Empties 2014. - vol. 2 - a little make up obsessed

Empties 2014. - vol. 2

Došlo je vrijeme za drugi ovogodišnji empties post. Nekako sam zamislila da ih pišem ove godine kvartalno, no sad, kad vidim koliko sam proizvoda potrošila, ne znam koliko je to bila pametna ideja :D


Nekako mi je draže pisati new in postove nego one o emptiesima, a opet ih smatram izuzetno korisnima, pa sam ipak odustala od odustajanja od ovakvih postova jer znam da i mnoge od vas dijelite moje mišljenje. 



U proteklom kvartalu sam potrošila puno tuširalica:
  • Subrina Strawberry Sorbet je jedna od meni najdražih tuširalica. Inače nisam baš od voćnih mirisa, ali ovaj miriše na pravi sorbet od jagoda, kremast je i ne isušuje. Mana mu je nedostupnost u Hrvatskoj, pa čim ću idući put ići u Sloveniju, kupujem ponovno.
  • Subrina Tropical Passion se razlikuje od prethodne tuširalice, ova je više gelaste teksture i možda time bolji izbor ljeti nego zimi. Miriše na hibiskus i također ne isušuje, tako da ću kupnju vjerojatno opet ponoviti kad ću biti u prilici. Nisu svi Subrina gelovi jednako dobri, no ova dva jako volim.
  • The Body Shop Moringa gel za tuširanje je još jedna od meni izvrsnih tuširalica. Moringa je inače moj omiljeni TBS miris, a imam i backup od 750 ml :D
  • SPA by Bathique* je brand dostupan u Kozmu, ovaj gel je s đumbirom i verbenom, izuzetno osvježavajuć miris, idealan kad se vratite kući nakon napornog dana, a očekuje vas još obaveza. Nije me isušivao i mislim da bih mogla ponoviti kupnju.
  • Melvita gel za tuširanje s ružom je ge bez sulfata koji sam kupila u fazi kad mi je koža bila iritirana nečime. Nema onaj fini klasični miris ruže, no bio je dobar. No ne dobar skoro 90 kn koliko košta, tako da neću ponoviti kupnju.
  • Dove Winter Care je kremast i divnog mirisa, ne isušuje me i jedva sam dočekala prošlu zimu da se opet pojavi (to im je jedan od sezonskih gelova kojih ljeti nema za kupiti). Imam još jedan u zalihama.
  • Afrodita 100% SPA šećerni peeling za tijelo je postao moj omiljeni piling i na jesen obnavljam kupovinu. Miris nije ljetni, tako da ga prije toga neću kupovati, a i našla sam mu ljetnu zamjenu. Detaljnu recenziju možete pročitati OVDJE

Kad su proizvodi za kosu u pitanju, isto sam bila vrijedna, tako da sam potrošila:
  • Organix Nourishing Coconut Milk šampon* (recenzija) - sve što sam napisala u recenziji i dalje stoji i ponavljam kupnju jer je ovo jedan od onih šampona koji mi ne iritira moje seboreično vlasište, a uz to, kosa mi je lijepa od njega.
  • Kérastase Masquintense je moja HG maska za kosu, sad koristim jednu drugu, skoro jednako dobru, no ova mi je ipak nekako draža, pa ću joj se vratiti. Recenziju možete pročitati OVDJE
  • Batiste Blush je isto dio stalne postave moje kupaonice. Kupujem ponovno, a recenziju možete pročitati u OVOM POSTU
  • Vichy Dercos Antipelliculaire Sensitive je još jedan član stalne postave moje kupaonice. Recenziju možete pročitati OVDJE, s tim da je pisana prije nego mi je dijagnosticiran seboreički dermatitis, pa sada znam da je to bio uzrok svrbeža. Ovo je šampon koji mi smiruje iritiacije i seboreički dermatitis, pa ukoliko imate problema s time, on je moja topla preporuka. Novi je već kupljen.

