Bioderma Sebium Serum - recenzija - a little make up obsessed

Bioderma Sebium Serum - recenzija

U ožujku, taman u zadni tren prije dolaska sunca (sjećate se kako je odvratna bila prošla zima) sam kupila Bioderma Sebium serum i malo nakon toga Bioderma Sebium AKN kremu. Tada sam ih uvrstila i u favorite mjeseca, rekla recenzirati, no nekako nisu ni serum ni krema došli na red. Kako nam je došla jesen i počela je sezona tretiranja kože kiselinama, mislim da je pravo vrijeme za recenzije. Danas ću recenzirati Bioderma Sebium Serum, a uskoro očekujte i recenziju Bioderma Sebium AKN kreme.



Proizvod dolazi u mekanoj tubici (kakve volim jer je iz njih moguće iscijediti i zadnju kap proizvoda) u količini od 40 ml i po cijeni od 100 kuna.



Tekstura proizvoda je gelasta, no ne prerijetka i potrebno je malo proizvoda za cijelo lice.



O proizvodu:

Sebium serum njeguje masnu kožu i kožu s aknama, kožu s proširenim porama i kožu s nepravilnostima (mrlje). Učinkovito uklanja manje nepravilnosti, dubinski pročišćava epidermis te vraća koži elastičnost i zdravi sjaj.

Djelovanje i aktivni sastojci:
- korigira kvalitetu sebuma (Fluidactiv®)
- djeluje snažno keratolitički (glikolna kiselina)
- djeluje protuupalno i umirujuće (pantenol)

Uporaba:

Nanijeti navečer, na prethodno dobro očišćenu kožu. Serum se preporučuje koristiti tijekom mjesec dana nakon čega je potrebno napraviti pauzu. Za čišćenje kože preporučuje se Sebium H2O micelarna otopina ili Sebium pjenušavi gel.



Moji dojmovi:

Razlog zašto sam kupila ovaj serum je moja borba s komedonima koji mi caruju po obrazima, pa više obeshrabrena sam kupila ovaj proizvod. Proizvod sadrži glikolnu kiselinu koja bi kožu trebala pročistiti i dati joj zdravi sjaj (ne sebum - poanta je njegovo smanjivanje).

Je li mi ovaj proizvod pomogao? Uistinu je. Nanosila sam ga tijekom mjesec dana, isprva svaki dan, a kasnije svaki drugi, nakon tjedan dana samostalnog korištenja, počela sam ga kombinirati s Bioderma Sebium AKN kremom i Payot Hydra 24 emulzijom (pričekala bih nekih sat vremena nakon nanošenja seruma, pa zatim nanijela kremu, jedan dan AKN, drugi dan Payot - da mi ipak nahrani kožu i spriječi potencijalno isušivanje i zatezanje). Već nakon nekoliko dana bio je vidljiv pomak po pitanju mrljica od (raskopanih) prištića, kao i po zaglađenosti tena. Nakon toga je došlo do malog pogoršanja (sva nečistoća je počela izlaziti na površinu) da bi se zatim to smirilo, a lice pročistilo.

Vidjela sam i napredak po pitanju proširenih pora, no nažalost, miteserima nije pomogao, odnosno oni su i dalje bili ovdje iako su pore bile uže (nisu nestale da se razumijemo). Količina komedona na mom licu se drastično smanjila, bilo ih je ostalo svega par komada, što je za mene bio veliki uspjeh, kakav nije viđen u godinu i pol koliko sam tada već muku mučila s komedonima.

Napredak je viđen već samo uz korištenje seruma, no koliko je to bila samo njegova zasluga, a koliko je tome pridonijela i Sebium AKN krema, teško mi je reći, no ako imate problema s komedonima i mješovitom/masnom kožom, ovo je izvrsna kombinacija za postizanje uspjeha. Pore će biti sužene, manje ćete se mastiti, flekice će biti izblijeđene, a komedoni će nestati ili biti minimizirani.

Ono što je važno naglasiti kod korištenja ovog seruma je da se koristi isključivo navečer, a po danu je obavezna UV zaštita (moj izbor je La Roche-Posay ANTHELIOS XL „dry touch“ gel-krema za lice SPF 50+) zbog glikolne kiseline koju serum sadrži.

Kako sam ovaj prošle godine počela dosta kasno koristiti, koristila sam ju točno mjesec dana (zbog straha od povišene razine UV zračenja), no ove zime ću, ako će biti potrebno da bi mi se lice u potpunosti očistilo, koristiti ovaj serum i nešto duže. U svakom slučaju, ako imate problema s mrljicama od prištića, komedone, proširene pore ili želite regulirati mašćenje lica, ovaj proizvod je moja preporuka za vas uz još jednom napomene - koristite proizvod isključivo navečer, a preko dana nanosite obavezno UV zaštitu - minimum SPF 30.



