Što nosim sa sobom na "vikend" putovanje - a little make up obsessed

Što nosim sa sobom na "vikend" putovanje



Za zadnji post u ovoj godini sam ostavila onaj o tome što nosim sa sobom od kozmetike kad idem na tzv. vikend putovanje. U naslovu sam to stavila pod navodnike jer sad zapravo nije vikend, ali ja idem na kratko putovanje u Sarajevo i skužila sam da vam zapravo nisam nikad pokazala što nosim na takva kratka putovanja, pa je došlo pravo vrijeme da to konačno promjenim :)



Ključno kod ovakvih putovanja su za mene travel proizvodi. Kako ipak nemam sve u travel verzijama (ili ne postoje proizvodi koje volim u tim manjim pakiranjima), kupila sam ove Essence mini bočice za pretočiti određene proizvode. Ovakve bočice su super i za putovanja avionom ukoliko nosite samo ručnu prtljagu. Ovo pakiranje s  bočice košta nekih 15-16 kn, nisam točno zapamtila. 


U bočice sam pretočila svoj omiljeni The Body Shop Moringa gel za tuširanje (postoji inače travel size, ali ja ga trenutno nemam) i La Roche-Posay fiziološku micelarnu (recenzija). 


The Body Shop Moringa losion za tijelo imam u travel size pakiranju, pa sam ga uzela sa sobom, kao i testere Keune šampona i regeneratora za slučaj da mi kosa ne izdrži čista (ipak je sezona kapa, pa mi se kosa brže prlja). Tu je i dezodorans, nosim sa sobom Rexona Maximum Protection jer ću dobar dio dana provoditi vani, pa da fino drži znojenje pod kontrolom. 


U normalnim uvjetima bih nosila manje preparative, no kako prognoze govore da će biti do -19 stupnjeva, morala sam se opskrbiti proizvodima koji će zadržati vlagu na mom licu. 


Za dnevnu njegu tu je Lancome Genifique serum, Clinique All About Eyes okoloočna (inače ju koristim kao noćnu okoloočnu, no vjerujem da će mi sada biti dobra i kao dnevna) i Caudalie Polyphenol C15 fluid* sa C vitaminom i SPF 20. Pošto ne znam kako će biti po pitanju smoga, odabrala sam proizvod s C vitaminom koji će štititi kožu od slobodnih radikala i zagađenja.

Kao noćnu njegu sam uzela Ole Henriksen Pure Truth Young Activating Oil kojeg planiram nanositi prije r. Nola Xerosensa noćne kreme*.


Tu su još i Alpha-H Balancing Cleanser s kojim ću skidati make up, te Melvita hidrolat damaščanske ruže (recenzija) koji ću nanositi nakon čišćenja lica, a prije nanošenja seruma ili ulja. 

U normalnim uvjetima bih preskočila ulje i vjerojatno bih uzela serum koji bi mi odgovarao i za dnevnu i noćnu njegu, kao i takvu kremu. No vremenski uvjeti su takvi da koža zahtjeva jaču njegu, pa eto :)




Što se tiče make up-a, u normalnim uvjetima bi bilo tu manje proizvoda, tim više što na putovanjima najčešće završim samo s puderom, obrvama, maskarom, rumenilom i nekim nude ružem. No kako ću biti u Sarajevu i u vrijeme proslave Nove godine, a ne znam kakvu ću inspiraciju za šminkanje imati, morala sam ponijeti nešto više proizvoda.

Odlučila sam uzeti Holika Holika Petite Clearing kremu jer dobro prekriva i matira, a opet, znam da me neće isušivati i da će mi dobro štitit kožu od vremenskih uvjeta, a kako dobro prekriva i trajna je, moći će poslužiti i u novogodišnjoj noći. Kao korektor sam uzela sa sobom Max Factor Eye Luminizet, a za fiksiranje pudera omiljeni MAC Blot (recenzija). 

Uzela sam jedno rumenilo koje znam da će mi ići na bilo koju kombinaciju make up-a, riječ je o Benefit Coralista rumenilu (recenzija). Za malo dodatnog sjaja, ponijela sam sa sobom i the Balm Mary Lou-manizer  (recenzija).

