Moja suha ulja - a little make up obsessed

Moja suha ulja

Iako sam odavno najavila ovaj post, tek danas je došao na red. Suha ulja su jedna od mojih opsesija kad je njega tijela u pitanju, pa sam vam danas odlučila predstaviti svoju kolekciju .


Suha ulja jako volim jer su multifunkcionalna, što se mogu koristiti i za tijelo i za kosu i za lice (iako je korištenje na licu praksa koju najrjeđe prakticiram) i redovito mirišu božanski ♥

Ok, imam ja svoje favorite po pitanju mirisa, no mirisi svih ulja koja su u ovom postu mi se jako sviđaju.


Yves Rocher Monoi de Tahiti ulje sa zlatnim česticama

Ovo ulje nažalost nije u redovnoj ponudi, no prošlo ljeto ga je bilo za kupiti, a vidim da ga još ima u Yves Rocher online shopu. Miris mislim da nije potrebno posebno opisivati, Monoi de Tahiti je miris cvjetova polinezijske gardenije (poznate i kao Tiare) namakanih u kokosovom ulju. Savršen ljetni miris uz malu napomenu - meni ne odgovara u one grozne, vlažne, ljepljive dane, no kad su dani bez previše vlage u zraku mi je idealan. Zato je moj vjeran pratitelj na moru.


Sadrži zlatne čestice koje divno naglašavaju tamniju put, no lijepo izgledaju i na svjetlijoj koži, tako da vas to ne mora brinuti ako ste svjetlije puti, i ja sam, a ne koristim ga samo kad potamnim.


Iako je deklarirano kao suho ulje, nije da se instantno upija i to je još jedna razlika (uz onu da sadrži zlatne čestice) u odnosu na "obično" Yves Rocher Monoi de Tahiti suho ulje.
Nije da mu treba tri dana da se upije, no ipak ćete morati pričekati koju minutu prije oblačenja.
Na lice ga nisam nanosila, dok je na kosi divno (nanosila sam ga na mokru kosu), ne masti kosu niti ju otežava, a miris se dosta dugo zadržava na njoj.
Veliki plus ovog ulja je njegova cijena - a60 kn za 100 ml, što ga čini sasvim ok zamjenom za najpoznatije ulje sa zlatnim česticama, ono Nuxeovo.

The Body Shop Moringa suho ulje

Za razliku od prethodnog, ovo je pravo suho ulje koje se odmah upija u kožu. Moj omiljeni TBS miris je upravo Moringa, pa čim sam vidjela ovo ulje, MORALA sam ga imati. Ukoliko putujete negdje gdje ima TBS, svakako ga pogledajte jer je cjenovno povoljno (100 ml oko 10€). 

Ulje fino njeguje, no miris se na meni zadržava najkraće od svih pet ulja pa mu je to recimo mana. I mala napomena koju treba dati ukoliko ste upoznate s TBS moringa mirisom jest ta da miris nije identičan mirisu ostalih proizvoda iz linije, no moringa se ipak osjeti.

Nisam ga dugotrajno koristila na licu, no kad sam ga koristila nije izazvalo nikakav eksces u obliku akni, kožu tijela mi fino njeguje, a divno je i na kosi, ne otežava ju niti masti, no zaglađuje kosu i daje joj divan miris.

Detaljnu recenziju možete pročitati u ovom postu


Nuxe Huile Prodigieuse

Kako početi nego rečenicom da je to najprodavanije ulje u svijetu? Svakih šest sekundi se proda jedno. I to je potpuno razumljivo. Predivan miris i solidna njega su učinili ovaj proizvod kultnim. 

Od ovih pet ulja koja možete naći u ovom postu, ovo mi je 2. na listi po pitanju najboljeg mirisa.

Izvrsno se pokazalo i za lice i za tijelo i za kosu, a detaljnu recenziju samog ulja možete pročitati u ovom postu. 


Caudalie Divine Oil

Caudalie Divine Oil* je moje najdraže suho ulje i uistinu je "divine", kao što mu i samo ime kaže. Ono što je apsolutno predivno u ovom ulju je miris, a on je kombinacija marokanske i bugarske ruže, grejpa, ružičastog papra, cedra, vanilije i bijelog mošusa. Bijeli mošus i vanilija daju miris zbog kojeg sam se iznenadila da uopće u sastavu ima ruže i grejpa, predivan je i ako ste u prilici, svakako pomirišite, postoje testeri u Mullerima koji drže Caudalie kao i u Farmacia ljekarnama.

Što se njege tiče - moram prvo reći da ovo ulje nije naznačeno kao suho ulje, međutim ono se upija uistinu brzo kao i ostala suha ulja (i brže od tako deklariranog Yver Rocher Monoi de Tahiti ulja sa zlatnim česticama), tako da sam ga uvrstila na ovu listu.

