Favoriti godine - kosa i tijelo - a little make up obsessed

Favoriti godine - kosa i tijelo



Nakon prošlog posta u kojem ste mogle čitati o mojim favoritima kad je u pitanju njega lica, u današnjem postu vam donosim svoje favorite po pitanju njege kose i tijela.

Kao što sam u prošlom postu napisala, trudila sam se ubaciti samo favorite koje sam otkrila ove godine, no ipak su se tu "provukli" neki proizvodi koje volim već dulje vrijeme iz jednostavnog razloga - nezamisliva mi je više njega bez njih.



Njega kose



Moram priznati da po pitanju njege kose nisam imala nekih senzacionalnih otkrića nego su moji favoriti ostali proizvodi koje koristim već duže vrijeme.

Vichy Dercos Antipelliculaire Sensitive je šampon koji najbolje umiruje moje seboreično vlasište, umiruje svrbež, izvrsno čisti, ostavlja kosu sjajnom i ne isušuje ju. Definitivno je riječ o šamponu koji uvijek mora biti u mojoj kupaonici. Kombiniram ga s drugim šamponima da mi se tjeme ne navikne na njega, no nijedan šampon ga još nije zasjenio.

Više o njemu možete pročitati u recenziji.



Kérastase Nutritive Masquintense Cheveux Fins je maska koja savršeno hrani moje vrhove, omekšava ih, a ne otežava ih. Uz to mi traje duže od drogerijskih maski jer je manje treba da bi nahranila kosu. Za moju kosu savršen proizvod ♥

Detaljnu recenziju možete pročitati ovdje.



Kerastase Nectar Thermique je moje omiljeno sredstvo za zaštitu kose od topline - štiti i uz to i njeguje. Može li bolje od toga? Za mene teško! Kosa mi je uz njega mekana, sjajna, glatka i najvažnije, unatoč stalnom maltretiranju kose peglom zdrava.

Napisala sam recenziju koju možete pročitati ovdje.



Zadnji proizvod iz kategorije "kosa" je Batiste Blush šampon za suho pranje. Izvrstan SOS proizvod kad treba malo osvježiti kosu, a nemam vremena za pranje. Volim miris, volim efekt i definitivno mi je najdraži od svih suhih šampona dostupnih na našem tržištu.

Recenziju samog proizvoda možete pročitati ovdje.



Njega tijela

Kad je u pitanju njege tijela, ovdje se ipak našlo nekoliko novih favorita koji su me potpuno oduševili i zaslužili svoje mjesto u ovom postu.

La Roche Posay Anthelios XL SPF 50+ Invisible Nutritive Oil* je jedan od proizvoda koji nezasluženo prošlo ljeto nisu dobili recenziju (iako sam bila rekla da ću ga recenzirati). Jako mi je drago da zadnjih godina mnogi brandovi izbacuju ulja s visokim SPF, a ne samo 2, 4 i 6 kao nekad. Ulja su divna jer je koža odmah i nahranjena i to puno bolje nego s kremama za sunčanje. Uistinu je vodootporno što sam vidjela kad bih izašla iz mora na jednostavan način - kapljice vode su se grupirale na koži dok je bio vidljiv zašitini sloj koje je ulje napravilo. Jedina zamjerka jest da ne djeluje protiv Mallorca akni iako piše da je hipoalergeno. Naime, slučajno mi je dragi prošao 2 puta kad mi je mazao leđa s njim i po ramenima i brzo nakon toga su mi izletila 2 mjehurića. Što se tiče primarne alergije na sunce, nisam ju dobila, no ni inače joj nisam sklona pa po pitanju toga i nisam od neke koristi. Pošto za područje dekoltea koristim isključivo Eucerin Creme-Gel jer jedini on pomaže kod sekundarne alergije na sunce, mogu reći da sam za ostatak tijela našla svoj apsolutni favorit ♥



Uriage Xemose emolijent krema je najdivniji proizvod za izuzetno suhu kožu tijela, osjetljivu i atopičnu kožu. Ovo je proizvod bez kojeg ne želim nikad ostati, posebno volim ovu kremu nakon mora, kad je koža ipak isušena od sunca i zimi, kad je isušena od centralnog grijanja i mog prečestog tuširanja. I ono što mi je izvrsno je to što je ovo jedini proizvod koji mi toliko nahrani kožu da ju nemam potrebu mazati nakon baš svakog tuširanja.

