Zimska njega usana - a little make up obsessed

Zimska njega usana


Osobno imam osjetljive usnice kojima je potrebna njega u svako godišnje doba, no zimi to posebno dolazi do izražaja. Iako sam spomenula koje proizvode koristim za usne u postu o hidrataciji u zimske dane, odlučila sam napisati poseban post kad je riječ o usnama.

Moji omiljeni suborci zimi su DIY peeling za usne koji mi je smućkala Mell, zatim Nuxe Reve de Miel balzam za usne i La Roche-Posay Cicaplast Levres*.



Kako su pilinzi važni za kožu i odstranjivanje mrtvih stanica da bi se proizvodi bolje upijali odnosno bolje prodirali u kožu, tako su važni i za usne. Osim što skida vidljive mrtve stanice kad su usnice suhe, ovaj peeling i izuzetno njeguje.

Peeling sadrži kokosovo ulje, smeđi šećer, suncokretovo ulje, malo badema, i eterično ulje naranče.

Divno miriše, kako je uljni, ostavlja usnice glatkima i nahranjenima i ne sadrži nikakve umjetne dodatke i boje. Meni dovoljno da ga obožavam i nestrpljivo iščekujem novu, poboljšanu verziju (ako može bolje od ovog) koju mi je Mell obećala :D

Otkad sam dobila ovaj peeling, ni ne pomišljam na kupnju Lush Bubblegum peelinga za usne koje sam prije obožavala.



Nuxe Reve de Miel Ultra-Nourishing Lip Balm je proizvod za koji obično govorim da bez njega ne želim živjeti. Ok, preživjela bih ja i bez njega, ali ako ne moram, zašto bih? :)

Cijeli hvalospjev o njemu možete pročitati u ovom postu, a sad ću napisati samo mini hvalospjev :D

Ovo je proizvod koji je namijenjen kao SOS tretman, kad su usnice u posebno lošem stanju, a moje su uistinu bile takve kad sam ga prvi put kupila. I tada je spasio moje usnice i tu je počela naša velika ljubav.

Sad ga koristim preventivno ili da zaliječi nastalu situaciju ako sam slučajno izašla iz kuće bez ikakvog balzama sa sobom. Svake večeri namažem usnice slojem ovog balzama i ujutro se probudim mekanih, nahranjenih usnica.
Osim toga, koristim ga zlu ne trebalo i ispod mat ruževa, kako me isti ne bi slučajno isušili.

Cijena: oko 100 kn u ljekarnama



La Roche-Posay Cicaplast Levres* je novitet iz Cicaplast linije koju je LRP ove sezone izbacio na tržište. Ovom prilikom ću njemu posvetiti malo više prostora pa tu napraviti recenziju, da ne pišem opet o njemu kad ga već sad spominjem.

Proizvod dolazi u plastičnoj tubici koja sadrži 7,5 ml odnosno 7,5 g proizvoda (da, dobro čitate) sa higijenskim aplikatorom.

Balzam je mekane teksture, savršeno maziv i ne razlijeva se po usnicama. Ne ostavlja masni trag kao većina balzama za usne, jednostavno nemate osjećaj da imate išta na usnama, a vjerujte mi - imate, pravog zaštitnika i njegovatelja. Sadrži čak 5% pantenola, shea maslac, te biljna ulja. Sve to čini usne mekima i glatkima, a istovremeno zaštićenima.

Ono što mi je jako zanimljivo je njegov okus, koji je pomalo gorkast. Zašto mi je to zanimljivo? Pa zato jer bih rado pitala ljude iz LRP laboratorija jesu li to napravili da bi ljudi manje oblizivali usnice ili se to eto tako poklopilo.

Oaj balzam mi je idealan kao dnevna njega, posebno onih dana kad sam izvan kuće, a nemam ruž na usnama (onda je Nuxe teglica poprilično nespretna i nehigijenska). Iako ga moram povremeno obnavljati, mislim da je ovo jedan od boljih proizvoda na tžištu i svakako ću ga kupiti kad ga potrošim.

