Caudalie Polyphenol [C15] Serum protiv bora - a little make up obsessed

Caudalie Polyphenol [C15] Serum protiv bora

O Caudalie Polyphenol [C15] Detox ulju ste, ako me čitate redovito, čitale već puno puta jer sam puna hvale za taj proizvod, toliko da sam ga uvrstila u favorite godine, a u ovom postu ćete čitati o drugom proizvodu iz te linije, o Caudalie Polyphenol [C15] Serumu protiv bora.*

Kad su me iz uvoznika kontaktirali da bi mi poslali neke proizvode, moj odabir je bio logičan. Već sam obožavala već spomenuto Detox ulje (recenzija), pa sam se odlučila na još dva proizvoda iz Polyphenol [C15] linije. 

Linija Polyphenol [C15] je prvenstveno namijenjena ženama oko i iznad 30.-e godine, no u sastavu nema ništa što će štetiti i mlađoj koži. Ova linija je puna aktivnih sastojaka koji će prijati svakoj koži, a ne samo onoj u 30.-ima. Pri tome prvenstveno mislim na polifenole dobivene iz grožđa, koji su upravo Caudalie patent i koji su snažan antioksidans i borac protiv slobodnih radikala (UV, zagađenje, stres itd.). Tu je naravno i stabilan oblik vitamina C koji ima istu funkciju kao prethodno navedeni polifenoli - imaju antioksidativno djelovanje i kao takav je dobar za prevenciju svakoj koži, a ne samo onoj iznad 30.-e. 

No da se posvetimo serumu :)


Serum dolazi u tamnozelenoj staklenoj bočici koja zbog svoje tamne boje i staklene ambalaže štiti sastav i sprječava ubrzano propadanje sastojaka, u količini od 30 ml. Ima pipetu koja sasvim dobro obavlja svoj posao. 

Sam serum je srednje gustoće i bijele boje, kao što možete vidjeti na slici ispod. Količina na slici je dovoljna za cijelo lice (vrat tretiram jednim drugim proizvodom), tako da vam serum može potrajati dulji period. Kad već spominjem dulji period (inače, on je 9 mjeseci od otvaranja), moram spomenuti da ovaj serum ne sadrži klasičnu L askorbinsku kiselinu (u nastavku L-AA, najčešći oblik vitamina C u proizvodima za njegu lica), nego Ascorbyl tetraisopalmitate (u nastavku AT) koji je puno stabilniji oblik vitamina C. Uz to što je stabilniji (što znači da teže propada, kao i to da ne trebate čekati 20-ak minuta nakon umivanja/tonika da biste nanijeli serum), on je i pogodniji za osjetljivu kožu. Razlog je taj što je AT efektan pri pH vrijednosti između 3.5 i 6.0, dok L-AA ima najbolje djelovanje oko pH 3.5 te zbog niske pH može izazvati iritacije.

Osim već spomenutih polifenola i vitamina C u stabilnom obliku, ovaj serum sadrži i hijaluronsku kiselinu. Hijaluronska kiselina je čest sastojak "anti-age" kozmetičkih preparata, no osim toga, ona je i sastojak u našem tijelu. S godinama se količina hijaluronske kiseline u našem tijelu smanjuje, pa one divne, zategnute obraščiće koje smo imali kao djeca možemo samo sanjati :D

Hijaluronska kiselina je zapravo humekant odnosno sastojak koji na sebe veže vlagu i održava kožu punašnom poput dječjih obraščića i hidratiziranom. Dakle opet ne bih rekla da je riječ o sastojku koji će štetiti mlađoj koži od one kojoj je ovaj serum namijenjen jer može samo dodatno hidratizirati kožu, a hidratacija je potrebna svakoj koži, u svako doba života. 


