Make up inventura #3 - a little make up obsessed

Make up inventura #3

Iako sam prošle godine radila inventuru, čak i poslikala proizvode, pišući ovaj post sam shvatila da te brojke nisam objavila, tako da će ovog puta biti usporedba s jako starim podacima - s brojkama iz listopada 2015 (taj post možete vidjeti ovdje).

Vidjet ćete tri različite brojke - brojku iz listopada 2015., te dvije od sada - jer sam nakon inventure i srezala dio kolekcije. 

Ovaj post mi služi kao svojevrsni podsjetnik da bih znala kakvo je stanje i u kojem smjeru idem i kako bih držala (situaciju više-manje) pod kontrolom. 


  • Bronzeri: 10 - 9 - nakon čistke 8 (definitivno ih je previše. U jednom trenutku sam bila pala na 6 bronzera, no opet je nekako ta brojka narasla. Broj bi bio ok kad bih ja koristila bronzere na svakodnevnom nivou, no ovako je previše.)
  • Highlighteri: 7 - 9 -9 (highlighteri su moja velika ljubav i znam da ih imam puno, no i trošim ih, prošle godine sam dovršila 1 komad, a kako ih koristim svakodnevno, možda potrošim i još koji. Veliki problem je što imam još 2 komada na wish listi, no nikako da si opravdam kupnju još kojeg)
  • Tekući highlighteri: 5 - novi broj: 6 (za opravdanje - taj jedan razlike sam dobila, a jednog imam još 1/3, tako da ajmo reći da ih trošim)
  • Highlighteri u sticku: nova kategorija - 2 komada
  • Puderi u kamenu: 4 - 3- novi broj:3 (ovdje sam uistinu napredovala - od ova 3, jedan je backup pošto mi je jedan pri kraju, tako da mogu reći da zapravo imam 2 pudera u kamenu što je genijalno, posebno za proizvod koji svakodnevno koristim)
  • Puderi u prahu: 5 komada - novi broj: 3 komada 

  • Tekući puderi: 17 - 12, konačni broj: 11 (i s tim da mi je jedan pri kraju, no brojka bi svakako mogla biti manja)
  • BB/CC kreme: 10 - novi broj: 8 
  • Korektori: 13 - 7 - konačna količina: 4
  • Palete korektora: 2 - nova brojka:1 (a i tu jednu rijetko koristim)


  • Rumenila: 40 - novi broj:: 41 (ovo je ok jer sam neka rumenila proslijedila, pa iako se našlo nešto noviteta kod mene, brojka nije drastično narasla)
  • Trio rumenila (Sleek): 2 (dakle 2x3=6) - novi broj: 1 
  • Maskare: 10 - novi broj: 9, konačni broj: 6
  • Gel lineri: 2 - smanjila na 1 komad
  • Tekući tuševi: 8 - trenutno 0 komada!!! (jedna od rijetkih kategorija gdje sam poprilično napredovala)
  • Tuševi u olovci: 1 - novi broj: 1
  • Olovke za oči: 28 - novi broj: 25
  • Sjenila u olovci - 4 - ostala na istom broju: 4 komada
  • Pigmenti: 18 - ostalo je isto


  • Mono sjenila: 41 - novi broj: 48, konačni broj: 46 (prošli put je ova kategorija udvostručena, sad nije toliko rasla, no i dalje je rasla. S obzirom da uglavnom rotiram ista sjenila, nije dobro). 
  • Duo/trio sjenila: 9 - novi broj: 7, smanjeno na 4 komada
  • Palete: 28 - novi broj: 29 - konačni broj: 28  (u prošloj inventuri sam rekla da ću smanjiti broj paleta, no nisam se baš iskazala po tom pitanju i nekako sumnjam u sebe da ću poraditi na tome jer ih baš volim iako ne koristim sve njih baš redovito. Na slici se nalazi i paleta koju sam prodala, Urban Decay Naked Smoky - iako divna, nisam ju baš često koristila, tako da sam odlučila naći joj novi dom u kojem će biti korištenija)


  • Proizvodi za obrve: 2 - novi broj: 1 - za obrve koristim samo ABH Dipbrow Pomade i sve ostale proizvode sam već prije počela dijeliti, pa sam i od zadnje inventure poklonila i zadnji takav proizvod.
  • Highlighteri u olovci: 4 komada - ostala na istoj količini
  • Primeri - oči: 3 komada  - smanjeno na 2 komada
  • Primeri - 4 komada - sada 6 komada 
  • Fiksatori: 2 komada - ostalo je isto, 2 komada


  • Umjetne trepavice: 5 - novi broj: 7 komada, konačni broj: 6 komada (utjeha mi je da ih više-manje redovito nosim)
  • Sjajila: 27 - novi broj: 11, konačni broj: 8 komada (ovo sam drastično smanjila što je stvarno bilo potrebno jer sjajila koristim skoro nikad)
  • Tekući ruževi: 17 - novi broj:  26 (tu me uhvatila manija, no svakodnevno ih koristim i zanemarila sam klasične ruževe, tako da ajde, nije da mi samo stoje)
  • Ruževi: 82 - novi broj: 63, konačni broj: 56 (ovdje sam dobro smanjila količinu, ima još mjesta za poboljšanje, no i ovo je dobar napredak)
  • Ruževi za usne u sticku - nova kategorija - 6 komada, konačni broj: 3 komada

  • Palete ruževa (Sleek): 1 - ostala sam na istoj brojci
  • Olovke za usne: 11 - novi broj: 9
  • Lakovi za nokte: 212 - novi broj: 129, konačni broj: 122 (ovdje je napredak stvarno vidljiv iako je i ovo previše ako uzmem u obzir da uglavnom posežem za istim lakovima). 

