Favoriti jesen/zima 2016./2017. - a little make up obsessed

Favoriti jesen/zima 2016./2017.

Vrijeme nam govori da (konačno) dolazi proljeće i iskreno, ja zimu želim što prije ispratiti, a način da ju ispratim na blogu je da s vama podijelim koji proizvodi su bili moji favoriti u sezoni jesen/zima 2016./2017. 

Trudila sam se odabrati stvarno ono najbolje od najboljeg što sam koristila, a vjerujte mi, u prethodnom periodu sam uistinu dosta toga isprobala :)


Kad je preparativa u pitanju, nekoliko proizvoda je uistinu obilježilo hladniji dio godine, a među njima se našlo i nekoliko mojih all time favorita. All time favoriti su Uriage micelarna voda za normalnu i suhu kožu (recenzija), Uriage pjena za čišćenje lica (recenzija), Nuxe Reve de Miel Lip Balm (recenzija) i Afrodita Kamilica krema za područje oko očiju (recenzija) i o njima neću duljiti. U recenzijama možete naći zašto ih je skoro uvijek moguće naći u mojoj kupaonici. 

Osim tih favorita, otkrila sam puno novih koji su me oduševili i održali moju kožu u super stanju ove hladne i naporne zime. 

Podsjetit ću vas, moja koža je mješovita, s masniijom t zonom, sklona dehidraciji i komedonima, imam seboreični dermatitis (koji držim pod kontrolom) i u 30+ sam kategoriji.

Ove jeseni i zime me oduševio Decleor Neroli uljni serum. Ova linija je namijenjena upravo koži poput moje, onoj koja je sklona dehidraciji. Izuzetno hidratizira, a miris uistinu razbuđuje sva osjetila (naglašavam to jer je riječ o aromakozmetici i to je jedna od tvrdnji vezanih za ovaj proizvod). Decleor Hydra Floral lagana krema je izvrsna nadopuna njezi (i to je Decleor dnevna preporuka - uljni serum + krema iz odgovarajuće linije). Ta dva proizvoda su održavala moju kožu u savršenom balansu tokom dana, a odmah po nanošenju bi koža dobila zdravi sjaj. 

Alavi Flora Divina Recovery krema* je bila moj noćni odabir, no po najvećim minusima sam ju znala koristiti i danju. Ova krema mi je bila uistinu ugodno iznenađenje, a zašto - možete pročitati u recenziji

Nikel Serum protiv bora oko očiju* je proizvod za koji vam dugujem recenziju jer sam već nekoliko puta napisala da ju ovaj proizvod zaslužuje i napisat ću ju - uskoro. Ovo je serum koji lijepo hrani područje oko očiju i izvrsna je podloga za šminku. Više o njemu ću vam napisati u recenziji.

I zadnji proizvod koji sam uvela u svoju rutinu njege lica, no koji svakako zaslužuje naći se u favoritima sezone je Missha First Treatment Essence. Kao što ste već mogle primjetiti u postovima o mojim novitetima, počela sam malo koketirati s azijskom kozmetikom, a ova esencija je izuzetno hvaljena, pa sam zaključila da mi treba pošto nemam nikakav takav (ni sličan) proizvod u svojoj kupaonici. Riječ je o izuzetno moćnoj formuli koja sadrži 80% koncentrata fermentiranog kvasca (saccharomyces ferment filtrate) te niacinamid. Definitivno pišem recenziju ovog proizvoda, a za sada ću vam reći da je divna nadopuna hidrataciji kože, koža djeluje svježije, a ten je ujednačeniji. 

Decleor 1000 Grain Body Exfoliator je jedini proizvod za tijelo koji me osvojio u prethodnom razdoblju. Riječ je o uljnom pilingu, koji se umasirava u suhu kožu, te se zatim dodaje voda kako bi se piling pretvorio u mlijeko. Izvrsno pilingira, a koža ostaje nahranjena, no ne i masna.



Kad je šminka u pitanju, bila sam pomalo dosadna - uglavnom sam potezala za neutralnim tonovima, kako na očima, tako i na usnama, uz tek poneki izuzetak. To je razlog što su se upravo takvi tonovi i našli među mojim favoritima. 