Za moju priču o otkriću ovog predivnog proizvoda i detaljnu recenziju kliknite ovdje.



Caudalie Divine Oil* je uistinu božanstveno! ♥ Od svih ulja dostupnih kod nas na tržištu (pa čak i nekih nedostupnih, no o tome drugi put) upravo ovo mi ima najdivniji miris, divno njeguje i mogu reći da mi je ovo apsolutni favorit u kategoriji ulja. Koristim ga za tijelo i za kosu i za obje funkcije je izvrsno.

Za više o samom mirisu i efektu, pročitajte recenziju.



Dr. Pasha Argan krema je kremica za koju sam zaključila da bi mi bila premasna za njegu lica, pa čak i tijela, no ovo je krema koja savršeno, doslovno preko noći smiruje moj seboreički dermatitis, kao niti jedan drugi proizvod. Uz to savršeno miriše. Pa ako imate kakav oblik dermatitisa, razmislite o ovoj kremici.

Više o njoj možete pročitati ovdje.



Proizvod koji u kategoriji tijela možda zaslužuje i titulu proizvoda godine je Afrodita 100% SPA šećerni peeling za tijelo. Riječ je o uljnom pilingu za tijelo koji izvrsno riba, a ostavlja kožu nahranjenom. I sve to po pristojnoj cijeni.

Ako niste, svakako bacite pogled na recenziju :)



Što se tiče njege ruku, na tržištu se pojavila divna kremica - La Roche-Posay Cicaplast Mains*. I inače volim Cicaplast liniju, a ovaj proizvod je još jedna potvrda njene kvalitete. Riječ je o idealnoj dnevnoj kremici, koja hrani kožu ruku, a ne čini ih masnima što je meni posebno bitno jer sam skoro stalno u doticaju s kompjuterom i papirima.



L'Occitane Karite krema za ruke je moj all time favourite kad je u pitanju njega ruku. Savršen miris i izvrsna njega. Iako se može koristiti i danju, ne koristim ju u te svrhe otkad koristim gore navedenu LRP nego samo kao noćnu kremu, da se ruke preko noći dobro regeneriraju što je mojim osjetljivim rukama svakako potrebno. Jedina mana je cijena, ali pošto joj nisam našla odgovarajuću zamjenu, smatram ju opravdanom.



I zadnji proizvod je Barfuss Fußmaske iliti maska za stopala. Mullerova robna marka i meni osobno favorit. Moja koža je jako suha i treba joj konstantno mazanje, a ova krema nahrani moja stopala kao nijedna druga. Trošim drugu (ili treću?) tubicu i definitivno nastavljam kupovati i dalje.



To je to što se tiče favorita za njegu kose i tijela, ostala je još dekorativa, a napisati taj post će stvarno biti velik zalogaj, no očekujte ga uskoro :)

Koji su vaši favoriti u ovoj kategoriji? Imamo li zajedničkih?


*PR uzorak (bez obzira na porijeklo proizvoda, garantiram da su iskustva napisana u recenzijama na ovom blogu iskrena. Za više informacija pročitajte Pravila i informacije o stranici.)  

CONVERSATION

35 komentari:

  1. Ah, taj Kerastase - moram da isprobam neke njihove stvarcice koje me mame :) Odlicni favoriti draga! :*

    OdgovoriIzbriši
  2. Divni favoriti. Složila bih se sa Selmom- Kerastase je na popisu i krajnje je vreme da mu dam šansu :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. stvarno je krajnje vrijeme, divni su im proizvodi :)

      Izbriši
  3. Caudalie ulje se našlo u dosta ovogodišnjih favorita, potpuno opravdano i razumljivo :) Moram čekirati Uriage Xemose, definitivno! Želim još probati i argan kremu iiii afroditin piling :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. mislim da bi tebi Uriage Xemose bio predivan :)
      A i mislim da bi ti se argan krema i afrodita piling jako svidjeli :)