U vrećici s praznom ambalažom su se našla i dva odstranjivača laka za nokte:

  • Aveo Mandel - standardno dobar, novi je već kupljen
  • Aveo Professional - kupila sam ga ponajviše zbog ambalaže, odnosno pumpice koja mi se činila jako praktična. Za razliku od Aveo badema, ovaj smrdi i čini mi se da mi je malo i isušivao nokte, a uz to, ni ambalaža nije tako kvalitetna pa je i propuštala. Uglavnom, na kraju si nisam ostavila bočicu (a plan mi je bio kasnije presipavati Aveo Mandel u nju) jer je loša. Fail kupovina, ne ponavljam.


I kad je njega lica u pitanju sam bila jako vrijedna, pa se i tu našlo puno proizvoda:
  • Vichy Normaderm losion za čišćenje lica i sužavanje pora* je losion koji mi se pokazao čisto solidnim i unatoč strahu od isušivanja, to se nije dogodilo (no vjerujem da je to do toga što se stvarno trudim dobro hidratizirati lice). Unatoč tome što je dobro sužavao i čistio pore, neću ga ponovno uzeti jer sam cijelo vrijeme dok sam ga koristila strepila da će me isušiti, a kozmetiku doživljavam kao užitak, pa mi nikakvi strahovi nisu potrebni. Nešto više o mojim dojmovima možete pročitati OVDJE.
  • Nivea micelarna* mi je po pitanju skidanja šminke bila super, no ponekad me, iz neobjašnjivog razloga (bez da sam imala ikakve ranice ili oštećenja na koži, pa čak ni iritacije) peckala, tako da preskačem kupnju. 
  • Afrodita Clean Phase odstranjivač šminke oko očiju* je proizvod koji mi se svidio, dobro je odstranjivao šminku, te nije iritirao oči niti mi mutio vid što zna biti slučaj s ostalim dvofaznim odstranjivačima. Obnovit ću zalihe svakako. Recenziju ovog proizvoda možete pročitati OVDJE
  • Afrodita Hydra Thermal koncentrat je jedan poprilično dobar, ako ne i najbolji drogerijski proizvod za hidrataciju. Iako navode da bi uz hidrataciju trebao ostavljati mat izgled, nije tako, no ne ostavlja lice ni masnim, a uz to je i dobra podloga za šminku. Svidio se čak i mom tati ove zime, tako da sam i njemu nabavila ovaj koncentrat, a i sebi još jedan, nek' se nađe.
  • Vichy Aqualia Thermal serum* je još jedan proizvod koji sam koristila tijekom programa 100 dana 100 žena. Inače meni jedan od najdražih hidratacijskih seruma. Neću previše pisati jer je na tržište došla nova verzija koju još nisam isprobala, pa kratke dojmove o ovom možete pročitati OVDJE.
  • Payot Pate Grise je jedan od onih proizvoda koji se ciljano nanose na prištiće. Iako mi je u prvo doba smirivao upale, ubrzo kao da sam postala imuna na njega, tako da se dugo povlačio po kupaonici i iako ga možda još i ima unutra, bacam ga i ne ponavljam kupovinu.
  • Afrodita Clean Phase pjena za čišćenje lica* je proizvod koji sam zavoljela na prvo korištenje i voljela do zadnjeg stiska pumpice. Lijepo čisti lice, a bez isušivanja. Dugujem recenziju, pa će svakako biti. Imam još jednu u zalihama i veselim se ponovnom korištenju.
  • Nivea Soothing Cleaning Mousse je pjena koja je na mene ostavila mlak dojam. Nije se pokazala naročito uspješnom prilikom skidanja šminke, no bila je dobra za jutarnje umivanje. Sve u svemu, proizvod čiju kupnju neću ponoviti, i ova mi se jako dugo povlačila po kupaonici. Recenziju možete pročitati OVDJE
  • Olival mlijeko za skidanje šminke* mi se svidjelo, bilo je učinkovito po pitanu skidanja, fino mi miriše i nije mi izazvalo nikakve nerede na licu. Mislim da bih ga mogla kupiti na zimu.

Potrošila sam i Čupko trakice za depilaciju lica (ponovljena kupovina po ne znam koji put) i Dr. pasha Argan kremu (recenzija) koju sam također opet kupila. Trakice rade efikasno svoj posao (skidam "brčine" njima), a Dr. Pasha Argan krema uspješno smiruje moj seboreički dermatitis, a ponekad ju koristim i kao noćnu kremu, da mi nahrani lice i tu je također izvrsna - uz to što mi nahrani kožu, nije mi napravila nikakav nered na licu. 



