Moja njega kose - a little make up obsessed

Moja njega kose

Pošto svoju kosu poprilično maltretiram (prirodno sam kovrčava i redovito ju peglam), a i imam seboreički dermatitis, posebnu pažnju posvećujem upravo njezi kose, tako da sam odlučila s vama podijeliti koje proizvode trenutno koristim za njenu njegu. 


Iako je u ovom postu dosta PR uzoraka, ni sama inače ne štedim kad je kosa u pitanju upravo zbog gore navedenih razloga, uz toliko maltretiranja, zaslužila je da se potrudim da ostane lijepa i zdrava i zasad mi to uspjeva (ako ne računamo povremene "napade" seboreje, no oni su tu zbog stresa, a ne zbog neadekvatne njege). 


Što se tiče šampona, moram priznati da još nisam našla svoj HG (osim kad je seboreja u pitanju, no o tom u drugom dijelu teksta), no naišla sam na nekoliko dobrih šampona (zadnji koji mi se jako svidio je Organix Nourishing Coconut Shampoo). Trenutno koristim Kerastase Elixir Ultime* i riječ je o dobrom šamponu koji ne iritira vlasište i moju kosu ostavlja čistom, sjajnom i mekanom, a da je pri tome nimalo ne otežava. Pitate se zašto onda ovo nije moj HG šampon? Pa ne znam, ne mogu mu naći nikakvu zamjerku, no valjda mi je u svijesti to koliko košta i onda očekujem neki WOW efekt, no kad ga trebam definirati, ne znam što bi to WOW trebalo biti. Uglavnom, šampon je stvarno dobar i ukoliko imate kosu koja voli hranjive proizvode, ovaj šampon bi vam se mogao svidjeti. 


Maske za kosu obožavam i milijun puta sam do sada ponovila da je moja HG maska za kosu Kerastase Nutritive, no trenutno koristim L'oreal Professionnel Mythic Oil masku* koja isto divno hrani moju kosu i održava ju zdravom. Više o samoj maski sam pisala u RECENZIJI


Kako kosu uglavnom peglam (iako moram priznati da sam ju ovog ljeta malo pustila da odmara od pegle), bitno mi je imati izvrsno sredstvo za zaštitu od topline. Tu na scenu upada Kerastase Nectar Thermique, izvrstan proizvod za zaštitu od topline za suhu kosu. Riječ je o još jednom HG proizvodu, koji štiti moju kosu od topline, a istovremeno ju i njeguje. Više o njemu možete pročitati OVDJE


Novitet sezone kad je u pitanju njega za kosu je lansirao Kerastase - riječ je o Kerastase Soleil CC kremi za kosu*. Ona ima tri funkcije - zaštitu, obnavljanje i sjaj te je kao takva idealna za ljeto, more i sunce. Ja sam ju za sada koristila po gradu, no testiranje na moru slijedi, pa možete očekivati i moje detaljnije dojmove, no ono što odmah mogu napisati jest da mi je divna! Nanosim ju na mokru kosu i kosa je uz nju divno mekana i sjajna i ovo je definitivno proizvod koji ću nastaviti koristiti i kad potrošim ovu tubicu.


L'Oreal Professionnel Mythic Oil Colour Glow Oil* je proizvod koji je osvojio moje srce i ne prestaje me oduševljavati. Hrani kosu, čini ju sjajnom, ne masti ju i zaglađuje vrhove i daje divan završni touch frizuri. Možemo reći da sam zaljubljena u ovaj proizvod, a njegovu detaljnu recenziju možete pročitati OVDJE


Zadnja tri proizvoda su proizvodi koje ne koristim na redovnoj bazi, ali su svakako važan dio moje kolekcije proizvoda za njegu kose.

Imam seboreični dermatitis i on je kod mene najizraženiji upravo na vlasištu što zahtjeva i dobar šampon koji će mi uspješno smiriti vlasište kad poludi. Trudim se što manje eksperimentirati sa šamponima, no znatiželja je ipak ponekad jača, no šamponi uglavnom nisu razlog divljanja moje seboreje nego stres, tako da nemam druge nego onda posegnuti za šamponom koji mi dobro smiruje vlasište, a upravo takav proizvod je Vichy Dercos Antipelliculaire Sensitive. Riječ je o fenomenalnom šamponu koji mi stvarno brzo smiri napad seboreje, a uz to mi ne uništava (isušuje) kosu. Jedini razlog zašto ne koristim samo njega u njezi svoje kose je taj što se bojim da bi se tjeme naviklo i onda više ne bih imala svoj SOS šampon nego bih morala isprobavati što bi mi djelovalo dok bi mi seboreja divljala. Ovaj šampon stvarno ima sve moje preporuke ukoliko imate SD i u prilog tome govori da mi je ovo ni sama ne znam koja bočica po redu. Recenziju (koja je pisana prije dijagnoze SD) možete pročitati OVDJE


Aussie Miracle Recharge Moisture Leave-in Conditioner* je novitet u mojoj kupaonici  i proizvod koji zapravo tek čeka detaljnije isprobavanje. Inače takvi regeneratori koji se ne ispiru mi služe za one dane kad moram stvarno brzo oprati kosu i nemam vremena čekati dok mi maska stoji na kosi ili u one dane kad sam lijena isto to čekati (jer ja zapravo mrzim prati kosu, ali eto, ne volim ni hodati okolo prljave kose), pa se samo što prije želim riješiti te meni tako mrske radnje. Za sada vam mogu reći da divno miriše i da olakšava raščešljavanje kose. Za više dojmova ćete ipak morati pričekati :)


Zadnji proizvod koji koristim na neredovitoj bazi je Redken Hair Cleansing šampon, proizvod za dubinsko pranje kose. To je proizvod koji koristim otprilike jednom mjesečno kako bih kosu oslobodila svih silikona i sredstava za stiliziranje koje nanosim na nju da bi mi kosa opet bila lagana i lepršava. Nedavno sam pisala o njemu, pa ukoliko vas zanima više o njemu, pročitajte RECENZIJU

Iako nekome možda ovo izgleda kao puno proizvoda, meni tako potpuno odgovara i najljepše mi je što vidim da mi kosa vraća tu njegu i da se sve to isplati jer ne vjerujem da bi, uz sva zlostavljanja koja joj priuštim, bez dobre i kvalitetne njege i dalje bila lijepa i zdrava.

Koje proizvode za njegu kose vi koristite? Jeste li isprobale neki od ovih proizvoda? Koji su vaši dojmovi?


*PR uzorak (iskustva napisana u recenzijama na ovom blogu su iskrena neovisno o porijeklu proizvoda. Za više informacija pročitajte Pravila i informacije o stranici.)   

CONVERSATION

1 komentari:

  1. L'oreal PRO ulje je odlično i koristim ga stalno već skoro dvije godine. Za CC kremu sam čitala pohvale. Trenutno koristim Ultra Doux šampon i regenerator od Garniera i Aussie 3 minute miracle + L'oreal ulje, kombinacija koja mi najbolje odgovara.

    OdgovoriIzbriši