Favoriti godine - preparativa (lice) - a little make up obsessed

Favoriti godine - preparativa (lice)



Tema prvog posta u godini je poprilično očekivana, riječ je o godišnjim favoritima. Pošto je prošla godina kod mene bila prepuna divnih proizvoda, jednostavno nisam mogla sve sažeti u jedan post, pa će ići serija postova. Mislim, mogla sam sve sažeti u jedan post, ali to bi definitivno bilo previše, čak i za najizdržljivije čitatelje, pa sam odlučila ovako o podijeliti.

Kao i uvijek, počinjem s preparativom jer nju smatram važnijom od dekorative jer nema tog dekorativnog proizvoda koji će učiniti da koža izgleda lijepo kao što to može učiniti dobar preparativan proizvod. Kako za sliku trebate čisto platno, tako i za šminku trebate čisto, lijepo lice.



Proizvode sam podijelila u nekoliko kategorija i iako sam se trudila da ne uvrštavam proizvode koji nisu bili novitet u 2013. u mojoj kupaonici, vidjet ćete tu i tamo da je uletio i koji "stari" favorit, no to su onda proizvodi bez kojih ne želim biti.

Hidratacija:




Payot Hydra 24 Masque
je proizvod koji nije otkriven 2013. godine, ali ova maska je za mene najbolja hidratizirajuća maska koja postoji i jednostavno sam prestala tražiti dalje tu vrstu proizvoda. Zimi ju koristim preventivno, a morala sam ju koristiti i da bi zaliječila isušivanje koje mi je Himalaya Herbals Purifying Neem Foaming Face Wash uzrokovala usred ljeta kad inače nemam problema s isušivanjem.

Iako je moja koža mješovita, sklona je dehidraciji, tako da volim imati ovakav proizvod u kupaonici. Ovo maskom su zadovoljni i suhokošci i mislim da odgovara baš svima kojima treba hidratacija.

Više o ovoj maski sa pisala u ovom postu, pa ako vas zanima, svakako bacite pogled.




Payot Elixir d'Eau je divan serum za moju kožu, koji ju divno hidratizira. Iako sam jako voljela i Payot Hydrofluid, ovaj mi je draži jer je manje vodenast. Više o njemu možete pročitati u ovom postu.




Bamija hidratantna krema je proizvod koji tek čeka svoju recenziju i koja će biti odmah nakon serije ovih postova. Iako sam ju počela koristiti sa skepsom (pisat ću vam i zašto), ova krema mi se pokazala kao divno iznenađenje! Za dan mi je bila prejaka, no nanosila sam ju kao noćnu kremu, preko Bioderma Sebium seruma kako bi mi hidratizirala lice i spriječila ljuštenje kože prouzrokovano kiselinama. I savršeno je obavljala taj posao ♥

Dio sam dala i svojoj mami, da i ona isproba jer ona ima suhu kožu lica i njoj je bila idealna kao dnevna krema. Jedina (potencijalna) mana joj je jak miris, koji je čest kod prirodnih krema.
Potrošila sam ju, no ova krema će se svakako naći opet u mojoj kupaonici.




Serumi



U kategoriji seruma godine su se iskazali već gore spomenuti Payot Elixir d'Eau i Skin79 New Turn Therapy set seruma.

Serum od kojeg sam najprije vidjela koristi u ovom setu je White Vita C Serum koji je jako brzo dao živost mom tenu i počeo izbjeljivati flekice od prištića (kad sam ga počela koristiti nisam koristila kiseline pa sam vidjela njegove benefite). No u kombinaciji s ostalim serumima daje potpunu njegu mojoj koži. Recenziju seruma možete vidjeti ovdje.




Njega nečiste kože

Po ovom pitanju su se mi se iskazala dva fenomenalna Bioderma proizvoda.

Bioderma Sebium Serum je za mene čudo od proizvoda koji je u kratkom roku jako dobro očistio moje lice od komedona s kojima muku mučim otkada sam prestala piti oralne kontraceptive. Uz to, uz njegovo korištenje blijede flekice od prištića zahvaljujući 14% glikolne kiseline. Više o samom proizvodu možete pročitati ovdje.

