Giorgio Armani Maestro tekući puder - a little make up obsessed

Giorgio Armani Maestro tekući puder

Već nekoliko mjeseci je u Hrvatskoj (točnije u Douglasu na Trgu bana Jelačića u Zagrebu) u prodaji Giorgio Armani kozmetika. Prije lansiranja je L'Oreal Luxe team za nas blogerice organizirao radionicu/predstavljanje Giorgio Armani proizvoda (o čemu ste mogle čitati u ovom postu) i tom prilikom smo dobile Giorgio Armani Maestro tekući puder.*

Pošto smo dobile puder u nijansi 5.5 koja mi je (kao i većini blogerica) pretamna, koristila sam ga kad bih se samopotamnila i koristim ga sada, kad sam ipak dobila nešto boje na moru.



Giorgio Armani Maestro nije običan puder, riječ je o posebnom puderu koji ima patentiranu Fusion tehnologiju. Naime, riječ je o iznimno finoj suspenziji uljnih pigmenata za savršen ten. Fusion makeup tehnologija pruža iznimno tanak sloj boje koji se savršeno stapa s kožom i prekriva nepravilnosti bez efekta maske. Riječ je o izrazito laganoj teksturi koja se ne osjeća na licu, a koja ujednačuje ten i daje mu prirodnu blistavost.

Ovaj puder je poseban po tome što sadrži uljnu bazu koja je nekomedogena i pametnu tehnologiju pigmenata. Još jedna zanimljivost vezana uz njega jest da se preporuča nanositi prstima kako bi se ulja ugrijala na jagodicama prije nanošenja na lice.



Puder dolazi u standardnih 30 ml, u lijepoj, elegantnoj staklenoj bočici s kapaljkom koja dobro funkcionira. Ima SPF 15 koji meni osobno nije dovoljan, no nije ga na odmet spomenuti. 

Sam puder je jako lagane i tekuće teksture, fino se razmazuje i ne suši se prebrzo, pa ne morate biti Speedy Gonzales da biste ga uspjele ravnomjerno nanijeti :)


Prije korištenja se preporuča protresti bočicu kako bi se sve komponente sjedinile. 

Nijansa 5.5 koju imam je neutralna, tamnija nijansa i ukoliko ste Snjeguljica, nikako nije za vas, u tom slučaju gledajte svjetlije nijanse. Ono što je važno napomenuti jest da brojevi nijansi nisu identični kod ostalih Giorgio Armani pudera odnosno kod svakog pudera ovog branda ćete birati vjerojatno drugi broj nijanse. 


Na slici ispod možete vidjeti sastav.

Kao što se vidi, u sastavu su silikoni koji zaglađuju kožu i daju joj baršunast izgled, a u sastavu je dosta visoko i alkohol, međutim nisam primjetila baš nikakvo isušivanje s ovim puderom.

Kad sam već kod isušivanja, valja spomenuti da će ovaj puder naglasiti isušene dijelove.


Što se tiče efekta, meni se ovaj puder jako svidio. Nema neko hvale vrijedno prekrivanje, slabo je prema srednjem (na slici na licu možete vidjeti da nije prekrio moj vitiligo na bradi), međutim na licu izgleda savršeno prirodno i prozračno, ujednači ten i daje zdravi sjaj. 

Slika na licu je (nažalost) slikana za vrijeme meni jako napornog perioda, pa mi se to vidi i na izmučenom licu (i podočnjacima), no molim vas da zanemarite to (sve izgleda još gore kad je slikano tako izbliza, a mislim da je takvo slikanje potrebno zbog pogleda na prekrivanje) kao i to da "škiljim" na slici i fokusirate se na puder. 



Kao što sam već napisala, tekstura je super lagana. Puder se preporuča zagrijati među jagodicama prstiju (zbog ulja u sastavu) i zatim prstima nanositi na kožu. Nanosi se izuzetno lagano i jako lako blenda, tako da vam za nanošenje treba stvarno minimum vremena. Ne uvlači se u pore, međutim ni ne prekriva ih u potpunosti.