Što se tiče dekorative, napravila sam malu čistku među tuševima i naravno, standardno su se tu našle i maskare. O essence i Alverde gel linerima neću duljiti jer ih više nema za kupiti (Alverde su bili onako, ništa posebno, dok mi je essence bio jako dobar). MUA gel lineri (recenzija) me se nisu nimalo dojmili i ne preporučam ih, dok mi je elf cream liner (tamnoplavi) bio jako dobar, pa možda nekad i ponovim kupnju.

Look by Bipa zlatni tuš je bio dobar i moram vidjeti proizvodi li se još (i ako se proizvodi uzeti još jedan), dok se ovaj Maybelline tekući tuš više ne proizvodi što je šteta jer je bio jako dobar, pigmentiran, trajan i s izvrsnim kistićem.

KIKO Super Color plava maskara je bila razočaranje, puno sam očekivala od nje jer mi je takva ljubičasta izvrsna, no jednostavno je bila loša. Boja je bila lijepa, ali efekt na trepavicama je bio nikakav. Bolje su izgledale bez ikakve maskare nego s njom.

Revelique Define Mascara* mi se pokazala lošom - dobar efekt na trepavicama i lijepa boja, ali se razmazivala u roku keks. Nakon valjda 2 sata bih izgledala kao panda, tako da sam se s njom rastala i prije isteka roka od 3 mjeseca (koliko koristim svaku maskaru).

Estee Lauder Double Wear Zero Smudge Lenghtening maskara se pokazala izvrsnom i mislim da ću je (jednog dana kad potrošim sve maskare s lagera) ponovno kupiti. Efekt koji daje možete vidjeti u RECENZIJI



Što ste vi potrošile u zadnje vrijeme? Jeste li koristile neki proizvod iz posta? Kakvi su vaši dojmovi o njemu?

*PR uzorak (iskustva napisana u recenzijama na ovom blogu su iskrena neovisno o porijeklu proizvoda. Za više informacija pročitajte Pravila i informacije o stranici.)   

CONVERSATION

26 komentari:

  1. E ovo je post.Kada imas dosta potrosenih proizvoda...:D

    OdgovoriIzbriši
  2. Neki dan sam išla baš ciljano u Kozmo po Organix šampon od kokosa, ali ga nije bilo :( Očito je toliko dobar da se odmah rasproda :D Također volim Afrodita pjenu za čišćenje, odlična je, kao i Vichy šampon, znaš i sama :) Jako mi fino zgledaju Subrina gelovi, šteta što ih nema kod nas.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. uh, ne sviđa mi se to što nema Organixa, morat ću pogledati u svom Kozmu :/
      Drago mi je da se slažemo i oko Afrodite i Vichy šampona :)
      A Subrina gelovi su mi super (ovi konkretno, imala sam i neki - mislim passion fruit koji mi nije bio dobar), šteta da ih nema kod nas :(

      Izbriši
  3. Vrijedna si bila, bome! Ima tu nekih stvari koje "dijelimo", a bome su nam i dojmovi slični :D Recimo Afroditin Hydra Thermal koncentrat, s kojim sam preoduševljena i uvijek moram imati zalihu. Volim ga kao noćnu njegu, jer mi je za po danu malo prebogat. MUA gel lineri su opća katastrofa i totalno neupotrebljivi, a Batiste blush je definitivno all time favourite, baš je klasik. Jedino što se troši užasno brzo, a nije baš "džaba" ;)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Eto, stvarno su nam dojmovi slični :)
      I slažem se za Batiste, i ja bih rado da se malo sporije troši :/ i nije baš džaba, ali sam isprobavala i one dm-ove jer su kao jeftiniji, no bili su mi preočajni, tako da se nekako tješim da barem kupim nešto što mi je super, pa makar koštalo malo više :)

      Izbriši
    2. Baleini su suhi šamponi stvarno pregrozni, vidjela sam nekidan da i Syoss ima svoj uradak, mogle bi mu dati šansu, mislim da je cca 27 kn :)

