Jutarnja beauty rutina - a little make up obsessed

Jutarnja beauty rutina

S dolaskom toplijih dana, moja beauty rutina se mijenja, a pošto uskoro u nju ubacujem viši SPF (pa će se opet promijeniti), odlučila sam prije te promjene podijeliti s vama svoju trenutnu jutarnju beauty rutinu jer sam jako zadovoljna trenutnom postavom, pa možda i vama posluže moji kratki dojmovi.

Prije svega ću ponoviti kakva je moja koža: osjetljiva, sa seboreičnim dermatitisom, mješovita s masnijom T-zonom, sklona dehidraciji i komedonima (klasičnim aknama baš i nisam sklona). 


Moja jutarnja beauty rutina se sastoji od četiri koraka: čišćenje, toniziranje, serum i hidratacija. 
Mislim da je svima jasno da je čišćenje obavezno, kao i hidratacija, dok su toniziranje i serumi koraci koje mnoge žene preskaču.

Meni je neki serum ili drugi booster s više aktivnih sastojaka jednostavno "pod must", dok sam korak toniziranja i ja znala preskočiti, no definitivno vidim razliku sada i u fazama kad sam taj korak preskakala. Taj korak je bitan jer tonici vlaže kožu i omekšavaju je, ukoliko se umivate vodom uklanja vodeni kamenac (kojeg u ZG vodi ima poprilično) i vraća prirodnu pH kože, a i dobra je podloga za idući korak. 

No da ne duljim - krećemo s rutinom :)

1. korak - čišćenje

Kao što sam već spomenula, zagrebačka voda je jako tvrda (puna kamenca) što nikako nije dobro za kožu sklonu dehidraciji poput moje, pa ujutro izbjegavam pranje lica vodom već ostatke noćne njege kao i višak sebuma (ako ga ima), odstranjujem micelarnom vodom.

Trenutno je to Mixa Micelarna voda za osjetljivu i reaktivnu kožu i oči. Inače je moj favorit La Roche-Posay micelarna (klik za recenziju), međutim nakon svih pohvala pročitanih na račun ove micelarne, pa čak i usporedbe s voljenom LRP, odlučila sam joj dati šansu i isprobati ju i oduševila me! Definitivno može ići uz bok s LRP.

Ne isušuje nimalo, ne izaziva nikakav nered na licu, a i dobro obavlja svoj posao skidanja šminke. Moram priznati da ju, kad je skidanje šminke u pitanju, redovito koristim samo za skidanje maskare, dok sam ju za skidanje šminke s ostatka lica isprobala svega nekoliko puta čisto da bih vam mogla prenijeti dojmove i o tome, međutim za taj dio beauty rutine ipak radije koristim neke druge proizvode (trenutno Vichy micelarno ulje o kojem ste mogle čitati ovdje). 

Nakon što prebrišem lice s Mixom, namočim Konjac spužvicu s rozom glinom* i njome izmasiram lice. Kako sada stvari stoje, ovaj proizvod će biti iznenađenje godine i već sad sam poprilično sigurna da će se naći u favoritima. Nisam mislila da jedna spužvica može napraviti toliku razliku. Tekstura kože mi je puno finija otkad ju koristim, površina kože je glađa i koža ima zdravi sjaj. Ne znam u čemu je fora, ali inače moja koža žudi za kremom i zateže me čim je potpuno "gola", no nakon korištenja Konjaca, mogu bez problema biti neko vrijeme bez kreme, bez ikakvih zatezanja i mučenja kože. Razlog tome ću još morati dobro istražiti prije recenzije, no u svakom slučaju, ovo je korak bez kojeg isto više ne želim biti ujutro.  


2. korak - toniziranje

Idući korak je korak kojeg, kako sam već napisala, mnoge žene preskaču jer mu ne vide smisao. Istina, nije ni lako naći odgovarajući tonik, posebno ako ga pokušavate naći u drogeriji, no nađe se i tamo proizvoda vrijednih pažnje koji mogu pomoći da se osjećate ugodnije u svojoj koži (doslovno). 

Kod mene su trenutno u rotaciji dva proizvoda koje koristim ovisno o inspiraciji. 

Caudalie Beauty Elixir* je iskreno proizvod bez kojeg možete, no ukoliko tražite mali luksuz u bočici, onda ga razmotrite :)
Čini mi se da više radi po pitanju (trenutnog) sužavanja pora, nego po pitanju hidratacije, pa ga često znam našpricati i preko make up-a,

Afrodita Clean Phase Soft tonik* je po pitanju hidratacije ipak nešto bolji, namijenjen je i osjetljivoj koži i ne sadrži alkohol (kao ni drugi tonik iz Clean Phase linije). 

Nakon oba proizvoda mi je koža mekana i spremna za idući korak.


3. korak - serum ili neki drugi booster

Pošto više nisam najmlađi cvjetić, pazim na to da koži pružim dovoljno aktivnih sastojaka, no to ne trebate nikako vezati uz godine jer su to sastojci koji su dobri za svaku dob. Trenutno kombiniram dva proizvoda, serum s vitaminom C, a kako je proizvode s vitaminom C dovoljno nanositi svakih 48 sati (jer toliko traje djelovanje na i u koži), kombiniram ga s još jednim fluidom s aktivnim sastojcima.

Caudalie Polyphenol C15 serum za lice* je proizvod čiju ste recenziju mogle pročitati u ovom postu, a dojmovi i dalje stoje. Hidratizira (zbog hijaluronske kiseline u sastavu), a vitamin C brže izbjeljuje flekice (koje mi stignu kao "plaća" nakon mog "ručnog rada" na komedonima kojim se nekad bavim) i daje koži zdrav izgled.

