Moja večernja njega lica - a little make up obsessed

Moja večernja njega lica

Pošto u zadnje vrijeme primam dosta upita vezano za svoju njegu lica i pošto već dulje vrijeme obećavam pisati o tome, danas sam se odlučila za takav post. Iako ima puno recenzija koje želim što prije napisati jer je riječ o proizvodima koje dugo hvalim po blogu i pišem da ću pisati o njima, treba malo i razbiti rutinu, nije fora redati recenziju na recenziju, zar ne?

Za one koji će slučajno zalutati na moj blog, prvo ću opisati svoju kožu lica. Ona je mješovita, s masnijom T-zonom, osjetljiva, sklona komedonima, ali i dehidraciji, a k tome imam i seboreični dermatitis. Nije baš neka sreća, ali i za takvu kožu se nađe puno dobrih proizvoda koji će smirivati iritacije, zadržavati vlagu i ne raditi nerede na koži.

Ah da, nisam spomenula ni godine - punih 30, a one su razlog zašto koristim što više proizvoda s aktivnim sastojcima kako bi održali dobro stanje kože i spriječili gravitaciju i vanjske utjecaje da naštete koži ili barem umanjili njihove utjecaje.

I još jedna napomena, u ovom postu sam pisala samo o proizvodima za njegu, dok ću o sredstvima za čišćenje lica, kao i o tonicima pisati u posebnom postu.



Kad je u pitanju okoloočno područje, za noć uvijek biram jaču njegu. Preko dana više volim kremice koje se brzo upijaju i dobra su podloga za korektor, dok mi to noću i nije bitno.

Tako su za noć moj izbor Clinique All About Eyes Rich koja je predivna, bogata okoloočna kremica. Pošto mi je pri kraju, uskoro ću je zamijeniti Afrodita Kamilica okoloočnom kremicom. Ovu kremicu obično ganjam na (rijetkim) sniženjima jer joj je puna cijena kod nas oko 380 kn, a ja još nisam uspjela prijeći psihološku granicu da dam toliko za kremu koja sadrži samo 15 ml (iako dugo traje), tim više što isti učinak dobivam s Afrodita kamilica kremicom koja je cjenovno i više nego povoljna.


Osim Clinique AAE Rich, tu je i Schaebens Augen & Lippen maska (recenzija). Nju koristim na način da ju namažem u mrvicu debljem sloju na okoloočno područje i tako ju ostavim preko noći. Ujutro je koža nahranjena, a okoloočno područje djeluje svježe. Pri tome moram napomenuti da ja jako puno buljim u papire i ekran, a nosim i leće, ali ovi proizvodi uistinu čine da moja koža i na tom području ujutro izgleda odmorena. Masku ne koristim svakodnevno, no koristim ju barem 2x tjedno, a ostatak vremena je tu Clinique. 


Što se tiče samog lica, tu radim kombinaciju proizvoda ovisno po potrebi. Prvo sam kombinirala jednu večer Alpha-H Balancing Moisuriser and Gentle Exfoliant (s AHA kiselinama), a drugu večer Caudalie Polyphenol [C15] Overnight Detox Oil (recenzija), pa preko toga po potrebi (u danima kad su temperature bile najniže) i Dr. Nola Xerosensa noćnu kremu. Sada koristim svaku večer Caudalie ulje, Alpha H samo pred PMS (jer mi je lice da kucnem o drvo u izvrsnom stanju), a Dr. Nola kremu samo kad temperature padnu ispod nule, čisto preventive radi da ne bi došlo do isušivanja kože. 

Nijedan od ovih proizvoda mi nije izazvao nered na licu, drže moju kožu pod kontrolom što se tiče seboreje i isušivanja, koristim ih mjesecima i zasad ne mislim mijenjati pobjednički tim. 


Tu i tamo znam koristiti i druga dva ulja (da, trenutno sa u fazi kad obožavam ulja za lice i ne znam zašto ih nisam i prije počela koristiti), Novexpert 5 Omegas i Nikelovo Ulje divlje ruže. Koliko sam trenutno zaljubljena u ulja, najbolje govori to da sam sva tri ulja uvrstila u Favorite godine
I Nikel i Novexpert su namijenjeni hidrataciji, a uz to, imaju i druge aktivne sastojke u sebi o kojima ću više pisati u njihovim recenzijama (o sastojcima Novexperta sam ponešto već pisala u ovom postu). Stvarno izvrsno hidratiziraju, čak i u najhladnijim danima i zahvaljujući njima, moja koža ove zime nije dehidrirana nego je nahranjena, elastična i izgleda zdravo i svježe. Ova ulja nisu mi izazvala nikakve iritacije niti ekscese na koži u obliku komedona ili prištića.