      Caudalie... što reći, sve znaš i sama :)

      Izbriši
  4. Suhi šampon, sladkorni piling in Loccitane krema, top <3

    OdgovoriIzbriši
  5. o, ovu kremicu za nogare obavezno moram probat ;)

    OdgovoriIzbriši
  6. Caudalie Divine Oil je genijalno, toliko divan miris i osjećaj koji ostavlja na koži :)

    OdgovoriIzbriši
  7. Kerastase koristim od ljeta i prezadovoljna sam,prelazila sam iz crne boje u plavu i čuvao je moju kosu,frizerka je prezadovoljna kako mi je kosa jaka i neoštećena.

    OdgovoriIzbriši
  8. krasni favoriti! zabilježila sam si vichy-jev šampon i afroditin piling na listu :)

    OdgovoriIzbriši
  9. Jao mnogo se radujem jer imam ovo LRP ulje a nisam ga nacela i to mi je za sledece leto. Jedva cekam da ga probam!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. mislim da ćeš biti zadovoljna :)))
      A ja jedva čekam ljeto - zbog ljeta :D

      Izbriši
  10. Koliko divnih stvarcica na jednom mestu. <3 Probala sam samo sampon za suvo pranje kose i slazem se sa tobom. :) Afrodita piling nisam primetila, a bas sam juce trazila dobar piling. :/ Ovo ulje bih bas volela da probam. :))

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. ne znam jel došao još kod vas Afrodita piling, novitet je :)
      A ulje ako ćeš biti u mogućnosti nabavi, divno je :)

      Izbriši
  11. Svi tvoji favoriti su za mene pun pogodak, posebno ova maska za stopala koju si mi kupila i otkrila.

    Vichy šampon je odličan!!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. drago mi je da si i ti zadovoljna maskom :)

      A šampon je klasik :)

      Izbriši
  12. Koliko zajedničkih favorita imamo: maska za stopala, Divine ulje, Batiste... Ono što nemam, a hvališ voljela bih probati poput ove Kerastase linije :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. probaj, mislim da bi se i tebi, kao fanu Kerastasea svidjela ta linija :)

      Izbriši
  13. Sjajan odabir... Kerastase i Batiste us mi posebno privukli paznju. Sjajan izbor

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. hvala ti :)
      A što i tebi privuklo pažnju nego proizvodi za kosu :)

      Izbriši
  14. Afroditin piling je stvarno divan, hvala na preporuci :) Tereza

    OdgovoriIzbriši
  15. Uzela sam i ja vichy sampon, i vec vidim pomak na tjemenu, stvarno su nezamjenjivi posebno u ovo zimsko doba kad je vlasiste osjetljivije nego inace.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. baš tako, nema do njega, posebno u ovom zimskom periodu :)

      Izbriši
  16. Samo nam je Afroditin piling zajednički favorit no ovu masku za stopala definitivno moram probati čim malo skrešem zalihe.

    OdgovoriIzbriši
  17. Hjoj i ja muku mucim sa Seborejom, a nisam jos probala ova Vichy, iako ga svi hvale, pa mi je sljedeci na listi isprobavanja. Nego htjela sam te pitati, da li i tebi tjeme reaguje na regenratore, lak, vosak ili bilo sta od preparata za kosu? Ja jos nisam nasla nesto od cega mi tjeme ne poludi :/ Jesi li ti imala tih problema?

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. probaj, kad ništa drugo ne pomaže, taj šampon me spasi :)
      regeneratore ne koristim, koristim samo maske za kosu i stavljam ih samo na vrhove jer su prehranjive i mislim da bi mi se kosa samo još brže mastila (a seboreja divljala) od njih, pa preporučam i da regeneratore stavljaš samo na vrhove :)
      trudim se što manje opterećivati tjeme, tako da i lak koristim samo u iznimnim situacijama, a vosak izbjegavam jer se isto bojim da bi mi tjeme poludilo od njega :/
      u biti, koristim šampon, masku (samo na vrhove) i onda još neko ulje na vrhove i to je to. ostalo bi mi bojim se stvarno opteretilo tjeme :)

      Izbriši