Favoriti godine 2016. - dekorativa i parfemi - a little make up obsessed

Favoriti godine 2016. - dekorativa i parfemi

Nakon posta o favoritima za njegu lica (link) i tijela (link), red je za zadnji post iz serije favorita godine. U ovom postu ću vam pisati o omiljenim dekorativnim proizvodima, kao i o omiljenim mirisima u prošloj godini. Moram priznati da mi je bilo teško odabrati favorite jer su prošlu godinu obilježili mnogi fenomenalni proizvodi, tako da se u postu našao popriličan broj proizvoda, no riječ je stvarno o onima za kojima sam najviše posezala i koje sam stvarno obožavala.


Kad je u pitanju make up za lice, među favoritima su se našli neki stari proizvodi, no to su moji all time favoriti i zaslužuju tu biti, a našli su se i neki novootkriveni proizvodi.

Kad su puderi u pitanju, ne mogu izostaviti moj najdraži Estee Lauder Double Wear. Puder koji je moj prvi izbor za dane kada moram imati puder od jutra do večeri, kao i za izlaske. Matira, s njim se ne zasjajim (naravno uz matirajući puder u kamenu koji nanosim preko tekućeg pudera) i izvrsno prekriva. 

Iako me na prvu nije oduševio, ove jeseni me oborio s nogu toliko da sad koristim drugu bočicu - Rimmel Lasting Finish. Taj puder je moj dnevni odabir, djeluje izuzetno prirodno na licu, ima dewy finish, srednje prekrivanje, lagan je na licu, ne izaziva nerede i uz matirajući puder u kamenu, moja mješovita koža lagano zasjaji na čelu tek nakon nekih 5-6 sati. 

Među godišnjim favoritima se našao i jedan limited edition proizvod - Catrice Sound of Silence highlighter. Riječ je o tekućem highlighteru koji je idealan za ljeto, a kasnije sam ga koristila i tako da bih umiješala koju kap u tekući puder kako bih dala svojoj koži blistavost. 

Za matiranje sam koristila moj omiljeni proizvod koji kupujem već po ne znam koji put - The Balm Sexy Mama puder u kamenu. Super matira, a ostavlja lijep finish. Recenziju možete pročitati ovdje


The Balm Cabana Boy* i The Balm Hot Mama!* su dva rumenila koja još čekaju recenziju i krajnje je vrijeme da ih napišem! Cabana Boy je divna, šljivasta nijansa, dok je Hot Mama breskvasta nijansa. Uz obje nijanse izgledam svježe i oba rumenila su jako trajna na licu.

Benefit Coralista je moj all time favorit o kojem neću puno dužiti jer ima svoju recenziju koju možete pročitati ovdje

The Balm Mary-Lou Manizer je jedan od najhvaljenijih highlightera i s razlogom je tako, pa se opet našla i u mojim favoritima. Recenziju možete pročitati ovdje, pa neću duljiti. Prošle godine sam potrošila čak 2 highlightera, tako da vam je jasno da su kod mene bili među korištenijim proizvodima, pa ne treba čuditi da ih se još našlo među mojim favoritima. Anastasia Beverly Hills Glow Kit u niijansi That Glow! Riječ je o predivnoj paleti highlightera koji će svakoj prosječnoj korisnici kozmetike biti i više nego dovoljni kako bi zadovoljila sve svoje potrebe. Recenziju ove divote možete pročitati ovdje

Još jedan highlighter me osvojio u relativno kratkom vremenu, pa se našao na listi favorita - Colourpop Monster. Divna boja i trajnost, te drugačija, kremasta tekstura. Uskoro vam pišem o njemu :)

Na listi favorita se našao i jedan bronzer: Vichy Teint Ideal*. Prirodna boja i dobra trajnost su razlog što ga koristim kroz cijelu godinu. 



Prošle godine sam si ostvarila i jednu veliku želju - u moju kolekciju je uvrštena Tarte Tartelette Amazonian Clay paleta. Boje su od prve do zadnje kao da sam ih ja sama birala, tekstura sjenila je jako fina i ovo je definitivno bila najkorištenija paleta prošle godine kod mene. Recenziju možete pročitati u ovom postu
The Balm Nude 'tude* je još jedna paleta koja mi se jako svidjela, no da ne duljim, recenziju možete pročitati ovdje



Osim tih paleta, obožavala sam i Maybelline Color Tattoo Nude Rose sjenilo (recenzija), te Colourpop Weenie kod kojeg mi se jako svidjela kremasta tekstura, kao i trajnost na kapcima.

Anastasia Beverly Hill Dipbrow Pomade u nijansi Dark Brown je isto moj HG proizvod, upravo dovršavam 2. teglicu i planiram naručiti treću. To govori koliko mi je dobar proizvod i jedini proizvod koji ja koristim za obrve. 