Kao što sam napisala, ovi proizvodi svi redom mi savršeno odgovaraju i nemam nikakvih problema s kožom, nema komedona, iritacija, seboreičnih "ispada", kao ni dehidracije i stanje je tako dobro da mogu bez problema hodati bez pudera - a mislim da je to najbolji pokazatelj kako ovi proizvodi stvarno odgovaraju mojoj osjetljivoj i kompliciranoj koži.

Pošto znam da ovaj post nije dao sve odgovore na pitanja o njezi kože sa seborejom, svakako će biti post i o mojim najdražim proizvodima kako je ona u pitanju, no prvo sam se odlučila za ovakav, "općenitiji" post koji će ipak biti od koristi širem krugu čitatelja, no onima koji su mi slali takve upite poručujem da ću napisati uskoro i takav post :)


Kako vam se sviđa moja noćna njega? Dijelimo li dojmove o nekim proizvodima? Kako izgleda vaša večernja njega lica?

CONVERSATION

22 komentari:

  1. Zainteresovala si me za ovu Shaebens masku oko očiju, moram je isprobat. Sada koristim Antipodes Kiwi kremu i isto se izvrstno pokaže ali je poskupa pa tražim neke alternative za oko očno područje i možda testiram i Afroditino što je omjenjuješ :)

    OdgovoriIzbriši
  2. Antipodes mene jako zanima, ali da, poskupa je :)
    Afrodita je meni stvarno već dugo super, volim ju jako, a Schaebens probaj svakako, nije skupa, pa ako ti se i ne svidi, nije neki gubitak, ali ne znam nikog tko ju je probao, a da ju ne voli :)

    OdgovoriIzbriši
  3. Jako volim ovakve postove! Clinique i sama koristim u nezi lica i obožavam njihove proizvode :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. I ja, svašta korisnog i zanimljivog se nađe u njima :)
      A Clinique stvarno ima mnoge proizvode koji su vrijedni pažnje :)

      Izbriši
  4. Isse 30? Ja mislila da imaš 25, 26 :D
    U zadnjh god dn koža lica mi je poludjela i što god da radim ne pomaže. Imam gore napade akni nego u pubertetu, jako je sklona isušivanju... Iako trenutno koristim Avene triacneal i Vichy normaderm uopće mi ne pomažu, a prije jesu :/ Kako čitam blogove, posebno kod tebe i Mell pronašla sam proizvode koje želim uvrstiti u svoju rutinu i nadam se da će mi ta kombinacija proizvoda napokon pomoći. Polako ih skupljam dok trošim ostatke kremica koje imam doma. Baš sam si naručila Alpha h balancing cleanser i sad nestrpljivo čekam da stigne :D
    Budući da si žena u godinama :P htjela bih te pitati za te okoloočne kreme. Uskoro ću 27 i imam neke linijice oko očiju, mrske su mi i ne želim da se pretvore u bore, barem ne do 35. :D Pomaže li u otklanjanju istih ta Clinique? Razmišljam i o Antipodes

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Svi se čude mojim godinama :D
      Što se tiče nečiste kože, moja preporuka su ti Bioderma Sebium Serum i AKN krema, ta dva proizvoda su me spasila :)
      Stavit ću ti i linkove na moje recenzije :)
      Meni je koža podivljala kad sam prestala piti pilule i otada moram jako paziti što koristim da mi ne bi divljalo, no sad ju držim pod kontrolom :) Puno mi je pomogao i Paula's Choice proizvod s BHA (isto ću ti ostaviti link na kraju komentara)
      A Alpha H konkretno ovaj proizvod mi sad pomaže održavanju dobrog stanja i smiruje situaciju ako nešto krene po zlu :)
      Balancing Cleanser je nešto predobro i vjerujem da ćeš biti zadovoljna :)

      Što se tiče okoloočnih kremica, ja baš i nemam bore, tako da ti tu baš ne mogu reći, ali te tvoje linije su vjerojatno posljedica dehidracije, tako da vjerujem da bi i s Afroditom bila zadovoljna, no ako si spremna uložiti više, s Clinique ne možeš pogriješiti (ali pazi da uzmeš Rich verziju). Antipodes Meli koristi, tako da ona može više reći o njoj :)

