Macadamia No Tangle Brush vs. Hello Beauty Detangling Brush - a little make up obsessed

Macadamia No Tangle Brush vs. Hello Beauty Detangling Brush

Ovo je bio jako tražen post, pa sam požurila s pisanjem kako biste saznale moje dojmove kad je u pitanju usporedba Hello Beauty* i Macadamia No Tangle četke.

O Macadamia četki sam već pisala ovdje, volim ju jako, a je li joj Hello Beauty dostojna zamjena, pročitajte u daljnjem tekstu.


Hello Beauty četka je dostupna u Bipama, a proizvođač obećava lagano i nježno raščešljavanje, bez obzira na tip kose i kaže da je jednako učinkovita i kod tanke i kod guste kose. Četka nježno masira vlasište i potiče cirkulaciju, bez boli, zatezanja, čupanja i pucanja kose, a kažu da se može koristiti i za ekstenzije. 


Ova četka je oblikom stvarno ista kao i Macadamia No Tangle, s tim da su mi Hello Beauty četke s dolaskom ovih novih, točkastih i zebrastih četki ljepše dizajnom.

Pod prstima ne osjetim razliku u tvrdoći "iglica", a i obje četke imaju dulje i kraće iglice.


Macadamia No Tangle dolazi u meni osobno ružnijim bojama, zeleno-smeđoj, no kako su to boje Macadamie, nekako sam se navikla na njih pa mi je bila čudna roza Macadamia LE četka

Kao što vidite, moja Macadamia se već malo ofucala i nije više kao nova, no kako sam ju kupila prije dvije godine i nakon toliko upotrebe i pratnje na putovanjima, mislim da je to skroz ok i normalno za plastičnu četku. To što možda više ne izgleda kao nova i ne sjaji se ne znači da se ona pokvarila odnosno da je češljanje s njom išta lošije nego u početku.


Bodlje/iglice izgledaju jednako na obje četke, pa i čak pod prstima daju isti osjećaj, ali u kosi se ipak razlikuju.

Moja kosa je prirodno kovrčava, gusta, sa sušim vrhovima i kako ju često ravnam, nakon nekog vremena je neizbježno da se na vrhovima počne petljati. Iako su proizvodi za njegu koje koristim smanjili to petljanje, ono je ipak i dalje prisutno, makar u puno manjoj mjeri nego prije.

Upravo zbog lakoće raščešljavanja sam kupila Macadamia četku. Izvrsna je i raščešljava mi kosu bez muke i čupanja neovisno češljala ju suhu ili mokru, tako da sam odlučila na oba načina probati i Hello Beauty četku.


Nažalost, Hello Beauty je tu zakazala, izgleda da ipak zupci nisu dovoljno savitljivi (a s druge strane čvrsti) da bi s lakoćom prolazili kroz kosu kao što to prolazi Macadamia četka. Mene osobno je Hello Beauty četka čupala i jednostavno ju ne bih preporučila nekome s kovrčavom kosom sklonom petljanju (s tim da mi se kosa trenutno skoro uopće ne petlja, ne želim ni zamišljati što bi bilo da je u lošijoj fazi). Ona će možda biti dovoljna nekom s tankom i/ili ravnom kosom, ali osobama s puno kose, s kovrčavom kosom ili kosom koja se petlja ću ipak preporučiti Macadamia četku. Kad bih uspoređivala s autima, rekla bih da je Macadamia četka BMW 5, dok je Hello Beauty VW Golf, jednostavno se osjeti razlika između te dvije četke. 

Macadamia uistinu ne oštećuje kosu i ne lomi ju, dok za Hello Beauty četku mislim da bi ju kod tipa kose kao što je moj ipak mogao lomiti.

Hello Beauty je dostupna u Bipi po cijeni od 54.90 kn. Ne znam razlikuju li se drastično cijene Macadamia četke kod nas, no u Ljekarni Coner je 92 kn, dok ju jeftinije možete nabaviti na BeautyBay, BeautyExpert, Feelunique, HqHair i Lookfantasticu, a uvijek možete kombinirati i razne popuste na tim stranicama.

Ja ostajem pri Macadamia četki i dalje, a i svima ću i dalje preporučivati baš tu četku, dok će za Hello Beauty dobre riječi možda naći netko s tankom i ravnom kosom (ne bih znala).

*Hello Beauty četka je PR uzorak (iskustva napisana u recenzijama na ovom blogu su iskrena neovisno o porijeklu proizvoda. Za više informacija pročitajte Pravila i informacije o stranici.) 

