Favoriti mjeseca - listopad 2013. - a little make up obsessed

Favoriti mjeseca - listopad 2013.

Došlo je vrijeme za još jedne favorite. Imali smo sreću s desetim mjesecom, uglavnom nam je bilo lijepo i sunčano vrijeme, pa nije bila toliko potrebna hidratacija i nagla promjena proizvoda koje koristim.

Ono po čemu će mi ovaj mjesec ostati u sjećanju jest po tome što sam tjedan dana živjela bez ikakve kozmetike što je izazvalo traumu mojoj duši preko koje neću tako skoro prijeći :)
No osim tih tjedan dana kad sam patila bez kozmetike, koristila sam svašta, a danas vam donosim proizvode koji su se iskristalizirali kao moji prošlomjesečni favoriti.



Kao i uvijek, počet ću s preparativom. Tih tjedan dana bez kozmetike (zbog seboreičnog dermatitisa) je napravilo više štete nego koristi mom licu, pa sam osim crvenila, morala vraćati koži vlagu, a i lice mi je poludilo, pa mi je poiskakala hrpa komedona. Komedone sam riješavala s proizvodom o kojem sam ovaj tjedan pisala - Bioderma Sebium AKN fuid (recenzija), a crvenilo sam rješavala u kombinaciji - La Roche-Posay Toleriane Ultra krema* i Hipp Wundschutz mit Panthenol und Zink kremicom i Hipp Sensitiv Gesichtcreme.



Tu se našao i moj mali pomoćnik, Body&Soul četkica za čišćenje lica koje sam kombinirala s gelovima koji su dio moje preparativne rutine, kao i Nature Science A-D-E Creamy Cleanser, izvrsno mlijeko za skidanje šminke o kojem ćete sigurno još čitati kod mene na blogu.



Što se tiče tijela, tu se našla Dr. Pasha Argan krema. Ova krema bi zapravo trebala imati puno funkcija i svašta obećava, pa ju moram isprobati još i na druge načine. Dosta je masna, pa ne znam kako bi mogla biti za lice, možda kao noćna krema, no vidjet ću. Ono zašto je dospijela u moje favorite je što mi je brzinski smirila seboreički dermatitis na vratu uz vlasište, doslovno preko noći. Tako da ako imate nekakav dermatitis, svakako preporučam da uzmete ovu kremu dok je još popust od 25% na prirodnu kozmetiku u dm-u. Ne znam bi li dala punu cijenu za nju, ali definitivno bi ju kupila po ovoj cijeni. Uz to predivno miriše, a koristim ju i za kožicu oko noktiju. Ovo je zapravo multifuncionalna krema, a ja sam tek počela isprobavati sve njene funkcije.

Zatim tu se našao The Body Shop Moringa body butter. Iz jednostavnog razloga jer mi je pakiranje pri kraju, nikad nije bio ovdje, a to svakako zaslužuje. Ovo je moj omiljeni TBS body butter, a više možete pročitati u recenziji na ovom linku.

Zadnji proizvod iz sekcije "tijelo" je La Roche-Posay Cicaplast mains krema za ruke*. Dobila sam ju krajem mjeseca, no nakom nešto više od tjedan dana korištenja mogu reći da mi se sviđa. Ima dobar sastav, ruke ne ostaju masne, dobro hrani, a brzo se upija. Vidjet ćemo kakva će biti u ekstremnim uvjetima.



Što se tiče make up-a, nisam nešto previše raznolikih stvar koristila prošli mjesec, a omiljeni su mi definitivno bili Avon ultra colour lipstick Love* (recenzija) koji sam često kombinirala s Maybelline New York Eyestudio Lasting Drama Gel Eyelinerom (recenzija). Nakon što sam mjesecima minimalno koristila tuš, ovaj ruž je opet probudio moju ljubav prema njemu ♥

Tu se našao i Shiseido Perfect Rouge RD351* čija vas recenzija uskoro očekuje, ukratko, divna svakodnevna boja, a osjećaj na usnama božanstven ♥

U listopadu mi je trebalo i dobro prekrivanje, pa je tu nezaobilazan bio moj HG tekući puder, Estee Lauder Double Wear Stay In Place koji iz ne znam kojeg razloga nikad nije dobio svoju recenziju, no morat ću to promijeniti.

Kako sam puno lakirala nokte prošli mjesec, bilo mi je teško ne staviti u favorite barem 5 lakova, no nekako sam uspjela svesti to na minimum. najviše sam se divila ovim lakovima: Essence Here's my number (swatch), Golden Rose Holiday #58 (swatch) i Golden Rose Rich Color #22 (swatch) koji me oduševio kao valjda nijedan lak nikad ♥
Uz to sam otkrila i odličan brzosušeći top coat - Nutra Nail Speed Dry Top Coat (recenzija).