Nuxe Nuxellance Eclat Fluid* je proizvod koji koristim kad ne koristim serum s C vitaminom. Daje koži zdrav sjaj i dobro ju hidratizira, toliko dobro da ponekad znam i preskočiti idući korak i samo na njega nanijeti puder (usput rečeno - izvrsna je podloga za puder). 


4. korak - hidratacija

Zadnji korak u njezi je svakako kod mene hidratacija dok u najtoplijim danima ljeti ipak popustim i tražim matiranje, no o tome ću pisati kad dođe vrijeme za takve pothvate.

Za njegu oko očiju trenutno koristim Nuxe Creme Prodigieuse Yeux* o kojoj sam pisala u ovom postu. Krema mi daje dovoljno hidratacije, osvježava okoloočno područje i izvrsna je podloga za korektor. Za noć ipak biram jaču njegu jer moje okoloočno područje to traži, no za dan mi je ovo možda čak i najdraža kremica ♥

Kod ostatka lica rotiram dvije kreme ovisno o tome hoću li staviti puder ili BB kremu (sa SPF). Ukoliko ću stavljati BB kremu s visokim SPF ili taj dan ostajem kod kuće, koristim Lierac Hydra Chrono Silky Moisture Gel-Cream*. 
Proizvođač ju je namijenio normalnoj do suhoj koži, međutim ne bih se složila s time jer sam uvjerena da takvoj koži ne bi bila dovoljno hidratantna. Mojoj mješovitoj koži koja se masti na T zoni je izvrsna dnevna krema, dakle nema šanse da bi suha koža bila sretna s njom. Dakle ako vam je koža lica mješovita ili normalna, ova gel krema bi vam mogla odgovarati. Pruža optimalnu razinu hidratacije (danju, noću ipak preporučam jaču njegu), predivno miriše, nije mi izazvala nikakav nered na licu i izvrsna je podloga za šminku.

Caudalie Polyphenol C 15 Fluid sa SPF 20* je proizvod za kojim posežem kad koristim puder ili idem van bez šminke. Uskoro vam pripremam recenziju, no riječ je o jako dobrom proizvodu za mješovitu kožu. Zimi mi je bio na momente čak preslab, no čim su se temperature ustalile na iznad 10 stupnjeva, postao mi je idealan. Ne matira, no s njim nema ni mašćenja kože, ima puno izvrsnih sastojaka i antioksidansa u sebi i k tome ima SPF 20. S dolaskom toplijih dana i jačeg UV zračenja ću ipak potražiti neki malo veći SPF, no na jesen će se ovaj proizvod vratiti u moju beauty rutinu. 


Kakva je vaša beauty rutina? Koje proizvode koristite? Imamo li neke zajedničke i koji su vaši dojmovi o njima?

*PR uzorak (iskustva napisana u recenzijama na ovom blogu su iskrena neovisno o porijeklu proizvoda.)

CONVERSATION

15 komentari:

  1. Postavka ti je odlicna, nadam se da cu jednom doci do Caudalie ulja :))

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ovdje u postu je serum, ali dobro :)
      Za ulje se nadam da ćeš ga kupiti nekad, divno je stvarno ♥

      Izbriši
  2. Super rutina. Iako je meni osobno nekako nezamislivo da se ne umijem vodom ujutro :) Konjac spužvicu obavezno moram kupiti :) I sad sam vidjela još proizvoda koje želim :) Joooj dovodite me u grijeh sve skupa, trenutno mi je rutina popunjena i nemam kud ubaciti nove proizvode :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Pa ni Francuskinje se ne umivaju nego se pošpricaju s termalnom vodom :)
      Umijem oči, no na ostatak lica izbjegavam koristiti vodu koliko god mogu :)
      A za nove proizvode nikad nije kasno, no kad potrošiš neki, svakako razmisli o ovima :)

      Izbriši
  3. Wow koja rutina...:D Ja se ujutro umivam s pjenom od Afrodite iz linije clean phase,zatim nanosim kremu LRP tj.fluid sa spf 30,a okoloocna krema mi je trenutno od Green girl.Koristim serume, ali uvijek u vecernjoj rutini jer ujutro nikako nemam vremena i sve mora bit na brzinu.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. I tvoja postava je izvrsna, sve proizvode osim GG (jer ju nisam probala) i sama volim :)

      Izbriši
  4. Konjac spuzvicu takodje zelim! Malo mi je ovo too much proizvoda, kod mene je to umivanje sa avenovom pjenom, ciscenje micelarom, spric spric termalnom i avenova legere krema.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Pa imam samo jedan korak više od tebe, a to je serum/fluid, no dobro ;)
      A Konjac ima moje tople preporuke, ovo mi je stvarno iznenađenje godine :)

      Izbriši
  5. Super! Meni je zadnjih dana Baleina pjena za čišćenje pravo otkriće :) Konjac spužvica zvuči super, jedva čekam recenziju.

    OdgovoriIzbriši
  6. Cijeli spa tretman ujutro ;)... Jako mi se sviđa odabir :)

    OdgovoriIzbriši
  7. Odlicna rutina. Mixu sam i sama probala i meni je super, bas mi odgovara. :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala ti :)
      A Mixa micelarna mi je stvarno otkriće, jako je dobra :)

      Izbriši
  8. divni proizvodi. ja bih da sam malo discipliniranija ujutro, ne mogu se natjerati :D
    navečer je druga priča, tad se trackam, ali ujutro se samo umijem nabrzinu, namažem kremu ili serum i odmah se šminkam.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. I meni je puno draža noćna rutina i tad baš uživam, ovo je isto više neko mehaničko odrađivanje njege, tako da te razumijem :)

      Izbriši