Omiljeni puder ove jeseni i zime mi je bio Rimmel Lasting Finish - koliko mi se sviđa vam dovoljno govori to što sam pri kraju s već drugom bočicom. Dakle, stvarno sam za njime najviše posezala prošle sezone. Srednje prekrivanje, dewy finish koji se dobro rješava uz fiksiranje t zone i solidna trajnost su razlozi zašto sam najviše posezala upravo za njim. Uz to, nije mi izazvao nikakav nered na licu.

U siječnju sam u Austriji nabavila jedan od meni 2 najdraža korektora - Maybelline Fit Me i opet se podsjetila koja je šteta da ga nema za kupiti kod nas. Lijepo prekriva moje podočnjake, no istovremeno je hidratantan, no ne toliko hidratantan da će se uvlačiti u linije oko očiju. Stvarno izvrstan proizvod za sitne novce. 

Iako se u mojoj kolekciji Catrice Defining Blush u nijansi Sunrose Avenue nalazi već dugo, tek sam ove jeseni isprobala ovo rumenilo i zaljubila se. Neutralna nijansa koja izuzetno paše uz svaki make up i trajan je na licu. Mana - više ga nema u prodaji. Osim tog rumenila, obožavala sam i The Balm Cabana Boy*. Rumenilo boje šljive koje se idealno uklapalo u moj make up, trajno, savršeno se blenda. Ma nemam zamjerke! 

Od sjenila bih istaknula The Balm Nude Dude* paletu sjenila čiju recenziju ćete uskoro moći čitati, te Colourpop sjenilo u nijansi Weenie. Jako me iznenadila kremasta tekstura Colourpop sjenila, no pozitvino iznenadila. Lijepo se blenda, a boja je divna, toliko divna da ga nekad znam i samostalno koristiti. 



Iako sam se trudila rotirati ruževe, nekako sam na kraju ipak najviše posezala za Kat von D Lovesick, a drugi najčešće korišteni ruž je Anastasia Beverly Hills u nijansi Dusty Rose. Oba ruža krasi izuzetna trajnost, ne isušuju usne, a nijanse su predivne, nosive i stvarno nisam fer što ni nakon 7 mjeseci korištenja nisam napisala recenziju - promijenit ću to! 

Najčešće korišteni lak je definitivno Catrice Noir Laquer u nijansi 02 Noir Rouge.* Tamna, skoro pa crna ljubičasta nijansa je bio lak koji je obilježio moju jesen i zimu. Na noktima je bio dobre trajnosti, a nijansa je baš po mom ukusu. 

Mirisi su moja velika ljubav, imam ih puno u kolekciji, no nekako sam najčešće posezala za Chanel Boy* iz Les Exclusifs linije. Unisex miris izuzetne trajnosti koji zaslužuje cijeli post, nadam se da ću ga u skorijoj budućnosti i napisati :)

I to su moji favoriti za sezonu koja je na izmaku. Kako vam se sviđaju? Dijelimo li dojmove i nekom proizvodu? Što ste vi voljele u sezoni na izmaku?

*PR uzorak (iskustva napisana u recenzijama na ovom blogu su iskrena neovisno o porijeklu proizvoda.)

CONVERSATION

6 komentari:

  1. Gdje kupuješ Decleor proizvode?
    Catrice rumenilo ima za kupiti u Mulleru. 😊😘

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ima u Mulleru? Divno za znati :D
      Decleor sam dobila od kolega na poslu, no ima ga u Mulleru i u kozmetičkim salonima koji rade s Decleorom (npr. Bliss Institut u ZG)

      Izbriši
    2. Da,ja sam ga tamo nedavno kupila.😊
      Hvala 😘😀

      Izbriši
  2. Svidja mi se jako ovaj post i ovi divni proizvodi. Imamo nekih favorita. Nude dude paleta mi je tako divna, stalno se njome mazuckam *.* uriage proizvodi takodjer :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala ti, Karolina :)
      Drago mi je da dijelimo dojmove :)

      Izbriši
  3. Divni favoriti kod tebe, kao i uvijek. Moji favoriti su bronzeri jer sam odlučila napokon naučiti tehnike konturiranja i nanošenja bronzera. Najdraži su mi Beauty UK bronzeri i Catrice sun club bronzer. Mary Lou sam nanosila svaki dan i za mene je svevremenski favorit.

    OdgovoriIzbriši