Iako sam mislila da će ovaj mjesec nekako biti manje favorita, ipak se tu nakupilo dosta proizvoda.

Što ste vi voljele prošli mjesec?





*PR uzoraci su označeni zvjezdicom (bez obzira na porijeklo proizvoda, garantiram da su iskustva napisana u recenzijama na ovom blogu iskrena i stvarna. Za više informacija pročitajte Pravila i informacije o stranici.) 

CONVERSATION

28 komentari:

  1. Cekam recenziju Double Wear pudera. Volela bih da ga probam cula sam samo dobro o njemu.

    OdgovoriIzbriši
  2. I kod nas je akcija na Dr Pasha proizvode pa ću iskoristiti da kupim mužu tu Argan kremu, ima sličan problem sa kožom, treba mu neka masna, prirodna krema. Super je post :)

    OdgovoriIzbriši
  3. Žao mi je zbog problema s kožom, ali mi je drago da vidim da ih uspjevaš riješiti :)
    I kad sam vidjela na FBu da moraš biti tjedan dana bez ikakve kozmetike (dekorativa više-manje, ali kremice...) samo sam ostala bez teksta... vjerujem da je ostavilo traga na duši :)

    Nemam neke favorite ovog mjeseca, kako dolaze hladniji dani tako mijenjam rutinu jer vidim da mi više nikako ne odgovara ono što sam koristila preko ljeta...
    Od dekorative jedini prozvod koji je bio baš svako šminkanje u upotrebi je Maybelline permanent taupee sjenilo, sve ostalo rotiram

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. da, i ja sam ostala bez teksta kad su mi to rekli.... ali ajde, rješavam sad to (uglavnom) uspješno pa mi je malo lakše :)

      Maybelline Permanent Taupe je izvrstan odabir, ja ga jedno vrijeme nisam ispuštala iz ruku ;)

      i hvala ti što me pratiš :)

      Izbriši
  4. Prošli mjesec voljela sam, i još uvijek volim Palmers losion za tjelo :)

    OdgovoriIzbriši
  5. Volim svoj YSL ali moracu da probam i ovaj double wear,svi ga hvalite,mora da je super :) Inace,odlicni favoriti kao i uvek .

    OdgovoriIzbriši
  6. Moram prvo pohvaliti krasne fotke! *.*
    Divni su ti favoriti. Mene jako zanima LRP Toleriane krema kao i ova za ruke koju ću vjerovatno kupiti sljedeći tjedan. Čekam i recenziju Nature Science mlijeka, zvuči mi dobro :D I da, moram po Dr. Pasha kremu :D moja seboreja će ju voljeti!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. hvala ti :*

      LRP Toleriane će kroz nekih tjedan dana dobiti svoju recenziju, Nature Science ovaj tjedan koji je pred nama, a kremu za ruke ti preporučam :)
      A tvoja seboreja će voljeti Dr Pashu sigurno ;)

      Izbriši
  7. Prekrasni noviteti :) Ja sam se zaljubila u Essence Here's my number i postao je trenutno jedan od mojih naj lakova :)

    OdgovoriIzbriši
  8. Nisam ni sumnjala da tvoji favoriti neće biti same poslastice i divote.

    Ja želim pola toga, posebno toleriane kremu, dr Pasha kremu...

    ja, ja sam svašta voljela prošli mjesec :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. hvala ti draga :)
      da imaš manje kremica, rekla bih ti da ti treba i LRP, ovako... troši zalihe :)

      Izbriši
  9. Mene zanima LRP, jer tu kremu još nisam probala a već duže vreme koristim njihovu kozmetiku

    OdgovoriIzbriši
  10. Di kupuješ B&S četkicu? :)

    OdgovoriIzbriši
  11. Dr. Pasha argan, stalno me mamite s tom kremicom, a ja nikako da njihove proizvode pronađem u mom Dm-u :( Ovaj tjedan idem ponovo u potragu :D Hipp kremicu od cinka i pantenola imam, stvarno je odlična za ublažavanje crvenila :D A kakva je ova Gesichtscreme? Lagana, masnjikava?

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. nadam se da ćeš ju naći negdje :)

      Gesihtcreme je laganija, lakše se upija, ali imam osjećaj da bolje hrani.
      No cink i pantenol bolje ublažavaju crvenilo :)

      Izbriši
  12. Hmmmmm, mislim da mi ova Dr Pasha Argan krema treba :/.

    OdgovoriIzbriši
  13. I mene zanima Estee Lauder puder, a bome i ove kremice za crvenilo. Citala sam kod nekoga recenziju za Hipp Wundschutz mit Panthenol und Zink pa mi se ucinila preteska :|

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hipp nije za ispod pudera nego za po kući kremica, za van bi svakako bila preteška, ali meni je idealna zbog smirivanja crvenila :)

      Izbriši
  14. Estee Lauder puder - recenziju moooolim :)

    OdgovoriIzbriši