Empties 2014. - vol. 04 - a little make up obsessed

Empties 2014. - vol. 04

Ove godine sam se odlučila pisati Empties postove kvartalno, što se s jedne strane pokazalo kao dobra ideja (jer smatram te postove korisnima, a ne da mi se pisati ih non stop jer ima milijun drugih tema o kojima bih pisala), dok s druge strane znači jako puno pisanja i teksta u postu. Vjerujem da ću i iduće godine zadržati ovakav sistem ukoliko mi ne padne na pamet nešto pametnije.

Ovo je jedan od zadnjih ovogodišnjih postova, a u moru tema je bio logičan izbor jer ne želim u novu godinu ulaziti sa smećem i zaostacima. U postu će se naći puno proizvoda, pa ću se više osvrnuti na proizvode čije recenzije nisam napisala, dok ću za one čije recenzije postoje ukratko napisati i/ili staviti link na recenziju. 



  • Garnier micelarna otopina je korektan proizvod po povoljnoj cijeni, no iz nekog razloga me nije oborio s nogu. Ne mogu reći da loše skida šminku niti da me isušuje, no jednostavno mi se nije svidio osjećaj na koži nakon korištenja. Nije nije ni da ostavlja kožu ljepljivom niti išta tako, ne znam to opisati, no ja nisam ostala nešto oduševljena. To je razlog zašto se ta micelarna jaaaako dugo povlačila po kupaonici, no sad sam se bila zainatila i potrošila sam ju. Sve u svemu, dobro skida šminku i ne isušuje, međutim neću ponoviti kupovinu.
  • La Roche-Posay fiziološka micelarna otopina - reći ću samo da će ovaj proizvod sigurno ući u favorite godine. Prvi uzorak je bio PR, a nakon toga sam kupila 2x400 ml i planiram i dalje kupovati ovu micelarnu. Recenziju možete pročitati ovdje
  • Paula's Choice Anti-Redness Exfoliating Solution 2% Salicylic Acid* - proizvod koji me oborio s nogu i kojeg sam kupila nakon potrošene bočice. Recenzija je ovdje
  • Balea uljni fluid - proizvod koji dobro skida šminku, s dobrim sastavom i za male novce. Vjerujem da ću opet kupiti kad smanjim zalihe. Recenziju možete pročitati ovdje
  • Garnier Essentials zeleni tonik za lice - proizvod kojeg sam do sad kupila ni sama ne znam koliko puta. Jedan od najdražih drogerijskih tonika i vjerujem da ću ga opet kupiti. Recenzija je na linku




  • Bocassy serum* je jedan od boljih seruma koje sam probala i na proljeće ga opet kupujem jer sam mi lic zahtjeva jaču hidrataciju. Recenziju možete pročitati ovdje.
  • La Roche-Posay Toleriane Ultra Fluid* - je proizvod koji sam uvrštavala i u favorite mjeseca i obožavala ga od prve do zadnje kapi, ali još nije dobio recenziju :( Slike imam spremne i u idućoj godini ću ga svakako recenzirati jer to zaslužuje ♥ Ovo mi j definitivno jedna od najdražih "krema" (odnosno fluida) koje sam koristila. Divno mi je smirivalo lice, super je podloga za šminku, ne masti, a hrani. Stvarno izvrstan proizvod.
  • Skin79 Wrinkletox Collagen serum - serum koji se dosta dugo povlačio po mojoj kupaonici i na kraju sam njime mazala vrat. Ne mogu reći da je bio loš, no bora nemam i tu nisam mogla vidjeti ikakav pomak, a za hidrataciju su mi bolji neki drugi serumi, tako da je završio na vratu i tu je bio ok. Pošto je dio seta kojeg generalno volim, postoji vjerojatnost da ga opet kupim. Recenziju cijelog seta možete pročitati ovdje
  • Eucerin Hyaluron Filler* nisam koristila jer mi treba filler kao takav nego jer je hijaluronska kiselina izvrstan ovlaživač, a u jednom momentu mi je koža dehidrirala, pa sam činila sve da ju vratim u normalno stanje. Definitivno je pomogao za to, no kakav je po pitanju onog što zapravo obećaje ne mogu reći jer bora koje treba popunjavati nemam. 




