Moj mini kozmetički kutak - a little make up obsessed

Moj mini kozmetički kutak

Iako u mom stanu postoji prostorija koja bi mogla poslužiti kao prostorija za make up, nisam ju preuredila jer nisam sigurna hoću li ostati u ovom stanu, pa sam odlučila pričekati još godinu-dvije da vidim kako će se situacija razvijati, pa onda početi uređivati kozmetički kutak.

Do tad mi se make up povlači posvuda - ladice, kozmetičke torbice, kofer, police... Kako se obično spremam u zadnji čas, odlučila sam biti malo praktičnija te staviti na vidljivo mjesto kozmetiku koju najčešće koristim pa sam vam to odlučila i pokazati.

Moj kozmetički kutak (da, deminutiv definitivno pristaje uz taj mali dio mog raja) se nalazi u sklopu velike police gdje ima svega, iznad su parfemi, a ispod puno knjiga, dakle, nisam mogla idealno to odvojiti.



Kao što sam već napisala, tu je kozmetika koju najčešće koristim i stavila sam ju da mi je na dohvat ruke kad se uređujem, a ne da hodam po cijeloj sobi i kopam po ladicama i koferu svaki put kad mi nešto treba.



Na lijevoj strani police su se našli kistovi koje najčešće koristim, sjajila (u većoj teglici ona s aplikatorima, a u desnoj oni u običnim tubicama), palete, ruževi i figurca konjića koji plešu, poklon mog dragog prije puno godina. Kao što vidite, polica je dosta vesela, osim tih konjića, tu je i teglica sa cvjetićima, a ruževi stoje u kutiji oslikanoj Disney likovima (s naglaskom na Disney princeze) - dijete u meni još uvijek živi.



S desne strane su ogledalo koje vadim po potrebi. Na najudaljenijem mjestu je da ga ne bih (kako nekad znam biti jako spretna) srušila i razbila, pa ga vadim po potrebi. Osim toga, tu su u teglici blazinice, Ben Nye Banana Luxury Powder i tekući puderi. Na pladnju je postav koji će se vjerojatno najčešće mijenjati - ovisno o tome kako ću što koristiti.



Trenutno su tu Catrice sjenilo za obrve, Givenchy prizma, Sephora highlighter, Estee Lauder Double Wear Stay In Place korektor, Catrice All Around Concealer, MAC Gentle, MAC Petticoat, Too Faced Papa Don't Peach i benefit Coralista rumenilo, Lancome Erika F sjenilo, Chanel maskara i nekoliko nijansi Maybelline Color Tattoo sjenila (klik za recenziju i swatcheve 1, 2 i 3).

Kako ste vi organizirale svoju kozmetiku?





CONVERSATION

72 komentari:

  1. Kod mene slično kao kod tebe. Kozmetika je na sve strane po stanu, no imam također mini kutak s svakodnevnim stvarima . Samo...nije tako uredno i lijepo kao kod tebe, jako mi se sviđa tvoj kutak :))

    OdgovoriIzbriši
  2. Kako ti je lijepo sveee! *.*
    Meni je sva kozmetika u sobi, nemam bas puno mjesta ali nekako sam uspjela organizirati da izgleda uredno :D kad preuredim "komodu" da bude bijela fensi xD mogla bi i ja napravit ovakav post :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. jedva čekam da ju preurediš i napraviš ovakav post :D

      Izbriši
  3. Jaoooo, kutak ti je predivan! Kad bi barem kod mene moglo biti tako :D Ja svoje moram držat na polici i u kutijama da se ne bi dječica igrala šminkanja, heheheh :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. joj, to mi je noćna mora jednog dana :D
      mislim da će sve biti u posebnoj prostoriji pod ključem :D

      Izbriši
  4. Odusevljena sam,divan kutak divni proizvodi !

