Beauty odluke u 2017. - a little make up obsessed

Beauty odluke u 2017.

Nisam osoba od novogodišnjih odluka jer je iskustvo pokazalo da od tih odluka ljudi brzo odustanu, tako da uglavnom krećem s nekim odlukama čim ih donesem, kod mene nema "od ponedjeljka", "od Nove godine" i slično, no ovdje se nekako posložilo da sam odluke donijela s kalendarskom novom godinom. Nekih odluka ću se sigurno lakše držati, a nekih malo teže, no nijedna nije neostvariva ni nerealna, tako da vjerujem da će biti uspjeha.

Neću i sebe i vas uvjeravati u to hoću li ili neću ostvariti svoje odluke - većina njih će biti (ili neće biti) vidljiva u empties postovima, tako da ću prijeći na temu i na moje beauty odluke. 

1. Redovitije ću hraniti kožu tijela
Moja koža tijela je suha i uistinu treba jaču njegu, posebno zimi. Iako redovito kupujem divne, mirisne mazalice, nisam toliko redovita u njihovom korištenju, tako da ih uglavnom gomilam u kupaonici. Znam da se sigurno neću mazati nakon svakog tuširanja, no zadajem si zadatak da se mažem barem svake druge večeri. Znam da bi mi ta odluka lakše pala ljeti, kad se i inače češće mažem nego ovako, zimi kada toliko nafrljim grijanje da u kombinaciji s vodenim parama bude toliko vruće da jedva čekam da izađem i odem u krevet, tako da će ovo biti pravi izazov.



2. Češće ću koristiti peeling i maske za lice
Otkad sam kupila Magnitone Lucid (recenzija), a zatim i dobila Foreo Lunu(recenzija), zanemarila sam pilingiranje lica jer su ovi uređaji uistinu poboljšali teksturu moje kože, no došlo mi je do glave da mi tekstura kože može biti još malo bolja. Zato sam i odlučila poraditi na tome. Isto tako, shvatila sam kako sam prošle godine uglavnom posezala samo za maskama u tubi (ili teglici - L'Oreal Glow maska), dok sam i dalje gomilala one u vrećicama. To je razlog zašto sam odlučila opet posvetiti se svojoj "kolekciji" i smanjiti tu količinu. 

Koliko sam gomilala maske možete vidjeti i na slici gdje je vidljiva i after sun maska - kupila sam ovo ljeto jednu jedinu takvu masku i eto, nisam ju koristila i stvarno je vrijeme da ili prestanem s gomilanjem ili da ih koristim. Naravno, u interesu moje kože je da ih koristim, tako da ću koristiti pilinge za lice dva puta tjedno, te maske isto toliko.



3. Masaža lica 


Iako sam po dolasku Foreo Lune svake večeri masirala lice, s vremenom sam se ulijenila i prestala. Sad si dajem za zadatak svake večeri masirati lice jer tu jednu minutu si uistinu mogu priuštiti koliko god bila umorna. 
Osim toga, barem jednom tjedno (a po mogućnosti 2-3 puta tjedno) ću odraditi Tanaka masažu lica. Svjesna sam da ću s godinama trebati povećavati pažnju koju posvećujem licu, pa je vrijeme da krenem s tim. 




4. Redovito koristiti anticelulitne kreme i druge ciljane mazalice

Nakupi se tokom godine (ili godina) anticelulitnih mazalica, kao i onih s ciljanim djelovanjem (za učvršćivanje, za dekolte i slično), tako da sam ih odlučila riješiti i napraviti mjesta u kupaonskom ormariću. Planiram potrošiti sve te proizvode i više ih ne gomilati. Možda ću kad sve to potrošim kupiti jednu kremu protiv celulita, no imat ću onda samo tu jednu. Ostale proizvode (tipa ovih za učvršćivanje) ne planiram više kupovati, kao ni serume za dekolte/grudi poput ovog Baleinog i nadam se da ih stvarno neću ni kupiti (kao što sam do sada znala u nekom trenutku ludila). 



5. Racionalizacija kolekcije lakova za nokte

Jedan od ciljeva mi je i pročistiti kolekciju lakova jer sam shvatila da sam zadnjih mjeseci uglavnom posezala za istim nijansama, a da mi većina lakova samo stoji. U bližoj budućnosti me čeka selidba gdje neću biti u potpunosti neograničena prostorom kao što sam sada, tako da ću svakako morati dobro razmisliti treba li mi baš sve što imam, pa bih rado što prije počela s racionalizacijom da se do selidbe uspijem pomiriti s time da mi ne treba baš sve što sam do sada čuvala. Idućih nekoliko tjedana ću pratiti za kojim nijansama i lakovima najčešće posežem, te onda napraviti čistku i ostaviti samo one lakove koje planiram koristiti. 



6. Šminkanje

Kao što sam shvatila da u zadnje vrijeme posežem stalno za istim lakovima, tako sam shvatila i da posežem stalno za istom šminkom. Neutralna sjenila i tekući ruževi koji su mi obilježili prošlu godinu. S tim da sam u zadnje vrijeme često išla na posao čak i bez sjenila, samo s maskarom. E pa odlučila sam da se šminka koju imam mora više trošiti, tako da si uvodim svakodnevno nanošenje sjenila (s izlascima iz moje zone komfora i uz upotrebu ostalih boja koje imam u kolekciji), ali i rotiranje šminke. Radit ću foto dnevnik što sam stavila na lice koji dan kako bih sama sebe uvjerila da rotiram šminku. Ukoliko je nešto predugo zanemareno, proslijedit ću to. Isto tako, malo ću se vratiti klasičnim ruževima koje sam prošle godine u potpunosti zanemarila. Ruževi nemaju neograničen rok trajanja, tako da ću ih isto više rotirati. Koje ne koristim, isto ću proslijediti.