  • Nivea Powder Touch dezodorans koristim već po ne znam koji put i svakako ga planiram opet kupovati. 
  • The Body Shop Dreams Unlimited Body Butter - predivan miris kojeg obožavam ♥ Za zimu moja suha koža tijela zahtjeva ipak jaču hidrataciju, no za ostatak godine mi je divan ♥ Više o njemu možete pročitati u ovom postu
  • Afrodita Badem krema za ruke - sad ima novo pakiranje i ne znam jesu li mijenjali što u sastavu, no ovo pakiranje je bilo izvrsno i definitivno je riječ o jednoj od najboljih krema za ruke, od svih koje sam probala, rekla bih da mi jedino L'Occitane Karite krema bolje nahrani kožu ruku. Ima ugodan miris, upija se srednje brzo, pa ju ipak češće koristim navečer. Svakako ću ju opet kupiti. 




  • Lactacyd Femina - ne pišem baš nešto o intimnoj higijeni jer nemam nikakvih problema s time, tako da ni o ovom gelu ne mogu puno reći da rješava neke probleme ili ih ublažava. Prije ovog proizvoda sam koristila jedan Hygieia-in koji se više ne proizvodi, pa sam prešla na ovaj i od tad ga redovito kupujem jer mi odgovara.
  • Afrodita Hyaluron gel za tuširanje* je odavno uslikan, zajedno s mlijekom iz te linije, no još nije recenziran, a ja već i potrošila bočicu, Promijenit ću to svakako :) Ukratko, riječ je o gelu ugodnog mirisa koji nimalo ne isušuje. Vjerujem da ću ga opet nekad kupiti kad smanjim zalihe.
  • Nivea Creme Soft gel za tuširanje - divan kremasti gel, blagog mirisa koji ne isušuje. Kupit ću ponovno.
  • Nivea Creme Sensitive gel za tuširanje - dojmovi isti kao za prethodni
  • Phytorelax gel za tuširanje* - predugo se povlačio po kupaonici. Čudne želatinaste teksture zbog koje mi ga uopće nije bio gušt koristiti. A čini mi se da i malo isušuje. Ne preporučam.



  • ZARA Sweet Evening Collection - jako zgodan parfemčić, dobre trajnosti. Moram pogledati ima li ga još za kupiti, ako ima, mogla bih ga opet uzeti.
  • Roger & Gallet Rose Imaginare* - fin parfemčić mirisa ruže, mislim da ću a uzeti opet na proljeće. Više o njemu možete pročitati ovdje
  • Avon Perceive Soleil* je divan, osvježavajuć ljetni miris koji sam mogla nositi i ove jeseni jer je bilo stvarno lijepih, toplih dana. Mislim da ću si ga kupiti idućeg ljeta jer mi je predivan ♥ Više o njemu pročitajte u recenziji.

Napravila sam čistku među kozmetikom, dio toga pobacala, a dio proslijedila dalje nakon kupnje Malm komode.

  • Catrice iluminirajuća baza - riječ je o proizvodu iz neke od LE kolekcija kojeg sam kupila i koristila ravno 0 puta, međutim toliko je prošlo od kupnje da je završila u smeću.
  • Essence multi dimension lakovi - 3 lijepe boje koje više nije imalo smisla držati u ladici. I dalje sam u potrazi za idealnom crnom, dok sam za druga dva laka našla zamjene, pa ako imate prijedlog, vičite :)
  • Bipa ljubičasti tuš za oči - ne znam jesam li ga 5 puta stavila. Kupila sam ga na nekakvom sniženju i čak je bio solidan za te novce. 
  • L'Oreal Perle de jade lak za nokte - prekrasna boja i lak dobre kvalitete. U akciji ga možete vidjeti ovdje i ovdje.
  • Essence nail art lakovi - kod mene bačen novac jer sam ih jako rijetko koristila. Mislim da su oba izbačena iz prodaje u međuvremenu :)
  • Bourjois 10 Days lak za nokte u nijansi 14 - divna boja, dobra formula i trajnost. Više o njemu u ovom postu
  • NYX Glitter Eyeliner - ne znam zašto sam ovo kupila, jednom sam ga za po doma nosila, ali nikad s njim nisam izašla van. Nema previše šljokica, pa preskočite.
  • elf Glitter Eyeliner - još jedan proizvod kupljen u shopping ludilu :D identične kvalitete kao i prethodni NYX, čak im je i ambalaža ista i vjerujem da se proizvode u istoj tvornici. Slobodno preskočite.
  • Avon Big&Daring maskara* - jedan od favorita godine što se mene tiče! Fenomenalna maskara koja daje izvrstan efekt. Više u recenziji
  • Rimmel Extra Super Lash maskara - maskara koja me nije nešto pretjerano oduševila. Da nešto volumena, no za moj ukus premalo produžuje, tako da ju neću više kupovati.




