Favoriti ljeta 2015. - preparativa - a little make up obsessed

Favoriti ljeta 2015. - preparativa

Ljeto je moje najdraže godišnje doba, ovo je nažalost prošlo u nekom stalnom stresu i rijetkim trenucima uživanja, ali pošto sav taj stres nije bio uzaludan, ne mogu i ne smijem se žaliti. Ono što žalim jest to što možda nisam uživala u ljetnim bojama i proizvodima kao prijašnjih godina zbog nedostatka vremena, ali svejedno se našlo nekoliko favorita koji su se istaknuli. U ovom postu vam donosim preparativne favorite ljeta, a uskoro će i post s dekorativnim favoritima.

Riječ je o malim skupinama proizvoda, ali su svakako vrijedni pažnje i zato dojmove o njima želim podijeliti s vama.


Kad je lice u pitanju, ovog ljeta nisam testirala i otkrivala puno novih proizvoda, u noćnoj njezi sam se držala provjerenih favorita (Caudalie Overnight Detox ulje i Afrodita Kamilica okoloočna krema) i isprobavala sam samo neke nove "dnevne" proizvode. 

Raznorazne špricalice su mi bile apsolutni hit ljeta. Neću se zadržavati na termalnim vodama (iako su i one među favoritima - konkretno riječ je o LRP termalnoj i Vichy termalnoj) jer sam o njima više puta pisala (klik), a ovaj put ću spomenuti izvrsni Afrodita Aloe Vera Hydra tonik* namijenjen licu i tijelu i Caudalie Beauty Elixir.*

Afrodita Aloe Vera Hydra tonik se pokazao izvrsnim u smirivanju i hlađenju kože lica i tijela nakon dana provedenog na suncu neovisno držala ga u hladnjaku ili na sobnoj temperaturi. Dragom je smirio osjećaj zatezanja na koži nakon što je nesmotrenošću uspio izgoriti, a mene je jednostavno fino hladio i smirivao kožu lica i tijela nakon sunca. 

Caudalie Beauty Elixir je pravi mali luksuz za kožu. Nije nikako neophodan, ali je divan i ako uložite u njega, vrlo vjerojatno nećete požaliti. Riječ je o proizvodu koji zaglađuje kožu, sužava pore i daje sjaj. I naravno, hladi - pošto je prilikom odabira proizvoda ove godine to bio presudni faktor :D 

Ovo je zgodan dodatni korak u njezi kojeg koristim prije ili nakon kreme, a znam se prešpricati i nakon što nanesem puder, ali i ako ga nemam, znam tu i tamo preko dana se špricnuti njime, onako za osvježenje.

 Vichy Aqualia Thermal balzam za područje oko očiju* je jako neobičan proizvod. Iako kad izađe iz bočice imate osjećaj da je riječ o gelu, u dodiru s kožom se pretvara u balzamastu teksturu koja lijepo njeguje. Meni se pokazao i kao izvrsna podloga za korektor, no moram napomenuti da sam ga dala i mami da ga isproba i nju su pekle oči od njega (a inače sam ja ta s osjetljivim očima), tako da vam preporučam da isprobate tester prije kupnje, srećom, Vichy je uvijek darežljiv s testerima (za razliku od nekih). 

Eucerin Oil Control Sun Gel krema* je nedavno dobila svoju recenziju, tako da se neću ponavljati, nego vas uputiti na link recenzije

Magnitone Lucid četka za čišćenje lica nikako da dočeka svoju recenziju, no krajnje je vrijeme za nju. Nisam shvaćala koju razliku pravi mojoj koži dok (zbog ljenosti) nisam napravila višetjednu pauzu u korištenju. Onda sam tek vidjela koliko moje lice održava čistim, ne samo kad je skidanje make up-a u pitanju, nego i po čistoći pora. Proizvod nije dostupan kod nas, ali je dostupan na Hqhair, Beautyexpert i Lookfantastic stranici. Uskoro vas očekuje detaljna recenzija, tako da neću duljiti u ovom postu.


