Le Petit Marseillais hidratantni balzam za tijelo - a little make up obsessed

Le Petit Marseillais hidratantni balzam za tijelo

Prije nekih mjesec i pol sam bila na predstavljanju Le Petit Marseillais proizvoda (o čemu ste mogli čitati u OVOM postu) i tom prilikom sam, između ostalog dobila i Le Petit Marseillais hidratantni balzam za tijelo s karite maslacem, eteričnim uljem kamilice i mlijekom smokve*. Gelovi za tuširanje su me oduševili (o njima sam pisala OVDJE), a koji su dojmovi o ovom balzamu za tijelo - pročitajte u nastavku.



Proizvod dolazi u simpatičnoj rozoj plastičnoj teglici u količini od 250 ml s rokom trajanja od 12 mjeseci od dana otvaranja. Sadržaj je zaštićen unutar poklopca folijom, tako da možete biti sigurne da nitko u trgovini nije isprobavao proizvod koji kupujete. 
Osobno nekako više volim proizvode u tubicama, ali ambalažu neću uzeti kao zamjerku jer su mnogi meni jako dragi proizvodi tako pakirani, a i proizvod uvijek koristim na čisto tijelo čistim rukama. 



Ono što mi se jako sviđa kod LPM proizvoda je to što ne postoji razlika između proizvoda za istočno i zapadno tržište, nego su svi proizvedeni u Francuskoj, s istim sastavom i istim sirovinama (što nije slučaj s proizvodima mnogih multinacionalki poput L'Oreala, Garniera i ostalih). Na samoj teglici je tekst o proizvodu na francuskom te sastav proizvoda, dok je na poklopcu tekst o proizvodu na hrvatskom.

Ovaj balzam je namijenjen njezi vrlo suhe kože, a LPM u njemu kombinira korisna svojstva triju proizvoda - karite maslaca, eteričnog ulja kamilice i mlijeka smokve.



Karite maslac hidratizira i njeguje, eterično ulje umiruje, a mlijeko smokve hidratizira kožu. 

Zvuči obećavajuće? Ostatak sastava nije tako idiličan, pa proizvod sadrži i naftne derivate i silikone. Iskreno, iako se ne držim striktno toga, trudim se izbjegavati naftne derivate u kozmetici jer ne volim davati novac za nešto što ima jako jeftin i ne kvalitetan sastav, no eto, u ovom proizvodu se nalaze i po pitanju njege nisam primjetila ništa loše, no smatrala sam svojom obavezom to naglasiti. 

Tekstura proizvoda je izuzetno gusta i bojala sam se kako će se razmazivati i upijati (posebno u toplim danima), no pokazalo se da sam se bez razloga brinula - proizvod se uistinu lijepo i lagano razmazuje, ne ostaje osjećaj težine na koži i brzo se upija.


Moja koža tijela je poprilično suha i zahtjeva redovito mazanje i ovaj balzam ju dobro nahrani, koža bude glatka (što opet može biti i zasluga silikona visoko u sastavu), elastična i nahranjena. Nije mi prouzrokovao čepljenje pora, niti ikakve iritacije kojima je moja koža sklona unatoč sastavu (no ni inače ne mogu reći da je mojoj koži tijela takav sastav smetao).

Ono što mi se još svidjelo kod ovog proizvoda je miris - inače nisam ljubitelj smokvi i izbjegavam i njih i proizvode koji ju sadrže, no balzam mi miriše divno! Ovo je jedan od onih mirisa koji mi odgovara i ljeti i zimi jer nije zagušujuć, čak bih rekla da je pomalo osvježavajuć. Mislim da ću od sada ipak prestati izbjegavati proizvode sa smokvom.

Ono što još smatram važnim za naglasiti je da se miris zadržava nešto duže na koži, pa prilikom kupnje vodite računa o tome - ukoliko preferirate proizvode čiji miris brzo nestane, ovo nije proizvod za vas.

Sastav:
Aqua, Paraffinum Liquidum, Dimethicone, Caprylic/Capric Triglyceride, Hydrogenated Palm Kernel Glycerides, Glyceryl Stearate, PEG-100 Stearate, Butyrospremum Parkii Butter, Isostearyl Isostearate, Cetearyl Alcohol, Ocytyldodecyl Myristate, Helianthus Annuus Seed Oil, Anthemis Nobilis Flower Oil, Ficus Carica Fruit Exctract, Citrus Aurantium Amara Flower Exctract, Hydrogenated Palm Glycerides, Caprylyl Glycol, Cera Microcristallina, Paraffin, Lecithin, Butylene Glycol, Carbomer, Polyglyceryl-3 Diisostearate, Sodium Hydroxide, Potassium Sorbate, Parfum, Benzyl Salicylate, Butylphenyl Methylpropional, Linalool, Cl 14700.