      Izbriši
    3. Vidjela, no nisam se usudila kupiti :D
      Ako ga ipak kupim, javljam dojmove, a ako ti kupiš, javljaj ih ti meni :)

      Izbriši
  4. Bila si vrijedna bome. :D Zanima me koja je to maska skoro jednako dobra kao i Kerastase? :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Loreal Professionnel Mythic maska, bit će recenzija (nadam se) ovaj tjedan :)

      Izbriši
  5. Nisam jedina koja potroši milion gelova za tuširanje, jeij:D Inače, slažem se za Afrodita koncentrat, pisala sam o njemu, odličan:D Moram nekako nabaviti ove Organix šampone, nema ih kod nas u Bosni a baš mi se čine super. Kerastase maska je najbolja poslije Joico K-Pak za ostecenu kosu. Moram probati i Afrodita peeling:)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Organix ima na britanskim online shopovima, pa tamo pogledaj ako naručuješ online :)
      Afrodita peeling svakako probaj, a sad si mene zainteresirala za Joico K-Pak :)

      Izbriši
  6. Od navedenih proizvoda trenutno koristim Afroditine iz Clean Phase linije. Odlični su mi. :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. slažem se, ta linija je pun pogodak, baš volim Afroditu :)

      Izbriši
  7. Čudo da ti nije odgovarala Revelique maskara, meni odgovaraju sve njihove, s tim da uopšte ne-vodootporne maskare stavljam samo na gornje trepavice a na donje isključivo vodootpornu zbog razmazivanja.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ja ne koristim uopće vodootporne maskare i uglavnom nemam problema s razmazivanjem, no eto, s ovom sam izgledala kao panda. Što je šteta jer su trepavice lijepo izgledale s njom :/

      Izbriši
  8. Aveo odstranjivač i Nivea micelarna nam je zajedničko. Oboje mi je bilo odlično i Aveo je ponovno kupljen. Nisi napisala kakva ti je micelarna. :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ispravljeno za Niveu, hvala što si mi obratila pažnju na to :))))
      Meni je Nivea super bila za skidanje šminke, no nekad me peckala iz nekog neobjašnjivog razloga, tako da preskačem ponovnu kupovinu :)
      za Aveo se slažem, izvrstan odstranjivač, a za malo novaca :)

      Izbriši
  9. Bila si vrijedna, čak si i dosta dekorative potrošila :D Afrodita koncentrat za hidrataciju je solidan, a Vichy serum obožavam :D Afrodita piling također nabavljam na jesen jer mi je genijalan baš za to vrijeme, dok mi preko ljeta treba nešto lakše i osvježavajuće :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. dekorativa je bila za otpis lagano :D
      Za sad kao piling preporučam Balea uljni s limunskom travom :)

      Izbriši
  10. Bome si puno toga potrošila. To mi je uvijek drago vidjet. A ne da proizvodi stoje. Ja ih nekad nagomilam pa mi tako bude žao da pola toga onda ne uspijem potrošit. I ja volim jako afroditin piling i coconut šampon za kosu :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Joj imam i ja hrpu proizvoda, ali sam se zainatila potrošiti one koji su bili barem do pola potrošeni da ipak napravim nešto mjesta, stvarno sam navukla sve, hrčak sam :)

      Izbriši
  11. Videla sam na jednom blogu da si napisala da imas novi La Roche Posay fluid i da si koristila Eucerin fluid kao i Biodermin pa me zanima koji ti je bolji? Koji ti je najbolji fluid sa zastitnim faktorom?

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Rekla bih da mi je LRP najbolji, zatim Eucerin, pa Bioderma iako su razlike stvarno u nijansama :)
      No ukoliko želiš matirano lice (ovi svi daju neki sjaj), preporučam od LRP Anthelios Dry Touch gel kremu, to mi je možda i najbolji proizvod te vrste, lice je uz nju stvarno matirano :)

      Izbriši
  12. A bas sam planirala da narucim Mua gel eyeliner, dobro je sto sam sam videla da ih ne preporucujes :)

    OdgovoriIzbriši