    OdgovoriIzbriši
  5. Lijepo si to složila prema svojim mogućnostima :) Kod mene je također slično posloženo, jedino je različito što imam i kofer :D Ali someday ću imati svoj stol za šminkanje sa ladicama i veeeelikim ogledalom :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. napisala sam i ja u tekstu da imam i kofer. i ladice. i još jednu policu. ali ovo su svakodnevne stvarčice

      Izbriši
  6. Prelijepo izgleda... I skrooz je uredno. :)

    OdgovoriIzbriši
  7. ja sve držim na policama...da to držim u ladicama bilo bi previše otvaranja-zatvranja...sviđa mi se tvoj raspored ;)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. joj ja bih umrla da mi je sve vanij jer bih provodila dane brišući prašinu jer sam preveliki frik :D

      Izbriši
  8. Kod mene je prilicno slicno. Tj sve stoji u kupatilu i imam jedan sephorin plasticni kofercic i tu je sve lepo nabijeno i stoji. Cetkice su u jednoj metalnoj casi koja je trebalo da bude za cetkice za zube :)

    OdgovoriIzbriši
  9. Slaaaadak je kutak :) ja bih ti ove palete lijevo zgrabila i bjezala gdje me noge nose :))

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. haha misliš da bih te samo tako pustila da mi odneseš bebe? :)))

      Izbriši
  10. Draga, sve ti je predivno, jako mi se dopada tvoj kutak :D
    I novi izgled bloga :D

    OdgovoriIzbriši
  11. Ja sam svježe udata žena,koja iako godinu dana živi sa suprugom, još nije svoje perje rasporedila svuda, čekam pravi trenutak, npr.kad ostanem u drugom stanju, pa ću da izvolejvam svašta :),pa i kutak :D. Prostora nam ne manjka,ali malo se šalim. Kod mene je sve u koferima. Jedan sa onim što stalno koristim,a 2 koferčeta za teren,jer često idem i šminkam na terenu :) Sviđa mi se tvoj kutak.Lijepo organizovano i nije prenatrpano!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. ma nemoj čekati trudnoću da bi rasporedila svoje perje posvuda, počni odmah, kad ćeš čekati bebu ćeš brinuti što sve za nju treba kupiti i namjestiti :)

      Izbriši
  12. Divan ti je kutak! :)
    Ja svoj imam u ladicama, dok ne nađem neku lijepu komodu. :))

    OdgovoriIzbriši
  13. jako lepo i organizovano,sve na dohvat ruke,moju dryim u jednoj fioci stola gde sminkam klijente,trudim se da sve ostane na jednom mestu kako ne bi mesala moje stvari sa stvarima za posao. ;)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. da, ti si onda prisiljena paziti hoćeš li odmah sve vratiti na svoje mjesto :)

      Izbriši
  14. Divan ti je kutak :)

    Ja imam malo dekorative,a kako živim sama kutak mi je cijeli stan... Voljela bi nabaviti jednu komodu pa da bude sve na jedenom mjestu :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. nadam se da ćeš riješiti to pitanje pa da sve bude na jednom mjestu, i ja razmišljam da kupim BAREM komodu, nju uvijek mogu preseliti

      Izbriši
  15. Kod mene se sve razvlači, moraću malo da se organizujem:) Ovo je baš slatko, i divan ti je novi izgled bloga:)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. meni je muka kad krenem s organizacijom jer ne znam odakle bih počela, pa sretno :)
      i hvala ti :)

      Izbriši
  16. Aaa <3 kako divan kutak :)
    Ja nemam organizovan make up, sve je u korpicama, kutijama i jednom veeelikom neseseru. Nadam se da ću jednog dana pustiti korenje, imati svoj dom i jednu sobu samo za make up :treptrep: Da, sobu! :D

    OdgovoriIzbriši
  17. Svašta sam ja tu zanimljivoga vidjela. Ja ne smijem reći gdje držim svoju kozmetiku jer će me svi popljuvati. Ali nemam ovakav kutak. Zato imam cijelo kupatilo za sebe. :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. saznat ću ja gdje ti to držiš svoju kozmetiku :) a za kupaonicu lako, ionako je 80% stvari unutra moje :D

      Izbriši
  18. Obozavam ovakve postove, i sama planiram jedan ovakav, ali nikako da se nakanim da fotkam sve lepo ;)

    Videla sam da imas cuveni Banana puder, nadam se da nisam propustila post o njemu, i da ce biti nesto o njemu na blogu :) Ja ga toliko zelim ;)

    Jako mi se dopada novi izgled bloga <3 :*

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. daj pofotkaj, mislim da ti imaš predivnih stvarčica pa bi ih bilo lijepo vidjeti na okupu :)