Za oči sam uzela tester pakiranje Urban Decay Original primera (moj najdraži primer), Urban Decay Naked Basics 2 paletu  (recenzija), Lancome Erika F sjenilo  (recenzija) koji će vjerojatno biti okosnica mog looka jer je ona sama dovoljna i uz nju ne treba nijedno drugo sjenilo koliko je krasno, L'Oreal Superliner Blockbuster tuš za oči  (recenzija), te Maybelline The Colossal Go Extreme! Black Leather maskaru (recenzija). Za obrve sam uzela proizvod koji me očarao u kratkom roku - Anastasia Beverly Hills Dip Brow Pomade, za nokte (u slučaju da mi zatreba popravak) Look by Bipa crveni sand lak, a od ruževa su tu Dior Addict Extreme Cherie Bow (recenzija), L'Oreal Pure Reds Blake, YSL Mats 207 i 208 (recenzija), pa da imam izbor - ovisno o inspiraciji.




Zaboravila sam slikati kistove, no uzela sam one najosnovnije, bez puno kompliciranja i filozofiranja.

Iako neću pisati, trudit ću se javiti vam tu i tamo na Facebook stranici, kao i na Instagramu, pa me možete tamo pratiti :)

Pošto je ovo zadnji post u ovoj godini, nadam se da je ispunila vaša očekivanja i da će iduća biti još bolja, a onima kojima je bila loša želim da im iduća bude puno bolja, toliko bolja da zaboravite na sve ružne stvari koje su se dogodile u ovoj godini i da ispunite sve svoje želje i ciljeve, a kako biste sve to mogli ostvariti, prije svega vam želim puno zdravlja ♥


Čitamo se u idućoj godini!

Nives ♥

CONVERSATION

14 komentari:

  1. Fino se provedi! Pazi na dzeparose, pse lutalice, najedi se cevapa, idi u vijecnicu, prelijepa je, prosetaj bascarsijom, idi na holiday market (nalazi se u centru) i uzivaj! Iz sarajeva sam pa ti zato i kazem :)

    OdgovoriIzbriši
  2. Pazi se petardi i pirotehnike

    OdgovoriIzbriši
  3. Ponesi kapa, salova i rukavica, neke dobre cizme jer je jako zima

    OdgovoriIzbriši
  4. Sretan put, draga! Lijepo se zabavi i uživaj, sigurna sam da Sarajevo neće razočarati ;)
    Hvala na lijepim željama! Od srca ti želim sretnu, radosnu i uspješnu novu 2015. godinu!

    <3

    OdgovoriIzbriši
  5. Kod ovih kratkih putovanja pakovanje kozmetike uvek krenem sa 3-4 proizvoda, a zavrsim sa punom torbom. :D

    OdgovoriIzbriši
  6. Super proizvodi, obožavam čitati ovakve postove! :) Ja uvijek pokušavam kozmetiku svesti na minimum kad putujem, u početku je to bila nemoguća misija, ali sad uspijevam :D

    OdgovoriIzbriši
  7. joojjj ja jedva cekam post o favoritima ove godine..preparativa i dekorativa:D pozz

    OdgovoriIzbriši
  8. Odličan post! :)
    Super su mi Essence bočice.

    OdgovoriIzbriši
  9. Slično i ja pakiram! Lijepo se provedi i nek ti bude najljepše :) Sretna Nova :) :*

    OdgovoriIzbriši
  10. Sarajevoooo <3 Lijepo se provedi! Ja idem u Padovu, spakirala sam malo stvari, ali makeupa naravno mora biti dovoljno da se može birati ovisno o inspiraciji! :D

    OdgovoriIzbriši
  11. Dobra ideja za post :) skoro sve od navedenog bi htjela probati,posebno stvari od preparative, ole henriksen vec dugo imam na wishlisti ali nikako da se odlucim i kupim. Pohvalno sto si sve organizirala i nisi puno stvari nosila nego samo najpotrebnije, tako i ja u zadnje vrijeme sve vise smanjujem prtljagu kad nekud idem :D sve najbolje u novoj godini :)

    OdgovoriIzbriši
  12. Sretan ti put i odličan provod želim!!!

    OdgovoriIzbriši
  13. Pakiranje preperative kad idem na put mi je kompilicirano jer išla na deset dana ili na dva dana isto mi treba pa zato kao i ti presipavam svoje proizvode u male bočice jel mi full size pakiranje zauzimaju previše prostora. Želim ti lijepu zabavu i sve najbolje u Novoj 2015. godini :*

    OdgovoriIzbriši
  14. Super post. Meni je pakovanje kozmetike uvek najveći problem. Dobro sam se ispraksala vremenom, jer sam skoro 10 godina putovala sa folklorom i morala za avion da se spakujem u 10 kilograma. Kod kraćih putovanja uvek sam neodlučna šta poneti, ali ti si mi super pomgla kako da razmišljam šta pakujem. Pozdrav :)
    Nadam se da si uživala u Sarajevu i popila koju tursku kafu iz fildžana uz ratluk, sa domaćim sokom npr. od ruže.

    OdgovoriIzbriši