Easy like Sunday morning #01 - a little make up obsessed

Easy like Sunday morning #01

U zadnje vrijeme razmiơljam o nekim novitetima na blogu, novim rubrikama, redizajnu, no ova nova rubrika, imena "Easy like Sunday morning" je nastala sasvim slučajno. Kako mi je proơli tjedan bio izuzetno stresan i kad se okrenem, rado bih ga zaboravila, jedva sam dočekala vikend. Dok je subota rezervirana za spremanje stana i slikanje za blog, nedjelja je dan kad se u potpunosti prepuơtam guơtima. Tako sam jučer, spremajući stan, razmiơljala kako jedva čekam to laganini nedjeljno jutro i tako nekako je doơla ideja i za rubriku.

Odmah ću vam reći da će se u ovoj rubrici naći svega pomalo, i kozmetike, i knjiga, home decora, a nekad moĆŸda čak i hrane, ovisno o tome kako ću odlučiti provesti to nedjeljno jutro.
Onima koji prate moj blog isključivo zbog kozmetike će takvi postovi uglavnom biti nezanimljivi, no kako su za moju duơu (kao uostalom i cijeli moj blog), odlučila sam ih uvrstiti. Tako da se unaprijed ispričavam onima koji me prate samo zbog kozmetike, oni neka preskaču te nedjeljne postove :)


ProĆĄli tjedan je, kao ĆĄto sam već napisala, bio poprilično stresan za mene, neke stvari nisu ispale kako sam htjela, ĆĄto frustrira jer znam da sam ja dala sve od sebe i da si ne mogu niĆĄta zamjeriti nego da nekad ne moĆŸeĆĄ utjecati na druge ljude. Sve to mi se nakupilo, pa umjesto da sjednem i čupam kosu od muke, radije sam ustala i otiĆĄla trčati. Ne kaĆŸu bezveze "running, cheaper than therapy.

Malo je reći koliko se odmah bolje osjećam. U trčanju ovisite samo o sebi, nema nikog tko moĆŸe utjecati na vaĆĄ uspjeh ili neuspjeh, a baĆĄ tako neĆĄto je meni trebalo ovih dana. 

Osim ĆĄto je izvrsno za izbacivanje stresa, super je osjećaj kad dan započnete nečim korisnim za sebe i za svoje zdravlje i sve da ostatak dana provedem u leĆŸećem poloĆŸaju, sretna sam da sam napravila neĆĄto za sebe i usput izbacila sav stres koji mi se nakupio.


Da ovo ne bi bio samo post o kukanju, spomenut ću vam i par kozmetičkih proizvoda koje ću danas koristiti. 

Za sportske aktivnosti biram dezodoranse bez aluminija jer ne postoji niĆĄta ĆĄto će mi zadrĆŸati znoj prilikom tjelesnih aktivnosti, pa onda smatram da nema koristi od rizika čepljenja lojnih ĆŸlijezda. U te svrhe koristim Dr. Hauschka dezodorans s kaduljom i metvicom o kojem sam pisala u ovom postu. Isto tako, taj dezodorans koristim kad znam da ću dan provesti kod kuće, a ostatak dana planiram provesti upravo tako :)

U planu mi je isplanirati postove za idući tjedan, iskombinirati neke obaveze, njegovati se i čitati. 


Ne znam kako mi se to dogodilo, ali zadnjih mjeseci sam potpuno zaboravila na fenomenalnu Schaebens masku s jagodom (recenzija), pa sam odlučila to promijeniti i upravo ju imam na licu dok ovo tipkam :D

Osim toga, namazala sam se meni predivnom L'Occitane Bisernom ruĆŸinom kremom (recenzija) čiji će me miris pratiti cijelog dana. Ostalo je joĆĄ da nalakiram nokte - za to sam odabrala China Glaze Fifth Avenue i ostatak dana planiram provesti odmarajući, čitajući knjigu i u druĆŸenju s obitelji ♥, sve to dok boravim na zraku (jer ljeto nam se vratilo :D)

