Dr. Pasha Argan krema - a little make up obsessed

Dr. Pasha Argan krema

Nekako sam ove godine počela više pažnje obraćati na prirodnu kozmetiku iako sam daleko od prelaska na nju - jednostavno sam odlučila odabrati (za mene) najbolje od prirodne i sintetske kozmetike. Zašto ovo pišem? Jer sam neko vrijeme izbjegavala prirodnu kozmetiku zahvaljujući iskustvima s Alverde kozmetikom kao i zbog činjenice da sam u mnogim prirodnim proizvodima viđala visoko u sastavu alkohol što me naravno odbijalo. Ne znam što se točno promijenilo u mojoj glavi, no odlučila sam više eksperimentirati po pitanju toga i drago mi je da jesam. Jedan od proizvoda zbog kojih mi je drago je i upravo ova, Dr. Pasha Argan krema. Za što ju koristim - pročitajte u nastavku.



Dr. Pasha je bosanskohercegovački brand ručno rađene prirodne kozmetike koji je od prije par mjeseci dostupan i na našem tržištu. Proizvodi se rade po tradicionalnim recepturama i svojim prirodnim komponentama vraćaju snagu te okrepljuju duh ostavljajući kožu mekom i svježom.

Nažalost kod nas na tržištu nije dostupan sav Dr. Pasha asortiman koji možete vidjeti na njihovoj web stranici, a ja zasada imam kremu koju ću danas recenzirati te svijeću u mirisu Summer Moments. Iskreno, voljela bih probati i njihov lip balm kojeg kod nas nažalost nema, a bilo bi lijepo da su nam dostupni i poklon setovi, no eto, možemo se nadati da će uvoznik s vremenom uvesti i taj dio asortimana.

Dr. Pasha Argan krema je proizvod koji me privukao još i prije nego je Dr. Pasha asortiman bio dostupan na hrvatskom tržištu zbog blagodati arganovog ulja. Naime, ono sadrži visoke količine nezasićenih masnih kiselina, uključujući i linoleinsku kiselinu, koja štiti i regenerira kožu. Masne kiseline također stimuliraju međustaničnu oksigenaciju, koja pomaže u vraćanju osnovne ravnoteže vode i lipida u hidrolipidnom sloju kože. Na taj se način sprečava sušenje kože i gubitak elasticiteta, što znači sprečavanje nastanka bora, te koža postaje mekša i zategnutija.

Učinak protiv nastajanja bora se povećava zbog prisutnosti velike količine vitamina E (tokoferola), koji je poznat kao najsnažniji biološki antioksidans i kao takav neutralizira slobodne radikale. Isto tako, vitamin E štiti stanične membrane od lipidne oksidacije i tako usporava proces starenja, te pomaže regeneraciji ožiljcima oštećenoj koži.

Arganovo ulje ne začepljuje pore i vrlo se brzo upija.

Arganovo ulje se može koristiti za cijeli niz kožnih poteškoća, kao i u raznovrsnoj njezi kože. Osim spomenutog djelovanja protiv bora, te kod zacjeljivanja ožiljaka može se koristiti:

  • Kod kožnih iritacija i upala
  • Za njegu masne kože jer regulira lučenje sebuma
  • Za prevenciju strija za vrijeme trudnoće
  • Za jačanje krhkih noktiju
  • Kod tretmana ekcema i psorijaze
  • Kao pakung za kosu jer daje kosi sjaj, pojačava rast kose, te štiti kosu od pucanja
  • Za njegu osjetljive dječje kože

Privuklo me ovo za tretiranje raznih ekcema i psorijaze jer obično proizvodi koji su dobri za tretiranje psorijaze su dobri i za seboreički dermatitis koji i sama imam.



Nakon ovog jako dugog uvoda, konačno da kažem pokoju o kremi.

Iz Dr. Pashe kažu:

Krema s arganovim uljem ima izuzetne sposobnosti da štiti, regenerira i pomlađuje kožu zbog visokih koncentracija esencijalinih masnih kiselina koje spriječavaju isušivanje i održavaju elastičnost kože. Dubinski prodire u kožu i usporava proves starenja kože jer potiče metabolizam kolagena i povećava njegovu topivost u dermisu.

Kad sam tek kupila ovu kremu, oduševila sam se njenim mirisom, no malo sam ostala zatečena njenom teksturom. Zapravo ostala sam jako zatečena, ne malo :)

Naime, gornji sloj kreme u kutijici mi se činio kao raznorazni melemi, dakle onako nekako voskast. A nakon što sam zagrebala taj gornji sloj, doživjela sam novo iznenađenje jako masnu kremu. Tekstura je i dalje bila slična kao melemi, no nisam više morala grebati da bih izvukla nešto sadržaja van.