Kad je u pitanju njega kose i tijela, tu se našlo još manje favorita, no svi su bili jako voljeni.

Ovog ljeta sam isprobala više raznoraznih sredstava za zaštitu od sunca, no najradije sam se vraćala starom prijatelju, a to je La Roche-Posay Anthelios XL Invisible Nutritive Oil.* Imala sam dvije bočice, jednu sa SPF 30 i drugu sa SPF50. Obje su mi se pokazale kao zaštita s kojom sam se najsigurnije i najbezbrižnije osjećala i upravo zato izdvajam to ulje kao favorit ljeta kad je u pitanju zaštita od sunca. Recenziju možete pročitati u OVOM postu. 

Cottage Kiwi gel za tuširanje ima piling zrnca i predivan ljetni miris. Mislim da će mi taj miris odgovarati i u zimska jutra, kao i nakon napornih dana jer baš podigne čovjeka. uz to, ne isušuje okžu što je meni izuzetno važno pošto mi je koža tijela poprilično suha.

Laino Authentic Oil* tek čeka svoju recenziju, no reći ću vam da je ovo bilo najkorištenije suho ulje ovog ljeta kod mene, a moja kolekcija suhih ulja je, vjerujte mi, zavidna. Divan, lagani cvjetni miris i izvrsna njega. Uskoro vam pripremam recenziju, pa ćete u njoj vidjeti koliko me oduševilo.

I zadnji proizvod je Kerastase Soleil CC krema za kosu.* Koristim ju već drugo ljeto i ona je moj apsolutni favorit kad je zaštita kose u pitanju. Savršeno mi je sačuvala boju, ali i kosu odnosno vrhove. Kako sam na more išla friško ošišana (jer jednostavno nisam stigla prije), bojala sam se da ću morati opet pod škare nakon mora zbog utjecaja soli i sunca, međutim vrhovi su ostali savršeni ♥ To nije jedini benefit ove CC kreme, pa ako vas zanima detaljnije, kliknite na RECENZIJU.


Nakon ove male, ali hvale vrijedne skupine preparativnih favorita, slijede i dekorativni favoriti.

Mene zanima koji su bili vaši preparativni favoriti ovog ljeta i dijelimo li možda dojmove o nekom od proizvoda?

*PR uzorak (iskustva napisana u recenzijama na ovom blogu su iskrena neovisno o porijeklu proizvoda.)

CONVERSATION

7 komentari:

  1. Nisam ništa probala, ali baš me zanima recenzija četke za lice :)

    OdgovoriIzbriši
  2. Mislim kako bih mogla sastaviti listu favorita :) Ima ih par :) Tvoji su baš super, jedva čekam post o Magnitone Lucid četki :)

    OdgovoriIzbriši
  3. Volim postove ovog tipa od tebe. Uvijek dobijem puno ideja! Slažem se za Beauty Elixir. Meni osobno malo čudo u bočici i neophodan proizvod za vrijeme ljetnih vrućina, a sad me full zanima ova Afrodita.
    Btw, jedva čekam dekorativne favorite.... <3 :)

    OdgovoriIzbriši
  4. Ovaj Afrodita tonik se čini odličan, mislim da ću isprobati ;-)

    OdgovoriIzbriši
  5. Dugo već želimMagnitone Lucid četku!
    Odličan izbor proizvoda. Koristila sam Laino ulje, Eucerin fluid i Cottage gel za tuširanje samo sa mirisom limuna

    OdgovoriIzbriši
  6. Uzalud ti napominješ da Caudalie elixir ne moram imati jer to moj mozak ignorira :D Priuštit ću si barem onu malu verziju :)
    I ostali proizvodi su divni. Planirala sam si ovo ljeto uzeti Kerastase CC kremu, ali onda sam u lfb dobila label.m sprej sa uv zaštitom tako da sam odustala od kupnje.

    OdgovoriIzbriši