      Nisam pisala o banana puderu, no obožavam ga i mislim da mi se našao u favoritima, no vjerojatno ću ipak napisati post o njemu jer je bilo upita :)
      ali izvrstan post na tu temu je napisala Meli http://it-is-not-just-makeup.blogspot.com/2013/09/ben-nye-banana-luxury-powder.html

      i hvala za izgled bloga, drago mi je da ti se sviđa :*

      Izbriši
  19. jaaaaaaako lipo i veselo. a ja sam pisala postić o svojoj make up sobici. ja sam podstanar, ali imam malu sobu viška pa sam u nju uselila make up, nakit i ostale stvarčice. soba mi nije nešto jer nisam ja kupovala namještaj, ali dobra je, ne tužim se. baš sam sinoć opisivala mužu kakvu ću make up sobu imat kad jednog dana budemo imali svoju kuću... :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. vidjela sam post :) možda nisi ti birala namještaj, ali je tvoj kutak i to je najvažnije :)
      i ja imam viziju kako će izgledati moja make up soba, nadam se kroz godinu-dvije :)

      Izbriši
  20. I super ti je novi izgled bloga! Ludilo je!

    OdgovoriIzbriši
  21. Divan ti je kutak :-)
    Moj je prilično sličan, samo što ja nemam ni upola ovoliko dekorative koja je izložena, a gdje je još ona koju si zbuksala. :-D Kod mene preparativa prevladava.
    I super mi je novi dizajn bloga, puno je bolji nego stari. Vidim da se dosta blogerica ponovilo po tom pitanju zadnjih dana :-D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. meni je preparativa u kupaonici (a neotvorena preparativa u frižideru :D ), tako da je ovo samo za dekorativu :D
      A ima one zbuksane još dosta, ali nikako to organizirati onako kako sam si zamislila. treba mi komoda za to :/

      A za dizajn - hvala :) I da, krenuo je neki val mijenjanja dizajna bloga :) drago mi je da su pozitivni komentari i da se svima sviđa jer sam ja jako zadovoljna :D

      Izbriši
  22. Volela bih da imam prostoriju za šminku, ali čini mi se ništa od toga ni sad, ni za nekoliko godina. Ali dobro... Imam jednu metalnu policu sa fiokama u koju stavjam šminku, svu koju imam, a sad sam izvadila u jednu kutiju osnovne stvari koje korisitim (u poslednje vreme se minimalno šminkam). Baš bih volela da mi bude malo glamurozniji kutak :(
    Baš si lepo rasporedila i složila :) I ona figurica je predivna :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. ma sigurna sam da ćeš uskoro to srediti i da će kutak biti malo glamurozniji :)
      I hvala ti :D Figuricu jako volim :)

      Izbriši
  23. prelep kutak!!!
    sve je jako uredno i lep izbor proizvoda :)
    meni je kao i tebi, kozmetika na sve strane,
    ali imam kutak gde držim ono što najčešće
    koristim i to je skoro pa uvek posloženo :))

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. hvala ti :)
      I najvažnije da imamo barem mali kutak da mu se veselimo i da su tamo stvari koje najčešće koristimo - iz praktičnih razloga :)

      Izbriši
  24. Svaki kozmetički kutak ima nešto posebno. Svako malo ili malo veće, šareno ili ne, pakovanje čini ga zanimljivim. I žene kao žene, vole to sve gledati, preuređivati i šta sve ne :)

    OdgovoriIzbriši
  25. Ma super je! Još da napraviš nekakve razine, bilo bi još bolje!!! :)

    OdgovoriIzbriši
  26. Jako si lijepo sve posložila, ful mi je simpa ovo s princezama i konjići :)

    OdgovoriIzbriši
  27. Pa prelepo! Sve lepo oranizvano, to najvise volimm :)) <3

    OdgovoriIzbriši
  28. Baš ti je lijep kutak :)Sve je lijepo posloženo i organizirano, sviđa mi se :)
    Moja kozmetika je po cijeloj kući :) ok, ne baš cijeloj, ali recimo da zauzima ogroman dio kupatila i moj sobe, a može je se pronaći i u dnevnom boravku :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. mislim da moja ne bi dugo izdržala u dnevnom boravku :D
      I hvala ti :)

      Izbriši
  29. Prelepa ti je kolekcija :) Ni manje ni vise ne treba :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. kao što sam napisala i u postu, to nije sva moja kolekcija, ali istina je da ne treba zapravo više od toga

      Izbriši
  30. Divan je! Moj je za sad mnogo manji. :(

    OdgovoriIzbriši
  31. I kod mene je nešto slično, sviđaju mi se proizvodi koje koristiš :)

    OdgovoriIzbriši