Mislim da sam si postavila neke realne ciljeve koje je moguće ostvariti, a sve s ciljem ljepše kože lica i tijela, te s boljom organizacijom prostora. Nekako se zaboravim, pa kao hrčak dovučem svakakvih proizvoda i onda mi se dogodi trenutak prosvjetljenja. Nadam se da će ovaj trenutak postati stalan i da neću više dovlačiti neke od ovih proizvoda kad ih potrošim, kao i da ću one koje dovučem (poput maski) redovito koristiti.

Jeste li kao ja ili ste uvijek disciplinirane, kako u kupnji, tako i u trošenju? Jeste li vi donijele kakve odluke?

CONVERSATION

10 komentari:

  1. U potpunosti se slažem sa svim što si napisala. Često kažem da se donete odluke sprovode odmah, ne treba čekati ponedeljak ili NG.
    Želim ti da istraješ u njima, a rezultate ćemo svakako videti ovde :)
    Puno pozdrava...Mirjana :-*

    OdgovoriIzbriši
  2. Odlične odluke, prvih par se i ja moram pridržavati haha, pogotovo ovo s mazanjem tijela nakon tuširanja. Lijena sam nekako, iako su na polici uvijek bar 5 losiona i kremica svakakvih :/ hmm, kakva je to Tanaka masaža? :)

    OdgovoriIzbriši
  3. Ja maske obozavam i ne smijem ih nikad imati u zalihama. Inace pretjerujem i stavljam ih svaki dan. To mi je totalni wellness trenutak :D tako da generalno maske kupujem tek kad prethodnu potrosim ili je pri kraju, da sama sebe discipliniram :D
    Pronasla sam se u ovoj odluci o rotiranju sminke. Prosle godine sam vrtila stalno iste proizvode sto je rezultiralo time da sam dotakla dno hrpetini proizvoda ali vrijeme je da pocnem ravnomjerno trositi kolekciju. Jedini neprijatelj u tome mi je sto se najcesce sminkam u velikoj zurbi i utrci s vremenom pa onda idem linijom manjeg otpora i koristim stvari koje bih bila u stanju nanijeti i zatvorenih ociju. :D

    OdgovoriIzbriši
  4. Super post, mogla bi si i ja zadati neke odluke, ova pod broj 1, iskreno ne poznam osobu koja se svaki dan macka. :D Maske i pilinge bi isto mogla koristiti više, posebice pilinge jer njih ponekad znam i preskočit. Srce me zaboljelo na racionalizaciju lakova, ali te shvaćam u potpunosti i nadam se da ćeš uspjeti u svojima naumima. :)

    OdgovoriIzbriši
  5. Super odluke, držim fige da se do kraja uspiješ pridržavati ih. Morala bi i ja tako nešto napraviti, pogotovo šta se tiče dekorative. Zasad sam i primorana ništa ne kupovati jer sam bez posla. Teško mi to pada, ali barem ću više koristiti proizvode koje imam doma i koje sam nakupovala kroz prošlu godinu.

    OdgovoriIzbriši
  6. Ja isto imam vecu kolekciju lakova i negdje u 6.mjesecu sam pocela slikati manikuru s koristenim lakom u ruci, svaki put kada nalakiram nokte. Tako pratim sta koristim a ono sto necu koristiti u godinu dana cu proslijediti ili baciti :)

    OdgovoriIzbriši
  7. Ajme i ja moram poceti redovitije koristiti mazalice za tijelo. Imam ih hrpu koja samo stoji i samo skuplja prasinu. Lakove sam sve rascistila i od nekih 100+ komada sam dosla do 26 :) I super sam zadovoljna kolicinom koju imam :)
    Sminku takoder pokusavam smanjivati i ne gomilati. A mogla bih ju poceti i redovitije koristiti (npr sjenila, pojedine ruzeve) da mi ne propada :)

    OdgovoriIzbriši
  8. Upravo to. Kupujem, jedno vrijeme koristim, pa sve rijede dok ne prestanem. Stalno kupujem neke mazalice za tijelo jer mi je suha koza, a zelim svilenkastu i meku no za to se treba potruditi. ☺

    OdgovoriIzbriši
  9. ja i ti kao da smo sestre! Kao hrčki sakupljamo proizvode, a poslije se pitamo tko će ih potrošiti...Cijevi su ti super i držim ti fige da ih ostvariš!
    One proizvode za koje procijeniš da ti ne trebaju, možeš napraviti prodaju na blogu....što misliš o tome?

    OdgovoriIzbriši
  10. Većinu se ovoga uvijek držim,osim mazanja tijela redovito... Ljeti je to puno češće nego zimi.. Brrr...hladno mi je i jedva čekam da navučem piđamu.. Heheh
    Ovo za rotiranje šminke svakako moraš napraviti jer šteta da propada...ipak one imaju rok trajanja... Ja svoju nemilo trošim svakodnevno a ono što manje koristim odmah proslijedim da stvaram nepotrebnu zalihu..

    OdgovoriIzbriši