Prekrivanje je, kao što sam već napisala, lagano do srednje. Iako iz Armanija kažu da se ne nanosi više slojeva, moguće ga je nadograditi (iako ja stvarno nisam vidjela potrebu za time - mogu živjeti sa svojim vitiligom). Potrebno je malo pudera za cijelo lice, tako da bočica može dugo trajati, dulje nego kod ostalih pudera koje koristim. 

Nakon nanošenja ima semi-matte finish, međutim kroz neko vrijeme ipak postaje blago dewy. Ono što me oduševilo je trajnost na licu - od tako laganog pudera nisam očekivala preveliku trajnost, posebno ne u ljetnim danima, no mogu vam reći da sam se prevarila. Puder bez problema jako dugo drži na licu (i pod jako dugo mislim na cijeli dan!). Nakon jedno 4-5 sati bi mi se nos malo zasjajio, no nakon što bih s matirajućim papirićima odstranila višak masnoće i matirala lice matirajućim puderom, on bi dalje trajao još barem toliko, a često puta sam ga nosila i 12 sati i do kraja bi izgledao jako dobro na licu. Čak sam imala osjećaj da to bolje izgleda na licu što ga dulje imam, čudno znam. 

Nije mi izazvao nikakve nerede na licu ni u obliku prištića ili komedona ili drugih reakcija, a ni alkohol u sastavu me nije isušio. Postoje puderi nakon čijeg cjelodnevnog korištenja kad ih skinem izgledam izmučeno, međutim nakon korištenja ovog pudera, koža i dalje izgleda lijepo i svježe, bez potrebe za pojačanom njegom. 

S ovim puderom sam dobila hrpu komplimenata za ten jer izgleda savršeno prirodno, baš kao moja koža, ali bolje. 

Rekla bih da će ovo biti izvrstan puder prvenstveno za mješovitu kožu, zatim masnu i normalnu dok ga suhoj ne bih preporučila jer će vam naglašavati suhe dijelove ukoliko ih imate. 

Sve u svemu, ovo je izvrstan puder koji me oduševio svojom laganom teksturom i efektom, a s druge strane postojanošću koja je izvrsna. 

Cijena je 509 kn za 30 ml.

Jeste li isprobale ovaj puder? Imate li preporuku za neki lagani, a trajni puder?

*PR uzorak (iskustva napisana u recenzijama na ovom blogu su iskrena neovisno o porijeklu proizvoda.)

CONVERSATION

7 komentari:

  1. Jako, jako me privlače Armani puderi, samo ne mogu da prelomim koji bi mi najviše odgovarao. Probala sam ovaj na ruci i tekstura mi deluje divno, jedino me strah tog isticanja suvih delova :/

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ovaj i Lasting Silk bi bili više za mješovitu kožu dok je Luminous više za suhu. Maestro naglasi suhe dijelove, nisam sigurna kakav bi bio Lasting Silk na suhim dijelovima...

      Izbriši
  2. Ja inače jako volim te laganije teksture pudera koji izgledaju prirodno. Za zimu mi možda nebi bio zbog isticanja suhih djelova, ali sada za ljeto bi mi bio vjerojatno super. Mada zadovoljna sam sa Dior star pa možda kad ga potrošim :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Meni je on puuno bolji od Dior Stara, ali ja sam jedna od onih rijetkih koje se Star nije dojmio :)
      Izvrstan puder za ljeto, ako imaš suhih dijelova definitivno preskoči zimi :)

      Izbriši
  3. Moram priznati da ja ne bih izdvojila 509 kn za puder jer mi je to stvarno previše s obzirom da ima super pudera za puno manje novaca, ali da imam viška novaca, možda bih ga i probala :) Meni bi sad i ta nijansa bila svijetla, haha :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Svatko barata svojim novcima i svaka roba ima kupca :)
      Izvrstan je stvarno :)

      Izbriši
  4. Od Armani šminke sam probala samo Eyes to kill maskaru, a o odabiru pudera još vijećam... One day! ;)

    OdgovoriIzbriši