Nick Hornby je meni jedan od najdraĆŸih pisaca i trenutno čitam jedinu njegovu knjigu koju do sada nisam pročitala - "DuĆŸi put do dna." Da vam ne prepričavam radnju, prenijet ću vam informacije s Algoritmove (izdavač) stranice:

"DuĆŸi put do dna moĆŸda i nije prpoĆĄan pogled na nevolje tridesetogodiĆĄnjaka koji tek trebaju odrasti; moĆŸda na ovim stranicama ne leĆŸi joĆĄ jedan duhovit pogled na urbanu svakodnevicu u kojem će Hollywood prije ili kasnije pronaći uspjeĆĄnu romantičnu komediju. MoĆŸda… Ali svatko tko je pročitao Nogometnu groznicu, Hi-Fi, Sve zbog jednog dječaka ili Kako biti dobar zna da nije lako osjećati se nedoraslim; mnogo je ugodnije vladati preobilnim znanjem o klubu za koji navijate ili bootleg izdanjima sastava koji sluĆĄate. Očaj je u Hornbyja uvijek na dohvat ruci – i dođe trenutak kad postane nesnosan. 

Četvero očajnika susreće se na krovu jedne londonske zgrade na Staru godinu: doĆĄli su si prekratiti ĆŸivotne muke skokom u smrt. Ali nezgodno je počiniti samoubojstvo kad imate neĆŸeljeno druĆĄtvo, teĆĄko je othrvati se porivu da uvjerite ostale kako su njihovi razlozi niĆĄtavni u odnosu na vaĆĄ… Pa ako iz najtuĆŸnijeg susreta u najluđoj noći uopće i postoji put koji ne vodi strelovito u ponor, tko će ga naći prije nego Hornby?"


Planiram knjigu dovrĆĄiti danas i iako nije onaj tipični Hornby na kojeg sam navikla, knjiga mi se sviđa, pa ako traĆŸite ĆĄto biste čitale, ova knjiga bi mogla biti dobar izbor (i nije tako depresivna kako se čini iz ovog opisa :D), a svakako preporučam i ostale njegove knjige, uz poseban naglasak na meni jako dragu Sve zbog jednog dječaka

Kao ĆĄto vidite, danaĆĄnji dan će kod mene biti baĆĄ laganini, pun malih guĆĄta koji čine ĆŸivot ljepĆĄim ♥

Kako vi provodite svoju nedjelju? Nadam se da će vam biti lijepa i baĆĄ po vaĆĄem guĆĄtu ♥

CONVERSATION

22 komentari:

  1. Zanimljiva rubrika. :D
    Čitam te već dugo i oboĆŸavam tvoje postove imala bih samo jednu molbicu - ukoliko budeĆĄ radila redizajn bloga da uvedeĆĄ mobilni prikaz, jer ima nas koji te čitamo preko moba i jako je nezgodno bez obzira o kojem se pregledniku radilo.
    ;)

    Lijep pozdrav
    Hana

    OdgovoriIzbriĆĄi
    Odgovori
    1. Hvala ti na komentaru i hvala ti na čitanju ♥ ♥ ♥
      Znam da je s trenutnim dizajnom to problem ĆĄto nema mobilne verzije, stvarno je nezgodno :/
      Morat ćemo prilikom odabira novog dizajna obratiti paĆŸnju na to, hvala ti ĆĄto si me podsjetila, ja sam potpuno zaboravila na taj problemčić :/

      IzbriĆĄi
  2. Jako mi se sviđa rubrika, čini mi se da te tako malo bolje upoznajemo, kao i kroz onu petkom koju si imala :)
    Trčanje je i meni pomoglo da se oslobodim stresa i danas ne mogu zamisliti dan bez trčanja i sad s nestrpljenjem čekam svoj prvi polumaraton 11.10. :D

    Pozdrav,

    Marija

    OdgovoriIzbriĆĄi
    Odgovori
    1. Hvala ti na komentaru ♥♥♥
      Svijest o trčanju je sve veća, vidim :D ĆŸelim ti uspjeĆĄno istrčan tvoj prvi polumaraton ♥♥♥