Sve u svemu, ukoliko želite dobru njegu i ne izbjegavate proizvode koji sadrže naftne derivate, ovo je proizvod koji bi vam se mogao svidjeti. Ja ću reći da svakako planiram isprobati i onaj sa slatkim bademom i arganovim uljem jer mi se ovaj svidio.

Cijena proizvoda: 23,90 kn u drogerijama i trgovačkim lancima.

Jeste li probale ovaj LPM proizvod ili neki drugi proizvod ovog branda? Kako ste zadovoljne?


*PR uzorak (iskustva napisana u recenzijama na ovom blogu su iskrena neovisno o porijeklu proizvoda. Za više informacija pročitajte Pravila i informacije o stranici.)   

CONVERSATION

22 komentari:

  1. Ja sam skoro pri kraju s onim u žutom pakiranju. Baš mi se sviđa, sastav malo manje, ali šta sad :/ .... Miris mu je isto predivan, baš lagan i slatkast i čini mi se da je možda mrvicu laganije teksture nego ovaj od kamilice, a možda se varam :D Jedino mi je malo problem što se kod mene brzo troši, pa mi se više isplati uzeti moj voljeni Mixa balzam od 400 ml jer mi potraje i po 2 mjeseca doslovno svakodnevnog korištenja

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. ja koliko god bih trebala, nisam redovna i ne mažem se nakon svakog tuširanja. Tu Mixu nisam probala i isto me ljuti sastav :/
      Na kraju dana mi bude Uriage Xemose emolijentni losion najbolji, ali on ne miriše :D
      A ovaj s bademom ću svakako kupiti :)

      Izbriši
  2. Imam i volim ovu teglicu :) Mene još privlači i rozi LPM losion sad za ljeto :)

    OdgovoriIzbriši
  3. Ja imam losion sa pumpicom u istoj ovoj mirisnoj verziji. Ok mi je, malo možda prelagan za baš jako suhu kožu kakva je moja trenutno jer sam lijena i ne da mi se trackati po vrućinama :D Al generalno mislim da bi se većini ljudi mogao svidjeti jer se brzo upije, ne ostavlja trag, miris je ugodan, dakle baš ljetni. Kad malo skrešem zalihe, vjerojatno ću uzeti žutu teglicu. S obzirom na stanje, to bi moglo biti tek na jesen :-D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Da, i ja mislim da će i kod mene žuta teglica doći na red tek tamo na jesen :)
      A losion s pumpicom sam probala na predstavljanju i boijm se da bi i meni bio preslab :/

      Izbriši
  4. Zvuči baaaaaš dobro, ali mislim da ću isprobati onaj u žutoj teglici taj mi je baš fino zamirišao :D
    btw fotkeeeeeeee *.*

    OdgovoriIzbriši
  5. Imam njihove tuširalice i jako ih volim tako da budem probala i ovu mazalicu za tijelo! Preslatko izgleda, a i cijena je super. :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. i meni je cijei brand jako drag, nadam se da će ti se svidjeti i mazalice :)

      Izbriši
  6. Ajme slike su divne. Svaka čast!
    A što se tiče LPM proizvoda, tek sam danas kupila šampon i masku za kosu pa se nadam da će biti super :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. hvala ti :*

      baš me zanimaju dojmovi šampona i maske :)))

      Izbriši
  7. nisam još isprobala ovaj proizvod, ali me privlači-zbog slatke ambalaže i mlijeka smokve, koje mi se kao sastojak čini jako privlačnim :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. meni to nije bio nešto privlačan sastojak, no nakon isprobavanja ovog balzama - je :)))

      Izbriši
  8. Kupila sam ovaj balzam cim je brend dosao u Hrv.njega je ok alii miris mi je božanstven:D I da zadrzava se na koži.Marina

    OdgovoriIzbriši
  9. Mene te također oduševio miris ali i njega koju mi je pružio.

    OdgovoriIzbriši
  10. meni je pakovanje slatko :D
    probala bih ja ovo, nije me odvratila činjenica da znam da ima silikona i n.derivata
    do sada sam samo tuširalice probala, i jako sam zadovoljna :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. ako te to ne odvraća, onda svakako probaj, mislim da bi ti se mogao svidjeti :)

      Izbriši
  11. Ja imam jako suhe noge, pa možda i bih posegnula, ali čitala sam sastav, malo me ostavio puuuuuuf, jer i sama izrađujem kreme, pa me strah. Jer koža nam jako brzo apsorbira sve što unosimo u tijelo, pa čestim korištenjem, može se nataložit sva gadarija iz proizvoda u tijelo. Ali opet, večina proizvoda sadrži slične sastojke, pa čemu briga.
    Jako mi se sviđa izgled i cijena je vrlo prihvatljiva :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Nekako je pravilo danas da skoro pa svi drogerijski brandovi imaju takav nekakav sastav :/
      no odlučila sam se ne zamarati previše time i ako mi se nešto iz nekog razloga svidi, koristit ću to neovisno o sastavu (ok, osim ako nije baš ono prepreloš)

      Izbriši