.

Proizvod koji sam koristila u kombinaciji s Bioderma serumom i bez njega je Bioderma Sebium AKN krema. U oba slučaja se pokazala učinkovitom isto po pitanju mojeg problema s komedonima. Trenutno ju nemam jer sam ju potrošila, a isprobavam neke druge proizvode, no čim prestanem s njima, opet ju kupujem!

Detaljnu recenziju možete naći u ovom postu.



Eksfolijacija




Što se tiče eksfolijacije, tu su se istakla tri proizvoda.

Kiehl's Epidermal Re-Texturizing Micro-Dermoabrasion je kućna mikrodermoabrazija, jedna od dvije koje sam probala u prošloj godini. Kad sam prvi put probala ovaj proizvod, isti tren su mi na pamet pale dvije riječi: "kozmetički orgazam". S ovim proizvodom vidim trenutnu promjenu po pitanju glatkoće kože, a s vremenom se vide promjene i na raznim diskoloracijama. Za više o njemu, bacite pogled na recenziju.




Clinique 7 day scrub cream* je divan, nježan, a opet tako temeljit peeling. Iako sam imala predrasude prema peeling kremama, ovaj peeling ih je otklonio.
Recenziju možete pročitati ovdje.




Novexpert L'Exfoliant Expert* je proizvod koji još nije dobio svoju recenziju, no svakako bude. Iskreno, nije dobio još recenziju jer želim napraviti recenziju cijele linije (o njoj ste mogle čitati ovdje), a još nisam otvorila Vitamin C serum zbog gore spomenutog seruma, pa s nestrpljenjem čekam dan kad ću ga potrošiti da isprobam cijelu liniju u kompletu. Do tada ću vam reći pokoju o ovoj maski/peelingu.

On djeluje kao kemijski peeling ako se stavi kao maska zahvaljujući kombinaciji enzima gluconolactona i papaina, a kod umasiravanja je mehanički peeling jer sadrži mikrokuglice jojobe, bambusa i marelice koje lagano uklanjaju mrtve stanice kojima je kemijski peeling pokidao veze sa epidermisom. Koristim ga tako da ga prvo držim pet minuta na licu kao masku, a zatim uz dodatak malo vode, umasiram u lice i isperem. Koža je nakon njega čista, mekana, sjajna (radiance), a utječe i na hiperpigmentacijske mrlje (kod mene od prištića).

Svaki put kad koristim ovaj proizvod uživam, prvo u mirisu koji mi odgovara, a nakon toga u divnoj, mekanoj i glatkoj koži ♥




Krema sa SPF

Definitivni favorit u ovoj kategoriji mi je La Roche-Posay ANTHELIOS XL „dry touch“ gel-krema za lice SPF 50+*. Kao što sam svojedobno napisala u recenziji, kupovat ću ovu kremu dok god će imati ovakav sastav jer mi je izvrsno odgovarala. Štitila me od UV zračenja, nije me mastila ni ostavljala osjećaj težine, a ni izazivala nered na licu.




Njega osjetljive kože



Ja često proklinjem svoju kožu jer je izuzetno osjetljiva, od reakcija u obliku prištića, do alergijskih reakcija na neodgovarajuće proizvode. Uz to, imam i seboreički dermatitis i vitiligo. Baš sam sretnica po pitanju kože, zar ne? No i za takve probleme ima lijeka.

Bepanthen Augen- und Nasensalbe krema za područje oko očiju je kremica koja me spasila kad mi je u svibnju strašno suzilo oko što je dovelo do toga da mi je koža bila na rubu pucanja, a peklo me sve, čak i obična voda. Sad ovu kremicu koristim povremeno, kao dodatak njezi, a recenziju možete pročitati ovdje.