      IzbriĆĄi
  3. Čitam tvoj raspored vikenda i ne vjerujem; i sama subotom spremam (najčeơće prije podne), a nakon toga slikam za blog :D Nedjelja mi je također dan za uĆŸivanje s obitelji i za sve ono ĆĄto ne stignem preko tjedna, kao i za uĆŸivanje u, kako ih ja zovem, kućnim spa tretmanima :D Tako da pozdravljam ovu novu kategoriju :) Sviđa mi se preporuka knjige, nisam ju čitala, ali oboĆŸavam spomenutu Sve zbog jednog dječaka <3

    OdgovoriIzbriĆĄi
    Odgovori
    1. Da, baĆĄ imamo isti raspored :D
      Pročitaj ju, nije baơ tipični Hornby, ali je i dalje jako dobra :)

      IzbriĆĄi
  4. Moja nedjelja je kao tvoja subota, uglavnom spremanje stana i slikanje za blog, ali to je tako zato ĆĄto mi je subota uvijek radna :) Drugim danima nađem vremena za uĆŸivanje, ljenčarenje itd...

    OdgovoriIzbriĆĄi
    Odgovori
    1. Eh da, drugačije je to kad se i subotom radi... Ali glavno da nađeĆĄ vremena za uĆŸivanje i ljenčarenje :)

      IzbriĆĄi
  5. Draga moja, nemoj ono ĆĄto se dogodilo doĆŸivljavati kao neuspjeh. Ti si dala sve od sebe i sve odradila odlično i zbog toga moraĆĄ biti ponosna na sebe. Odluke drugih ljudi definitivno ne umanjuju tvoj talent, inteligenciju i sposobnosti, a joĆĄ manje ĆŸelju da svakim danom budeĆĄ bolja. :* Kockice će se posloĆŸiti, ja vjerujem u to!
    Iako nisam osoba od trčanja, ovak ơepava bih rado na rekreaciju hahahah :D
    CG lak kupujem, baĆĄ mi je divan! *.*
    Odlična ti je rubrika, pratim i dalje, i čitam s guơtom ;))

    OdgovoriIzbriĆĄi
    Odgovori
    1. ZnaĆĄ da si me raspekmezila, T. je rekao da mi ne smijeĆĄ pisati takve poruke/komentare ♥

      CG ćemo probati nabaviti u ZG ;)

      I hvala ti - na svemu ♥ ♥ ♥

      IzbriĆĄi
  6. Naslov posta me vratio u ranu mladost - Faith No More,"Easy" <3 Ehh.. Divan je post draga Nives, samo nastavi u tom duhu :) Moja subota uglavnom prodje u detaljnom sredjivanju kuce (i ti si Devica pa se sigurno razumemo:)), a nedeljom setam,odmaram, gledam filmove, stavljam maske na lice i tako to, klasicno ugadjanje samoj sebi :) Kristina

    OdgovoriIzbriĆĄi
    Odgovori
    1. Da, da, pjesma je inspiracija :)
      Hvala ti draga Kristina na komentaru ♥

      Potpuno se razumijemo i nedjelja nam definitivno sluĆŸi za iste uĆŸitke :)

      IzbriĆĄi
  7. zanimljiva rubrika, sviđa mi se. kod mene su nedjelje dan odmora od vjezbanja ali i posvećene manikurama, a od sada i showu tvoje lice zvuči poznato :D

    OdgovoriIzbriĆĄi
  8. Aaaaa raspored nam je gotovo isti. Nedelja je rezervisana za odmor i opustanje sa porodicom, a subota za rad, rad i rad. :D
    Odlican post.

    OdgovoriIzbriĆĄi
  9. Nedjelju sam provela ljenčareći i baơ mi je pasalo. :) Sviđa mi se tvoja rubrika i hvala ti na preporuci za knjigu jer u posljednje vrijeme od svega pročitanog, viơe ne znam kaj bi čitala... Zgodne patike i lakić. :))

    OdgovoriIzbriĆĄi
    Odgovori
    1. Sve Hornby-jeve knjige imaju moju preporuku :)
      I hvala ti :*

      IzbriĆĄi