Zaljubila sam se u Aura umjetne trepavice (na slici su Slightly Nightly), a kao najbolja maskara mi se pokazala The Balm The Body Builder maskara.*

Ruževi su moja velika ljubav i tu mi je bilo najteže napraviti selekciju i odlučiti se samo za njih nekoliko: Kat von D Lovesick, Colourpop Mars, Colourpop Echo Park, Colourpop Heart On, NYX Liquid Suede u nijansi Tea&Cookies, te Sephora lip stainovi u nijansama Whipped Blush,  Watermelon Slice, Strawberry KissedPink Souffle. Ukoliko vas koji ruž posebno zanima, pišite u komentarima da požurim s recenzijom.

Jako sam voljela i dvije olovke za oči - Catrice Kohl Kajal u nijansama Take The Greyhound i You're My Rosen One!*

Na slici ispod možete vidjeti proizvode koji su bili najviše korišteni ljeti:


A na ovoj slici možete vidjeti najčešće korištene proizvode u sezoni jesen-zima:



Četiri mirisa su obilježila moju 2016. godinu: Chanel Beige*, koji mi je bio najdraži miris ovog ljeta, Chanel Boy* koji jako volim ove jeseni i zime, My Burberry koji mi je cjelogodišnji favorit, te Chloe Love Story koju isto volim koristiti kroz cijelu godinu. 


I to je to od mojih ovogodišnjih favorita - primjetit ćete da su ove godine izostali favoriti kad su u pitanju proizvodi za njegu kose, no razlog tome je što se tu ništa nije mijenjalo po pitanju mojih favorita.


Kako vam se sviđaju moji favoriti? Dijelimo li kojeg zajedničkog? 
Pišite koje recenzije biste htjele čitati!


*PR uzorak (iskustva napisana u recenzijama na ovom blogu su iskrena neovisno o porijeklu proizvoda.)

CONVERSATION

18 komentari:

  1. mmmm Mary lou hajlajter je saavršen, predivno stoji :)) Isto tako, Chloe parfem, the Balm paleta za oči, ja imam Nude dude i predobra je, sviđaju mi se tvoje trepuške i Essie lakić :))

    OdgovoriIzbriši
  2. Divni favoriti. Jedva cekam recenziju TheBalmovih rumenila.

    OdgovoriIzbriši
  3. ej, koju nijansu Rimmel lasting finisha ti koristiš? mislim da smo istog podtona i boje kože haha :)
    Mateja

    OdgovoriIzbriši
  4. Ajme koliko toga! *-* Morat ću te češće pitati za neke preporuke dekorative. :D Dijelimo samo Rimmel puder. Ajd i Maybelline sjenilo imam i dobro mi je.

    OdgovoriIzbriši
  5. Mary Lou, Rimmel puder, Sexy mama, Catrice highlighter, MNY Color Tattoo, NYX Suede (ali imam drugu nijansu), The Balm paleta (ali Nude dude), sve i meni dragi proizvodi :)
    Nedavno mi je stigao Benefit Dandelion i obožavam ga, a ni Coralista ne izgleda loše. Highlightera imam previše, ali za ovu godinu sam si odlučila kupiti That glow, divna paleta *.* A Chloe parfem obožavam, ali ne Love Story, nego onaj hm obični?

    OdgovoriIzbriši
  6. Slažem se za Tartelette i Aura trepavice, nažalost Mary-Lou još uvijek nemam ali polako.. doći će i ona. Jedini favorit s kojim se ne slažem je TheBalm maskara; četkica mi je užas živi, a s tim i nanošenje. Veliki no-no.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Meni je maskara fenomenalna, jedina koja me se dojmila prošle godine i sviđa mi se baš sve, od četkice, preko efekta do trajnosti na mojim osjetljivim očima

      Izbriši
  7. Great post! My favorite is ABH Highlighting palette, and the Tartelette as well!

    N,xoxo.

    OdgovoriIzbriši
  8. Odlicni favoriti, ne cudi me da ti je EL doublewear favorit, većini ljudi je. steta sto je tako skup i sto ga ima na samo par mjesta.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. ELDW se isplati kupiti kad je popust u Douglasu, inače da, cijena nije najjeftinija, no moram priznati da na puderima i ne štedim previše jer ako puder nije dobar, ništa drugo na licu neće valjati :)

      Izbriši
  9. Vau, kakvi favoriti! Uživala sam čitajući ih i gledajući slike. *.* Voljela bi čitati recenzije o Sephorinim lip stainovima i The Balmovim rumenilima. Većinu ovih proizvoda nisam isprobala no svi su na WL. :) A za Mary Lou highlighter se slažem da je odličan, otkada sam ga kupila svi ostali skupljaju prašinu i čekaju svoj red. Pozdrav, Karmen.

    OdgovoriIzbriši
  10. Fantastican post kao i sami proizvodi bas sam uzivala u citanju 😍 Neke od tvojih favorita zelim da kupim u skorijoj buducnosti... Bas si imala dosta favorita, ja sam kod mene na blogu pisala o par a izmedju ostalog se i nasao puder Rimmel Lastig Finish obozavam ga 😍

    OdgovoriIzbriši
  11. Baš lijepi favoriti! Oh ABH proizvodi su tako lijepi, za njima patim već jako dugo. Ali bit će jednoga dana. :)

    OdgovoriIzbriši