La Roche-Posay Toleriane Ultra* je isto kremica koja tek čeka svoju recenziju. Kao što sam već napisala, imam seboreički dermatitis koji je eskalirao u listopadu. Pojavilo se crvenilo na čelu i desnom obrazu (i vlasište, ali to je druga kategorija), a da bi se potvrdila dijagnoza, morala sam biti cijeli tjedan bez ikakvih kozmetičkih preparata (a možda se i sjećate mog kukanja). Nakon tog tjedna, koža mi je bila u još gorem stanju. Dehidrirana i crvenija nego prije. Bilo me strah išta staviti na lice da ne bih imala još goru reakciju, pa sam u tu svrhu odlučila otvoriti ovu kremicu i isprobati je jer je namijenjena upravo osjetljivoj i netolerantnoj koži. Riječ je o divnoj kremici, koja mi je umirila lice, naravno nije prouzrokovala nikakvu negativnu reakciju. Rekla bih da je idealna kao dnevna krema za suhu kožu u proljeće i ljeto, a ja ju sada koristim kao dnevnu kremu (mješovita koža) ako sam doma cijeli dan, pa ju ne koristim kao podlogu ispod pudera. Daleko od toga da je loša kao podloga, nego se s njom prebrzo zasjajim. Sve u svemu, ako imate osjetljivu kožu, a tražite kremicu koja će vam nahraniti kožu, svakako potražite tester ove kreme.




Vitiligo

Kao što sam rekla, imam vitiligo. Vitiligo je bolest koja nije izlječiva, no svi mi "flekaši" uvijek živimo u nadi da ćemo naći nešto što će nam probuditi pigment. Krema koja je meni drastično pomogla (razliku najbolje vidim gledajući slike s mora jer tada najviše vidim flekice, ostatak godine i nisu toliko vidljive jer sam srećom svjetla) je Protopic 0,1% mast. Koristila sam ju u večernjim satima kroz 3 mjeseca i razlika je kad sam potamnila bila jasno vidljiva. Trenutno ju ne koristim jer radim pauzu, a i ne uklapa mi se u trenutne tretmane kiselinama, no svakako ću je opet koristiti.
Ide na lječnički recept, a ako vam treba, preporučam kupnju u Sloveniji jer je tamo duplo jeftinija nego kod nas.




Kao što ste mogle primjetiti, nisam našla novi favorit kad je u pitanju umivalica, tako da zasad u toj kategoriji kao pobjednik ostaje Caudalie Fleur De Vigne Instant pjenušavi čistač, kao ni novu omiljenu okoloočnu kremu, pa mi je i dalje najbolja Afrodita Kamilica sensitive krema za područje oko očiju.

Jeste li vi u prošloj godini našle neke od favorita? Imate li kakve preporuke?

*PR uzorak (bez obzira na porijeklo proizvoda, garantiram da su iskustva napisana u recenzijama na ovom blogu iskrena. Za više informacija pročitajte Pravila i informacije o stranici.) 

CONVERSATION

30 komentari:

  1. divni favoriti :) a Kiehl's za mikrodermoabraziju sam stavila na listu za kupovinu :) Tereza

    OdgovoriIzbriši
  2. Sve krasnoće kod tebe, drugo i nisam očekivala :) Sad si me zainetersirala za ovo Novexpert čudo.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. hvala draga :)
      Novexpert čudo je divno, predivno <3
      I Miki se svidjelo to čudo, a ona je suhokožac, kao i ti :)

      Izbriši
  3. Moraju se ove liste favorita detaljno prouciti :) Izgleda da ce lista za narednu kupovinu biti poduza.