      I sad linkovi koje sam rekla staviti :D
      http://alittlemakeupobsessed.blogspot.com/2013/10/bioderma-sebium-akn.html
      http://alittlemakeupobsessed.blogspot.com/2013/10/bioderma-sebium-serum-recenzija.html
      http://alittlemakeupobsessed.blogspot.com/2014/12/paulas-choice-anti-redness-exfoliating.html

      Izbriši
    2. Sebium Serum sam vidjela kod tebe i Mel i definitivno je na popisu, također i Paula's Choice. Kupila sam sad LRP Effaclar duo, nadam se da će mi biti dobar, a baš ću pročitati i za AKN kremu :D

      Sad sam stavila na popis i Alpha h bm & ge :D

      Ma i ja mislim da su linije posljedica dehidracije jer sam koristila Oriflame okoloočnu i malo su se povukle nakon korištenja, ali sad bih htjela nešto jače. Baš ću uzeti Clinique, a možda isprobam i Afroditu, trenutno imam holyplant pa dok to sve potrošim :D

      Izbriši
    3. Meni se LRP Eff. Duo nije pokazao kao neka sreća, nadam se da će tebi biti bolji :)

      U tim godinama je hidratacija okoloočnog područja najbitnija, nema tu još pravih bora (ok, osim u ekstremnim slučajevima) :)

      Izbriši
  5. Od kada je Nikel došao kod nas želim da probam neko njihovo ulje, a izgleda da je ovo ružino vredno pažnje. :) Jedva čekam post o nezi kože sa seborejom.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Meli je jako hvalila i njihovo Ulje noćurka, tako da vjerujem da je za mješovitu kožu poput njene izvrsno :)
      A ovo ulje je zapravo namijenjeno suhoj koži, što moja nije, ali apsolutno mi to ne smeta, dapače, baš mi fino nahrani kožu, a ne napravi mi nikakav eksces na licu :)

      Potrudit ću se što prije napisati post o njezi kože sa seborejom, spremam se već dugo i vrijeme je da to konačno napravim :)

      Izbriši
  6. Dugo sam koristila AAE rich i to je super okoloocna kremica.Ja bih voljela citati o Dr.Nola kremi:)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. AAE Rich je divna kremica ♥
      Slike su spremne, još moram napisati tekst, ali dovoljno govori da sam ju uvrstila i u godišnje favorite :)
      Ukratko - iako je riječ o kremi za suhu kožu (što moja nije), nije "prejaka" i prebogata (ono da imam osjećaj da mi stoji na koži), divno nahrani, ne izaziva nerede na licu, a koža je ujutro meka, elastična i baš izgleda zdravo :)

      Izbriši
  7. Meni je ovo odličan post i čini mi se da, osim seboreje, imamo sličnu kožu. Potaknuta tvojim ranijim postom o Caudalie ulju i činjenicom da mi je krema za oči iz iste linije bila odlična, i sama sam ga naručila. Jedva čekam da počnemo druženje!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Vidjela sam tvoje dojmove i kremici i iako mi jedino ona nije bila nešto zanimljiva iz te linije, sad mi je i onda interesantna :)
      A za ulje i serum vjerujem da ćeš biti zadovoljna jer koliko vidim, odgovaraju nam slične stvari :)

      Izbriši
  8. lijepa postava :D
    sigurno ću isprobati Schaebens Augen & Lippen masku,, vidjela sam ju u Mulleru,,a pošto slabo koristim kremu za okoloočno područje, ovo je super način da nahranim taj dio,,, koristim već Merz u tu svrhu, ali budem probala i s ovom :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Meni su i Merz i Schaebens jednako dobre, dok neki ipak daju prednost Schaebens maski :)

      Izbriši
  9. Uživam u ovakvim postovima te mi se jako sviđa tvoja rutina :) Drago mi je da si zadovoljna sa svime i ja želim isprobati to Caudalie ulje jer također trenutno obožavam ulja :) Mene si zainteresirala za Afrodita okoloočnu kremicu :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala ti :)
      Probaj Afrodita kremicu, vjerujem da bi ti mogla odgovarati :)

      Izbriši
  10. Odličan post! Jako mi je drago da si s nama podijelila ovako korisne informacije. :)

    OdgovoriIzbriši
  11. Jako lijepi izbor Afroditina okoločna kremica stvarno jest odlična iako je cjenovno dosta expencive :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. pa ne bih rekla da je expensive, ali ok, svi imamo svoj pojam skupog :)))

      Izbriši