Njeguje me najbolje od svih navedenih ulja, divno ga je nanijeti na lice (ne izaziva nered na licu), a i na kosi je divno jer ju ne masti, ne otežava, a taj predivni miris se zadržava do idućeg pranja ♥
Detaljnu recenziju možete pročitati u ovom postu

Yves Rocher Monoi de Tahiti suho ulje

Kao i prvo navedeno ulje, Yves Rocher Monoi de Tahiti ulje sa zlatnim česticama, i ovo ima karakterističan monoi miris koji je meni stvarno divan. Za razliku od gore navedenog YR ulja, ovo ulje je uistinu suho i brzo se upija. 

Osim za tijelo, gdje je pokazalo solidnu njegu (uz napomenu da sam ga koristila samo ljeti), koristila sam ga i za kosu, koju (kao ni jedno od ulja iz ovog posta) nije otežavalo niti mastilo, a uz to se miris dugo zadržavao u kosi. Po pitanju njege kose ne mogu puno govoriti jer je moja kosa zdrava i ne pouzdajem se samo u suho ulje kad je u pitanju njega kose.

Za razliku od YR ulja sa zlatnim česticama, ovo ima raspršivač što ga svakako čini jednostavnijim za upotrebu, dok ga cijena od 50 kn za 125 ml čini definitivno najpovoljnijim uljem.


Definitivno mi je najdraže Caudalie ulje (zbog mirisa), ali svjesna sam toga da si to ulje ne mogu baš svi priuštiti, no neki moj zaključak je da s nijednim od ovih ulja ne možete pogriješiti (naravno, ako vam mirisi odgovaraju).

Volite li i koristite li suha ulja? Koje je vaše omiljeno?

*PR uzorak (bez obzira na porijeklo proizvoda, garantiram da su iskustva napisana u recenzijama na ovom blogu iskrena i stvarna. Za više informacija pročitajte Pravila i informacije o stranici.) 

CONVERSATION

53 komentari:

  1. Super recenzija, obožavam ulja. :) Pogotovo ako imaju zlatne šljokice. :D

    OdgovoriIzbriši
  2. Mislila sam da ces mozda pisatio Garnier ulju,mislim da se ono relativno skoro pojavilo...Ja sam razmisljala njega da nabavim. No,dobro,u svakom slucaju koristan post. :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. nisam koristila to Garnierovo, nisam baš neki pretjerani ljubitelj Garnier proizvoda za tijelo, pa sam ga preskočila :)

      Izbriši
  3. Takodje obozavam ulja, malo vise kada je u pitanju nega tela i kose, na lice ga slabije stavljam. Kolekcija ti je divna, dovoljno je da pogledas sliku i da se osetis rastereceno i regenerisano :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. hvala ti puno :)
      i ja ih na licu najslabije koristim :)

      Izbriši
  4. Volim ulja, pogotovo za lice. Za kosu i tijelo uglavnom koristim čisto kokosovo ili makadamijino ulje. Od tzv. suhih ulja me najviše dojmio Melvitin L'Or Bio, ali cijena je puno veća naspram običnog kokosovog.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. to Melvitino ulje je divno tako da razumijem da te se dojmilo :)

      Izbriši
  5. Odličan post, imam samo YR ulje, volim ga jako! :)

    OdgovoriIzbriši
  6. Odličan post, baš mi je žao što nema ovog Yves Rocher sa zlatnim česticama...Ja imam Garnier i savršeno mi je :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. kod nas ima još ostataka od prošle godine, ne znam kakva je situacija kod vas :)

      Izbriši
  7. YR Monoi de Tahiti predivno miriše! :D

    OdgovoriIzbriši
  8. Ja nekako nisam kliknula s uljima, iako obično imaju divan miris. Imam ovo zadnje YR ali eto, ja ću se uvijek prije namazati losionom :D

    OdgovoriIzbriši
  9. Tek sam nedavno pocela testirati ulja za svoju suhu kozu pa sam uzela garnierov beauty oil i miris mi je odlican a i koza mi dobro reagira na njeg, za kosu me ga strah korist posto mi se kosa dost masti

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. probaj samo na vrhove staviti i dok ti je mokra kosa, minimalnu količinu, ne bi ju trebalo dodatno zamastiti :)

      Izbriši
  10. Baš me privlači ovo sa zlatnim česticama, sigurno divno izgleda na suncu :) Morat ću ga nabaviti ako ga nađem :)

    OdgovoriIzbriši
  11. Wooow, kakva kolekcija! :) Ja nemam još ni jedno a tako bih volela da probam. Moraću nešto da uradim po tom pitanju ;) Lidija

    OdgovoriIzbriši
  12. Ja također imam u pripremi sličan post jer sam freak za ulja mada svako malo imam neko novo koje treba spomenuti i uvijek ga odgađam ... od kod tebe navedenih sam isprobala sva osim Caudalie ali planiram i njega piknuti ;).