Imate li vi kakve preporuke za ovakve proizvode ili ste jedna od sretnica kojoj ne trebaju?

CONVERSATION

31 komentari:

  1. Upravo mi je danas stigao i veceras krecem sa koristenjem :)
    Jedino, ja skidam make up sa uljnim čistačem, misliš da bi mogao "smetati"?

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. nadam se da ćeš i ti biti zadovoljna :)
      Ma ne bi trebalo smetati, samo pričekaj nekih 20-ak minuta nakon skidanja make up-a da lice bude stvarno suho prije nanošenja.

      Ni ja ne koristim Sebium liniju za skidanje šminke nego kombiniram uljne čistače, pjene, micelarne i djelovalo je neovisno o metodi skidanja :)

      Izbriši
  2. Bas lepa i detaljna recenzija! Zvuci kao nesto sto bi meni odgovaralo

    OdgovoriIzbriši
  3. Odlična recenzija! :)
    A što se tiče mitesera, baš sam prije 2-3 dana pisala što ja koristim. Meni djeluje, nije nimalo skupo, pa baci pogled ;)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Upravo sam vidjela i jako me zanima učinak, a posebno što je jeftino i lako dostupno. Prirodna kozmetika, FTW :D

      Izbriši
    2. ovo s krumpirom svakako isprobavam :)

      Izbriši
  4. Probala bih ovaj serum ali ne znam da li smem da kombinujem sa LRP kozmetikom. Sta mislis? Od LRP-a koristim gel i effaclar duo, a bas bih uzela neki dobar serum

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. ovako, mogla bi ga koristiti, lrp duo po danu, ovo navečer, gel možeš koristiti kao i do sad, s time da bih ti preporučila i još nešto preko bioderme onda za hidrataciju :)

      Izbriši
  5. Ja sam trenutno na Avenovoj '' Triacneal " kremi, lice mi je uzas zivi, koristim je 12 dana I valjda sam u onoj fazi ciscenja koze, izasle su mi bubuljice kao nikad! Nadam se poboljsanju uskoro , inace ludim . Koliko vidim, I ova Biodermina radi na slicnom principu ? Inace, koristim Effaclar duo, kao podlogu pre sminkanja I njihov gel za umivanje, I nije mi lice bilo tako lose pre Triacneala, ali sad idem sa njim do kraja, pa cemo videti.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. tako je, i bioderma radi na istom principu, tako da izdrži, nadam se da će uskoro stići poboljšanje :)

      Izbriši
  6. Hvala na recenziji. Svakako zanimljivo zvuči i voljela bih isprobati. :)

    OdgovoriIzbriši
  7. Jako dobra recenzija, kao i uvek.
    Mi smo dobile Sebium Global, ja ga koristim kao podlogu za sminku, odlican je, ali odlican i lepo matira. Ok nisam ja sada neko ko je masnokozac, ali kad je zagsljivo jako prosijam se. Mala Ana koristi i fenomenalno joj je lice, bar ova 3-4 puta koliko smo se srele, a da je koristila :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. probat ću onda nabaviti i tester sebium globala, vidjela sam to mislim kod tebe, drago mi je da je dobro :)

      Izbriši
  8. Puno sam čitala o tom serumu, ali sam na kraju uzela Avène Triacnéal kremu. Lijepo je pročitati da ti je pomogao. :-)

    OdgovoriIzbriši
  9. Jako me zanimao ovaj serum jer sam se dvoumila između njega i Avene Cleanance K kreme :) Iskreno, još uvijek sam u nedoumici jer su recenzije za oba proizvoda vrlo slične :/

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. meni je bioderma pomogla više od cleanance K, a nadam se da ćeš ti imati uspjeha s bilo čim što odabereš :)

      Izbriši
  10. Nije došao na red, sada koristim nešto drugo s glikolnom a onda isprobavam i ovo čudo :))

    Btw, meni je tvoje lice savršeno čisto, to je stvarno dokaz da ti je pomogao :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Martina ja se stvarno pitam za tvoj vid :)))
      Ali hvala ti :*

      I nakon Alphe probaj svakako i ovo ;)

      Izbriši
  11. mogu samo potpisati svaku tvoju riječ. ovaj serum je čudo, a pogotovo u kombinaciji sa AKN :top:

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. :highfive:
      drago mi je da nas je puno kojima je pomogao :)

      Izbriši
  12. Odlicna recenzija, volela bih da ga isprobam. :)

    OdgovoriIzbriši
  13. Super recenzija. Ovaj serum je definitivno za moju masnu kožu s proširenim porama.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. svakako bi ga trebala probati :)
      samo pazi na hidrataciju :)

      Izbriši
  14. Imala sam dosta toga iz Sebium linije, ali mi je problem bio isušivanje. Uvijek mi nedostaje hidratacija.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. zato ja uvijek kombiniram i payot masku s tim, inače bi vjerojatno i mene isušilo

      Izbriši