Preporučena cijena je 38,40 kn u ljekarnama.

Sastav:

Capryliy/Capric Triglyceride, PPG-5 Pentaerythrityl Ether, PEG-5 Pentaerythrityl Ether, Butyspermum Parkii Butter, Cera Alba, Panthenol, Hydrogenated Vegetable Oil, Ethylhexyl Palmitate, Silica Silylate, Polybutene, Glycine Soja/Soybean Sterols, Aqua, Sodium Saccharin, Myristil Malate Phosphonic Acid, Pentaerythrytil Tetra-di-t-butyl Hydroxyhydrocinnamate



Kako vi njegujete usne zimi? Imate li još koju preporuku?

*PR uzorak (bez obzira na porijeklo proizvoda, garantiram da su iskustva napisana u recenzijama na ovom blogu iskrena i stvarna. Za više informacija pročitajte Pravila i informacije o stranici.) 

CONVERSATION

20 komentari:

  1. E onda je cicaplast prava stvar za mene jer ne mogu da ne oblizujem usne! Mada ja toliko želim nuxe. Ne bih ni znala za njega da ne pratim blogove. Nešto od toga moram kupiti, jer obični drogerijski balzami ne čine ništa posebno. Samo trenutan efekat

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. kupi cicaplast, cjenovno je prihvatljiv, a i dostupan ti je :)
      a ako oblizuješ usne, on bi mogao biti rješenje :)

      Izbriši
  2. nuxe i ja vrebam na web shopovima, kod mene ga nema i očekujem sniženja za blagdane :D

    OdgovoriIzbriši
  3. Meni zimi najviše odgovara Yes to carrots balzam za usne :) Volim ga tokom cele godine, a zimi posebno :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. nisam ništa probala od tog branda, a baš me taj balzam privlačio :)

      Izbriši
  4. Naravno da može biti bolji i finiji! :DD
    Bez nuxe teglice ne mogu i ne zelim zivjeti <3 najbolji balzam ikad.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. ne vjerujem dok ne probam da može biti bolji i finiji :)
      A za nuxe se slažem :)

      Izbriši
  5. Sad i ja želim ovaj peeling :D Inače sve ostalo koristim + Nuxe stick :) Tereza

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Peeling je genijalan, moram hvaliti našu Mell :D
      A Nuxe stick mi je ok za održavanje dobrog stanja usana, no moje su stvarno osjetljive

      Izbriši
  6. Naručila jučer Nuxe. I peeling od Mell. Za cicaplast ću još razmisliti. Moje usne su ove zime gore no ikad. Tjednima ruža nisu vidjele.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. nadam se da će se što prije oporaviti :(
      Kupi i kremicu za dječju guzu u ljekarni, mene je to spašavalo :)

      Izbriši
  7. Bez balzama ne mog da zamislim zimu. Ja jos dodatno pored svega imam losu naviku grickanja usana. Ovaj post je pravi melem.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. hvala ti draga Jelena :)
      Imam i ja tu naviku, tako da te potpuno razumijem :)

      Izbriši
  8. Joj, najvise koristim Balea balzamcice, odlicni su mi! :)))

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. meni oni nikako ne odgovaraju :(
      Osim Balea Urea balzama, on mi je bio dobar :)

      Izbriši
  9. Jos nisam nasla nesto sto mojim usnama odgovara vise od klasicnog Labella i onog sa medom i mlekom, pobednicnki tandem definitivno :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. joj meni je Labello odavno prestalo biti dovoljno kako samo štiti, a ne hrani usne...

      Izbriši
  10. jedino što sad koristim je balea balzam sa ureom i ponekad niveino labelo. za nuxe i cicalast sam čitala sve pohvale,nema druge nego kupit ih :)


    OdgovoriIzbriši