I to je to, konačno sam došla do kraja posta i svaka čast onima koji su pročitali sve do kraja :)

Nakon ovog čišćenja, našlo se mjesta za isprobavanje novih proizvoda i za puno recenzija u idućoj godini.

Jeste li i vi koristile neki od ovih proizvoda ? Koji su vaši dojmovi?


*PR uzorak (iskustva napisana u recenzijama na ovom blogu su iskrena neovisno o porijeklu proizvoda. Za više informacija pročitajte Pravila i informacije o stranici.)   

CONVERSATION

19 komentari:

  1. Moracu da probam Avon-ovu Big&Daring maskaru, nisam znala kakva je, mada mi je pakovanje izgledalo obecavajuce, ali nekako nisam odusevljena njihovim drugim maskarama, pa nisam ni ovu htela da probam, ali sad vidim da cu ipak morati :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. izvrsna je stvarno, vjerujem da ćeš biti zadovoljna :)))

      Izbriši
  2. LRP miceralnu sam imala i ja i bila mi je super. Nivea dezić razočaranje, nivea gelove imala i super su (ali ne ove) garnier tonik imala i zadovljna sa s njim. mene isto čeka objava posta, nemam toliko proizvoda koliko ih se inače nakupi ali kao sto i sama kazes nezelim uć u novu s vrećom potrošenih proizvoda.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. ajde, baš me zanima što će se kod tebe sve naći :)

      Izbriši
  3. Imam mješovitu do masnu kožu i dvoumim se između Bocassyjeva seruma i LRP-ova seruma. Koji ti je ipak bolji, da moraš birati? :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. ja nažalost nisam probala nijedan LRP serum (ovo gore je Fluid), pa ti ne mogu napraviti usporedbu, no Bocassy je izvrstan za mješovitu kožu, qa vjerujem da bi zimi bio dobar i za masnu kožu :)

      Izbriši
    2. Ma i mislila sam na fluid, samo sam krivo napisala. :D

      Izbriši
  4. Obožavam Gariner micelarnu i samo nju kupujem, meni je odlična :)

    OdgovoriIzbriši
  5. Bila si vrijedna ove godine. :) Neke sam proizvode koristila, dojmovi su nam slični. :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. jesam, baš sam se zainatila i potrošila dosta toga što mi se povlačilo po kući :)

      Izbriši
  6. Koliko potrošene dekorativnee :D
    ni meni Garnierova micelarna zasad pretjerano ne oduševljava :D
    i sama sam prezadovoljna Paula's Choice proizvodima <3

    OdgovoriIzbriši
  7. Meni Garnierova Micelarna baš odgovara, dobro možda je razlog i to što mi je to prva micelarna ikad, ali ugodno me iznenadila.. Za moju masnu/mješovitu kožu je najbitnije da mi ne ostavlja nikakav masni sloj nakon korištenja, a ona je u tome uspjela... Dok mi ovaj Balein uljni fluid uopće ne odgovara, niti skida šminku! :)

    OdgovoriIzbriši
  8. Meni je ta rimmel maskara baš loša, samo mi oboji trepavice. :/

    OdgovoriIzbriši
  9. Svaka čast na potrošenim proizvodim, baš ih ima dosta :D Zanimljiv mi je Garnierov tonik, nisan imala pretjerano dobre dojmove ni s 1 Garnier proizvodom, možda nakon svih tonika probam njega :D Bravo za pročišćavanje kolekcije, mislim da se triba to uvest u neku 'rutinu', bar 3-4 puta godišnje radit. :D Za crni lak ti preporučam essence 144 black is back ili ako imaš dostupne, Golden Rose crni lak, nekako mi je GR pigmentiraniji i bolji, iako i ovaj essence pokriva i moje kandže sa 2 tanašna sloja. :D

    OdgovoriIzbriši
  10. Najviše mi se sviđa ova zadnja slika sa lakovima xD

    OdgovoriIzbriši
  11. Drago mi je da ti se LRP micelarna svidja koliko i meni a garnier sam planirala probati radi silnih pozitivnih recenzija ali necu ipak :))

    OdgovoriIzbriši
  12. Za mene nema bolje od Gariner micelarne.

    OdgovoriIzbriši
  13. Dobra ideja ti je kvartalno pisanje empties postova :D Ja ih pišem kad mi se napuni kanta u kojoj skupljam praznu ambalažu i to otprilike bude oko 4-5 puta godišnje :D LRP micelarnu planiram isprobati jer sam u zadnje vrijeme čula toliko pohvala za nju, dok mi Gariner ok, najbolja micelarna drogerijskog ranga, ali ništa posebno :D

    OdgovoriIzbriši