La Roche-Posay Anthelios XL Ultra Light Fluid SPF 50+ - a little make up obsessed

La Roche-Posay Anthelios XL Ultra Light Fluid SPF 50+

Iako je kalendarski ljeto odavno počelo, vrijeme nam to ne govori što je razlog što još ima žena koje nisu kupile adekvatnu kremu za zaštitu kože od sunca. Osobno smatram da se SPF ne koristi samo ljeti i prilikom sunčanja nego tijekom cijele godine, no znam i da se mnoge žene (nažalost) ne drže toga i vjerujem da će im ova recenzija (usprkos tome što je već kraj srpnja) dobro doći. 



Počet ću s onim što kažu u La Roche-Posay:

"NOVI ANTHELIOS ULTRA-LIGHT FLUID ZA LICE SPF 50+ pruža vrlo visoku i optimalnu zaštitu s pojačanom zaštitom od dugih UVA zraka (strože od europske preporuke za proizvode za zaštitu od sunca) zahvaljujući patentiranom sustavu filtriranja Mexoplex® u kombinaciji s termalnom vodom La Roche-Posay koja pruža umirujuće i antioksidativno djelovanje. Nova, iznimno lagana i nemasna tekstura s nevidljivim završnim slojem je vodootporna i primjerena za osjetljivu kožu. Proizvod je namijenjen normalnoj do mješovitoj koži te pruža optimalnu zaštitu od opeklina i kožnih promjena, kao i staničnog oštećenja uzrokovanog UV zrakama. Proizvod je bez mirisa, parabena, nekomedogen te je ispitan pod dermatološkim nadzorom."

Moja koža lica osjetljiva te mješovita i uz to sklona ekscesima u obliku komedona pa sam stvarno idealan kandidat za testiranje ovog proizvoda.


Proizvod dolazi u plastičnoj, ambalaži  četvrtastog oblika s otvorom sa strane što je idealno jer možete proizvod potrošiti do kraja, bez da se ostaci kreme zadrže uz gornje kuteve bočice.

Kao što sam naziv kaže, riječ je o fluidu, dakle, o laganoj, pomalo tekućoj teksturi koja je idealna jer se lako razmazuje bez osjećaja težine i masnoće na koži.

Prošle godine sam se zaljubila u LRP Anthelios XL Dry Touch gel kremu (recenzija), pa sam se nevoljko odlučila na testiranje ovog fluida (jer sam htjela nastaviti s korištenjem navedene gel kreme), no sad mi je drago da sam ga ipak odlučila testirati.

Ne matira lice poput dry touch gel kreme nego je baršunast na licu, ali nema onog ružnog sjaja koji je čest kod krema s faktorom. 


Zbog svoje fluidne teksture se lako razmazuje i upije i ubrzo nakon nanošenja je lice spremno za daljnje korake prilikom šminkanja i uz to je zbog baršunastog finisha idealna podloga za puder. 

Kao što sam već napisala, ne matira, tako da možete očekivati da ćete se zasjajiti nakon nekog vremena kao i sa svakom nematirajućom kremom ukoliko imate masniju T-zonu, no to po gradu rješavam tako da matiram T-zonu, a na moru mi to, onako najiskrenije, i nije bitno. 

Nije mi izazvao nikakve probleme na licu u obliku komedona (kojima sam sklona) ili akni, a na sreću, nije me isušio ni usprkos alkoholu visoko na listi sastojaka, no za to je možda zaslužna i sva hidratacija koju stavljam noću, tako da ne mogu garantirati da i vas neće isušiti.

Tek sad ga testiram na moru, što znači da ipak više boravim na suncu nego kad sam u Zagrebu, no uz SPF 50+ i UVA zaštitu PPD 42, vjerujem da će me i ovdje dobro štiti od sunca.

Preporučila bih ga normalnoj i mješovitoj koži lica, dok bih suhoj ipak preporučila da ga preskoči zbog tog alkohola u sastavu koji bi takvu kožu mogao dodatno isušiti. 



Preporučena cijena je 129,04 kn za 50 ml proizvoda.

Jeste li isprobale ovaj fluid? Koji su vaši dojmovi? Koji proizvod za zaštitu od sunca vi koristite?


*PR uzorak (iskustva napisana u recenzijama na ovom blogu su iskrena neovisno o porijeklu proizvoda. Za više informacija pročitajte Pravila i informacije o stranici.)   

CONVERSATION

3 komentari:

  1. Volim ovaj fluid :D Imala sam onaj za masnu kožu s 30 spf koji mi je ukraden na plaži, no planiram ga opet nabaviti.

    OdgovoriIzbriši
  2. Meni se on jako dobro pokazao u zaštiti od sunca, ni mrvicu nisam pocrvenela!

    OdgovoriIzbriši
  3. Meni je ovo jedna od omiljenih kremica sa spf-om :) Imala sam i tu dry touch koju sam volela nanositi :)

    OdgovoriIzbriši