Roc Anti-Brown Spot Unifying fluid spf 50 - a little make up obsessed

Roc Anti-Brown Spot Unifying fluid spf 50

O štetnosti sunca vam, nadam se, ne moram posebno pisati, mislim da je dovoljno izaći van bez odgovarajuće zaštite i brzo ćete postati svjesne snage UV zračenja. Osim što štetna UV zračenja trenutno štete koži u obliku crvenila, još je veća ona dugoročna, dubinska šteta koju ne vidimo odmah. Ne znam kako vi, ali ja želim što duže izgledati mladoliko i biti zdrava, pa ne izlazim bez odgovarajuće UV zaštite. Iz tog razloga sam rado prihvatila ponudu da testiram Roc Anti-Brown Spot Unifying fluid spf 50*, na čiji sam račun čula puno pohvala, posebno kad je u pitanju koža poput moje. Za one koji me ne prate redovito, nego su zalutali na moj blog u potrazi za recenzijom (a za koje se nadam da će ga i nastaviti posjećivati) ću opisati svoju kožu. Osjetljiva, sa seboreičkim dermatitisom, mješovita, s masnom T zonom (naročito ljeti) i sklona ekscesima u obliku komedona dok klasičnim prištićima nisam pretjerano sklona.


Iz RoC-a kažu da je ovo prva 2 u1 zaštita od sunca iz RoC-a koja aktivno prevenira i korigira već postojeće hiperpigmentacijske promjene na koži (tamne mrlje, pjege od sunca ili staračke pjege). Ovdje moram napomenuti kako ja nemam hiperpigmentacijskih mrlja (za što je valjda zaslužna dobra zaštita koju sam do sada koristila) tako da ne mogu reći kako utječe na postojeće mrlje, no mogu reći da nisam dobila ni nove, a boravila sam (za moj ukus previše) na suncu.
Iz RoC-a kažu da imaju i dvije inovacije: patentiranu UVA i UVB zaštitu širokog spektra i RoC® Vitamin C koji vidljivo reducira tamne mrlje, poboljšava i štiti mladenački izgled kože. Upravo je taj vitamin C (kojeg obožavam i koji čini dobro mojoj koži) zaslužan što sam se odlučila za upravo ovaj proizvod. Aktivni derivat vitamina C koji je u ovom fluidu nijje fotosenzibilan, pa se ne morate bojati reakcije C vitamina na suncu.


Problem s mnogim kremama sa SPF faktorom je što su preteške, pa čepe pore, a s druge strane imamo razne matirajuće varijante koje često znaju isušiti kožu.

Ovaj fluid ima uistinu laganu, tekuću teksturu (kako mu i sam naziv uostalom govori), a na koži je izuzetno lagan i nema onog osjećaja težine koji se zna javiti s nekim kremama sa SPF-om. 

Tubica dolazi u količini od 50 ml, ima tanki, precizni aplikator koji je dobar iz razloga što će tako manje zraka ući u tubicu što je dobro i zbog propadanja filtera i zbog propadanja vitamina C.

Osim što mi, kao što sam već napisala, pruža dobru zaštitu, zadovoljna sam i time što ne osjećam tu težinu na koži, a nije mi prouzročio ni nikakav nered na licu.


Ovaj fluid je i jako dobra podloga za šminku, sadrži dimethicone (silikon), pa lijepo zagladi pore i puder fino sjeda na lice koje je baršunasto nakon nanošenja, međutim ja imam taj problem da se kroz svega 3-3,5 sata (ovisno o puderu) zasjajim, što mi je svakako prebrzo. Kombinirala sam ga s raznim puderima, pa i BB i CC kremama, sa i bez seruma ispod, pod obavezno mi je matiranje s MAC Blot puderom (recenzija), međutim moja masna T zona nije reagirala na fluid onako kako sam očekivala i kakve sam recenzije čitala. Iz tog razloga bih preporučila osobama s masnijom T zonom da probaju prvo uloviti tester, pa vidjeti odgovara li im jer eto, moja T zona nije najsretnija s njim, a ni ja jer to znači da se moram prepudravati još barem dva puta tijekom radnog dana. Jednom mi je prihvatljivo i razumljivo (posebno po ovim vrućinama), no pošto bih se trebala prepudravati čak dva puta, mislim da ću ovaj fluid nastaviti koristiti u danima kad ne nosim šminku i na moru jer mu osim tog sjaja koji mi izbija stvarno ne mogu naći manu. Riječ je o stvarno dobrom proizvodu koji je lagan i ne čepi pore, pa ako imate normalnu ili blago suhu kožu, go for it, ako ste vlasnice masne T zone ili kompletne kože lica, moj savjet vam je da ipak prvo isprobate tester :) Znam da su mnoge blogerice koje imaju mješovitu kožu bile oduševljene ovim fluidom, međutim ja sam u kategoriji osoba koju nije toliko dojmio zbog sjaja koji mi izbija. Da, riječ je o jako dobrom proizvodu koji je ugodan na koži, ne izaziva nerede na licu, ne ostavlja bijeli trag i k tome je izvrsna podloga za šminku, no za mene nije savršen zbog toga što me masti.

Sad testiram jedan drugi proizvod sa SPF koji mi se čini kao bolja varijanta za masnu T zonu, pa ukoliko ste vlasnica takve, svakako pratite blog :)

Jeste li vi isprobale ovaj fluid? Koji su vaši dojmovi?

P.S. Ove godine je mijenjana ambalaža fluida, prije je izgledao ovako, a RoC Hrvatska tim kaže da je sastav ostao isti.

*PR uzorak (iskustva napisana u recenzijama na ovom blogu su iskrena neovisno o porijeklu proizvoda.)

CONVERSATION

9 komentari:

  1. U prijevodu, ja čekam tu drugu recenziju ;)....

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Kako sada stvari stoje, ja bih ti rekla da pričekaš :)

      Izbriši
  2. Da, čini mi se da ću i ja pričekati drugu recenziju :) Tražim nešto sa SPF-om, a da ne masti, čepi pore, izaziva nered etc. pa sad polako istražujem po blogovima :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Eto, mene ovaj fluid nije oduševio zbog mašćenja, sve ostale kriterije zadovoljava, ali eto... No pričekaj drugu recenziju, kako sada stvari stoje, bit će favorit, no neću još davati preporuku, prekratko ju testiram :)

      Izbriši
  3. Imam sunčane pjegice i normalnu kožu koja naginje dehidraciji, mislim da bi mi ovaj fluidvmogao odgovarati.
    Imam još malo onog u staroj ambalaži
    s "efektom hlađenja" ovaj bi mogao biti idući. :D

    OdgovoriIzbriši
  4. Zvuci interesantno, ali trenutni favorit mi je novi Eucerinov fluid, jer lepo matira i ne zateze kozu. :D

    OdgovoriIzbriši
  5. Deluje mi zanimljivo, privukla me je recenzija. Iscekujem ovaj sa SPF jer i ja imam masnu T zonu. :D

    OdgovoriIzbriši
  6. Ja s druge strane imam problem nakon nanošenja fluida;nakon upijanja fluida u kožu pojavljuju mi se kao kristalične sitne ljuskice, izgledaju kao perutanje kože i naravno da mi je nemoguće onda nanijeti puder ili bb kremu. Da li je još netko imao iskustva s tim ili san ja jedina? Je li moguće da sam dobila oštećen ili loš proizvod :/

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Znam da su cure prošle godine rekle da ima takve neke ljuskice tako da izgleda da su nešto mijenjali. Ali nisu se žalile da ne mogu nanijeti puder nego da to uspiju utrljati u lice

      Izbriši