CONVERSATION

23 komentari:

  1. Nadala sam se pohvalama, kad ono... :) Baš mi je žao da ti četka ne odgovara, no s obzirom da nam se tip kose u potpunosti razlikuje, mislim da bi meni ova četka mogla odgovarati! :) (gusta je ali ravna i teška, nije sklona petljanju!) Probati ću!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ja bih zbog ne velike razlike u cijeni (kad se naručuje online i uz popuste) baš svima radije preporučila Macadamiu :)
      Ali izgledno su Hello Beauty četke ljepše :)

      Izbriši
  2. Slazem se sa svime napisanim. Imam i i ja obje i Macadamia mi je puno bolja. Meni su na ovoj iz Bipe zupci puno tvrdi i jedino ako mi je kosa ispleglana onda me ne cupa. A inace mi je kosa prirodno valovita i bez problema ju cesljam sa Macadamia cetkom. Ma ja ju obozavam i ne bih ju mjenjala za ni jednu drugu cetku :)
    Istina da je malo skuplja ali mislim da se stvarno isplati kupiti ju. I odlicna ti je usporedba sa autima :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. meni su se zupci kad sam ih pipkala prstima činili obećavajući, no nažalost, kad sam probala na kosi sam točno osjetila razliku.
      I definitivno se isplati kupiti ju, posebno jer s popustima ne ispadne nešto puno skuplja od HB četke :)

      A usporedba s autima... Hvala :D tako mi je bilo najlakše napisati da je HB ok, solidna četka, ali s Macadamiji ipak ne može konkurirati :)

      Izbriši
  3. Hehehe, sviđa mi se usporedba s autima, malo automoto ovo ono :D
    Ja nemam niti jednu jer mi kosa stvarno nije zahtjevna za počešljati, ali moram priznati da je i meni puno slađa Hello Beauty četka. No nisam sumnjala da je original ipak bolji.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Haha trenutak inspiracije :D

      Stvarno su slatke HB četke, ali da, original je ipak bolji :)
      No ako kosa nije zahtjeva, i HB je dovoljna :)

      Izbriši
  4. Ako je Macadamia BMW, onda je Tangle Teezer Aston Martin ili Ferrari :)

    Imam obje i TT je neusporedivo bolja!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. nemam TT, ali sam ga probala prijateljicin na moru i moram priznati da meni nije ništa bolji od Macadamije :/
      A da ne pričam da mi je nespretan zbog oblika. Ili bolje reći bojim se da sam ja nespretna pa bi mi stalno letio kao frizbi :D

      Izbriši
  5. Od Macadamijine se ne odvajam i sigurno ću ju kupiti pet kad mi se skroz scufa :) Hello Beauty me privlači samo zbog dizajna, tako da radije potrošim tih 50 kn na nešto drugo. Nekako sam predosjećala da će Macadamia odnijeti pobjedu :)

    OdgovoriIzbriši
  6. Uh, ostajem onda vjerna svojoj Macadamia četki, i to rozoj :P ofucala se, nije kao prvog dana, ali ruku na srce imam je baš jaaaaako dugo, ali češlja kao prvog dana. Ne znam što bih bez nje.
    Thumbs up za recenziju ;)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. vidiš da je i moja već ofucana, ali i dalje radi svoj posao besprijekorno :)

      Izbriši
  7. Ja imam dugu, gustu i ravnu kosu. Imam i HB četku, sa kojom sam jako zadovoljna. Ali voljela bih probati i ovu drugu!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. drago mi je da si ti zadovoljna :)
      moja kosa je ipak nešto zahtjevnija, pa vidim razliku :)

      Izbriši
  8. Bas danas sam opet gledala ovu HB u Bipi i malo mi je falilo da ju kupim, koliko sam znatizeljna, i kad sam vidjela da joj je cijena ca 70kn (a znam da se stalno reklamiraju s ovom novom, nizom cijenom) odustah iz principa :D i dobro da jesam, hvala na usporedbi (i ustedi) :))

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Molim :D
      vidiš, točno moram provjeriti cijenu prije recenzije - ovo je bio PR uzorak i ja sam imala njihov podatak o cijeni.
      A za te novce preko interneta dobiješ Macadamia četku koja je (meni) neusporedivo bolja :)

      Izbriši
  9. Frckava,zapetljana...dakle ostajem pri Macadamia cetki :)
    Hvala ;)

    OdgovoriIzbriši
  10. Imam Macadamiu i jako ju volim :D Ove četke mi predivno izgledaju i baš bi bilo dobro da Macadamia ubaci nekakve uzorke na svoje četke :D

    OdgovoriIzbriši
  11. Ja ću si nabaviti Macadamiu, a nekako mi se čini da bi na mojoj kosi i ova Hello Beauty djelovala jer mi je kosa tanka i rijetka. Hm hm!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. ma za tako malu razliku u cijeni ja ne bih riskirala nego bih uzela Macadamiu :)

      Izbriši
  12. drago mi je da znam ishod situacije i još važnije, da si zadovoljna macadamia četkom :)))

    OdgovoriIzbriši