    I baš me interesuje detaljna recenzija Novexpert L'Exfoliant Expert.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. stvarno se svašta za probati nađe na tim listama :)

      Izbriši
  4. Nista od ovog ne koristim, ali sve djeluje zanimljivo i bas trazim nove proizvode za njegu lica da unesem malo promjene u dosadnu rutinu :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. onda svakako uzmi u obzir ove proizvode, divni su svi redom <3

      Izbriši
  5. Jesi li primjetila koliko imamo istih favorita?? Same divote, ono što nisam probala, milion posto sam sigurna da hoću ubrzo :))

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. jesam, našlo se dosta istih stvari, no nije ni čudo kad uistinu valjaju :)

      Izbriši
  6. Ja otkrila također La roche posay, Avene, Macadamia ulje i masku, Golden rose kozmetiku, Douglas masku i šampon, Nuxe i još dosta kozmetike o kojoj sam sam sad ovisna. Dala si mi ideju za novi post. Pozdrav veliki!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. drago mi je da si dobila ideju za post :)
      a zanimaju me douglas maska i šampon, pa eto prijedloga za još jedan post :)

      Izbriši
  7. Divni su ti favoriti.. I sama volim Biodermu i LRP, ali koristim ih samo kad mi je lice u lošem stanju. Srećom, u zadnjih pola godine mi se stanje popravilo, pa sam se prebacila na Biobazu.. :) Odgovara mom licu, a i novčaniku.. :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. drago mi je da odgovara tvom novčaniku i licu, meni je sad dobro stanje, pa se trudim održavati ga, strah me prestati da se opet ne pokvari :(

      Izbriši
  8. Svašta nešto lijepo kod tebe :) kao što već znaš zahvaljujući tebi par ovih stvarčica već koristim ili trenutačno isprobavam :)....ali ja još željnije od ovih očekujem favorite dekorative, baš me zanima što će se tu sve naći na hrpici :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. i nadam se da ćeš svim tim stvarčicama biti zadovoljna, osjeća odgovornost :)
      A post o dekorativi je u pripremi, ima i tu svega :)))

      Izbriši
  9. Odlični favoriti. Moram ti reći da sam uzela ovaj Bioderma serum nakon što sam pročitala tvoju recenziju i potpisujem je do zadnjeg slova, koža mi se preporodila. A sad si me zainteresirala i za ove Payot proizvode, masku posebno.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. baš mi je drago da si zadovoljna Bioderma serumom :D
      A sigurna sa da bi ti i Payot maska odgovarala :)

      Izbriši
  10. Volim ovakve postove, iako sam previše lenja da bih i sama napisala jedan. Zanimljivo je da ovog puta nismo podelile nijedan favorit, većinu obih proizvoda nisam probala.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. e onda ti preporučam da probaš, stvarno su divni proizvodi :)

      Izbriši
  11. Svasta lijepoga, drago mi je da si nasla proizvode koji ti odgovaraju.. .citam jos pohvala za biodermu i mislim da su ovo proizvodi iduci na mojoj listi za kupovinu :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. i meni je drago, hvala ti :)
      Bioderma je uistinu super i ne znam nikog kome nije pomogla, tako da ima moju punu preporuku :)

      Izbriši
  12. Što se meni tu svašta sviđa! :) Ne znam što bih ti prvo ukrala hehe :)

    OdgovoriIzbriši
  13. LRP i Bioderma su uvijek i medju mojim favoritima, super selekcija stvarcica :D

    OdgovoriIzbriši
  14. Što se tiče favorita godine za preparativu lica, izdvojila bih L'oreal micelarnu, The Body Shop Vitamin c mikrodermoabrazivni piling, L'occitane Ultrabogati piling i Iznimni serum, Ducray Melascreen emulzija SPF 50, Payot Hydra 24 Masque, Nikel Krema sa cvijetom pasiflore i Ulje noćurka. Mislim da je to otprilike to :-D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. super su ti favoriti, morat ću probati taj TBS mikrodermoabrazivni piling :)

      Izbriši
  15. ja isto imam jako osjetljivu kožu i dermatitis ali dermatolozi su mi rekli da za takvu kožu nije dobro koristiti preparate s kiselinama

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. zanimljivo, a meni je dermatologica baš zbog mog seboreičkog dermatitisa predložila kiseline (i to visoke koncentracije), retinol i mikrodermoabraziju kao super stvari za moju kožu jer skinu taj ljušteći sloj. i stvarno mi koža dobro reagira na kiseline :)

      Izbriši