Moj izbor: Top 5 rumenila za jesen/zimu 2014. - a little make up obsessed

Moj izbor: Top 5 rumenila za jesen/zimu 2014.

S dolaskom hladnijih dana se mijenjaju i boje rumenila za kojima najčešće posežem. Dok ljeti više volim breskvaste nijanse, zimi više posežem za ružičastim, pa i crvenim nijansama koje daju zdrav i svjež izgled čak i u tmurnim zimskim danima.


Odmah ću vam reći da ne potpadam pod trendove i zapravo se ni ne trudim previše oko informacija koje su boje sad u trendu nego se vodim za onim što meni odgovara i s kojim se bojama ja ugodno osjećam i vjerujem da je i s vama tako. 

Da se razumijemo, za većinom ovih boja posežem i u ostatku godine, no nekako ih smatram idealnima za zimu, pa sam baš njih izdvojila. 

Rumenilo koje bih izdvojila kao pravo "zimsko" je Clinique Iced Lotus (na donjoj slici je u lijevom uglu), iz jednostavnog razloga jer njega uistinu rijetko kad koristim u toplijem dijelu godine i to je tako bez nekog posebnog razloga, jednostavno mi ta boja više odgovara zimi. Hladna svjetla roza nijansa koja će najbolje pristajati svjetlim osobama hladnog podtona. Najčešće ga nosim kad imam neki jači make up. Recenziju i swatch možete vidjeti ovdje.


Rumenilo koje nezasluženo još nema svoju recenziju je Lancome Blush Subtil u nijansi Rose Paradais (na slici gore desno). Riječ je o izuzetno pigmentiranom rumenilu (vidite da izgleda netaknuto, a vjerujte, koristim ga) koje obećava dugotrajnost i na mojim obrazima je stvarno tako, traje dok ga ne skinem, a vječito imam ruke na licu (i da, znam da to ne bih trebala raditi :D). Riječ je o divnoj pinky boji koja daje zdrav i svjež izgled, a najčešće ga koristim kad imam neutralan make up. Uskoro recenzija i swatchevi.

U danima kad mi baš fali "života", često nanesem MAC Dainty (recenzija). Ova nijansa je najbliža boji breskve (koju, kako sam napisala, rado nosim u toplije doba godine), riječ je o roskasto-breskavstoj nijansi koja me baš "digne". Ovo rumenilo dobro pristaje i uz hladan i uz topao podton, kao i uz skoro svaki make up.

Ovaj top 5 ne bi mogao proći bez najslađeg rumenila kojeg imam, Clinique Cheek Pop Blush Pop-a u nijansi Plum Pop (recenzija). Riječ je o boji koju sam često nosila i ljeti, no svakako ću je često nositi i ove jeseni i zime. Riječ je o hladnoj rozoj boji koja će najbolje odgovarati svjetlijim i srednje svjetlim osobama. Daje zdrav i svjež izgled, a to je ono čega nam svima fali kad se zaredaju tmurni dani bez sunca. Nosim ga uz sve kombinacije make up-a.

Za kraj sam ostavila jedno od meni najdražih zimskih rumenila (mislim da ga u toplom periodu godine skoro nikad ne koristim), a riječ je o MAC Frankly Scarlet (recenzija). Crvena boja će mnogima djelovati zastrašujuće, no uz laganu ruku i mekani kist sasvim sigurno nećete izgledati kao klaun :) Riječ je o izuzetno pigmentiranom rumenilu, kojeg je doslovno dovoljno dotaknuti kistom da biste dobili dovoljno boje. Koliko je pigmentiran dovoljno govori to da ga imam već skoro 3 godine i i dalje djeluje skoro pa nov (ok, stvar je i do toga da rotiram puno rumenila, ali svejedno - neću ga sigurno uspjeti potrošiti do kraja prije bacanja). Daje onaj prirodni izgled odnosno rumenilo lica, kao da ste provele dan na svježem zraku. Kad njega nanosim, najčešće imam lagani make up na ostatku lica, neutralne boje na usnama i očima jer bi u kombinaciji s vrištećim bojama definitivno bio too much :)

I to je moj top 5 rumenila za jesensko-zimski period. Kako vam se sviđaju i kakve vi boje birate u ovom dijelu godine?

CONVERSATION

16 komentari:

  1. Clinique Iced Lotus je predivno, a primamljivo mi izgleda i Macov crvendać :D

    OdgovoriIzbriši
  2. Odličan izbor :D Slažem se s tobom oko trendova i mislim da svatko najbolje zna koje nijanse njemu odgovaraju i u koje godišnje doba. Nisam baš tip koji dijeli nijanse na zimske i ljetne ali sam primijetila da ću kod rumenila zimi prije izabrati npr. trulu višnju ili neku narančasto crvenu nijansu, dok ljeti više biram svjetlije roza nijanse :D

    OdgovoriIzbriši
  3. Lijep izbor :D
    MAC Frankly Scarlet mi je predivno <3

    OdgovoriIzbriši
  4. Sva su divna, najviše mi se sviđaju Lancome i Clinique Cheek Pop Blush :D

    OdgovoriIzbriši
  5. Dosta intezivne boje,ali jako lijepe :)

    OdgovoriIzbriši
  6. Nažalost, nisam još imala priliku probati MAC kozmetiku, ali MAC Dainty rumenilo izgledano savršeno za ovo razdoblje :) Također zimi radije nosim neke crvenkaste nijanse :)

    OdgovoriIzbriši
  7. Kako je samo lepo dizajnirano to Clinique rumenilo, da ga čovek kupi samo zbog toga :)

    OdgovoriIzbriši
  8. Lancome Rose Paradais mi je najljepsi nekako, bas je zimska roza boja :) a i MAC frankly scarlet je predivan <3
    Inace u ovom razdoblju nosim sve boje, sljivaste crvene, obicne crvene, ruzicaste, kako me koji dan pogodi, ali najcesce ipak biram neke berry nijanse :)

    OdgovoriIzbriši
  9. lipa su ti rumenila :)
    i ja imam dva koja koristim samo zimi: essence crveno iz twilight kolekcije te sleek pomerange (ili tako nekako, neda mi se sad guglat)

    OdgovoriIzbriši
  10. predivni su svi ali ja bi prvo uzela Clinique Lotus:)

    OdgovoriIzbriši
  11. Rumenila ne koristim, ali tvoj izbor je divan. Lancome - Rose Paradais mi je najlepši kako njegovo pakovanje tako i boja.. :)

    OdgovoriIzbriši
  12. Ja nisam u ljubavi sa rumenilima.. Tj jako mi je teško da pronađem odgovarajuće za sebe jer mi je ten jako svetao i onda kada ga nanesem izgleda strašno :D.. Pre jedno mesec dana sam kupila Avonovo Ideal Luminous, nijansa Antique Rose i malo je reći da sam oduševljena. Pisala sam o njemu i na blogu, zaslužuje pažnju bledokožaca :D.

    OdgovoriIzbriši
  13. Što su lepa rumenila! Ovo Mac-ovo je predivno ♥

    OdgovoriIzbriši
  14. Sva su predivna, ali mi se posebno sviđa MAC Frankly Scarlet. <3 Baš je posebna nijansa

    OdgovoriIzbriši
  15. Sva rumenila su mi lijepa, ali mi je favorit definitivno MAC Frankly Scarlet :)

    OdgovoriIzbriši
  16. Ma nema do našeg preslatkog cvijetića :D divna mi je i ova tvoja nijansa <3 Sviđa mi se jako i Clinique rumenilo, nekako je moja boja!

    OdgovoriIzbriši