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. moraš piknuti i Caudalie, meni je od ovih najdraže :)

      Izbriši
  13. Divna kolekcija, za sada tragam uveliko za nekim uljem koji sadrži šljokice :D

    OdgovoriIzbriši
  14. Obožavam suha ulja, iz tvoje kolekcije imam Caudalie, Nuxe i YR. Uz njih, imam ih još tri komada i najdraže ikada mi je Green Girl On cloude nine <3

    OdgovoriIzbriši
  15. Divna kolekcija ulja. Ja sam imala samo to YR sa rasprsivacem. Htjela sam i sa zlatnim cesticama, ali nisam uspjela doci do njega. Sad cu pred ljeto uzeti Garnierovo da probam. Nuxe ulje nikad nisam imala, ali znam da je divno jer sam ga nedavno imala priliku probati.
    Kad se ono pomene uvijek se sjetim jedne fensi cure na moru, kojoj su neki klinci od rodjaka potrosili u jednom popodnevu cijelu bocicu na plazi, misleci da je u pitanju neko obicno jeftino ulje. Ona sva sa poluocajnom, polubjesnom facom, i klinci govore- Ajde sta si objesila nos, idemo ti sad u Konzum kupiti novo.:-)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Jaaaaaaoooo, idemo u Konzum kupiti novo :D
      mislim da će i meni sad svaki put pasti na pamet ta dogodovština :)

      Izbriši
  16. jedina ulja koja sam imala su bila ona od avona i bila su mi super. nuxe mi je tiha patnja i nikako da nađe put do mene :/

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. nadam se da ćeš si ga jednom uspjeti priuštiti :)

      Izbriši
  17. Dugo im odolijevam, ali sve me više mame :D Već vidim da ću na kraju popustiti, ali ipak bi ovo bez šljokica :D

    OdgovoriIzbriši
  18. Znas da volim Nuxe ulje a TBS mi je takodjer jako, jako zanimljivo! :)

    OdgovoriIzbriši
  19. Ja bi ovo od TBS, imala sam Moringa kremu i mirisala mi je fantastično... Caudalie me isto privlači :-)))

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. TBS Moringa ulje nema identičan miris kao ostatak linije, ali je sličan i i dalje fin, mada mi ostatak linije ipak malo finije miriše :)
      A Caudalie je milina <3

      Izbriši
  20. Vidiš nemam niti jedno suho ulje, osim odnedavno Organix suho ulje za kosu. Ali sigurna sam da je lijep osjećaj namazati se, budem već jednom kupila za probu koje.
    A moram reći da mi je lijepo doći na tvoj blog jer je jedan od rijetkih koji ima ovako lijepa velika slova, pa se ne moram jako naprezati :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. haha nisi prva koja to kaže za slova :D

      Kupi za probu koje, YR je izvrsno za prvo suho ulje :)

      Izbriši
  21. imam ih par već i čekam da se rješim 'obićnog' ulja jer mi zalihe u kupaonici idu na živce ;)
    ali zato su mi ta tvoja sve do ovdje zamirisala *.*

    OdgovoriIzbriši
  22. Obožavam suha ulja. Ove godine planiram uzeti Yves Rocher Monoi de Tahiti ulje sa zlatnim česticama,dugo ga već želim probati.

    OdgovoriIzbriši
  23. Lijepu kolekciju ulja imaš :-)
    Ja obožavam suha ulja za tijelo, a vidim da imamo i neke zajedničke favorite - oba Yves Rocher ulja. <3 Preporučila bih ti još i L'Occitane Fleur d'Or & Acacia suho ulje koje fantastično njeguje kožu, a uz to i miriše dugooo te njihovo ulje od badema. Iako nije suho ulje, brzo se upija i ostavlja kožu namirisanom i mekanom. I ako još nisi isprobala, baci oko na Monoi ulja za tijelo (prava) - preporuke idu a Hei Poa (jedino ne znam gdje se može nabaviti više, prije su ga držali Lookfantastic i HqHair) ili Monoi Tiki Tahiti, koje imaš na iHerbu :-)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. L'Occitane ulje od badema mi je na WL, kao i prava Monoi ulja i Monoi Tiki Tahiti :)

      Izbriši
  24. Obozavam suva ulja! Divan izbor :)
    Probaj i Estee Lauder Bronze Goddess, prelepo je!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. je, i ono je predivno, ono prošlogodišnje je bilo divno <3

      Izbriši
  25. wow super post :)
    želja mi je jednom si priuštiti Nuxe ulje :)

    OdgovoriIzbriši
  26. Jako dugo me privlače ovakvi proizvodi a NUXE mi je na WL odavno. Samo parice da nagomilam nekako i da smislim izgovor zbog čega mi je neophodno :)

    OdgovoriIzbriši
  27. baš sam se navukla na ta suha ulja :D Yves Rocher ima izvrsne

    OdgovoriIzbriši
  28. Odlična su mi suha ulja ali samo za tijelo, s kosom se nikako nisu našla :D Probala sam i YR i Nuxeovo, i moram priznati da mi je Nuxe ipak top, makar je YR cjenovno punoo prihvatljiviji. Dobivam neke newslettere od onog web shopa sophia, i vidjela sam da tamo imaju 10 % popusta na nuxe, pa me interesira ima li tko iskustva s njima?

    OdgovoriIzbriši
  29. Nemam naviku koristiti ulja, ali nekako mi se u zadnje vrijeme čine primamljivima pogotovo ona "zlatna":)

    OdgovoriIzbriši