I to su te moji novi brojevi. Iako sam (uglavnom) napredovala i (malo) smanjila kolekciju, htjela bih još poraditi na tome i još malo smanjiti količinu proizvoda. Iskreno, iako uglavnom vrtim iste proizvode i na mnoge i zaboravim, nekako mi se teško odvojiti od svega toga, pa ću morati poraditi i na odvajanju :) 

Trenutno na wish listi i nemam baš nešto puno šminke (jedan tekući i jedan highlighter u kamenu i možda koji Kat von D tekući ruž), no svejedno treba napraviti mjesta za nove proizvode. 

Što vi kažete na te moje brojke? Jeste li kolekcionar ili imate malu, ali promišljenu kolekciju kozmetike?
Zanima li vas post o mojoj make up kolekciji?






CONVERSATION

16 komentari:

  1. Napokon..;)
    Ajme meni koliko rumenila...za cijelo selo...hehheh...
    U nekima si ok,a u nekim kategorijama wow....
    Ja isto stalno vrtim. U jednom trenu imam 15 rumenila za par mjeseci padnem na par komada. I ja sam imala maniju kupovanja matt ruževa, a obični pali u zaborav... Još će im rok proći...heheh...trebam ih se riješiti a žao mi...tu te potpuno razumijem.. Hehheeh
    I naravno makeup kolekcija je uvijek dobrodošla...lp

    OdgovoriIzbriši
  2. Svakako navijam za post o kolekciji! 👍 sto se tice brojanja, neki dan sam samo kistove brojala, 207. Nemam muda ostatak kolekcije brojat. Vjerujem da je samo pudera 20ak, maskara valjda dvostruko vise.. nema mi spasa.

    OdgovoriIzbriši
  3. Čak tri kategorije highligtera *-* Cccc :D Mislim da u životu ukupno nisam imala ovoliko dekorative. Kod mene je preparativa puno diskutabilnija kategorija. Čak i zaboravim kako imam neke stvari ako ih ne koristim neko vrijeme. :/

    OdgovoriIzbriši
  4. Ja sam odavno otišla s mjesta koje se može nazvati normalnim :D
    Pretjerala sam u svakom pogledu. Što se tiče brojki, tu smo negdje, ovisno o kategorijji :) I previše je to svega, a već sam nekoliko puta radila inventuru i riješavala se nekih stvari. Ove godine sam odlučila manje kupovati makeup, samo probrane komade koje zaista želim. Vidjet ćemo kako će to ići ;)
    I definitivno navijam za kolekcija-post :)

    OdgovoriIzbriši
  5. Ajme koliko predivne kozmetikee!
    Kolekcija post mozeee :)

    OdgovoriIzbriši
  6. Meni je bilo predobro čitati ovaj post....baš sam uživala! Imaš dosta jako kvalitetnih komada. Sada sama sebe tješim da mogu još kupovati, haha
    Ja imam previše olovki za oči, jer koristim samo 5 nijansi i moram ih se riješiti. Paleta imam 6 i to mi je puno. U stvari, ne isplati mi se kupiti palete jer ne iskoristim sva sjenila.
    Ruževa imam jaaako puno, ali sve nijanse su slične i to me nervira.

    OdgovoriIzbriši
  7. Wau meni je bilo pravo zadovoljstvo čitati ovaj post. U jednu ruku jesam za kolekcionarstvo, i ako te veseli svaki od tih proizvoda smatram da je opravdano da ga imaš. :) Voljela bi vidjeti cijelu kolekciju u slikama!
    Iva

    OdgovoriIzbriši
  8. Ja imam svoju malu, ali dosta korištenu kolekciju. Jedino na što sam slaba su ruževi, ali nisam ni približno tvoj broj po pitanju ruževa haha. :D imam 4 tekuća pudera, 4-5 rumenila, nekih desetak ruževa, jedan korektor, dva pudera u kamenu, 4-5 paleta sjenila, dvije maskare. Itd. Ja sam više tip osobe koji kad nađe nešto što mu odgovara i to stalno koristi. I u ovoj maloj kolekciji imam neke proizvode koje baš ne koristim pa me grize savjest, pa ne bih spavala da ih imam još više haha. :)

    OdgovoriIzbriši
  9. Odakle je ovaj akrilni organizator u kom se nalaze rumenila?

    OdgovoriIzbriši
  10. Kolekcija ti je stvarno bogata...ja se mogu pohvaliti da sam u poslijednjih godinu dana prestala gomilati kozmetiku više sam kupovala stvari koje stvrano zelim i koristim.

    OdgovoriIzbriši
  11. Mene intresuje tvoja kolekcija i volela bih da vremenom, napišeš recenziju o svim rumenila, da uporediš koji bi opet kupila koji ne, da moraš da izdvojiš samo jedan proizvod za koji bi se odlučila. :) I o bronzerima, i o ruževima.

    OdgovoriIzbriši
  12. Mislim da kao jedan ljubitelj sminke,a k tome i blogger nemas sad nesto preogromnu kolekciju,ali naravno da je steta da se sve ne iskoristi :) Za sebe mogu reci da imam puno/vise od prosjeka sminke/kistova/preparative ,ali sve proizvode koristim i imam pravilo da ako nesto nisam niti takla vise od mjesec dana da prosljedjujem....uz to pazim da iste nijanse ne kupujem jer mi je to samo izlika za nakupljanje. Sto se tice posta o kolekciji-naravno :)

    OdgovoriIzbriši
  13. Odličan post, jako mi se dopada tvoj blog :)

    OdgovoriIzbriši