Moram priznati da sam se pomalo razočarala jer sam zamislila ovo kao proizvod koji bih nanosila na tijelo, a možda ponekad i na lice no zaključila sam da je premasna za to. Kako mi je u to doba divljao seboreički dermatitis, naročito na stražnjem dijelu vrata, prema vlasištu, odlučila sam taj dio namazati s ovom kremicom i oduševila se! Osjećaj svrbeža je nestao doslovno preko noći, a nakon dva mazanja je crvenilo bilo vidljivo manje i ljuskice su nestale. Oduševila sam se već na prvo mazanje, a drugo je bilo dovoljno da shvatim da to nije samo zaljubljenost nego prava ljubav. Iako sam već tada ovaj proizvod uvrstila u favorite mjeseca, odlučila sam sačekati s recenzijom jer sam se htjela bolje upoznati s ovim proizvodom jer sam vam svakako htjela napisati što realniju recenziju iako sam se sama potpuno zaljubila u ovaj proizvod.

Kako mi se seboreja pojavljuje na vratu, vlasištu, čelu i desnom (da, samo jednom) obrazu, odlučila sam ga nakon nešto vremena probati i na licu. Prvo me bilo strah zbog ulja avokada u sastavu da mi neće začepiti pore, no srećom, i tu se iskazala. Na licu mi se seboreja manifestira (zasad) samo kao crvenilo i to crvenilo nestaje korištenjem ove kreme. Kako je za dan definitivno premasna, stavljam ju preko noći na ciljana područja nakon što stavim na lice sve ostale proizvode koje koristim u svojoj preparativnoj rutini.




Što se tiče korištenja ove kreme kao svakodnevne ili svakonoćne kreme, moram priznati da ja uistinu ne znam kome bi ova krema kao takva mogla odgovarati. Odnosno mislim da nikom ne bi mogla odgovarati jer je poprilično masna.

Što se tiče korištenja ove kreme za njegu tijela - preporučam ju jedino u slučaju da je vaša koža ekstremno suha, no i u tom slučaju se neće upiti istog trena u kožu. Moja koža tijela je takva, a čak ju ni ona ne uspije popiti kao što popije druge kreme tako da ju koristim za to jako rijetko.

Ono za što mi se ova krema još pokazala izvrsnim je njega kožice oko noktiju jer ju predivno nahrani, a mislim da pomaže i kod bržeg rasta noktiju. Uz to, znam ju koristiti i kao noćnu njegu ruku - namažem cijele ruke njome, stavim na njih pamučne rukavice i probudim se sa savršeno mekanim i nahranjenim rukama.

Također mi je izvrsna za njegu usnica, pa tako nekad noću namažem usnice njome umjesto Nuxe Reve de Miel balzamom.

Sastav:
Elaeis Guineensis, Butyrospermum parkii, Persea Gratissima, Cocos Nucifera, Argania spinosa, Aloebarbadensis, Vanilla planifolia

Cijena ove kreme je 109,90 kn u dm drogerijama, a Dr. Pasha proizvode je moguće kupiti i u Nami.

Linija s arganovim uljem sadrži i ove proizvode: Sapun s arganovim uljem, 100% prirodno arganovo ulje (30% arganovo ulje) i 100% čisto arganovo ulje.

Što na kraju reći kao zaključak?

Ako imate ikakvih problema s kožom u obliku raznih dermatitisa, ova krema je moja iskrena preporuka jer meni strašno puno pomaže kad mi SD bukne. U slučaju da nemate takvih problema s kožom, po meni nema potrebe za kupnju ove kreme jer nije baš jeftina, sigurno ju nećete mazati na tijelo nakon svakog tuširanja, a za njegu kožice oko noktiju i usana ima i jeftinijih proizvoda.

Ja ću je svakako ponovno kupiti kad ju potrošim jer mi je postala izvrstan saveznik u borbi protiv seboreičkog dermatitisa.

Jeste li probali koji Dr. Pasha proizvod? Imate li preporuka?

CONVERSATION

27 komentari:

  1. Ja sam nekidan kupila Zlatni melem,ali jos nemam nekih dojmova,tek sam ga par puta namazala,jedino mi ima lijep miris!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. sve izgleda lijepo miriše, i ova krema miriše predivno <3

      Izbriši
  2. Ovakvi melemi i nisu za svakodnevno koriscenje, vec za ciljno nanosenje i lecenje odredjenog dela. Za sada mi se weledin skinfood pokazao kao odlican za lecenje suvih delova koze lica, tako da necu dr. pasha kremu skoro isprobavati, ali sam svakako zainteresovana. :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Pa ovo nije melem, a i ne bih rekla da je proizvođač to namijenio za ciljano nanošenje jer onda ne bi pisali o anti-ageing učinku. Nitko ne očekuje da će do njega doći uz povremeno mazanje :)
      Weledin Skinfood nisam probala, ali ja za suhe dijelove lica ionako koristim već dobro probrane proizvode :)

      Izbriši
  3. Odgovori
    1. ako si našla namjenu za nju, mada po tvom tipu kože ne bih rekla da bi treba, go for it ;)

      Izbriši
  4. Ja preskačem :/ Imam Zlatni melem kojeg koristim, čini mi se da bi mi ova krema služila samo za ruke. Nemam dobrih iskustva s premasnim kremama na licu. Hvala ti na odličnoj recenziji :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. kao što sam ti već rekla, tebi ova kremica definitivno ne treba :)

