanse sam imala, tj. Nude-ist jos imam, a don't pink of it sam kupila za vjencanje i samo sam ga tad nosila i u svoj toj strci mi je ostao u sali na stolu... Naravno da je netragom nestao drugi dan kad sam isla u potragu za njim :( meni je isto kos ljepsi od nude-ista a miris im niti ne primjecujem :) sad si zelim ole flamingo za ljeto

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Komentirala sam ti još onda kad si tražila preporuke za nude ruž da Nude-ist nije to što tražiš za svadbu, šteta što si izgubila Pink Of It :(
      Ole Flamingo će ti divno pristajati :)
      A za miris me čudi tim više što si trudna :D

      Izbriši
  4. Prije par dana sam i ja kupia Nude-ist iako sam otisla po Don't Pink Of It. U drogeriji mi je na ruci ljepse izgledao Nude-ist, mislila sam da ce mi ljepse stojati, ali prevarila sam se... Na mojim usnama izgleda dosta tamnije, skoro kao boja mesa, zao mi je sto nisam uzela Don't Pink Of It koji cu sigurno uzeti sledeci put kad bude snizenje :) Meni miris ne smeta :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Nude-ist nas je izgleda sve dosta zavarao... Ne znam je li bio problem u swatchevima ili čemu...
      Ja sam se vodila swatchevima s neta jer ih nisam htjela isprobavati u drogeriji na ruci da ne bih takva pošarana hodala okolo (jer me bilo strah da to neću moći tako lako skinuti s ruke) i fulala :/
      Don't pink of it mi je definitivno puno ljepša boja :)

      Izbriši
  5. imam 3 komada, mislim da sam nove nijanse primjetila samo u dm-u jer sam 2 komada zadnja kupila u bipi i kozmu kad imali 30% na dekorativu i nije bilo tih novih :( da naglasim kako treba dobro provjeriti ako ih je netko vec otvarao jer u oba slucaja sam naletila na skoro sve zapackane primjerke usprkos trakici koju imaju na ambalazi, pa sam se morala vracat i mijenjat ih grrr
    a smrad... smrde mi na krv (zvucim ko vampir sad haha), bas onako na krv i zeljezo :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Joj ja sam bila uvjerena da sam vidjela i u Kozmu nove, a sad si me ti malo pokolebala u tome :/

      Ja sam odmah gledala na trakicu i uvijek pazim na to, tako da sam i zaboravila to spoemnuti u recenziji :D

      A smrad... Slažem se, i ja sam skoro napisala da smrde po krvi i željezu, no isto nisam htjela ispasti vampir :DDDD

      Izbriši
  6. Ja sam jedna od onih koje osjete samo malo od tog smrduckavog mirisa :) I to samo kad baš pomirišem. Dobro da je tako, vidim da mnogima baš smeta. Imam Hot pepper i jako volim ovu nijansu, ali i sve ostalo mi odgovara :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Joj sretnice, i ja bih rado da to slabo osjetim :D
      Lijepu si nijansu odabrala :)))

      Izbriši
  7. Kao što si rekla, puno se pričalo o njima i razmišljala sam da li da uzmem koji ili ne. Gledala sam nude-ist i mislila njega, lai kada sam na ruci isprobala tester činio mi se pretaman za moj ukus. Nz, možda bi bio svijetliji kada bi se osušio. Nekako mi sve nijanse izgledaju pretamno za moj ukus, a i trudim se izbjegavati mat ruževe, ali u zadnje vrijeme nekako intenzivo razmišljam o njima tako da mislim da ću uloviti barem jednu nijansu :D

    OdgovoriIzbriši
  8. Netko iskren hvala nebesima! Vidiš, ja nisam naišla ni na 1 recenziju u kojoj je ijedna ta blogerica spomenila da khm, smrde :'D Znala sam, znala sam! Čim se nešto praisea toliko mora imat neku caku.xD Meni je drago što se još nisam upustila u kupnju, svakako ću poslušat savjet i prvo ih pomirisat, ali prekrasni su mi previše, još mat :D

    OdgovoriIzbriši
  9. meni je lijep ovaj nudist :D ja bih njega. nemam nijednu nijansu još, strah me da ce mi se neki svidjeti pa cu pozeljeti jos boja, a nisu jeftini :D

    OdgovoriIzbriši
  10. Nisam isprobala ove ruževe, ali primjetila sam na testeru malo tog smrada.Čitala sam nekoliko pozitivnijih recenzija, ali odlično je čuti i drugo mišljenje. :)

    OdgovoriIzbriši
  11. Meni se obe nijanse dopadaju, no sad zbog tvojih utisaka, nisam sigurna želim li ih...do sad sam ih zaobilazila uspešno, no možda se rešim pa isprobam neku od te dve, tek čisto da vidim sama :)

    OdgovoriIzbriši
  12. Boje su predivne! Ali ako stvarno smrde to ne bih mogla da trpim...volim proizvode koji lepo mirišu pošto mi je nos jako osetljiv :-)

    OdgovoriIzbriši
  13. Evo još jedne koja ne osjeća smrad, lol :D
    Meni su ovi ruževi divni i fakat me ne isušuju. Nude ist na meni, kao i tebi nije baš nude, više ciglast i nekim čudom meni to i pristaje ali definitivno ću kupiti Dont pink of it jer je očigledno to ono što smo obje očekivale od prethodno spomenutog. :D
    Moram ti usput pohvaliti fotke, svakim postom su ti sve ljepše i ljepše! :*

    OdgovoriIzbriši