A sad moji dojmovi... Za one koji su slučajno dolutali na blog u potrazi za recenzijom, napisat ću da imam 30 godina, mješovitu kožu s masnijom T zonom, koža mi je osjetljiva, sa seboreičkim dermatitisom i k tome sam sklona dehidraciji i komedonima. Proizvod sam koristila nešto više od dva mjeseca pošto je moja politika da postoji vremenski minimum od barem mjesec dana za testiranje proizvoda prije pisanja recenzije (toliko je potrebno da nove stanice kože dođu na površinu i da vidimo pravo djelovanje proizvoda)

Sam serum ima blagi miris koji je puno ugodniji od mirisa ulja iz ove linije, rekla bih čak da pomalo podsjeća na neko bijelo cvijeće.

Prilikom nanošenja na kožu nema onog ljepljivog osjećaja kojeg zna biti s nekim serumima s vitaminom C, a uz to se i odmah upija u kožu. Nanosila sam ga jednom dnevno, ujutro, nakon čišćenja lica micelarnom i nakon tonika. 

Što se tiče djelovanja, moram odmah naglasiti da i nemam nekih bora (što je vjerujem, uz dobru genetiku rezultat i dobre njege), pa ne mogu reći kako djeluje po pitanju djelovanja na bore, no sigurna sam da dobro djeluje na njihovu prevenciju pošto su slobodni radikali odgovorni za starenje u mjeri od oko 80%, a ovaj serum je pun boraca protiv slobodnih radikala. 

Ono što mogu reći vezano uz djelovanje jest da mi je koža s ovim serumom izgledala "radiant", što je uvijek teže postići zimi, kad je manje danjeg svjetla i sunca, manje sam na svježem zraku, a više u zatvorenim prostorima. 

Uz to što koža s ovim serumom ima taj zdrav sjaj, vidjela sam i djelovanje C vitamina na posljedice mog "ručnog rada" u PMS-u (izmrcvareni prištić odnosno mrljica kao posljedica). Sama flekica bi brže izblijedila, upravo zahvaljujući C vitaminu.

Što se tiče hidratacije, ukoliko mislite uzimati ovaj serum prvenstveno zbog toga, onda ga preskočite jer ima boljih seruma za hidrataciju. Ne mogu reći da ovaj serum nije hidratantan jer je, no ne bih ga nikako mogla koristiti samog, bez kreme preko jer dehidriranoj koži ipak ne pruža dovoljno vlažnosti. No to i nije njegova glavna funkcija, već borba protiv slobodnih radikala, a kako ionako imam običaj koristiti kremu nakon seruma, meni to nije problem jer u kombinaciji s fluidom iz iste linije dobivam dovoljno hidratacije tijekom dana, a zajedno su i dobra podloga za šminku. Koža je glatka i ne masti se pojačano. 


Sve u svemu, meni se ovaj serum jako svidio jer ima dobar sastav, s polifenolima, vitaminom C i hijaluronskom kiselinom koji su uvijek veliki plus, nije se pokazao ljepljivim prilikom aplikacije, odmah se upijao i vidjela sam djelovanje na moju kožu. Ona izgleda zdravo, sa onim zdravim sjajem, pruža joj hidrataciju i ono meni jako važno, nije mi izazvao nikakav nered na licu u obliku prištića, komedona ili iritacija bilo koje vrste. Ukoliko tražite serum s C vitaminom koji će otkloniti tragove umora, dati koži zdrav sjaj i uz to ju hraniti, svakako obratite pažnju na ovaj proizvod, meni se jako svidio i vjerujem da ću ga nastaviti koristiti i nakon što potrošim ovu bočicu.

Cijena ovog proizvoda je u Hrvatskoj oko 340 kn, tako da se (začudo) čak ni ne isplati kupovati ga na inozemnim online shopovima, već kod nas u ljekarnama ili u Mulleru (gdje su na akciji i nekakvi paketi sa serumom i dodatnim proizvodima). 


Jeste li isprobale što iz Polyphenol [C15] linije? Koji su vaši dojmovi? Koristite li serume? Koje su vaše preporuke?

*PR uzorak (iskustva napisana u recenzijama na ovom blogu su iskrena neovisno o porijeklu proizvoda.)