      Izbriši
  5. Baš sam se ponadala da će ti biti super krema za lice :( Ali super što ti pomaže!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. ma odmah sam pretpostavljala da neće biti dobra za lice, ali mi je važno da mi pomaže :D

      Izbriši
  6. Ja imam sapun iz ove linije i prezadovoljna sam. Probala bih i kremicu a i ulje :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. čitala sam o njemu neki dan, dobro si me podsjetila da se moram vratiti i komentirati :)
      Mene taj sapun jako zanima :)

      Izbriši
  7. Ja mislim da sam jedna od onih kojima bi ova krema savrseno odgovarala i za lice ( kao nocna njega) i za tijelo. Zao mi je sto u mom dm-u nemaju njihovih proizvoda, ali nabavit cu ju sigurno :) i pohvala za krasnu recenziju :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. jel vjeruješ da nisam sigurna ni bi li tebi odgovarala kao noćna njega? :)
      Navodno ti mogu dostaviti u tvoj dm proizvod, pital Mell točnije, tako je ona došla do svoje kremice :)

      Izbriši
  8. O znači da j onda stvarno jako masna! Svejedno ju želim :) Baš ću pitati Mell, nisam znala za tu dostavu, tenk ju :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. javi se Meli i probaj i na licu, možda bude i dobra mada je stvarno stvarno masna :)

      Izbriši
  9. Ovo mi je prvi put da komentiram iako stalno citam beauty blogove. Jednostavno sam morala reagirati na stajaliste da ova krema nije za lice.
    Naime ja je samo za lice i koristim, jer mi je steta "bacati" je na tijelo i slicno. Moja koza je tipski suha, cak i nije dehidrirana, jer je dobro njegujem. Ova krema je za mene idealna nocna njega (ja je stavljam i po danu kad ne idem van), nekako je mekana i njezno masna i meni se zaista lijepo upija i naocigled hrani kozu. Super mi je poslije glikolne kreme..

    Ne znam kako drugima, meni je trenutni favorit kao nocna njega. Koristim je oko mjesec i pol i iznimno sam zadovoljna rezultatima. E sad vi vidite...
    Pozdrav

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala ti na komentaru i svojim dojmovima :)
      Ja sam ju dala majci koja ima isto suhu kožu da isprobava, no i njoj je bila premasna. No drago mi je da nekome odgovara i tako jer je krema uistinu predivna :)

      Izbriši
  10. Sastav joj deluje odlično! Ne sećam se da sam neku njihovu kremu videla kod nas, sećam se samo ulja, sveća i sapuna, ali možda grešim, obratiću pažnju.

    OdgovoriIzbriši
  11. dobro je znati da je pogodna za dermatitis. svakako bih je volela probati za sve za sta je i ti koristis, a pored toga sigurno bih namazala i svoje suve podocnjake njome kako bi bili meksi i nahranjeni, a i kako bih sprecila nastanak borica na tom podrucju :)

    OdgovoriIzbriši
  12. Obožavam njihov zlatni melem. Koristila sam ga za lice u početku ali mi je previše masan tako da sam počela da ga koristim za sve osim za to, i odličan je. Posebno za ruke i usne pre spavanja.

    OdgovoriIzbriši
  13. probala sam dr. pasha zlatni melem i bolji mi je od niveinih krema od koih mi se lice znoji

    OdgovoriIzbriši
  14. Evo, ja sam jedna od onih koja koristim tu kremu svakonoćno! Napokon krema koja je dovoljno masna za moju izrazito suhu kožu, kojoj baš manjka masnoća. Do sada sam koristila svako veče čisti karite maslac i čisto arganovo ulje, ali ovo je puno jednostavnije. Ujutro mi je koža meka i ni malo me ne zateže. Ujutro samo nanesem ulje divlje ruže i spremna sam za šminkanje! Ja sam prezadovoljna sve pohvale!!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. i ja sam ju na kraju u jednom razdoblju koristila svakonoćno na licu i predobro mi je odgovarala iako sam mješovita. Sad za ljeto ipak preskačem taj način korištenja, ali kupila sam novu nakon što sam potrošila prvo pakiranje, dakle, ostala sam oduševljena njome .)

      Izbriši
  15. Nanesem je na vlaznu kozu kao sto nanosim i ulja.
    Upije se za 5 minuta.
    Koza bude mekana i svilena.
    Odlicna

    OdgovoriIzbriši
  16. Odlična krema za lice trenutno smiri sve upalne procese na kozi(koza mi je mjesovita sklona aknama).Koristim je ka nocnu kremu,koza mi ujutro bude nahranjena bez viska sebuma.Mislim da oni koji kažu da nije za lice je ne znaju koristiti,kremu prvo zagrijem trljanjem izmedju dlanova ,(pri čemu se pretvara u ulje)pa onda dobro utrljam na lice.

    OdgovoriIzbriši
  17. meni je savrsen ovaj melem ..koristim ga vec tjedan dana ..i predobar je...al koristi se tako da se uzme komadic zrno graska i utrlja se prtima i na lice se dobro razmaze

    OdgovoriIzbriši