CONVERSATION

18 komentari:

  1. Ovo kod nas jos nema... :/
    privlaci me bas, bas, bas... :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ima na britanskim online shopovima (Feelunique, HqHair. Lookfantastic) ;)
      Divan je proizvod, stvarno :)

      Izbriši
  2. Da samo znaš koliko dugo gledam ovaj serum! On je baš ono što mi treba...imam godina, bore mi još nisu vidljive.
    Jai ti imamo totalno isti tip kože (u paketu sa seborejom!), tako da uvijek pomno čitam tvoje postove u kojima pišeš o njezi lica. Čudno mi je jedino da si preko njega trebala stavljati kremu.....sa kojom kremom si ga kombinirala?

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ti si masna, ja sam "samo" mješovita i k tome sklona dehidraciji, pa radije preveniram nego da kasnije moram liječiti :)
      Napisala sam u tekstu, koristila sam preko fluid iz iste linije, bit će recenzija ovih dana :)

      Izbriši
  3. Jako lijepa recenzija, skoro pa si me kupila :) No kako ja ipak primarno težim bogatijoj hidrataciji, zasad ću ga preskočiti i još malo uživati u njihovom Vinosource ulju :D

    OdgovoriIzbriši
  4. Ručni rad me dokrajčio, smijala sam se ko kreten!! :D xD
    Caudalie Detox ulje si mi prodala i sutra konačno odoh po njega jer sam Pai potrošila i sva sam u panici jer nemam ulje pri ruci. Dakle, treba mi ASAP, a obzirom da je meni dobro sve što ti preporučiš sigurna sam da će mi se svidjeti.
    Serum zbilja zvuči primamljivo i definitivno je nešto što bih i sama koristila ali prije jeseni mislim da mi neće trebati. :D
    Odlična recenzija, eeez olvejs ;)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Da se i ja nekim ručnim radom bavim :D
      Nadam se da će ti ulje odgovarati, ja ga baš obožavam ♥
      Jednom kad smanjiš zalihe, razmotri ovaj serum, vjerujem da bi ti se svidio ;)
      I hvala :*

      Izbriši
  5. Zvuči odlično! :D Ja i dalje obožavam SPF kremu iz iste linije, a sad razmišljam da li da si uzmem ulje, ili ovaj serum. Mislim da ću radije serum pošto mi koža i nije nešto oduševljena uljima pod zadnje. :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ako ti koža nije oduševljena uljima, definitivno serum :)
      Mada su meni to potpuno različiti proizvodi i koristim ih u različite svrhe :)
      Ali svima je zajedničko to da su izvrsni, tako da vjerujem da će ti se svidjeti :)

      Izbriši
  6. Baš me zanimala ova recenzija i sad sam u dvojbi :D Inače koristim Apivita Radiance s vitaminom C, a sad bi i ovaj probala. Jesi možda koristila Apivitin da mi ih ukratko usporediš?

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Jesam :)
      Meni je Caudalie definitivno bolji - od mirisa, omjera cijene i količine, pa do djelovanja. Kod Apivite nisam imala dojam nikakve hidratacije, dok je ona tu ipak prisutna. Ovo mi je nekako "potpuniji" proizvod. Mene se Apivitin Radiance serum i nije nešto dojmio, a ovo mi je, rekla bih, najbolji serum s C vitaminom kojeg sam probala (on i Lierac Mesolift su mi favoriti kad su u pitanju serumi s vitaminom C)

      Izbriši
  7. Šta misliš kako bi reagirala na njega suha/dehidrirana koža?

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Moja je dehidrirana, ali nije suha, pa ne mogu sa 100% sigurnošću reći, no mislim da bi ti mogao biti dobar, svakako bi mogao riješiti dehidraciju i davati dovoljno hidratacije za daljnju prevenciju dehidracije. Naravno - uz odgovarajuću kremu preko, sam nije ni meni dovoljan, no svakako je jedan od najhranjivijih seruma s C vitaminom kojeg sam probala :)

      Izbriši
  8. ovo mi je na wish listi :) zvuci odlicno a taman trebam nesto sa c vitaminom

    OdgovoriIzbriši